»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 16 tra, 2026 1:43.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Predavanje vezano uz XC prelete na temu zračni prostor
PostPostano: pet 14 lip, 2013 16:07 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
Pozdrav

Ispred Komisije za parajedrenje, Darko Potočki održati će predavanje na temu vezano uz zračni prostor.

Darko će pričati o puno stvari na tu temu, između ostalog i o notamu - kako ga tražiti, tko od nas ga može tražiti, šta se njime dobiva, gdje i kako se on može pogledati...
Kako vidjeti da li će npr. biti letova helikoptera ili vojnih mlažnjaka u zoni gdje planiramo XC prelet, kome bi se trebali javiti da letimo legalno...
Što napraviti da na Japetiću opet dobijemo visinu 1.500m i druge slične stvari...

Svi su dobrodošli.

Predavanje će se održati u utorak 18.06.2013, s početkom u 20h u prostorijama Zagrebačko zrakoplovno tehničkog saveza.

Adresa: Kneza Mislava 11, 2. kat.

Dobrodošli!

5 Palac gore: : Franco, Laminar, solarich, tmuic, wild    
Vrh

Naslov: Re: Predavanje vezano uz XC prelete na temu zračni prostor
PostPostano: uto 18 lip, 2013 13:03 
Offline     DHV 2

Podsjetnik na predavanje večeras!
Vidimo se...

Vrh

PostPostano: sri 19 lip, 2013 9:24 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 26 lis, 2009 20:21
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 124 / Palac dolje: : 0
Može li netko napraviti kratak presjek saznanja sa predavanja...

Vrh

PostPostano: sri 19 lip, 2013 9:51 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 01 ruj, 2009 9:34
Dao Palac gore: : 660 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 401 / Palac dolje: : 3
[b]Najkraći presjek saznanja sa predavanja je nažalost da naša letačka zajednica "SVE ZNA".[/b]

E sad, ako se Kova češeš po glavi što to točno znači? E pa, na predavanju su bili Darko - predavač, Ivica - organizator, Radoslav - predsjednik PG komisije HZS-a, Srđan Čop - čovjek od kojeg možete naučiti puno stvari i čuti kako proaktivno razmišljati i djelovati (nije letač), Sonja - koja "sigurno ništa od toga ne zna" i koja ne može dati nikakve odgovore pogotovo za Zagorje, ispričavam se gospodinu kojem sam zaboravio ime jer sam sad uzbuđen i ja.

Da, brojkom i slovima 7 (sedam) od kojih su većina organizatori ovog predavanja.

Sramota...

Ekipi još jednom čestitke na ovakvoj inicijativi i nadam se da ih ovo neće obeshrabriti.

Vrh

PostPostano: sri 19 lip, 2013 10:17 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 16:44
Dao Palac gore: : 79 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 816 / Palac dolje: : 1
Samo mala korekcija. Organizatori su bili Ratko i Darko, a ja sam samo pomogao u dobivanju prostora (učionice). Onaj kojem si zaboravio ime je Miro.
Da, izgleda da svi sve znaju pa se Darko nažalost uzalud trudio napraviti predavanje i doći iz Krapine da ga za njih održi. Mogu samo reći hvala Darko jer je za mene to sinoć bilo korisno. Ako većina to sve zna, onda sam zaista poprilično zaostao.

Vrh

PostPostano: čet 20 lip, 2013 15:13 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 26 lis, 2009 20:21
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 124 / Palac dolje: : 0
Hm...

Žao mi je što je tako bilo.

Ja zasigurno nisam među onima koji sve znaju i jako me zanima što je zaključeno po pitanju sigurnosti i legalnosti letenja u državi.

Ja bih osobno jako volio da sam mogao sudjelovati na tom predavanju, no na žalost, nisam.
Ne razumijem, došlo je 7 ljudi pa nije ništa rečeno ili je rečeno ali je tajno samo za 7 osoba koje su bile tamo? :)

Vrh

PostPostano: čet 20 lip, 2013 15:45 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Napisite tu na forumu neki sazetak, tumacenja zakona i propisa, ili ako imate stavite materijal koji ste imali na predavanju. Koga zanima, nek procita. Mozete staviti i na web saveza, pa nek oni i nesto odrade, zato ih i placamo.

Vjerujem da ima puno ljudi koje to zanima (isto ko i mene), ali nisu bili u mogucnosti doci. Predavanje je bilo u tjednu, jos k tome u centru ZG, nema parkinga... Znam da je vama to bilo najlakse i najidealnije, ali iduci put malo razmislite o odzivu.

Vrh

PostPostano: čet 20 lip, 2013 22:45 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 16:44
Dao Palac gore: : 79 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 816 / Palac dolje: : 1
Teško bi iz samih materijala bez objašnjenja puno naučio. O tome neka se Darko izjasni. Ja sam ga zamolio da sve uobliči u jedan članak koji bi se već negdje mogao čitati (možda u Letećem cirkusu koji bi, ako bude sreće, ove godine mogao konačno opet izaći). Jedino tako bi ono što je bilo na predavanju bilo jasno. Nije se puno pričalo o tumačenju zakona, nego o funkcioniranju i kontroli zračnog prometa, NOTAM-u, našim potrebama i mogućnostima ostvarenja naših želja, prekršajima, sprečavanju prekršaja kako educiranjem pilota tako i nastojanju dobivanja većih parajedriličarskih zona u kontroliranom zračnom prostoru, predviđanjima za budućnost, strategiji postupanja s naše strane prema nadležnima, itd. Na kraju se među nama malobrojnima sve svelo na diskusiju o svemu tome.
A što se tiče odaziva, nitko ne prigovara vama kojima je radnog dana nezgodno doći do Zagreba. Nije se ni očekivalo da će dolaziti ljudi iz Osijeka, Splita ili sl. pa je baš zbog činjenice da je u Zg koncentriran najveći broj pilota odabran radni dan na večer. Zapravo, ne prigovara se nikome pa čak ni onima iz Zg, nego smo se mi koji smo se odazvali samo malo glupo osjećali s pitanjem: Zar stvarno tako nešto ne zanima skoro nikoga koga bi trebalo zanimati? Dok se istovremeno samo čeka da netko opet napravi neki prekršaj na Japetiću ili Triblju.

5 Palac gore: : kova.eto, profa, Tomica Solina, toni, VedranMRi    
Vrh

PostPostano: pet 21 lip, 2013 11:11 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
I.K. je napisao/la:
Teško bi iz samih materijala bez objašnjenja puno naučio. O tome neka se Darko izjasni. Ja sam ga zamolio da sve uobliči u jedan članak koji bi se već negdje mogao čitati (možda u Letećem cirkusu koji bi, ako bude sreće, ove godine mogao konačno opet izaći). Jedino tako bi ono što je bilo na predavanju bilo jasno. Nije se puno pričalo o tumačenju zakona, nego o funkcioniranju i kontroli zračnog prometa, NOTAM-u, našim potrebama i mogućnostima ostvarenja naših želja, prekršajima, sprečavanju prekršaja kako educiranjem pilota tako i nastojanju dobivanja većih parajedriličarskih zona u kontroliranom zračnom prostoru, predviđanjima za budućnost, strategiji postupanja s naše strane prema nadležnima, itd. Na kraju se među nama malobrojnima sve svelo na diskusiju o svemu tome.

Upravo tako kao što je Ivica rekao iz samih materijala teško da će te bilo što shvatiti bez obrazloženja, a da ih stavljamo na forum ne vjerujem da administrator foruma raspolaže s prevelikim slobodnim prostorom na serveru, većina materijala se već nalazi na INTERNETU samo što su skupljene na jedno mjesto i ukalupljeno u jedno predavanje o funkcioniranju kontrole leta, kako se dekodira NOTAM gdje se on može naći itd. nadam se da ću sve te materijale to ako mi vrijeme dozvoli da ukalupim u jedan članak za LC.

5 Palac gore: : kova.eto, Morelli, Tomica Solina, Toomy, čule    
Vrh

PostPostano: sri 14 kol, 2013 6:43 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 04 ruj, 2009 18:14
Dao Palac gore: : 105 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 26 / Palac dolje: : 0
Vjerujem da ima još ljudi koje ova tema zanima kao i mene i moje je pitanje zašto se nebi organiziralo predavanje negdje kod nas u Zagroju? Neki dan smo baš na Ravnoj gori pričali o tome sa Profom i zašto se nebi to organiziralo recimo u Cvetlinu gdje nam više manje svima paše (Kneže Josipe javi se). Vjerujem da za prostor nebi trebao biti problem jer su se u domu u Cvetlinu već održavali i ispiti i obuke za suce u preciznom, a i nekakav projektor bi se vrlo brzo našao :hi:

LP

2 Palac gore: : franz, Tomica Solina    
Vrh

PostPostano: sri 14 kol, 2013 10:10 
Offline     DHV 2-3

Tihomir Arić je napisao/la:
Vjerujem da ima još ljudi koje ova tema zanima kao i mene i moje je pitanje zašto se nebi organiziralo predavanje negdje kod nas u Zagroju? Neki dan smo baš na Ravnoj gori pričali o tome sa Profom i zašto se nebi to organiziralo recimo u Cvetlinu gdje nam više manje svima paše (Kneže Josipe javi se). Vjerujem da za prostor nebi trebao biti problem jer su se u domu u Cvetlinu već održavali i ispiti i obuke za suce u preciznom, a i nekakav projektor bi se vrlo brzo našao :hi:

LP

Jel ima slobodni pristup internetu, to je vrlo bitno

Vrh

PostPostano: sri 14 kol, 2013 14:23 
Offline     DHV 2

Vjerujem da ima još ljudi koje ova tema zanima kao i mene i moje je pitanje zašto se nebi organiziralo predavanje negdje kod nas u Zagroju?

Bravo za interes!!!
Plan je bio da se prezentacija održi prvo kod Profe u Radoboju pa da Profa razbije led pred domaćom publikom, a tek nakon toga u Zagrebu. Onda je Profi uletilo 100 čuda i obaveza, pa smo išli odraditi Zagreb da se sve ne pomakne do 8. mjeseca. Kako interes u Zagrebu nije bio kao interes za Robbie Williamsa, onda se više nije forsirao ni Radoboj.
Veseli ovaj poticaj.

PS - Ja sam mislio na Profu neki dan dok sam curio kod Plješe na preletu s Ivke zbog onih 1.200m, i mislim si e dogodine moramo na Japu opet imati 1.500m. Sad visim Kneževiću za vratom da zajedno šaljemo dopis preko HZS-a za 1.500m na Japu.

Vrh

PostPostano: sri 14 kol, 2013 14:41 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
profa je napisao/la:

Imamo na mobitelima net. Spoji se prek wirelesa s laptopom

Vrh

PostPostano: sri 14 kol, 2013 15:42 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 06 stu, 2009 15:02
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 36 / Palac dolje: : 0
Tomica Solina je napisao/la:
profa je napisao/la:

Imamo na mobitelima net. Spoji se prek wirelesa s laptopom

Mislim da tamo nema 3G mreze, pa bude delalo skoro pa nikak.

Ako razgovarate prema inozemstvu, rješenje za vas:
Cjenik

Vrh

PostPostano: sri 14 kol, 2013 16:46 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 26 tra, 2011 7:58
Dao Palac gore: : 168 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 5 / Palac dolje: : 0
profa je napisao/la:

LP

Koliko mi je poznato ima u Cvetlinu besplatna javno dostupna WiFi mreža "Bunt Cvetlin".

1 Palac gore: : Nik01    
Vrh

PostPostano: čet 15 kol, 2013 11:12 
Offline     DHV 2-3

Ovaj put bi predavanje bilo na temu uporaba i mogućnosti instrumenata koji se najčešće koriste na našim prostorima i inplementacija zračnog prostora RH i SLO te sankcioniranih zona Slovenije i Hrvatske u te instrumente( skytraax, lk8000, flymaster, brauninger compeo i competino te android telefoni) + organizacija zračnnog prostora RH i SLO ako se pokaze interes

Molim da se ovdje na forumu prijavite za predavanje ako će biti dovoljan broj zainteresiranih onda se može organizirati predavanje (ne isplati mi se držat predavanhje za 5 zainteresiranh)

prijavu za predavanje se smatra tako da stavite palac gore na ovaj post još samo netko mora organizirat prostor i pristup internetu, bilo bi dobro da se to predavanje održi ako do njega dođe dok sam još na GO, a to je do 1.09.

14 Palac gore: : bmutak, Boro, franz, gburazer, kbelcar, MadMax, marin, mmihin1, robertk, solarich, Tihomir Arić, Tomica Solina, toni, Toomy    
Vrh

PostPostano: čet 15 kol, 2013 12:24 
Offline     DHV 2

Član od: ned 31 lis, 2010 17:02
Dao Palac gore: : 701 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 231 / Palac dolje: : 0
Nije baš da radimo neke prelete makar se dogodi i neki se vec neko vrijeme planiraju te vjerujem da bi i PPG-ovcima dobro došlo ovo predavanje sto se tice zakonske regulative i uvida u mogucnosti instrumenata koje koristimo, nije da nitko nis nezna nego krecem od sebe na nacin da je dobro svako malo obnovit i nadopunit znanje!
Zato palac gore :good: jer dobro da netko kod nas ima volje i inspiracije objasnit nam neke stvari!

1 Palac gore: : kbelcar    
Vrh

PostPostano: pon 19 kol, 2013 17:32 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 23 srp, 2012 10:55
Dao Palac gore: : 223 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 25 / Palac dolje: : 0
Prostor sa internet pristupom mogu osigurati u Medimurju,Sv.Martin na muri,znam da vecini nije blizu,al kao opcija postoji...

It is not the years in your life that count.
It´s the life in your years.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: