»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 20 tra, 2026 18:55.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ratitovec open po 11. put
PostPostano: sub 25 lip, 2011 9:41 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Započelo je u četvrtak 23.6. na Krvavcu. 100% naoblake i jači južni vjetar nisu bili saveznici, ali se tekma ipak održala. Moram priznati da mi nije bilo ugodno letjeti 7 banki niz vjetar preko onog ponora rijeke Kokre. Tko se držao vrha grebena letio je po njemu, a mi ostali ubrzo smo scurili oko Predvora. Uskoro je i kiša počela. Od naših bio sam najkraći u tom curenju uz Zokija Korpara, kojeg sam namamio uz još 2 pilota na strmu livadu u sred šume. Drugi Zoki Domitran i moj imenjak Toni Lovrec bili su nešto duulji, a najduži Hrvat bio je Mario Trgovec. Pobjedio je Dušan Orož sa 21 km od 47 km. Drugi Klemen Peljhan i 3. Djuro Vidic. Svi na R11 (Klemen ju je podigao taj dan s carine). Tu su i Niviuci s Valičima. Jučer smo preskočili, a danas se nadamo dobroj tekmi.

2 Palac gore: : Biondic, hrga    
Vrh

Naslov: Re: Ratitovec open po 11. put
PostPostano: ned 26 lip, 2011 8:35 
Offline     DHV 3

Jučer, u subotu 25.6., popeli smo se na Ratitovec. Svi u kombijima, pa malo pješice, a Toni i ja smo malo više hodali. Najaktivnija planinarska ruta je od Prtovča na Ratitovec i mogu se izabrati 2 smjera. Oznake za oba pokazuju da je potrebno 1,5 h hoda. Toniju i meni nikad ne treba više od 1 h i 10 min (ponekad sam popnem to i za manje od sata). Nekad se nije išlo na start prijevozom već su svi pješačili. Krila idu teretnom žičarom. Zato moj imenjak i ja čuvamo tu (nama) lijepu tradiciju. Kad se dodje u dom na Ratitovcu na ajdove žgance s kiselim mlijekom onda postane jasno koliko je popularan Ratitovec kod planinara. Doslovno nema dana kad ovdje nama planinara. U domu postoji top lista planinara koji su najviše puta ispenjali Ratitovec. Isti pobjednici su i za 2009. i za 2010. u ženskoj i muškoj konkurenciji. 366 puta je rekord. Kad je vrijeme loše onda drugog dana penju 2 puta da nadoknade. Tomaže Eržen, naš kolega, je stalno na toj listi u top 10. Kako je bio dan državnosti u Sloveniji kao i kod nas sve je njima vrvilo i smazali su nam sve ajdove žgance. Zadnje je pojeo Korpar jer je stigao prije nas. I još nam se smijao. Ja to nisam shvatio toliko tragično (maznuo sam jotu i borovničevec) kao Toni, jer se hrusti na njih još od srijede i nikako da ih pojede. Danas ima zadnju šansu.

Zašto sam se toliko raspisao o nečemu što nema veze s letenjem, sigurno se pitate. Pa i nemam što pisati o letenju. Nakon jačeg NE vjetra nebo se zatvorilo kumulusima. Potpuno. Odstartali smo skoro bez vjetra i u curenju 1200m niže u Železnik vrtili sve prdce po putu. Doduše, ima se kaj curiti pol vure. Trojka je uspjela čvaknuti neka slaba dizanja i navriti u jednu bazu na 2200m te pod bazama odglajdati izmedju 20 i 25 km. To su naravno bile mantre. Utrka je nosila 132 boda, a mi na minimalcu smo ubrali 72 boda. Uz onih 70 od četvrtka skupila se lijepa svotica od 142 :crazy:

Vodi Vidic. Mario je i dalje naše prvo grlo u utrci, drži 10. mjesto i to na dvojci. Ispred njega su na prva 4 mjesta mantre pa 2 Niviuka, pa opet mantra i mantra, pa Niviuk i onda Mario na Niviuku. Ne naglašavam ovo zato što su ovo dvije najbolje marke, već je to stanje što se leti u Sloveniji.

Hvala na pažnji!

4 Palac gore: : Franco, hrvoje.vt, Knez, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pon 27 lip, 2011 6:56 
Offline     DHV 3

Napokon je nedjelja dala kratku, ali slatku, pravu natjecateljsku utrku. Jači NW po visini i dosta vlage (ponovno prekrivanje) nisu dali da se termika razvije, ali bilo je uzbudljivo. Već sam mislio da ću otići bez ispaljnog metka. Bilo je zbilja uzbudljivo.

R11 su zauzele prvih 5 mjesta, a onda je još jedna M4 iza njih. Jednostavno portiv tih "killing mashines" se teško boriti s nečim što nije IP5 ili boom 8. Suša i Podobnik na boom osmicama su nešto zeznuli, jer su bili u cilju. Za sebe mogu reći da bih završio utrku (ostalo nam je 5 km) da sam imao nešto malo bolje krilo i to nije izgovor. 100 m jučer je bilo puno. Ista sudbina je zatekla i Zokija Korpara koji se borio kao lav. I još 10-ak drugih pilota koji nismo uspjeli dignuti još tih par 100 m da uglajdamo u cilj. Zoki je na kraju bio 5. u serijskoj.

Evo rezultata: http://www.klub-krokar.si/images/stories/Ratitovec2011/comp_result_%2820110625-1740%29overal_t1+t2+t3-provisional.html

2 Palac gore: : Box, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pon 27 lip, 2011 19:51 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
Super rezultat Zorana :yup:
:lok:

Vrh

PostPostano: uto 28 lip, 2011 9:39 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Uff.. več sam te mislio cimnut da neš napišeš..
Svaka čast na lafovskoj borbi, svima po redu !

Vrh

PostPostano: uto 28 lip, 2011 16:49 
Offline     DHV 3

sale je napisao/la:

Mogao ti je UP biti među svim tim Ozonima i Niviukima da si mi ga poslao na vrijeme!:evil:
Čak bih možda u tom slučaju možda i završio task 3 i uzeo koji bodić više.

Vrh

PostPostano: sri 29 lip, 2011 15:35 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
sale je napisao/la:

Ma, izvanredan.Svaka čast!! :beer:

Vrh

PostPostano: sri 29 lip, 2011 15:46 
Offline     DHV 2

Član od: čet 29 srp, 2010 9:12
Dao Palac gore: : 102 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 52 / Palac dolje: : 3
Ljudi sta bi ovde?

http://www.youtube.com/watch?v=Ie3IhKJH_1E

pozzzz

Vrh

PostPostano: sri 29 lip, 2011 17:01 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
:shock: :shock: lako je iz udobnosti naslonjača komentirat, ali svejedno, čini mi se da je odma triba bacit rezervu, nisko je , pola krila u kravati, iznad blage travnate padine, baciš je i ne žališ, ni za trkom ni za 100kn za preslagivanje...
ovako mi se čini da nije baš dobro proša

Vrh

PostPostano: sri 29 lip, 2011 17:32 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
Opet Venus...

Nešto su česti filmići sa Venusom i škakljivim situacijama... :scratch:

E sad da li piloti axisa vole kamerice, ili ima jako puno venusa, ili mi se to samo čini... : unknown:

lp

Mario

Vrh

PostPostano: sri 29 lip, 2011 20:20 
Offline     DHV 1-2

Član od: sri 09 ruj, 2009 15:11
Dao Palac gore: : 11 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 35 / Palac dolje: : 1
Koliko znam lik je slomio ruku, imao kolaps koji je završio sa kravatom i u spirali do zemlje.

lp
zd

Vrh

PostPostano: pet 01 srp, 2011 8:11 
Offline     DHV 3

Čuo sam o tome preko radio stanice i helić je došao zbog tog Poljaka, a mi smo normalno letili. Pomislio sam na tren da će prekinuti jedinu dobru tekmu, ali nisu, jer je helić letio izvan naših točaka (i onak su bile na hrpi). Dobro je prošao samo sa lomom ruke, poslije nam je rečeno da je ok. E, zašto se to dogodilo? Zato što je Poljak došao u Alpe. Ni prvi ni zadnji, ne daj Bože da velim kako se to meni ne može dogoditi ili Slovencima koji smo navikli letiti u tim uvjetima. Međutim, brijem da je Poljak neiskusan, a brijem da je i neiskusan (nemam potvrdu) na novom krilu. Jer Venusi i Mercuryi pored R11, R10.2, Boom 7 i 8, IP5 su pitomi ko male mace, a sva nabrojana krila su letila u tim uvjetima, koji ruku na srce nisu bili neki strašni, osim malo jačeg vjetra pomješano s prpošnom alpskom termikom. no big deal. Nisam vidio niti jedno zaklapanje na spomenutim krilima, a letio sam s vodećim prvu polovicu utrke. Jednostavno momak se precjenio i podcjenio teren. Osim toga, kad ga je prasnulo (što nismo vidjeli, vidi se samo spirala) trebao je odmah reagirati, a ne čekati spiralu. Vremena za rezervu baš i nije imao. Sve skupa dobro je završilo.

Vrh

PostPostano: sri 13 srp, 2011 14:42 
Offline     DHV 3

Evo napokon i slika s 11. Ratitovca. Napravio sam izbor, pa se ne morate bojati da ćete gledati nešto dosadno i opsežno. Samo creme de la creme!
https://picasaweb.google.com/antoni.buljan/Ratitovec2011?authkey=Gv1sRgCL7U-q7C3tTcdg

2 Palac gore: : Knez, vedran_zgela    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: