»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 17 tra, 2026 20:49.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 133 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: HRVATSKO DRŽAVNO PRVENSTVO 2014
PostPostano: sri 11 pro, 2013 12:28 
Offline     DHV 2-3

Član od: ned 27 lip, 2010 9:27
Dao Palac gore: : 234 / Palac dolje: : 23
Dobio Palac gore: : 322 / Palac dolje: : 78
POŠTOVANI

Dobio sam vijestda će se ovogodišnje državno prvenstvo organizirati u Srbiji.Ne bih htio poticati nacionalnu mržnju ali neka mi netko odgovori zašto njemci ne organiziraju svoja prvenstva van njemačke,danci van danske,jedino mi Hrvati pod vodstvom ljudi koji čak i nisu Hrvati a šetaju Hrvatsko Državno prvenstvo po svojoj volji,šta,dal se može uzest koncesija na državno prvenstvo,ako može eto ja uzimam na 15god.Ovom viješću mislim da je kap prelila čašu ali opet ne želim poticati mržnju nego razum HrvatA.Kaže predsjednik komisije da će tamo u to vrijeme biti dosta letača iz europe itd,pa koga to briga dali komisija želi gledati Hrvatske pilote i da ih se motivira organizacijama u Hr ili strance.Gospodo a odnosi se na komisiju,dali znate i želim javno da predsjednik komisije kaže o monopoliziranju državnog prvenstva ono što je meni rekao a vezano je za Jožefa Rabića i Sinišu Trputeca,čekam da gosp Ratko Osterman to sada javno kaže,ono što je meni rekao jer nisam dobio organizaciju i zašto je nisam dobio.Gospodo dosta je bilo.Ratko čekamo tvoju priču koja se odnosi na monopoliziranje DP.Ova vijest će otići toliko daleko da će na tapet doći i Hrvatski zrakoplovni savez.Ratko kaže pa nitko se nije javio,evo javljamo se mi po treći put za organizaciju DP.Ovo ne činim zato što sam zainteresiran za to nego da vidite da ipak netko želi da HR D.P bude u Hrvatskoj.Samo bih molio da se ne priča o iskustvu jer državno na kojem sam bio je organizirano da su piloti u zraku pokisli i da je Mario Habek preko stanice pitao dali se utrka prekida jer su uvjeti bili katastrofa,odustao sam jer nisam htio riskirati,a oni koji su nastavili prema buzetu su pokisnuli,pa može se tu naći masu grešaka ali zapamtite na greškama se uči i nema savršene organizacije.Neznam zašto se piloti koji su me kontaktirali nesmiju ili ne žele istupiti i reći ono što misle a to je ovo što pišem,pa i u HZS-u im je jako čudno da se to planira napraviti u drugoj državi.Osobno me to sve skupa dirnulo jer ipak sam pionir u ovom sportu,organizator druženja,natjecanja,polaganja itd i potrudit ću se da ovo ovaj put bude točka vezano za organizaciju državnog po drugim zemljama radi dužih km i više bodova,i da tereni u hr ne zadovoljavaju uvjete FAI-A, priče za malu djecu.UGLAVNOM PEGAZ u vrijeme državnog prvenstva organizira natjecanje pod nazivom OKUPLJANJE SLOBODNIH LETAČA HRVATSKE NA BJELOPOLJU.MOLIO BIH KLUBOVE U INTERESU RAZVOJA PARAJEDRILIČARSTVA KOD NA DA POŠALJU TKO BIH ŽELIO SUDJELOVATI NA TOM NATJECANJU FAI2 KATEGORIJE

L.P
JERE

Vrh

Naslov: Re: HRVATSKO DRŽAVNO PRVENSTVO 2014
PostPostano: sri 11 pro, 2013 13:30 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
JERKO je napisao/la:
Ne bih htio poticati nacionalnu mržnju ali neka mi netko odgovori zašto njemci ne organiziraju svoja prvenstva van njemačke

Nijemci su ove godine svoje državno imali u Tolminu. Nije to ništa neobično, ljudi se zažele novih terena. Nikakve veze s nekakvim nacionalnim ponosom to nema.

Vrh

PostPostano: sri 11 pro, 2013 13:45 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 30 ruj, 2011 9:53
Dao Palac gore: : 41 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 65 / Palac dolje: : 0
mislim da su i mađari imali svoje DP (preleti) u Sloveniji, Tolmin, tijekom Serial Cup-a...
a koliko znam i slovenci su zainteresirani organizirati svoje DP u piki u Hrvatskoj (Radoboj)...
:beer:

Vrh

PostPostano: sri 11 pro, 2013 15:34 
Offline     DHV 2-3

CW je napisao/la:
JERKO je napisao/la:
Ne bih htio poticati nacionalnu mržnju ali neka mi netko odgovori zašto njemci ne organiziraju svoja prvenstva van njemačke

Nijemci su ove godine svoje državno imali u Tolminu. Nije to ništa neobično, ljudi se zažele novih terena. Nikakve veze s nekakvim nacionalnim ponosom to nema.

Da ok Njemci su to organizirali tamo ali su prethodno išpartali sva svoja letjelišta i onda se odlučili malo promjene,a kod nas,molim te reci koliko se na jednomterenu održavalo državno,odnosno kad je zadnji put se desilo da držžavno nije bilo u Istri koja je ok ali zašto se to nije održalo recimo kod nas kad smo tražili,anketa je pokatzala da ljudi hoće kod nas ali,šta se desilo.U hrvatskom paraglidingu se razvio monopol i jedni te isti ljudi organiziraju a i drugi imaju volju,sad ovo što se desilo,užas,nemam riječi,ja poslije razgovora s Ratkom koji mi je rekao osobno da su to dogovori Tića,Makedonaca i Slovenaca sam izgubio bilo kakvu volju uzest neku organizaciju al eto organiziramo s Mađarima,zašto,zato jer oni nemaju terene koje imamo mi.Uostalom organizator državnog natjecanja možeš biti tri puta za redom,inače di to dalje vodi,na istom terenu isti ljudi,prika idemo unazad,ali samo par njih naprijed.Ovo sada se neće dopustiti sigurno a to ne govorim samo u svoje ime nego u ime podosta letača Hrvatske,natjecatelja,dal garantirate sigurnost za hrvatske letače,imali smo slučaj Vojo,poveznice u srbiji da ne pričam,dal to treba.Ne to se neće dogoditi.Ne bih želio da se zamjeram s bilo kim jer svi dijelimo jedno ali ovo natjecanje će biti na stolu malo većih institucija,ponavljam ovo ne mislim ja nego dosta letača,znači državno za pet,šest letača.Imamo svoje terene i svoju državu,da jedan Ovuka mi organiziora Hrvatsko natjecanje,e to neće ići.Mediji čekaju samo da se to desi jer poslije Vukovara i ostalih sranja samo to treba.Širimo bratstvo i jedinstvo.

Vrh

PostPostano: sri 11 pro, 2013 17:10 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
Pozdravljen g. Jerko,
pred tri godine pao je dogovor da bi hrvatskim pilotima ponudili nove terene za organizaciju DP. Kako su takve organizacije veoma kompleksne, zahtjevne, traze prikupljanje citavih hrpa dozvola odlucili smo da zbog financija u taj projekt krenemo sa slovencima. Tako je prvo zajednicko DP odrzano u Makedoniji - Krusevo. U organizaciji su bili ukljuceni Makedonski zrakoplovni savez, Delta klub iz Prilepa, KSL Tici in DJP Lintvar. DP 2012 odrzano je Hrvatskoj - Istri, u organizaciju si bili ukljuceni KSL Tici i DJP Krokar. Ovogodisnje DP odrzano je u Sloveniji - Tolmin a u organizaciji DPL Posocje, Gaspera Prevca i KSL Tici. Ove godine smo se za organizaciju DP prijavili samo KSL Tici...po skoro jednomjesecnom dogovaranju med komisijo, OI HZS_a i tajnikom HZS_a, odlucili smo se za organizaciju. U organizaciju DP 2014 sudjeluje Srpski vazduhoplovni savez, ko suorganizatori KJP Krokar i KSL Tici ... 2015 naj bi DP bio u hrvatskoj... eto prijavi se pa organiziraj, prihvati se organizacije, pridobi svu potrebnu dokumentaciju, doci ce ti slovenski i srpski takmicari... pripremi terene za siguran start za cca 120 ljudi... i prestani vec jednom dizati galamu oko organizacije.... niko tu nema monopol... KSL Tici imamo samo dobru volju za organizaciju itak financiski tu nema zarade... vec si sretan ako organizacija zavrsi na cistoj nuli.

LP Sinisa

2 Palac gore: : solarich, Vojo    
Vrh

PostPostano: sri 11 pro, 2013 18:18 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
Jao, jao...

Ispričavam se javnosti, jer zbog gužve privatno nisam u zadnje vrijeme bio na forumu, pa nisam reagirao kad je trebalo, a trebao sam se oglasiti po pitanju DP-a za 2014. god.

Na forumu sam pročitao dosta nespretnih i krivih interpretacija (Jerko, Trputec), te pogrešnog citiranja (Jerko) što dovodi do zabuna.

Točno je da su KSL Tići kao organizator tražili dobivanje organizacije za 3 godine unaprijed (dakle za DP 2014, 2015. i 2016.). Baš kao i prije kad su Tići predlagali ciklus Makedonija-Hrvatska-Slovenija Komisija im to nije mogla odobriti. Svake godine kandidirali su se ispočetka, sa jednakim šansama da dobiju ili izgube na natječaju. Budući da ni 2012. ni 2013. godine nije bilo niti jedne druge prijave, baš kao i za ovu 2014. godinu, kao jedini prijavljeni dobili su organizaciju DP-a. S moje strane gledano, izuzetno je pohvalno što Tići jedini imaju volju organizirati DP, jer mi smo u PJK Zagreb zaključili da nemamo dosta ni vremena, ni energije da se uhvatimo u koštac s takvom organizacijom koja niti financijski nije isplativa ako nemaš neke logističke preduvjete kakve mi nemamo.

Konkretno, vezano za DP 2014. u Srbiji:

1) Tehnički gledano
- za organizaciju DP stigla je samo 1 prijava, i to ona od KSL Tića za DP u Srbiji;
- u mom klubu PJK Zagreb imali smo interne konzultacije organizirati DP 2014. ili ne i na kraju zaključili da ipak nećemo;
- KSL Pegaz nije poslao prijavu za organizaciju DP u predviđenom roku. Na Bjelopolju sam krajem 10. mjeseca pričao s Jerkom i tada mi je Jerko rekao da se neće kandidirati za organizaciju DP-a, nego će imati samo FAI2 s mađarima. To je i sam objavio kasnije na forumu:
http://hpgf.org/viewtopic.php?f=11&t=4951
- kroz neformalne razgovore s drugim klubovima nisam dobio informaciju da bilo koji drugi klub uopće razmišlja o organizaciji DP-a 2014;
- potkomisija za prelete prihvatila je ovu jedinu kandidaturu i predložila komisiji na usvajanje;
- komisija za parajedrenje nije imala razloga ne prihvatiti ovu kandidaturu;
- s moje strane konzultirana je i stručna služba HZS-a koja je rekla OK.

2) Letački gledano
- dosadašanja DP koja su bila izvan HR, dakle u Sloveniji i Makedoniji bila su fantastična i na njima su HR natjecatelji napredovali;
- bili smo na odličnim letjelištima na koja mnogi ne bi išli nikad da tamo nije bilo organizirano DP;
- na tom terenu u Srbiji, nakon DP-a leti se EP što je potvrda da se radi o ozbiljnom terenu i organizatorima;
- po najavama i ovaj teren je odličan.

3) Politički
- naši sportaši godinama idu na natjecanja u Srbiju i sve je OK.

4) Nacionalno
- u Srbiji će svirati HR himna i visjeti HR zastava. Službeno i protokolarno;
- tko želi može nositi i kockaste nacionalne oznake, baš kao i naši drugi sportaši.

5) Emotivno
- razumijem da postoje traume i poštujem to. I ja imam nekih osobnih trauma starih 20 godina, ali to stavljam sa strane. Ovo je događaj na koji ne gledam politički nego letački. Poštujem i razumijem ovaj problem.

S druge strane ukoliko netko zaista želi podržati Jeretove napore, neka dođe na FAI2 tekmu koju će organizirati na Gredi s mađarima. Prošle godine i godinu prije nitko Jeretu nije došao i Jere se s pravom pita: "Zašto?". Mađari ga pitaju gdje su hrvatski natjecatelji kad kako Jere kaže nema nikoga na tekmi osim njega i Krune. Mene Jere zove i pita: Zašto?
10 ljudi prošle godine u tom terminu izabrali su otići na Ratitovec, dobar teren, dobri organizatori. Žao mi je kažem mu. Savjetujem molim te pazi da ti se tekma ne preklopi s nekom drugom važnom tekmom, probaj što prije objaviti natjecanje u FAI kalendar...

Zašto je to važno? DP se treba organizirati na provjerenom terenu na kojem se organiziraju i održavaju uspješne tekme. Dobar XC teren i dobar teren za natjecanje nije isto. Natjecanja na Gredi do sada nisu bila na željenom nivou zbog premalog broja natjecatelja. Želim na Gredi vidjeti tekmu na kojoj će biti trke od 50 km i na kojima će 20 pilota biti u cilju. To je ono što Jeretu treba. I onda će početi natjecatelji dolaziti i na Gredu. I zato molim sve koji podržavaju Jereta da mu pomognu na ovaj način. Sve drugo je isprazna pomoć.

Pozdrav,
Ratko

1 Palac gore: : jrabic    
Vrh

PostPostano: sri 11 pro, 2013 18:56 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Mojih 2 centa, pa kud puklo...

Nije problem u novim terenima, već u tome da su tereni u Hrvatskoj (osim Raspadalice) debelo zapostavljeni u tom smislu. Super je da se državno ponekad odleti i negdje vani, ali meni je malo čudnjikavo da se u razdoblju 2011.-2014. kod kuće prvo leti svake druge godine, a sad je to već polako svake treće.
Smatram da taj trend nije dobar, i to ne samo iz lokalpatriotskih pobuda (makar mi JE prirodnije HR DP letit u HR nego negdje drugdje), već i na temelju suhoparne statistike:

2009-Buzet-52 HR pilota
2010-Buzet-41 HR pilot
2011-Kruševo-31 HR pilot
2012-Buzet-36 HR pilota
2013-Tolmin-25 HR pilota

Ako uzmemo u obzir da je u istom razdoblju porasla kvaliteta obuke, broj nastavnika, sigurnost opreme, dužina i kvaliteta preleta općenito, tim silazan trend u broju pilota iz Hrvatske na Hrvatskom državnom prvenstvu više upada u oči. Dakle, od 2009. do 2013. je broj natjecatelja iz Hrvatske na nacionalnom državnom prvenstvu u preletu pao više od 50 posto! (Ako sam krivo kopipejstao ili tumačio podatke ispričavam se). Osim silaznog trenda, vidljivo je da se on prekida onda kada se organizacija vrati na domaći teren. OK, kvaliteta je porasla. Da li je taj rast toliki da pravda toliki pad interesa kod domaćih pilota?

Ne znam u čemu je problem kod drugih, ali meni kao XC pilotu čije natjecateljske ambicije su rezervirane isključivo za nacionalno državno i ligu se jednostavno ne da na to državno putovati u Makedoniju ili Srbiju ako postoji mogućnost da se to odleti na nekom od terena u Hrvatskoj. A gledajući gornju statistiku, mislim da nisam jedini, tj. smatram da se ugađanjem samo jednom dijelu natjecateljske populacije ruši masovnost natjecanja u cjelini.

Organizator čija kandidatura je prihvaćena naravno ima pravo organizirati letenje tamo gdje je u kandidaturi i naveo, ali ja se ne mogu oteti dojmu da bi se hrvatski tereni trebali daleko više gurati u prvi plan. Ako je PJK radio DP u Istri, što ne bi Tići na Bjelopolju (ili PJK u Zagorju recimo ;))? Opet, još od Triblja početkom tisućljeća moj klub nije bio organizator niti smo organizaciju tražili, pa vjerojatno nemam što previše prigovarati u tom smislu.

Onako ugrubo, mislim da bi dobar kompromis bio dvije godine doma, jedna vani (meni bar) :-).

lp, Danči

ps. Jerko, a zašto ne Ovuka? Osim ako se ogriješio o zakone ili ukaljao ruke u ratu, po čemu je neprikladniji za direktora utrke od npr. Godfreya Wennessa?

1 Palac gore: : Sinisa    
Vrh

PostPostano: sri 11 pro, 2013 20:26 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 23 srp, 2012 10:55
Dao Palac gore: : 223 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 25 / Palac dolje: : 0
...raspišite referendum...
...ili glasajte,javno, tu na forumu... :amen:

It is not the years in your life that count.
It´s the life in your years.

1 Palac gore: : JERKO    
Vrh

Naslov: DP 2014
PostPostano: sri 11 pro, 2013 20:56 
Offline     DHV 2-3

Postavljena je uradna web strana za zajedničko DP 2014.
http://www.airtribune.com/shs2014

LP Sinisa

Vrh

PostPostano: čet 12 pro, 2013 9:25 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Nisam natjecatelj, nikad se nisam natjecao niti se mislim natjecati. Ali bi svima Vama zajedno sa HZS-om htel skrenuti pozornost na jednu stvar. Par puta ste spomenuli razvoj PG u HR. Racunajte s tim da ako necete organizirati natjecanja i prvenstva na HR terenima, necete imati ni razvoj PG-a. Nije to jedina stavka koja utjece na razvoj naseg sporta, ali je jedna od vecih. Pa se onda nemojte cuditi sto svake godine sve manje pilota sudjeluje u natjecanjima.

LP

2 Palac gore: : JERKO, Red Baron    
Vrh

PostPostano: čet 12 pro, 2013 10:23 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
Danči je napisao/la:

2009-Buzet-52 HR pilota

Popis natjecatelja 2009

Marko Hrgetic
Damir Habek
Zoran Bošković
Goran Zauhar
Karlo Bonacic
Zoran Korpar
Danko Petrin
Antun Lovrec
Radoslav Ostermann
Tomislav Simunov
Krešo Kovačić
Sonja Papes
Vladimir Stipetic
Damjan Marin
Damir Biondic
Nenad Cukrov
Mario Habek
Robert Zec
Vedran Misir
Ivica Knezevic
Antoni Buljan
Branko Iveša
Saša Leskovar
Nenad Morovic
Hrvoje Borovac
Zeljko Vranic
Danijel Savičić
Sinisa Pintar
Vedran Zgela
Damir Horvat
Bruno Pavic
Vedran Bralic
Vedran Mihaljević
Davor Aničić
Kristijan Petrina
Ante Žaper
Vladimir Pausic
Zoran Domitran
Mario Perković
Zvonimir Rade
Nikica Marinic
Mario Trgovec
Ivana Brozić
Roman Lavriv
Zvonimir Vlah
Ivica Huljek
Ivana Kusanović
Marko Masic
Zoran Štetić

Sad pogledaj koji od ovih gore danas ozbiljnije lete. Onaj tko se želi natjecat ići će i u Tursku (naravno ako financije dozvole). Samo mali broj (rekao bih ni 10%) ne odlaze zbog toga jer se održava na drugim terenima.
Samo nekoliko primjera da navedem:

Karlo Bonačić - niti leti niti se ne natječe već nekoliko godina
Sonja Papeš - se više ne natječe, ali je uvijek prisutna s mladim snagama
Branko Iveša - sam bog zna di je on
Ivica Knežević - slično kao i Sonja
Siniša Pintar, Roman Lavriv - ne natječu se, ali su uvijek prisutni.
Vedran Bralić - Stiskla ga obitelj, a znam da je htio doći u Slo ove godine
Zvonimi Rade - kao i Karlo Bonačić
dalje nadopunite sami, bolje ih poznajete nego ja....

Ovim želim reći da nije razlog ne dolaska na natjecanje tereni drugih država, nego nešto sasvim drugo... lijenost, manjak interesa za letenje općenito, financije (Makedonija je bila jeftinija od Buzeta - tako da se onaj koji se zbog financija nije pojavio u Makedoniji ne bi se pojavio ni u Buzetu)

1 Palac gore: : Red Baron    
Vrh

PostPostano: čet 12 pro, 2013 10:50 
Offline     DHV 2

Sad kad sam se uhvatio analiziranja...:) jebiga. Nadam se da se nitko ne ljuti što mu spominjem imena, ali na kraju krajeva sve su ovo javni podaci.
Evo i popis pilota koji su prisustvovali 1009, a nije ih bilo 2013. Svi znamo sve, a neki znaju malo više o nekima, pa se može vidjeti tko, kako, zašto i zbog čega nije ovo i ono. Ona statistika gore mi je bila bezbeze (50% manje pilota 2013 nego 2009), jednaka mi je statistici u kojoj radimo u firmi gazda i ja. On ima 20.000,00 kn plaću, a ja imam 2.000,00 kn jebiga zato nam je prosjek 11.000,00 kn:

Piloti koji nisu bili u Slo 2013:
Goran Zauhar
Karlo Bonacic
Tomislav Simunov
Krešo Kovačić
Sonja Papes
Vladimir Stipetic
Damjan Marin
Damir Biondic
Mario Habek
Robert Zec
Ivica Knezevic
Branko Iveša
Saša Leskovar
Hrvoje Borovac
Zeljko Vranic
Danijel Savičić
Sinisa Pintar
Vedran Zgela
Vedran Bralic
Vedran Mihaljević
Davor Aničić
Kristijan Petrina
Vladimir Pausic
Mario Perković
Zvonimir Rade
Nikica Marinic
Mario Trgovec
Ivana Brozić
Roman Lavriv
Ivica Huljek
Ivana Kusanović
Marko Masic
Zoran Štetić

Vrh

PostPostano: čet 12 pro, 2013 11:05 
Offline     DHV 2-3

mislim Ante da ti statistika nije bas Ok... ne zelim nikog prozivat no neki s tvog spiska su bili u slo 2013...

Vrh

PostPostano: čet 12 pro, 2013 11:17 
Offline     DHV 2

Sinisa T. je napisao/la:
mislim Ante da ti statistika nije bas Ok... ne zelim nikog prozivat no neki s tvog spiska su bili u slo 2013...

Bili jesu, ali se nisu natjecali.

Isprike Ivani Brozić sada sam skužio.

Vrh

PostPostano: čet 12 pro, 2013 11:51 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Ma stvari su, kao i obično, jednostavnije. Osnovno, po meni, zašto je sve manji broj sudionika je

a) manjak love
b) nemogućnost postizanja zapaženijeg rezultata
c) manjak vremena i Linićeva i ostala stiska i neimaština

(ne nužno tim redom)

Po meni, niti jedan razlog ne upućuje na to da ljudi ne žele ić van na natjecanje. Uostalom, broj natjecatelja ionako pada iz godine u godinu, neovisno gdje se isto održava.

Danči je to i naveo :

2009-Buzet-52 HR pilota
2010-Buzet-41 HR pilot
2011-Kruševo-31 HR pilot
2012-Buzet-36 HR pilota
2013-Tolmin-25 HR pilota

Nekad su to bili događaji koji se ne propuštaju, pa se skupi gomila pijanaca i poneki sportaš. Pijanci kao nešto odlete, sportaši pobijede. Sad ostaju samo sportaši, a pijanci ionak nisu imali, nit će imat neku šansu.
A onda to nije to ... neš ti letenja bez jutarnjeg vlahovca i mamurluka od sinoćnjeg tuluma. Šalim se, krila su sve bolja, a kompetitivna su još i najskuplja, i mali broj ljudi ih si može priuštiti, a tek letjeti. Tako da nemojmo stvarati neku veliku filozofiju od svega.

A što se Jeretove srdžbe tiče, mali savjet, ako Jere dopuštaš : tvoja retorika je ono što ljude odbija od tebe, makoliko svi znali da baš i ne misliš sve ono što ti izleti na papir.

Najte kaj zamerit, odoh u ribolov ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Zadnja izmjena: Roman Lavriv; čet 12 pro, 2013 12:04; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: čet 12 pro, 2013 11:58 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
joe33 je napisao/la:
Ovim želim reći da nije razlog ne dolaska na natjecanje tereni drugih država, nego nešto sasvim drugo... lijenost, manjak interesa za letenje općenito, financije (Makedonija je bila jeftinija od Buzeta - tako da se onaj koji se zbog financija nije pojavio u Makedoniji ne bi se pojavio ni u Buzetu)

A ja pak mislim da su organiziranja DPa u drugim državama primarni razlog sve manjeg dolaska na (ta) natjecanja, a sve ovo što je pobrojano iza sekundarni. Naravno sudim po sebi, a ne bih nagađao o razlozima drugih.
Osim toga, kao razlog navodiš samo one koji su odustali ili pauziraju, a zanemaruješ činjenicu da bi trebali dolaziti i novi ljudi. I prije su ljudi odustajali/pauzirali, obučnih centara je bilo manje, a natjecatelja na DPu je bilo daleko više.

joe33 je napisao/la:
Sad kad sam se uhvatio analiziranja...:) jebiga. Nadam se da se nitko ne ljuti što mu spominjem imena, ali na kraju krajeva sve su ovo javni podaci.
Evo i popis pilota koji su prisustvovali 1009, a nije ih bilo 2013. Svi znamo sve, a neki znaju malo više o nekima, pa se može vidjeti tko, kako, zašto i zbog čega nije ovo i ono. Ona statistika gore mi je bila bezbeze (50% manje pilota 2013 nego 2009), jednaka mi je statistici u kojoj radimo u firmi gazda i ja. On ima 20.000,00 kn plaću, a ja imam 2.000,00 kn jebiga zato nam je prosjek 11.000,00 kn:

Piloti koji nisu bili u Slo 2013:

Statistika je možda bezveze, ali navedeni podaci su točni. 2009. nas je bilo 52, a 2013. duplo manje. Nemoj se ljutiti, ali navedeni popis i ovo "Svi znamo sve, a neki znaju malo više o nekima, pa se može vidjeti tko, kako, zašto i zbog čega nije ovo i ono" i nije neka analiza. A usporedba ti ne stoji jer ja nisam tražio prosječnu vrijednost već odnos dvije vrijednosti, tj. imala bi smisla da si izveo zaključak da ti je plaća 90% manja od šefove (i otišao do njega na prijateljski razgovor) ;)

Kako mi se ne započinje još jedna rasprava unedogled, predložio bih anketu za zimsku razbibrigu, sugestije su dobrodošle:

Namjeravate li se natjecati na DPu 2014. godine?

Da

Ne, zato jer se ne održava u Hrvatskoj.

Ne, iz drugih razloga.

Da bi anketa imala smisla, trebali bi je popunjavati samo vlasnici natjecateljskih dozvola koji su i inače "preletaši" (ne smeta ako su i "pikaši") ;)

2 Palac gore: : JERKO, solarich    
Vrh

PostPostano: čet 12 pro, 2013 12:17 
Offline     DHV 2-3

Danči je napisao/la:

Nije problem u novim terenima, već u tome da su tereni u Hrvatskoj (osim Raspadalice) debelo zapostavljeni u tom smislu. Super je da se državno ponekad odleti i negdje vani, ali meni je malo čudnjikavo da se u razdoblju 2011.-2014. kod kuće prvo leti svake druge godine, a sad je to već polako svake treće.
Smatram da taj trend nije dobar, i to ne samo iz lokalpatriotskih pobuda (makar mi JE prirodnije HR DP letit u HR nego negdje drugdje), već i na temelju suhoparne statistike:

2009-Buzet-52 HR pilota
2010-Buzet-41 HR pilot
2011-Kruševo-31 HR pilot
2012-Buzet-36 HR pilota
2013-Tolmin-25 HR pilota

Ako uzmemo u obzir da je u istom razdoblju porasla kvaliteta obuke, broj nastavnika, sigurnost opreme, dužina i kvaliteta preleta općenito, tim silazan trend u broju pilota iz Hrvatske na Hrvatskom državnom prvenstvu više upada u oči. Dakle, od 2009. do 2013. je broj natjecatelja iz Hrvatske na nacionalnom državnom prvenstvu u preletu pao više od 50 posto! (Ako sam krivo kopipejstao ili tumačio podatke ispričavam se). Osim silaznog trenda, vidljivo je da se on prekida onda kada se organizacija vrati na domaći teren. OK, kvaliteta je porasla. Da li je taj rast toliki da pravda toliki pad interesa kod domaćih pilota?

Ne znam u čemu je problem kod drugih, ali meni kao XC pilotu čije natjecateljske ambicije su rezervirane isključivo za nacionalno državno i ligu se jednostavno ne da na to državno putovati u Makedoniju ili Srbiju ako postoji mogućnost da se to odleti na nekom od terena u Hrvatskoj. A gledajući gornju statistiku, mislim da nisam jedini, tj. smatram da se ugađanjem samo jednom dijelu natjecateljske populacije ruši masovnost natjecanja u cjelini.

Organizator čija kandidatura je prihvaćena naravno ima pravo organizirati letenje tamo gdje je u kandidaturi i naveo, ali ja se ne mogu oteti dojmu da bi se hrvatski tereni trebali daleko više gurati u prvi plan. Ako je PJK radio DP u Istri, što ne bi Tići na Bjelopolju (ili PJK u Zagorju recimo ;))? Opet, još od Triblja početkom tisućljeća moj klub nije bio organizator niti smo organizaciju tražili, pa vjerojatno nemam što previše prigovarati u tom smislu.

Onako ugrubo, mislim da bi dobar kompromis bio dvije godine doma, jedna vani (meni bar) :-).

lp, Danči

ps. Jerko, a zašto ne Ovuka? Osim ako se ogriješio o zakone ili ukaljao ruke u ratu, po čemu je neprikladniji za direktora utrke od npr. Godfreya Wennessa?

----
Uklonjen dio teksta koji je sadržavao uvrede

Tekst ispod je citat prenesen sa stranice http://www.yurope.com/nasa-borba/arhiva ... 2904_8.HTM u kojem se spominje osoba istog imena i prezimena.
Admin
----

Citat:
Utorak, 29. april 1997.
CIJU ROBU SU IZVEZLA DVA SLEPERA IZ MAGACINA "CTP HOLDINGA"?

I Trbicevi ljudi utovarali televizore

Kao u kriminalistickim filmovima nocu je iznosena roba, a na poziv milicije grupa se razbezala. Medju akterima prepoznati Zika Ugrenovic, Toma Tanovic, Vlada Nikolic, kao i Zoran Nikolic licni sofer direktora firme, kao i direktor "Beo Nove" Zeljko Ovuka

Beograd. - Ne malo bili su iznenadjeni radnici "CTP Holdinga" kada su, nocu 25. aprila pred kapije ovog preduzeca stigla tri slepera i sest putnickih automobila iz kojih je izaslo tridesetak nepoznatih ljudi i pocelo iz magacina da iznosi robu. Posto su pozvali miliciju i kolege, nepoznati su se, kako je receno juce na konferenciji za novinare, dali u beg, a neki su u medjuvremenu prepoznati.

- Svemu je prethodio dolazak carinika koje smo dan ranije pozvali jer smo sumnjali da je u magacinu preduzeca uskladistena svercovana roba. Cariniku je onemogucen ulaz u preduzece posto je hteo da proveri ima li roba carinsku deklaraciju. Posto su carinici najavili svoj ponovni dolazak, oni koji su uneli, verovatno, svercovanu robu u magacin "CTP Holdinga", hteli su i da je uklone. Te noci, kada smo, na poziv dezurnih kolega, dojurili u fabricki krug, zatekli smo ljude koji panicno iz magacina, tovare tehnicku robu u slepere. Sve se posle odvijalo kao u pravom kriminalistickom filmu. Videvsi nas, nocni posetioci su poceli besomucno da beze, a medju njima smo prepoznali Ziku Ugrenovica, Tomu Tanovica i Vladu Nikolica radnike "CTP Trejda", kao i Zorana Nikolica, licnog vozaca Brace Trbica, direktora "CTP Holdinga". Medju njima je bio i Zeljko Ovuka, direktor preduzeca "Beo Nova" koji je tvrdio da je roba njegova, a da je magacin iznajmio od "CTP Holdinga". Nije hteo da nam pokaze dokumentaciju kojom bi dokazao ovu svoju tvrdnju. U jurnjavi, kada je pristiglo jos nasih radnika, begunci su zaboravili jednu svoju uplakanu koleginicu. Sumnjamo da je iznet veliki deo od oko 400 TV aparata marke "Samsung" i isto toliko video- rikordera. Imamo informaciju da je u magacinu bilo i klima uredjaja, rekao je juce novinarima Miodrag Milojevic, sekretar Nezavisnog sindikata radnika "CTP Holdinga" .

Strajkaci su juce posebno naglasili da je obezbedjenje "CTP Holdinga" propustilo slepere i ljude koji su iznosili robu, kao i da je Miladin Milenkovic, sef obezbedjenja ovog preduzeca radnicima rekao da je tako postupio po naredjenju direktora Brace Trbica.

- Imamo puno pravo da sumanjamo da je u nasem magacinu "prljava" roba, jer ako ona pripada preduzecu "Beo Nova", zasto bi Braca Trbic, direktor "CTP Holdinga" angazovao svoje saradnike da je iznose. Ne znamo koliko je izneto, ali smo o svemu obavestili MUP Beograda i Novog Beograda, kao i Saveznu upravu carina. Sumnjamo da je ovaj prepad izvrsen posle donosenja resenja Republicke agencije za procenu vrednosti kapitala po kome na drustveni kapital otpada 76,1 odsto vrednosti preduzeca, uprkos Trbicevoj tvrdnji da je on vecinski vlasnik. Zasigurno, Trbic pokusava da iznese sto vise robe i opljacka preduzece, upozorila je Radmila Denic, jedna od radnica "CTP Holdinga" koja je pomenute noci bila u dezurnoj ekipi radnika.

Zaposleni u "CTP Holding", podsetimo, vec mesec dana strajkuju, nezadovoljni sto vise meseci nisu dobili plate, kao i zbog pokusaja direktora Trbica da se proglasi vecinskim vlasnikom ovog preduzeca. Na kraju razgovora, sindikalisti su upozorili da ce i dalje dezurati u krugu "CTP Holdinga" i uciniti sve da zastite imovinu ovog preduzeca. Istovremeno, izrazili su nadu da ce nadlezni otkriti o kakvoj i cijoj robi je rec, kao i koliko je izneto u dva slepera koja su u noci minulog petka, natovarena, izjurila iz dvorsta njihovog preduzeca.

G. Djukic

----
Dio teksta uklonjen,
admin
----

,kažimo istinu,neka Morelli kaže šta je ovuka pričao o posjetu sinju....Da gospodo taj nće organizirati HRVATSKO prvenstvo i slušati himnu,zašto je odselio iz Banja Luke,što je radio na visu,itd,itd itd što ni8je za forum,pa kome se prodajemo.Ulazim u sferu politike ali ja sam taj koji je stvarao ovu državu i HRVATSKO državno NEĆE!!!!! U Srbiju.........

Vrh

PostPostano: čet 12 pro, 2013 12:59 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 1383 / Palac dolje: : 14
Dobio Palac gore: : 282 / Palac dolje: : 3
Nije vezano uz temu (državno prvenstvo ) ipak korisno :)
Prilikom dolaska na letilišta i domaćinstvo kod Jerke obavezno ponjeti potvrdu o nekažnjavanju : unknown:

2 Palac gore: : Tomica Solina, Vojo    
Vrh

PostPostano: čet 12 pro, 2013 13:09 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Danči je napisao/la:
A ja pak mislim da su organiziranja DPa u drugim državama primarni razlog sve manjeg dolaska na (ta) natjecanja, a sve ovo što je pobrojano iza sekundarni. Naravno sudim po sebi, a ne bih nagađao o razlozima drugih.

Mislim da su stvari zapravo obrnute: razlog organiziranja DP-ova u drugim državama je upravo mala posjećenost tj. neisplativost održavanja samostalnog HR DP-a. Zajednička organizacija onda povlači i šaltanje terena po državama koje sudjeluju u organizaciji.

Generalno, iako je teško suditi ovako subjektivno, budući da se i sami kroz godine mijenjamo i mijenja se naš pristup, i doživljaj letenja, ja bih se usudio ustvrditi da se i opći pogled i nekakav 'duh' hr paraglidinga promijenio. Da li je to više normalan proces sazrijevanja sporta, posljedica legalizacije i regularizacije, ili čisto odraz činjenice da je, uprkos dolasku novih lica, prosječan hr paraglider ipak ostario, teško je znati.
Isto tako teško je uprti prstom i reći točno u u kom smislu se taj duh promijenio: na bolje, na gore ili nekako drugačije. Ipak sam prilično siguran da je mala posjećenost (i mali broj) natjecanja upravo posljedica te globalne promjene.

Ja osobno imam puno razloga zašto ne idem više na natjecanja, neki su subjektivni, neki objektivni, neki prosto izmišljeni kao izlika, no znam da onog mene od prije 10 godina nijedan od njih ne bi spriječio da na državno ili drugo natjecanje ipak odem, čak i da je objektivna situacija ista (obitelj, lova, posao, obveze i sl). Makar bilo u Sloveniji, Makedoniji ili Srbiji.

No, kako je Danči naglasio, i bez obzira je li u pravu što su primarni a što sekundarni razlozi nedolaska na državno u drugoj državi, jedan od faktora ipak jest ta lokacija. A kako smo se već složili (i statistika to dokazuje) da je posjećenost sve manja, ne možemo si priuštiti da ijedan faktor ignoriramo, pa ni taj.

Ne mogu prigovarati, niti komisiji niti organizatorima, jer se čini da su jedine opcije bile ili da imamo zajedničko državno (pa se povinujemo skupnoj odluci) ili da ga uopće nemamo.

Netko će vjerojatno reći da je onda bolje da ga nemamo, a ja iskreno ni tu mogućnost ne mogu odbaciti. Jer mislim da se mora ipak dogoditi nešto 'drastično' da se ljudi (i potencijalni organizatori i potencijalni natjecatelji) malo trgnu, da dobiju volje i entuzijazma i za organizaciju domaćeg DP-a i za natjecanje na istom. Nadam se da još uvijek nismo previše 'ostarili' za to...

Sve u svemu, mislim da tko god bude imao ambicija raditi HR državno bez da se oslanja na dolazak susjeda morat će osmisliti nekakvu 'propagandnu kampanju', nabildati očekivanja, stvoriti totalno pozitivan duh i još puno drugih stvari za koje nisam dovoljno pametan da ih se sam sjetim, ali ne sumnjam da bi ih nekolicina ljudi (koje mi 100% imamo) zajedno sve pohvatala.

2 Palac gore: : JERKO, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: čet 12 pro, 2013 13:16 
Offline     DHV 2

Za one koji su odustali manje/više se znaju razlozi odustajanja od natjecanja (bar ih znaju oni sami i oni koji su bliski njima). Ti si se sigurno nekom povjerio zašto se ne natječeš - dobro sada znamo druga država te smeta :).

U 2013-oj u odnosu na 2009-u novih ljudi je bilo... evo opet popis:
Goran Kelecic
Ivan Barnjak
Siniša Trputec
Ivica Udovicic
Marko Markovic
Marin Knez
Jozef Rabic
Tomislav Gomerčić

Kod ovih novih Rabića i Trputca ne trebamo brojiti. E sad razlog zbog kojega nema novih u nekoj ozbiljnijoj brojci treba dublja analiza (opet bi bila dobra neko izjašnjavanje preko ankete ili preko foruma). Ankete su prilično nedorečene jer razloga ima mnogo više nego ih se navede (karikiram; dobio sam dijete i ne da mi se natjecati više ili izgubio sam motiv ne bih se natjecao ni da mi je start ispred kuće...), možda da admin osmisli anketu u kojoj sam možeš napisati razlog odustajanja s imenom i prezimenom, tako da znamo da glasaju samo ljudi s dozvolama???

Što se tiče DP-a u Slo je bilo bar 20-30 Hrvata koji se nisu natjecali, a bili su gore praktički cijeli tjedan, znači mogli su, a zašto nisu evo nek se izjasne...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 133 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: