»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sri 15 tra, 2026 21:39.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: DP, Zapisnik komisije, HZS zahtjevi ...
PostPostano: sub 11 tra, 2015 0:20 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
eto konacno objavljeno. http://caf.hr/images/parajedrilicarstvo ... arstvo.pdf

citiram jedan dio:

"Sukladno Kalendaru natjecanja u parajedriličarstvu komisija je konstatirala:

- Klub slobodnog letenja Tići Buzet podnio je zahtjev za organizaciju državnog prvenstva pod nazivom
Državno prvenstvo u preletima Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske u terminu od 11.07. - 18.7.2015

- Klub padobranskog jedrenje Jastreb podnio je zahtjev za organizaciju Otvorenog državnog prvenstva Slovenije i Hrvatske
u preciznom slijetanju ''Radoboj Open 2015''

- Klub Pegaz podnio je zahtjev za organizaciju FAI Class 2 otvorenog natjecanja ''Greda Cup ''

Sva dokumentacija je u prilogu i nalazi se u savezu.
Komisija je podržala kalendar natjecanja te dala prijedlog da se uvedu liga natjecanja kroz narednu godinu. Po primitku iste će biti razmotrene i biti će donesena odluka od strane Komisije.

Sukladno zaprimljenoj prijavi od strane KSL ''Tići'' Komisija istu prihvaća, ali uz izmjenu naziva natjecanja i to
'' OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U PRELETIMA ISTRA OPEN 2015''.
na koje će se opet imati priliku prijaviti natjecatelji iz svih država jer je otvorenog tipa i svako će se za pojedinu državu bodovati posebno "

meni je 30.03.2015 poslan dopis:

Poštovani,

Uputilii bismo Vas na slijedeče:

1. Pridržavanje Pravilnika o protokolu i organiziranju DP HZS,

2. Koristiti se može isključivo logotip HZS, po odobrenju HZS, nikakvi drugi logotipi nisu dozvoljeni,

3. Državno natjecanje održava se pod imenom Državno prvenstvo u parajedriličarstvu,

te Otvoreno DPP na kojemu mogu nastupiti nosioci FAI sport. dozvola iz ostalih zemalja,

4. Komisija za parajedr. HZS će imenovati teh. delegata za DPP.

Pridržavanje istog je obvezno za sve naše članice.

Lijep pozdrav.

Gl.tajnik

Tomislav Vajda

CROATIAN AERONAUTICAL FEDERATION

HRVATSKI ZRAKOPLOVNI SAVEZ

http://www.caf.hr

info@caf.hr

tel: 01/4848-754

fax:01/4848-761

i sve to cirka sest mijeseci po podnosenju prijave HZS za organizaciju DP, a cija je kandidatura potvrdjena na 21. sjednici Skupštine Hrvatskog zrakoplovnog saveza održane 19.12.2014.

I sada zasto navodim sve to.

Koliko ja znam je skupstina HZS pravno viseg ranga nego komisija za parajedrilicarstvo. Po kojoj logiki tada komisija potvrdjuje kalendar takmicenja koji je vec usvojen na sjednici HZS 19.12 2014, te zahtjeva promjenu imena takmicenja koje je vec unapred dogovoreno od svih saveza ciji takmicari sudjelujeju u takmicenju. Isto tako nigdje u pravilnicima HZS nije striktno napisano da se takmicenje mora zvati kao sto u svom dopisu navodi g. Vajda. S takvim stavom komisije i g. Vajde upoznao sam predstavnike drugih saveza s kojima sudjelujemo u organizaciji, isti su vec poslali dopis HZS u kojem neprihvacaju promjenu imena takmicenja, te mogucnost svog nedolaska na takmicenje. U poduzem telefonskom pogovoru sa g. Vajdom saznao sam jos da se DP za hrvatske takmicare moze organizirati po novom samo na podrucju Hrvatske, jer imamo dovoljno dobrih terena, te komisija a i HZS ne vidi razloga za organizaciju DP van granica Hrvatske. Citiram iz dopisa g. Vajde: "Državna prvenstva HZS održavaju se isključivo u RH, ista mogu imati status otvorenog natjecanja sukladno odobrenju HZS."

I za kraj jos citat iz Jerkotovog posta:
"Ovo je bolji način nego da ja osobno iznosim zaključke od kojih bi možda kod nekih stvorili tenzije i opet nema priči kraja,komisija je uglavnom za boljitak i da pokušamo sve skupa dignuti na viši nivo,jer,komisija za parajedriličrstvo tome i služi i mi kao komisija smo u službi ovog sporta.Gosp Trputec prijedloge dajem ja a ostatak komisije ili će usvojit ili neće,pa valjda znate kako rade komisije i od kojeg nivo se kreće sa donošenjem odluka i na na kraju s konkretnim ciljem i izvedbom traženog.Nadam se da ste zadovoljni i samo pratite stranice HZS-a i naravno sve će te znati i nadam se po tom postupiti,forum nije ipak relevantno mjestoza davanje bilo kakvih informacija,sto ljudi sto ćudi,ali uglavnom svi volimo ovaj sport i trudit će mo se koliko je u našoj moći te koristiti sve zakonske akte."

Tako to HZS i g. Jerko dizu na visi nivo... svaka cast.

Sve nas veze ljubav prema letenju, druzenju, zajednickim tekmama. Prosle godine je Vazduhoplovni savez Srbije izvrsio sve zahtjeve HZS, intoniranje himne, hrvatska zastava, HZS zastava... organizirao kvalitetno DP. Vreme nas nije posluzilo te su od cetiri DP priznata samo tri...hrvatski dp nije bio validan posto je odrzana samo jedna utrka...zahtjev su dvije.
Sada se od nas trazi promjena imena...a to nije samo to..na tako imenovanom DP se smije intonirati samo hrvatska himna, postaviti samo hrvatska zastava, zastava HZS i FAI. To za nas ko organizatora je neprihvatljivo, s tim stavom upoznat je g. Vajda i Jerko. Iako smo bili dogovoreni s g. Vajdom da se cujemo danas telefonski u vezi promjene imena dp, isti se na moje pozive nije oglasio, telefon u HZS zvonio je u prazno, na poslani emajl nisam dobio odgovor. Inzistiranjem HZS i komisije na promjeni imena iz "Državno prvenstvo u preletima Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske" u "Hrvatsko otvoreno državno prvenstvo u parajedriličarstvu", dovedeno je u pitanje organiziranje ovogodisnjeg DP, te dolazak pilota iz Srbije, Slovenije i BiH.

Organizirat DP samo za dvadesetak hrvatskih pilota je neisplativo zbog velikih troskova organizacije (GSS,lijecnicka ekipa,prijevoza).

Na odgovor cemo ko organizatori pocekati do ponedeljka, a ako odgovor od g.Vajde i Jerka ne dobijemo morat cemo otkazati organizaciju DP. Sad je samo pitanje ali HZS, g Vajda i komisija na celu sa Jerkom zele uopce da se DP organizira.

Lijep pozdrav.

Sinisa

p.s.
- ime smo u eng verziji vec morali promjeniti iz "Slovenia, Croatia, B&H, Serbia National Open Championship" u
"Paragliding open national championship of Croatia and Slovenija, B&H, Srbija" , a i s tim HZS i komisiji nisu bili zadovoljni... (onaj "and" bas ne pase tamo ali bio je zahtjev o nekom razdvajanju med CRO i ostalim..)

- neke smeta logo...isti takav logo koristen je i prosle godine..takmicenje je definirano neutrlanim imenom "Paragliding open"..mjenjaju se samo mjesta odrzavanja..prosle godine Raska Kopaonik, ove godine Buzet Istra..
Boje koje su koristene i simboli za drzave:
Slovenija - znak triglava skinut sa slovenske zastave obojan u zeleno...u smislu slovenija zelena dezela...
Hrvatska - kockice skinute iz grba, obojane u plavom tonu ... plavo jadransko more...a na CRO zastavi ima i plava boja..
Srbija - orao u crvenoj boji...boja skinuta sa njihove zastave
BiH - zvjezde skinute sa BiH zastave obojane u zutoj nijansi..boja skinuta sa zastave
svaki logo je autorski rad, te traziti ali prigovarati na izabrane boje je znak nepostivanja necijeg autorskog djela...

Vrh

Naslov: Re: DP, Zapisnik komisije, HZS zahtjevi ...
PostPostano: sub 11 tra, 2015 22:08 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Nemoj zezat! Zar stvarno imaš problema sa HZSom? Da čovjek ne povjeruje!
A to da rade na boljitku jedino ti ne vidiš.
Koliko znam trude se iz petnih žila kao nacionalni savez, uz svesrdnu pomoć komisije čiji je to direktan interes, da izdaju sportske dozvole svim natjecateljima.

Do sada je bilo sve bajno (naravno, ko šljivi dugogodišnje natjecatelje iz Zagreba), a sada je odjednom problem. tc...tc...tc...

Valjda ti je sad jasno s kim imaš posla.

Dakle, za navedeno me nšta ne čudi, no sljedeće...

Citat:
svaki logo je autorski rad, te traziti ali prigovarati na izabrane boje je znak nepostivanja necijeg autorskog djela...

... je teški bulšit!
Fakat pretjeruješ!
To je i moj posao i argumenti za odabir boja ti uopće ne stoje.
S druge strane, kad bi svaki moj klijent prihvatio bez pogovora moj autorski rad sad ne bih morao s tobom drviti o dizajnu već gledati u nožne prste na Waikiki beachu.

Ipak, zabolilo me nešto drugo. Stvarno mi je žao što vam Vajda radi probleme (ustvari svima nama), no sad tražiš podršku na forumu.
Sjećam se da sam jednom na skupštini HZSa prigovorio što mi klub nije 10 godina primljen u punopravno članstvo, a kolege su šutjeli ko pi_ke. Poslje sastanka su mi prišli i rekli da im je žao, ali da mi ne mogu dati podršku kako se Vajda ne bi okrenuo protiv njih.

Moj zaključak: sretno s njima!

5 Palac gore: : CW, gburazer, sale, zlatko2508, Zvoc    
Vrh

PostPostano: ned 12 tra, 2015 8:34 
Offline     DHV 2-3

Box je napisao/la:
Stvarno mi je žao što vam Vajda radi probleme (ustvari svima nama), no sad tražiš podršku na forumu.

moj post nisam napisao zaradi trazenja podrske, te i ne ocekujem iz razloga koji si ti vec napisao u svojem postu, vec da vas pilote upoznam sa trenutnom sitvacijom oko organizacije zajednickog drzavnog prvenstva.

LP Sinisa

p.s. problem nije uopce u logu, vec u nazivu tekme... a o bojama te izabranim simbolima svako bi mogo napisati razlicita misljenja, pogotovo kakav veliki rvat.

Vrh

PostPostano: ned 12 tra, 2015 12:24 
Offline     DHV 2-3

upravo gledam HRT vjesti...zbog crveno - plaveih kockica imaju problema na registarskim tablicama...sad mi je lakse, nismo jedini koji smo kockice obojali u plavo.. :-D

slika

vec u tekstu na http://www.index.hr/vijesti/clanak/dizajneri-o-izmjeni-registracijskih-tablica-izbor-ne-smije-biti-vodjen-politikom-nego-razumom/812528.aspx
http://www.index.hr/lajk/poster/128592/evo-zasto-kockice-umjesto-grba-ovo-vam-vlada-nije-pokazala

Zadnja izmjena: Sinisa T.; pon 13 tra, 2015 16:44; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pon 13 tra, 2015 7:31 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Iz tvog posta se vidi da ne kužiš o čemu se govori.
Što se mene tiče možeš ih obojati i crno jer tako izgledaju na tvom crno-bijelom televizoru.

Konačno, logo je u cijeloj priči nebitan (tebi, dapače), a osnovna tema je da ste se, možda u dobroj namjeri, doveli u klinč nepoznavanjem politike i državnih institucija. Ma koliko one bile loše ili ih vodili loši ljudi.

Vrh

PostPostano: pon 13 tra, 2015 10:26 
Offline     DHV 2-3

Box žimku ja sve ...

Vrh

PostPostano: uto 14 tra, 2015 16:23 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
"Na odgovor cemo ko organizatori pocekati do ponedeljka, a ako odgovor od g.Vajde i Jerka ne dobijemo morat cemo otkazati organizaciju "

U kojoj ste fazi ?

Vrh

PostPostano: uto 14 tra, 2015 16:37 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Ne otvorim HPGF par tjedana i kad otvorim odmah mi se riga.

Jere trebas se izboriti za ovo sto Tici traze jer je to tvoj posao u komisiji. Ako ne, onda si jos jedan od tih....

1 Palac gore: : sale    
Vrh

PostPostano: uto 14 tra, 2015 18:28 
Offline     DHV 2-3

Forca je napisao/la:
"Na odgovor cemo ko organizatori pocekati do ponedeljka, a ako odgovor od g.Vajde i Jerka ne dobijemo morat cemo otkazati organizaciju "

U kojoj ste fazi ?

e moj "Pero" ako ti ko glasnogovornik Jerka ne znas potom pitaj njega... jer ako si na Lijaku ujutro 28.03.2015, dan kada je odrzana 1. sjednica komisije za parajedrilicarstvo, znao sto to " gazda Jerko" sprema i koje ideje ima za sjednicu, potom je zalostno da sada ne znas u kojoj smo fazi...

LP Sinisa, i pozdravi "gazdu"...

3 Palac dolje: : hrga, Josip K-T, zlatko2508
Vrh

PostPostano: uto 14 tra, 2015 18:32 
Offline     DHV 2-3

hrga je napisao/la:
Ne otvorim HPGF par tjedana i kad otvorim odmah mi se riga.

Jere trebas se izboriti za ovo sto Tici traze jer je to tvoj posao u komisiji. Ako ne, onda si jos jedan od tih....

ma kako ce Jere protiv sebe..pa on je taj koji je to zahtjevao...a HZS postuju zahtjev komisije... :bad:

Vrh

PostPostano: uto 14 tra, 2015 18:52 
Offline     DHV 2

Pazi malo kad pricas tko je kome gazda,previse si slobode dajes, da ti se nebi obilo od glavu.
Da znam ishod sigurno nebi na forumu postavljao pitanja.
Zaboli me jedna stvar za tobom, nisam ti ja balavac kojem ces ti prodavat price o tome kako radis za dobrobit paraglidiga u HR kad oboje znamo tvoje interese u ovom.
Pitao sam uredno organizatora jer si planiram godinji ako neznas odgovor nemoj se onda ni javljat.
Ako imas bilo kakvih daljnjih komentara molim te nazovi me da ne davimo ljude postovima.

Živio ti meni 100 godina.

Vrh

PostPostano: uto 14 tra, 2015 19:09 
Offline     DHV 2-3

koliko se sjecam ti si ga nazvao "gazdom" ja sam samo citirao tebe... a moj odgovor u ime organizatora znat ces najkasnije do kraja tjedna...

Vrh

PostPostano: uto 14 tra, 2015 19:23 
Offline     DHV 2

Siniša, nazvao sam ga Dragi Vođa jer ga tako svi u Hr zovu :)
Zahvaljujem za informaciju o DP.
Pozdrav

Vrh

PostPostano: uto 14 tra, 2015 21:18 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 01 ožu, 2010 14:11
Dao Palac gore: : 307 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 10 / Palac dolje: : 0
neznam kolko ima veze sa temom .. ali palo mi na pamet:

znate onu pricu kad se dvoje ljudi (ili vise njih) sretnu, i svatko hoce nesto dobit, onda niko nista ne daje jer svi cekaju da dobiju i na kraju niko ni ne dobije nista, pa na neki nacin svi gube (priliku... a vrijeme se znate i sami jednostavno prodje..)

s druge strane kad su svi spremni ponesto i dat onda su svi na dobitku..
mozda malo dobre volje i energije ...

karlo

5 Palac gore: : Airie, Mario T., profa, rudar, vedran_zgela    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.