|
poštovana družino
Evo ja sam sretan što je uspiješno održana međunarodna FAI2 utrka.Natjecatelji su počeli stizati u četvrtak u Hrvace.Broj nije bio velik ali to za mene osobno i nije bilo bitno koliko je bitna organizacija.Većina njih je po prvi put u Hrvacama i svidjelo im se samo mjesto.Na dolasku počašćeni su raznom delicijama mog domaćinstva,od nekoliko vrsta rakija do uštipaka itd.Taj dan je inače bio trening dan i oni koji su stigli otišli su i letjeli na Gredi.Sutrašnje jutro predviđen je Task1.nakon jutarnjeg buđenja i lagane kavice iznešena je prognoza na stol i čekalo se osiguranje koje je bilo sastavljeno od dva doktora i tehničara te 4 -vorice Gss-a.Helikopter je u bazi Divulje čekao spreman.Na strat nas je vozio jedab frend također gss-ovac.tekma je bila osigurana sa svim osim sa snajperistima,no dobro.Task 1 uz sve napore je uspi ali svi su okinuli jednu točku i curnuli jer je dan bio loš i dao je što je mogao ali mi smo našli zamjenu u paintballu,knu safariu i ugodnom večernjem druzenju.kod Mađara se mogla osjetit lagana napetost jer im je ovo prva organizacija u tuđoj državi ali ja sam tu atmosferu razbio uz dobre hitove i ugodnu priču i naravno dobru čašicu.Task2 se isčekivao ali prognoza i polubočni vjetar nije ulijevao optimizam i utrka je prekinuta.Domaćini su se zaista potrudili da na gosti budu i odu zadovoljni i u tom smo i uspjeli.E Task 3 je po prognozi ekipu prebacio na Svilaju i nakon Brifinga start je krenuo.Marker je bio sletište potravlje ,zatim crkva Turjaci,zatim aerodrom sinj,crkva bajagić i završetak h Hrvacama,34km,utrku je odradilo 70 % natjecatelja i pobjednik tog dana je bio Joszef Salzai,drugi sam bio ja,a treća Kinga Tasnandi,išlo je visoko ja sam u startni marker krenuo sa 2230m.vjetar je pojačao tako da ni ja nisam imao previše speeda svega 8km sam krstario a Jsozef je odletio skoro sve točke i iscurio ispred crkve .Uglavnom super danŠteta što nije bilo Hrvatskih pilota jer mislim da bi natjecanje bilo jako žeštoko i borbeno obzirom na prognozu,i zadnji dan Task 4 je održan na Gredi i cilj je bio Trilj,ja sam odradio 4 od zadanih 5 točaka a i dosta ostalih koji su krenuli dobro ih je išlo,ujednačena dizanja su zaista pružala iznimni užitak,ja doletivši do Hana ugodno sam sletio jer se počo stvarati nekakav vertikalac i sletio sam.Natjecatelji su bili jako zadovoljni i dogovorili smo se već za idući godinu.Podjeljene nagrade i put pod noge ali prije svega je odsvirana Hr himnaUglavnom dobili smo jedno strano natjecanje na Gredi GREDA CUP"
rezultati: 1.Jozsef Szlai HUN 2.Jerko Odžak CRO 3.Kinga Tasnandi HUN
11 : Box, Draženko, hrga, jerry, Morelli, profa, Ratko, toni, vedran_zgela, zlatko2508, zoli
|
|
|