»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 18 tra, 2026 2:49.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Naši na Europskom u preciznom slijetanju
PostPostano: sri 27 lip, 2012 9:02 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
Od 1.-8.07. održava se Europsko prvenstvo u preciznom slijetanju, u Makedoniji, Ohrid.
http://www.european.pa2012.org.mk
Naše boje na EP braniti će:
- Nikola Kuzmić
- Mladen Mihin
- Goran Burazer
Navodno je u zadnji čas otpao i Izidor Maltarić, koji je također trebao ići.

Direktor reprezentacije u preciznom slijetanju je Goran Burazer.
Izbornik reprezentacije u preciznom slijetanju je Izidor Maltarić.
Glavna zvijezda HR reprezentacije u preciznom slijetanju je Nikola Kuzmić.

Dečki sretno, pratimo vas na webu, a vi se svakako javite koji put!!!
Ju-hu :beer:

22 Palac gore: : D.K., flyingzeko1, Franco, gburazer, hrga, hrvoje.vt, ivicaf, kmikac, Knez, kokaxo, kolonjak, MarijaETO, marin, mmihin1, Nik01, Nina, Radovan, robertk, Tihomir Arić, Toomy, vedran_zgela, čule    
Vrh

Naslov: Re: Naši na Europskom u preciznom slijetanju
PostPostano: čet 28 lip, 2012 10:04 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Znači nema Nika na državnom u Istri. Eh, onda bum sigurno u svakoj trci barem za jedno mjesto bolji u plasmanu :-P

1 Palac gore: : Franco    
Vrh

PostPostano: pet 29 lip, 2012 8:56 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
..., a i Habek, Hrga, Biondić i ostali favoriti buju mogli daleko opuštenije letit dok im mali ne puše za vrat. (Hehehe - nisam mogel zdurat...)

2 Palac gore: : Draženko, Nik01    
Vrh

PostPostano: pet 29 lip, 2012 9:41 
Offline     DHV 2

Član od: čet 24 ruj, 2009 7:05
Dao Palac gore: : 217 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 206 / Palac dolje: : 7
Našoj repki koja odlazi sutra na Evropsko u Makedoniju na Ohrid želim dobar vjetar i što bolje rezultate ,ja sam osobno službeno onemogućen za odlazak, a za pomanjkanje takmičara u repki možemo i djelomično kriviti planiranje državnog u preletima koje se preklapa sa evropskim u preciznom.Napominjem da je iduće godine svijetsko u preciznom u Bosni i Hercegovini pa bi bilo dobro u takvim terminima izbjegavati neka domaća takmićenja.
Još jednom sretno dečki! :yup:

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: uto 03 srp, 2012 12:26 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 14:58
Dao Palac gore: : 1098 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 159 / Palac dolje: : 0
Sub malo zakasnili na registraciju jer smo putovali 14h zbog guzve na Bajakovu i obilasku Bg-a.

U ned nije uspjela probna serija zbog 3-5m/s ledjnog vjetra, organizatori su bili optimisticni i ambiciozni pa smo parawaitali 4h. Kasnije vrlo slatka ceremonija otvorenja.

Pon odradjene tri serije, danas za sada jedna u planu jos dvije.

Individualno nismo losi, negdje oko sredine, ali reprezentativno nam je veliki hendikep sto smo samo trojica jer se za svaku seriju broje cetiri najbolja rezultata a vecina reprezentacija ima 5 muskih clanova. Drugi su dosli par dana ranije trenirati i tako.

Nakon dvije serije kompletno zavrsene jucer bili smo predzadnja reprezentacija, ispred Albanije. Ima 15 reprezentacija i 80ak pilota. Kad sjednem za neki komp napisem vise, tipkanje na mobu mi je koma. Prosli smo tek trecinu natjecanja jer se planira svih 12 serija tako da ce jos biti svega.

8 Palac gore: : Boris, Franco, hrvoje.vt, Knez, Nik01, Nina, Radovan, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sri 04 srp, 2012 13:31 
Offline     DHV 2

Jutros su organizatori obecali stavljat rezultate na web nakon svake serije, valjda su gore. Na rucku smo, svi su odradili 6 serija, a nekoliko prvih pilota medju kojima i Nik i sedmu. Dizemo formu i sve smo bolji. Kljucno je ne pogrijesiti jako dvaput. Mi smo pravo na greske iskoristili :)

Dogodile su se i dvije glupe ozljede natjecatelha i to izvan (njihovog) letenja - jedan nizozemac je ozlijedio nogu dok je guranjem pomagao drugom da poleti, a ceh koji je bio odlican drugi u jednom trenutku slomio je kljucnu kost vozeci motor i za njega je natjecanje zavrseno.

Super je chillanje prek dana na rucku u beach baru, a noci su jako ugodne za spavanje nije onako pakleno vruce kao na kontinentu da ti se majica lijepi za tijelo itd.

Letenje u kratkim hlacama i rukavima bez rukavica mi je isto zakon :) bas ljetno opusteno onako.

5 Palac gore: : Franco, hrvoje.vt, Nina, Ratko, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sri 04 srp, 2012 22:41 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
Pomalo je neobično vidjeti kako ima puno slijetanja van kruga, tj. natjecatelja s 10m.
Baš gledam, trenutno 2. plasirani, 3. i 5. imaju svaki po jednom 10m (koji su im se brisali kao najlošija serija).
Uf, bit će tu još svačega :-D

Dečki držte se!!!
:yup:

Vrh

PostPostano: čet 05 srp, 2012 7:20 
Offline     DHV 2

Tako je - pogrijese jos jednom i eliminirali su se iz borbe za vrh .. Osim ako svi ne pogrijese dvaput, sto ipak ne vjerujem :) 12 serija u 6 dana je puno, a uvjeti su saroliki, napeto je.

Jucer sam nakon 6 serija bio 32. a imam startni broj 32 to mi je bilo fora .. U sedmoj seriji sam nazalost pokvario sa 222cm. Danas ide osma pa popodne neki izlet da se malo odmorimo.

2 Palac gore: : Franco, Ratko    
Vrh

PostPostano: uto 10 srp, 2012 0:50 
Offline     DHV 2

Gotovo :) stigli sinoć, slegnuli se dojmovi, brzo je prošlo .. majstori su to koji odlično slijeću i puno treniraju .. završili smo individualno otprilike na sredini poretka, a reprezentativno 11. od 15 (falio nam je 4. član, da ne kažem i 5. i 6. i 7.) ..

Napravili smo neke ajmo reći nepotrebne greške što nas je koštalo po nekoliko mjesta u poretku. Mladen se taman zagrijao i počeo slijetati u metar, metar i pol redovno, Nik je za dlaku pao na palačinki (skoro je ostao na nogama, pridržao se rukom što je pad jel), ja sam u predzadnjoj seriji sletio 900+ i time aktivirao lošu drugu seriju (700+) .. I najbolji su imali kikseve, npr. Ferarić je uvjerljivo vodio prvih 10 serija, da bi kiksao u zadnje dvije i pao na osmo mjesto .. Svole kao svjetski rekorder i prvak završio tek 27. (možda mu rook nije dobro sjeo, tko zna) ..

Organizacija i atmosfera bili su fantastični, rano dizanje me izmorilo (kao team leader sam morao stizati na briefinge pola sata ranije, u 7:30), prijevoz je mogao biti i malo bolje posložen i ručak drukčiji od sendviča bi dobro došao ali sve u svemu skroz ok i na nivou. Makedonci su prekrasni, susretljivi i topli ljudi.

Vizualna prezentacija nam je bila totalni fail, što vjerojatno ide prije svega mene kao direktora reprezentacije. Druge reprezentacije su imali majice sa svojim imenima i obilježjima, zastave, opremu sa simbolima sponzora i zemalja iz kojih dolaze, kombi s vozačem, punu reprezentaciju + team leadera + vozača, došli par dana ranije trenirati itd. itd. To je pitanje zrelosti reprezentacije, organizacije, a i financiranja. Gugi kaže da se njihov (srpski) tim u ovom obliku gradi od cca 2005., a kod nas je upravo u toku smjena generacija, pa tako to sada izgleda.

Bolničari su također imali posla, i na startu i na slijetanju, ali ništa strašno. Ne kužim kako neki ljudi lete godinama i ne žele naučiti startati. Trebao sam se valjda naviknuti iz svakodnevnog letenja :) Neka polijetanja su se slavila više nego dobri rezultati ..

Sljedeće godine je svjetsko u Sarajevu (Bjelašnica), trebamo to sve malo bolje pripremiti i isplanirati i biti na nivou koji talentom i kvalitetom zaslužujemo.

Nik i Zeko, dodajte nešto ako mislite da treba :)

9 Palac gore: : Flying_man, Flyingbear, flyingzeko1, goran, Knez, marin, Nik01, Nina, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sri 11 srp, 2012 10:19 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
gburazer je napisao/la:
Vizualna prezentacija nam je bila totalni fail, što vjerojatno ide prije svega mene kao direktora reprezentacije. Druge reprezentacije su imali majice sa svojim imenima i obilježjima, zastave, opremu sa simbolima sponzora i zemalja iz kojih dolaze, kombi s vozačem, punu reprezentaciju + team leadera + vozača, došli par dana ranije trenirati itd. itd. To je pitanje zrelosti reprezentacije, organizacije, a i financiranja. Gugi kaže da se njihov (srpski) tim u ovom obliku gradi od cca 2005., a kod nas je upravo u toku smjena generacija, pa tako to sada izgleda.

Glede vizuelne prezentacije i svega ostaloga najblaža riječ bila bi sramota. :(
Ne znam koliko je to tvoja krivica, ali ja sam duboko uvjeren da se nisi sjetio još i na majice zbog borbe do posljednjeg dana s odgovornima u HZS-u da se plati barem kotizacija i osiguranje, a imam dobar osjećaj da ćete se dobrano načekati da vam se refundiraju ostali troškovi.
Uostalom, iako se radi o reprezentaciji Hrvatske majice bi morali platiti iz vlastitog džepa. :-x
Sramota je da se do zadnjega dana nije znalo koliko će ljudi ići i da ste na kraju otišli samo trojica. Sramota je da ste bili tamo kao reprezentacija Kazastana ili u najmanju ruku kao da ste pali s mjeseca (pogledajte fotke).Sramota je da su svi ostali timovi barem tri dana prije bili tamo i trenirali, sramota je....
Po mom mišljenju sve je to zbog kaotičnog stanja u Hzs-u gdje su se određeni drugovi odlično uhljebili, pa sad misle da su nedodirljivi i ne rade ništa.
Tu mislim na sve od samog vrha, pa do nižih struktura, a što najbolje ilustrira slućaj jednog pilota koji je došao po sportsku. Rečeno mu je da njegove sportske tamo nema, a da bi ju on potom slućajno zapazio u gomili neotvorenih koverti koje su već gotovo dva mjeseca ležale na stolu, a da cijelo to vrijeme nikog savršeno nije zanimalo šta je u njima :(
Mi se volimo ponositi kako smo bolji od naših istočnih susjeda, ali vjerujete mi, s kim god sam razgovarao, stanje u njihovim zrakoplovnim organizacijama je daleko uređenije i u svakom pogledu daleko bolje od našeg.
Mislim da je krajnje vrijeme da dođe do nekih promjena .
Marković je otišao iz nogometa, vrijeme je da odu i neki iz HZS-a :-x

slika

slika

slika

A sada reprezentacija Kazastana, pardon Croatiastana :(
Još samo fali Borut u tanga gačicama.

slika

Ukoliko se hitno nešto ne poduzme na Bjelašnicu bi mogli ići u ovom trendi vozilu grupe TNT, a vjerujem da bi u njihovoj cvječarnici mogli naći i adekvatne dresove s kojima bi nas dostojno prezentirali.

slika

I na kraju što se tiče rezultata, niste ni vi bili toliko loši, prema tome koliko su svi ostali bili dobri.
:hi:

Zadnja izmjena: Franco; sri 11 srp, 2012 21:04; ukupno mijenjano 1 put/a.

10 Palac gore: : Danči, Flying_man, Flyingbear, flyingzeko1, joe33, Martina, Nik01, Nina, vedran_zgela, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: sri 11 srp, 2012 17:52 
Offline     DHV 2

Član od: sub 26 ruj, 2009 10:37
Dao Palac gore: : 318 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 208 / Palac dolje: : 2
Franco je napisao/la:
gburazer je napisao/la:

Ukoliko se hitno nešto ne poduzme na Bjelašnicu bi mogli ići u ovom trendi vozilu grupe TNT

slika

:hi:

Aaaa,Franko videl sam i ja slično vozilo ARAN koji je nekad služio kao pokretna pilana,al vele da je to
nepoderivi dizel motor,mislim da ima tip u mome selu pa da ga upitam dal ga prodaje,dakle
za 500 Kn na Bjelašnicu sa ARANOM(za gorivo usput pilimo ljudima drva) :good:
Pa bolje da novce preusmjerimo na nogometne navijače i pokrivamo štete koje čine dok su na tekmama 8)
Primjer,Sada,dok je bilo Evropsko prvenstvo su dobili kaznu oko 130 000 Eurića za gluposti koje čine :ave:
Kada bi jedan dijelić te svote bio preusmjeren na naš sport,mislim da bi to bila sasvim druga pjesma :good:
https://picasaweb.google.com/1004966496 ... 4006167650

3 Palac gore: : bosco, Franco, Nina    
Vrh

PostPostano: čet 12 srp, 2012 9:44 
Offline     DHV 2

Član od: sri 24 vel, 2010 17:27
Dao Palac gore: : 144 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 28 / Palac dolje: : 0
@Franco, svaka ti je na mjesti, posebno ona paralela HNS-HZS, Jedino ti ne stoji usporedba sa Kazakhstanom. Ovdje sam vec osam godina i tvrdim da je Kazakhstan solidno uredjena drzava. (osim prometnica koje je tesko rijesit jer su drzava sa 15mln stanovnika i povrsinom veci od Evrope)
I sam sam zamjetio bijednu prezentaciju nase repke. Drugovi iz HZS-a, jeste li i vi to zamjetili i jeste li se posramili?
Ne ponovilo se. Lp.

2 Palac gore: : flyingzeko1, Franco    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.