»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 16:04.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 92 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Liga u preletima 2012
PostPostano: pet 04 stu, 2011 10:47 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Damjancic je napisao/la:
Normaliziranje na 1000 bodova sam predložio kao pokušaj ujednačavanja grešaka koje mogu proizaći iz postavljanja početnih parametara na različitim terenima, po različitim danima i u različitim uvjetima, te kao poticaj za konzistenciju (ako znam da pobjednik svake trke dobiva 1000 bodova a ja proporcionalno manje, bogme ću doći na svaku tekmu a neću kalkulirati jel mi se isplati ići na Tribalj po prognozi po kojoj će trka vrijediti 200 bodova).

P.S. Toni, vidim dosta upitnika. Bilo bi lijepo vidjeti i koji uskličnik ;)

U potpunosti se slažem s ovim principom bodovanja! Tereni su zbilja različiti! a i uvjeti mogu varirati! pa ne bi bilo pošteno da netko za !tešku! utrku u Zagorju dobije 500 bodova manje za pobjedu! koju je teškom mukom izvojevao! za razliku od! npr. Triblja gdje su svi lijepo letili u kvalitenim uvjetima!

Speed run utrka na Klaniku! pa i na Strahi! je svakako najuži izbor! mada me golica da odradimo na Kalniku i neku !sektorsku! utrku po jačim proljetnim uvjetima! No to je se samo moja želja! Nećemo ići na uštrb kvalitete ganjati neku !art! utrku!

Smatram da je Dok kvaliteno odgovorio na temu HMP i GSS-a! Obavjestiti ih da znaju da smo tu i gotovo!

No! na što ne mogu staviti uskličnik! a da nije zamjena za kraj rečenice! navodnike i druge interpunkcijske znakove! to je pitanje PRAVILA! Pitam se tko je taj! a zasigurno znam da ja taj nisam! koji će ga izraditi! doraditi ili dopuniti postojeći?

Vrh

PostPostano: pet 04 stu, 2011 11:05 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
toni je napisao/la:
Speed run utrka na Klaniku! pa i na Strahi! je svakako najuži izbor! mada me golica da odradimo na Kalniku i neku !sektorsku! utrku po jačim proljetnim uvjetima! No to je se samo moja želja! Nećemo ići na uštrb kvalitete ganjati neku !art! utrku!

!
A što je to sektorska utrka!?! Za razliku od speed run utrke!?!
Art?!!?

Vrh

PostPostano: pet 04 stu, 2011 12:29 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Ajd fala dragom bogu počela je konstruktivna rasprava i još da ima i konstruktivnih prijedloga bilo bi još bolje. :good: :good:

Vrh

PostPostano: pet 04 stu, 2011 16:24 
Offline     DHV 3

CloudWalker je napisao/la:
toni je napisao/la:

!
Art?!!?

To je moj naziv za više startnih prozora i odabir pilota u kojem startnom prozoru želi startati, a u cilju "razvlačenja" startnog vremena na dobar dio dana te omogućavanja većem broju pilota da polete i izaberu vrijeme kad žele. Nespretno sam se izrazio i sad sam skužio kaj sam napisao. Ups!
Ideja mi je da se u nekim vremenskim sektorima (npr, 15 min) otvaraju startni prozori, a piloti onda grebenare ili čuče pod bazom čekajući "svoj" sektor i priliku za start (neće izići iz cilindra u 14:01 h, kad se slijedeći otvara u 14:15h, ako može čekati u zraku). Startni cilindar bi bio dosta širok da obuhvate glavni greben (cca 2-3 km) i poznati teren većini pilota, gdje mogu održavati visinu. Osim toga, dopustilo bi se ponovno startanje (re-jump) ukoliko pilot nije izašao iz tog cilindra, a prijevoz na start je lagan i brz, ako sletiš u podnožje. Sve u cilju da što više natjecatelja odradi što više discipline. Ne znam da li sam to dobro objasnio, vjerujem da će iskusnijim natjecateljima ovakav način utrke biti poznat, a ako ne, ispričavam se.

Art, pa zar naziv "sektorska utrka" nije art sam po sebi ;) Osim toga, takav način na Kalniku bi možda bio pogodak, a možda baš "art" u smislu promašenog koncepta gdje bi se zeznula utrka i dobar dan. Dosta smo o tome razglabali, ali nekako nismo donijeli pravi zaključak.

Vrh

PostPostano: pet 04 stu, 2011 16:34 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
toni je napisao/la:
CloudWalker je napisao/la:
toni je napisao/la:

!
Art?!!?

To je moj naziv za više startnih prozora i odabir pilota u kojem startnom prozoru želi startati, a u cilju "razvlačenja" startnog vremena na dobar dio dana te omogućavanja većem broju pilota da polete i izaberu vrijeme kad žele. Nespretno sam se izrazio i sad sam skužio kaj sam napisao. Ups!
Ideja mi je da se u nekim vremenskim sektorima (npr, 15 min) otvaraju startni prozori, a piloti onda grebenare ili čuče pod bazom čekajući "svoj" sektor i priliku za start (neće izići iz cilindra u 14:01 h, kad se slijedeći otvara u 14:15h, ako može čekati u zraku). Startni cilindar bi bio dosta širok da obuhvate glavni greben (cca 2-3 km) i poznati teren većini pilota, gdje mogu održavati visinu. Osim toga, dopustilo bi se ponovno startanje (re-jump) ukoliko pilot nije izašao iz tog cilindra, a prijevoz na start je lagan i brz, ako sletiš u podnožje. Sve u cilju da što više natjecatelja odradi što više discipline. Ne znam da li sam to dobro objasnio, vjerujem da će iskusnijim natjecateljima ovakav način utrke biti poznat, a ako ne, ispričavam se.

Art, pa zar naziv "sektorska utrka" nije art sam po sebi ;) Osim toga, takav način na Kalniku bi možda bio pogodak, a možda baš "art" u smislu promašenog koncepta gdje bi se zeznula utrka i dobar dan. Dosta smo o tome razglabali, ali nekako nismo donijeli pravi zaključak.

pa to je speed run

Vrh

PostPostano: pet 04 stu, 2011 16:37 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
toni je napisao/la:
Ideja mi je da se u nekim vremenskim sektorima

Sektor ja nekako više vežem za prostor, ja bih prije rekao: "vremenski interval". A speed run ti je upravo to samo, koliko razumijem, ne mora nužno imati intervale iako je to najčešće tako.

Ali ne vidim zašto bi speed-run bio posebno artsy..?! U praksi, recimo na Kalniku na kojem često ne možeš isprve izvrtit visoko, krenut ćeš onda kad zbilja navrtiš i blizu si nekom od vremenskih prozora/intervala/sektora (taman malo poslije njega). Ako prilike budu omogućavale visit pod bazom 15-20 minuta onda će najmanji problem (psihološki) biti odabrati jedan ili drugi prozor.

Vrh

PostPostano: pet 04 stu, 2011 19:49 
Offline     DHV 2-3

U speed runu nemoraju biti definirana Vrata odnosno vremenski intervali. Također sam letio SpeedRun koji se računao od mog zadnjeg izlaska iz Startnog Cilindra. Vrata se stavljaju iz drugih razloga, ali nemoraju biti.

Vrh

PostPostano: sub 05 stu, 2011 11:54 
Offline     DHV 3

hrga je napisao/la:
U speed runu nemoraju biti definirana Vrata odnosno vremenski intervali. Također sam letio SpeedRun koji se računao od mog zadnjeg izlaska iz Startnog Cilindra. Vrata se stavljaju iz drugih razloga, ali nemoraju biti.

Razmišljali smo i o varijanti da se prvo okrene neka točka pa onda okine startni cilindar. Bitno je pogoditi odgovarajući način starta za sve pilote, prema njihovom stupnju znanja i iskustva (zato radimo tekmu na Kalniku, a ne na Tolminu) te uvažavajući specifičnosti terena: polijetanje jednog po jednog krila i mala visinska razlika koja ne dopušta puno krive procjene - nisi ubo interval curiš u podnožje, ako nema nešto laminarnog vjetra.

Sad može se meni činiti, a tebi Žac ili drugima da je nešto s više startnih prozora "arty" ili ne, ali zbilja takvu utrku nismo imali i zbog razmišljanja o njoj mi se učinila malo "nobičnija" i upotrijebio izraz art.

Vrh

PostPostano: sub 05 stu, 2011 13:38 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
U Sinju smo imali speed run nakon jedne točke koja je bila start.....
to se na Kalniku može bez problema napraviti da se rastegnu krila po grebenu......

Vrh

PostPostano: sub 05 stu, 2011 20:23 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
Hmmm!? Speed run;
Nebi tebalo miješati pojmove,raditi bilokakve kemije..jednostavno ako nemaš start za 40 -50 krila(odbrojati start i dadti svakome jednaku priliku sudjelovanja,barem u određeno vrijeme ) i komad grebena.! Nema ni kvalitetne speed run utrke ..moje je mišljenje.,!Pa kakajte sad po meni koliko hočete,ali činjenice jesu jedino da Kalnik i Straha su letjelišta samo za XC...
I to odlična...Tekme zaboravite.,jer jednosatvno nemožete dati svima istu priliku. sad .fra Tonček če mi zamjerit jer je jedan od organizatora tekeme..i ja bi se na njegovovom mjestu trudio i dao sve od sebe samo da se nešto događa u dvorištu!!!
Kad bih mogao i imao podršku ostalih za takva letjelišta organizirao bih otvorenu tekmu npr.7.do 10 dana otvoren prozor u bilo kojem smijeru.U određenom mjesecu u godini .Kvalificirao letove po Olc-pravilima,Pokupio lovu od prijava,nabavio sponzore i dao(DOBRE) nagrade za najbolje letove,s tim da se ne krše osnovna pravila ( granice ,ctr-i i itd..t.j.osmislio pravilnik)prijevoz i pokupljanje po snalažljivosti.Liga mi nikako ne spada u takve starteve pogotovo za ljude koji dolaze bez iskustva tekmanja pogotovo poput "speed run" koji kod nas več jaaako dugo nije viđen u pravom izdanju.
Pa evo jedan prijedlog...; Neka se ogranizatori dogovre,tko če organizirati" race to gooal "Tko "speed run" tko bi postavio eventulani takozvani " free stayl"( tu mislim i na Slavonce,t.j one koji se vitlaju)i nakraju nekako to posložio u jednu neslužbenu ligu.i nakraju okrunio pobjednika......
ionako je sve neslužbeno..zašto nebi složili pravila po svojem.

Sve ovo gore napisano je samo dio moje mašte..mali dio...ili sam nešto krio svatio

Vrh

PostPostano: sub 05 stu, 2011 21:05 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
sale je napisao/la:

Sve ovo gore napisano je samo dio moje mašte..mali dio...ili sam nešto krio svatio

Jesi, krivo si "svatio". :blum2:
Poanta je da se omasovi takmičenje. Dakle ne organizacija nekih skupova di će se podjelit DOBRE nagrade, nego organizirat prava takmičenja na kojima će ljudi koji nemaju sportske dozvole, a imaju volje se takmičit, moć učit se takmičenju. Ne samo odvozit utrku, nego takmičenje kao letačku disciplinu općenito, da bi lakše krenuli i na službena natjecanja. Zato je važno da utrke Lige budu organizirane po FAI pravilima, da naši budući natjecatelji kad se pojave na svijeckom natjecanju da znaju pravila. Iz istog razloga bi trebalo organizirat barem jednu speed run utrku.
Evo, iznio sam moje mišljenje, premda neznam dali to smijem.. pošto se ne takmičim.. a i nemam sportsku dozvolu .. :oops:

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: sub 05 stu, 2011 22:43 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Josip K-T je napisao/la:
sale je napisao/la:

Jesi, krivo si "svatio". :blum2:

.......... kad se pojave na svijeckom......

Pardonček na masivnom oftopiku...on je krivo "svatio", ali i ti si brate otišao na "svijecko". :ROFL:

Vrh

PostPostano: ned 06 stu, 2011 12:56 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Danči je napisao/la:

Pardonček na masivnom oftopiku...on je krivo "svatio", ali i ti si brate otišao na "svijecko". :ROFL:

Potpuno svjesno. :-P
Ne , nisam ispravljao pravopisne pogreške, ako si na to mislio. ;)

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: pon 07 stu, 2011 16:55 
Offline     DHV 2-3

sale je napisao/la:
Hmmm!? Speed run;
Nebi tebalo miješati pojmove,raditi bilokakve kemije..jednostavno ako nemaš start za 40 -50 krila(odbrojati start i dadti svakome jednaku priliku sudjelovanja,barem u određeno vrijeme ) i komad grebena.! Nema ni kvalitetne speed run utrke ..moje je mišljenje.,!

E jes ga izvalio sada. Pa speed run se i daje na mjestima gdje nemaš fer uvjete kao za race to goal.
Izgleda da si ti pomješao speed run (elapsed time) sa Race to goal utrkom.

Vrh

PostPostano: pon 07 stu, 2011 18:13 
Offline     DHV 2

Sorry Hrga ili sam krivo napisao ili si krivo svatio., zbog brzopletosti svoje ,ubiti nema veze ! Ja sam mislio na speed run trku u odnosu na Start kalnik i Strahu..Aj si zamisli da dođe 50 ljudi na tekmu a ti trebaš tri dana da svi odstartaju..Kakvu tekmu možeš postaviti ? ,,da se starta po segmenitma ,svaki dan po 10 pilota.?Mislim da bi ta tekma puno bolje prisatjala na tvom terenu nego Kalniku..Na strahi nije niš bolje jer start je pomalo koma,stane 1 krilo više nego na kalniku ,znači dva s tim da istrovremeno nemogu strtati jer nema baš mjesta.i još k tome svaki deseti glider počupa si špage od korjenja.U principu mislim da ti startevi su jedino za xc ili piku stvoreni,druge tekme jednostavno po mojem je nemoguće izvesti.
Na malom kalniku da ,veče su prednosti
Na kraju čemo voziti speed run u zagorju a race to goal u na Triblju. Meni nesmisleno.

Zadnja izmjena: sale; pon 07 stu, 2011 18:31; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pon 07 stu, 2011 18:30 
Offline     DHV 2-3

sale je napisao/la:
..Aj si zamisli da dođe 50 ljudi na tekmu a ti trebaš tri dana da svi odstartaju..Kakvu tekmu možeš postaviti ? ,,da se starta po segmenitma ,svaki dan po 10 pilota.?Mislim da bi ta tekma puno bolje prisatjala na tvom terenu nego Kalniku..Na strahi nije niš bolje jer start je pomalo koma,stane 1 krilo više nego na kalniku ,znači dva s tim da istrovremeno nemogu strtati jer nema baš mjesta.i još k tome svaki deseti glider počupa si špage od korjenja.
Na kraju čemo voziti speed run u zagorju a race to goal u na Triblju. Meni nesmisleno

Ajd Sale smanji malo te brojke ne vjerujem da će sad svi navlit na jednu tekmu na kojoj treba biti start ko iz snova za 50 ljudi da odstarta za 1/2 sata , zato i radimo ligu, nemoraš se doč na svaku tekmu,ako ti ne odgovara biraš gdje ćeš i kada ići pa tak je neslužbena. :-D :-D
BTW nikad neće biti sve idealno.
Jest da su ti startevi malo zajeb.. kaj se prostora tiće ali da se odraditi speed run bez problema,isprobali smo ovo ljeto 15-20 ljudi komotno more odstartat za sat sat i pol vremena

Vrh

PostPostano: pon 07 stu, 2011 19:24 
Offline     DHV 2-3

sale je napisao/la:
Sorry Hrga ili sam krivo napisao ili si krivo svatio., zbog brzopletosti svoje ,ubiti nema veze ! Ja sam mislio na speed run trku u odnosu na Start kalnik i Strahu..Aj si zamisli da dođe 50 ljudi na tekmu a ti trebaš tri dana da svi odstartaju..Kakvu tekmu možeš postaviti ? ,,da se starta po segmenitma ,svaki dan po 10 pilota.?Mislim da bi ta tekma puno bolje prisatjala na tvom terenu nego Kalniku..Na strahi nije niš bolje jer start je pomalo koma,stane 1 krilo više nego na kalniku ,znači dva s tim da istrovremeno nemogu strtati jer nema baš mjesta.i još k tome svaki deseti glider počupa si špage od korjenja.U principu mislim da ti startevi su jedino za xc ili piku stvoreni,druge tekme jednostavno po mojem je nemoguće izvesti.
Na malom kalniku da ,veče su prednosti
Na kraju čemo voziti speed run u zagorju a race to goal u na Triblju. Meni nesmisleno.

Nisma bio nika na Kalniku, ali u principu Speed run može biti sa otvorenim prozorom koliko hoćeš.
Ako imaš 50 ljudi i svakome treba 2 minute to je 100minuta odnosno sat i pol. Trka nemora biti 100km. Trka se postavi 40 km pa tko ju prije spraši a tako i onaj tko zadnji odstata ima dobre šanse za dobru rezu.

Vrh

PostPostano: pon 07 stu, 2011 21:33 
Offline     DHV 2

Nisi bio na kalniku :-o
U tome i jest problem ...treba ti 15 min da se spentraš gore ,10 da uloviš zraka, 15 min da se spremiš na startu a drugi te moraju čekati dok se spremaš jer "NEMA" mjesta i ako nema vjetra moš se slikat,ak je malo bok s istoka isto tako,..itd ,itd. U najboljim uvijetima mislim 10-15 ljudi može odstartati unutar 3 sata nek je i 20 a šata ako ih je više abilo bi sigurno!?
Jedino rešenje po mojem je da se naprave točke otvori prozor cijeli dan ili dva da svatko poleti koliko puta hoče radi moguče curione i da daš najbolje što imaš..A onda to više nije to!

Vrh

PostPostano: uto 08 stu, 2011 8:39 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
sale je napisao/la:
U najboljim uvijetima mislim 10-15 ljudi može odstartati unutar 3 sata nek je i 20 a šata ako ih je više abilo bi sigurno!?!

Mislim da pretjeruješ, dobro pripremljeni piloti pod pretpostavkom da znaju startat, bez problema može startat 20-25 ljudi unutar sat vremena.
Kako to izvesti; kažeš ljudima da ukopčaju krila na stolice na sletištu i kada se dođe na start jedino što moraš je izvaditi krilo obući se i ukopčati, ostale radnje oko krila ti odrade trojica pomagača, digneš krilo i odletiš.

Vrh

PostPostano: uto 08 stu, 2011 9:00 
Offline     DHV 2-3

sale je napisao/la:
U tome i jest problem ...treba ti 15 min da se spentraš gore ,10 da uloviš zraka, 15 min da se spremiš na startu a drugi te moraju čekati dok se spremaš jer "NEMA" mjesta i ako nema vjetra moš se slikat,ak je malo bok s istoka isto tako,..itd ,itd. U najboljim uvijetima mislim 10-15 ljudi može odstartati unutar 3 sata nek je i 20 a šata ako ih je više abilo bi sigurno!?
Jedino rešenje po mojem je da se naprave točke otvori prozor cijeli dan ili dva da svatko poleti koliko puta hoče radi moguče curione i da daš najbolje što imaš..A onda to više nije to!

Bio sam na Kalniku kad je bila liga i odstartali su svi koji su se prijavili za ligu osim mene jer sam dan prije imao susret s Zokijem i 25 godišnicu mature te bio ( :lok:) i nisam bio sposoban da odstartam :-D :-D
Bilo je prijavljenih 14 natjecatelja i svi su odstatrtali u roku, rezultate lige s Kalnika imaš na http://www.jastreb.org/radno/TASK_4.html

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 92 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: