»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 21 tra, 2026 3:52.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 10 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Osvrt komisije na post g.Trputeca
PostPostano: sub 11 tra, 2015 5:08 
Offline     DHV 2-3

Član od: ned 27 lip, 2010 9:27
Dao Palac gore: : 234 / Palac dolje: : 23
Dobio Palac gore: : 322 / Palac dolje: : 78
Poštovani gosp.Trputec
U Beogradu sam objasnio gosp.Ovuki i Erzenu kako je rezultirao prošlogodišnji odaziv hr pilota na Hr zajedničko prvenstvo 5+1 bez dozvole, dal VI to Nazivate HR državno, po meni Ne.S gosp Erzenom sam dogovarao da smo zainteresirani za organizaciju Balkanskog prvenstva gdje se on složio i rekao da prvo bude neformalno a iduće formalno FAI natjecanje koje BiH bilo u rangu jačih natjecanja.Iskreno bilo mi je drago da smo iznašli zajednički dogovor, ali jedna osoba koja je u sustavu org BiH nakon sto sam joj rekao tu vijest mi je rekla da se Balkansko prvenstvo već odrzava a sto znaci da je gosp. Igor Erzen pokazao da nisam u sistemu i pravio se lud a u glavi ima svoj plan jer balkanski prvenstvo već traje.OK, nije mu to trebalo jer nije lagao Jedna Odžaka već delegata za para jedriličarstvo Hrvatske države, to mi je zao jer smo mogli postići pozitivno riješenje, ali eto samo se pokazalo jedno nesportsko ponašanje.Veselio me posebno odnos s Željkom Ovukom itd i naravno svi su dobro došli na NASA prvenstva.Sto se tiče državnog HR prvenstva samo se prenio logotip iz Srbije sto se suprostavlja pravilniku o natjecanju HR i pokazalo da se radi o prvenstvu Balkana ali bez obzira na sjednici komisije sam tražio samo da promijenite naziv gdje BiH se vidjelo da se radi o Hrvatskom prvenstvu u preletu otvorenog tipa gdje se mogu prijaviti i Kinezi i bodovati za svoje državno tako da ne vidim u čemu je problem.Nekada gosp.Trputec je na Hr.Državnom bilo 50 i vise pilota, SAD kad su počele ove kombinacije na državnom nastupi 5 pilota.Odgovor mene kao predsjednika komisije je NE.Prioritet komisije je da se rješavaju pitanja sportskih dozvola te da organizacije budu isključivo sportski susreti bez basnoslovnih kotizacija.Tvrdim da HZS nije neprijatelj, gosp. Vajdu nisam uspio dobiti niti ja jer je provjereno imao niz problema, a to sto se ne želite pridržavati pravilnika, obilježja, naziva državnog prvenstva, pa ne trebate, prijetnja ne organizacijom d.p je smiješna, pa niti prošlo nije bilo,time samo pokazuje te koliko želite zdrav odnos prema sportu.Ukoliko želite biti organizatori morati ce te se pridržavati traženog i svi susjedni piloti su dobro došli.Uostalom sve VI to znate, pogledajte na našim stranicama kako izgleda Hrvatski grb i logo HZS-a.Poštovanje uz pozitivnu suradnju.

L.p Jere
Dalje komunicirajte s HZS-om jer ponavljam ne trebaju nam tenzije a javio sam se jer sam prozvan u vašem postu.

Vrh

Naslov: Re: Osvrt komisije na post g.Trputeca
PostPostano: sub 11 tra, 2015 8:41 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
Pozdravljen Jerko,

ocito znas brojiti samo do pet i ne zelis sam sebi priznati neke stvari. Na proslogodisnje zajedničko DP u Srbiji je bilo prijavljeno 27 takmicara iz hrvatske. Lako provjeris na https://airtribune.com/shbihs/pilots. To sto ih je dole bilo 14..ti su uspjeli dobiti sportske dozvole..nije nasa greska, vec HZS_a. Iako smo trazili da bi se svim prijavljenim takmicarima omogucilo takmicenje na DP smo od HZS dobili dopis koji lako procitas na http://trputec.com/dp_2014/otvoreno_drzavno_parajedrilicarsko_prvenstvo.pdf, http://trputec.com/dp_2014/validne_sportske_dozvole_hzs_fai_cro_natjecatelji.pdf, kojeg smo morali postovati. Za pad broja hrvatskih takmicara ne mozes kriviti nas ko organizatora, vec procitaj odluke HZS, g. Vajde, u kojima su iskljucili iz clanstva klubove iz zagrebacke regije, a iskljucenje iako je donesena presuda da takvo iskljucenje nema pravne podlage nisu ponistili.
Tako je velikiom broju hrvatskih takmicara onemoguceno sudjelovanje na DP i ostalim takmicenjima.

Tvoje inzistiranje na nazivu dovelo je do trenutne sitvacije, a pisanje da proslogodisnjeg DP nije bilo je cista laz.
Zajednicko DP je odrzano, proglaseni su drzavni prvaci Srbije, Slovenije, BiH. Za validnost hrvatskog drzavnog prvenstva bilo bi potrebno odrzati dvije utrke, koje na zalost zbog vrmenske sitvacije nismo mogli organizirati. Svi hrvatski takmicari su dobili svoje FAI tocke sto svako provjeri na http://civlrankings.fai.org/?a=326&ladder_id=3&ranking_date=2015-04-01&nation_id=62&.

Logo je autorski rad, te je kao takav trebao biti koristen za sva nasa zajednicka takmicenja. Detaljniji opis loga dao sam u svom predhodnom postu, a ti mi molim napisi s kojim pravilnikom HZS je organizator duzan kreirati logo da se isti ne bi "suprostavljao pravilniku o natjecanju HR".

Uradni logo HZS je objavljen na uradnoj strani takmicenja. http://istraparagliding.trputec.com/shbihs/?page_id=19

To sto ti u nazivu "Državno prvenstvo u preletima Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske" (eng.
Paragliding open national championship of Croatia, Slovenija, B&H, Srbija 2015) ne vidis da se radi o DP je odraz tvoje ...

Do sada smo uvjek postovali sve zahtjeve s strani HZS a koji su bili vezani uz organizaciju DP. Na zalost tvoj zahtjev ne mozemo prihvatiti jer bi time srusila osnovna ideja oko dogovora zajednickog DP te postavilo takmicare drugih saveza u podredjen polozaj.

Na kraju se samo nadam da razumijes ko je osoba koja tu stvara odredjene tenzije te ko ce biti glavni krivac da se ovogodisnje zajednicko DP ne bude odrzalo.

Lijep pozdrav, i puno uspjeha s kinezima.

Sinisa

4 Palac gore: : Box, damir.horvat70, Mario T., zoli    
Vrh

PostPostano: sub 11 tra, 2015 8:57 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
JERKO je napisao/la:
U Beogradu sam objasnio gosp.Ovuki i Erzenu kako je rezultirao prošlogodišnji odaziv hr pilota na Hr zajedničko prvenstvo 5+1 bez dozvole, dal VI to Nazivate HR državno, po meni Ne.

Oprosti Jerko, ali ti si pobrkao lončiće. Na prošlogodišnjem DP Hrvatske (pa onda i drugih zemalja, da ne nabrajam sad) koje se održavalo na Kopaoniku bili smo iz Hrvatske mi slijedeći:

1. Siniša Trputec
2. Ivica Udovičić
3. Ivana Brozić
4. Jasna Lalić
5. Zoran Domitran
6. Zoran Korpar
7. Nikola Kuzmić
8. Saša Leskovar
9. Antoni Buljan
10. Mario Trgovec
11. Danko Petrin
12. Antun Lovrec
13. Zoran Bošković

Svi su hrvatski državljani. Manji odziv je bio zbog toga što je barem još 10 pilota, koji su željeli ići na DP, HZS uskratio sportskom dozvolom. Svi ovi ljudi se natječu godinama. Danko, Jože i ja od 1997. Tebe nešto nisam viđao po utrkama sve te godine i zato smatrama da nemaš kredita popovati nama o natjecanjima. Cijenim tvoju dobru volju, ali ako ćeš uvoditi red da omalovažavaš naše nastupe na utrkama onda si na krivom mjestu i na krivoj funkciji. Tvoj tajnik je toliko zauzet organizacijama raznih sportskih događanja da ti se ne stigne javiti oko toliko nevažng pitanja kao što su sportske dozvole za 20-ak najboljih parajedriličara u RH. Sjedni, razmisli, konzultiraj se, provjeri, a onda pokušaj djelovati. Piskarat po forumu može svaki tukac poput mene. Od tebe kao Predsjednika Komisije za parajedrenje očekujemo službeni dopis s konkretnom odlukom Izvršnog odbora te potpisom i pečatom HZS-a.

4 Palac gore: : Box, damir.horvat70, Mario T., zoli    
Vrh

PostPostano: sub 11 tra, 2015 9:02 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
Toni zaboravio si naseg biciklistu Hrgu...on je bio isto tamo ...na zalost se nije mogo natjecati zbog ozljede ramena. :(

Vrh

PostPostano: sub 11 tra, 2015 9:11 
Offline     DHV 3

Sinisa T. je napisao/la:
Toni zaboravio si naseg biciklistu Hrgu...on je bio isto tamo ...na zalost se nije mogo natjecati zbog ozljede ramena. :(

Da, imaš pravo. Prepisivao sam iz rezultatske liste.

Vrh

PostPostano: ned 12 tra, 2015 11:51 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Pa i ja sam bio tamo:-)). Lp

Vrh

PostPostano: pon 13 tra, 2015 7:22 
Offline     DHV 3

jrabic je napisao/la:
Pa i ja sam bio tamo:-)). Lp

Oprosti Jožek!

Vrh

PostPostano: uto 14 tra, 2015 16:31 
Offline     DHV 1

Član od: uto 14 tra, 2015 16:09
Dao Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 14 / Palac dolje: : 0
Pozdrav svima !

Pošto sam vidio moje ime, nekako izgleda treba da objasnim par stvari i sa moje strani.

Dakako, istina je da smo se za g.Jerkom sreli u Beogradu na CIVL konferenciji, i tamo smo pričali i u problemima sportskih dozvola, i o mogučnosti sudjelovanja u smislu organizacije zajedničkog takmičenja.

Što se tiče FAI sportskih dozvola, dajem mu sasvim pravo. Do sada je situacija, koju je meni bila znana, bila objašnjena malo drugčije, nego što mi ju je objasnio g. Jerko. Ako je situacija stvarno taka, onda ne vidim problem, zašto ti piloti ne bi mogli zaprositi i dobiti dozvolu.

A što se tiče organizacije zajedničkog prvenstva, ljepo sam vam rekao, da bi bilo dobro, da prije organizirate jedno normalno takmičenje cat2, koju bi mi stavili i u naš kalendar Slovenske liga za 2015( jer kaledar za 2014 je več davno završen), i ako bi naši piloti dobro primili teren onda ne vidim problem, zašto se na vašim terenima ne bi moglo u budučnosti organizirati v zajednička državna prvenstva. To ne bi bio Balkan Open, je za to bi trebali posebno pooblaštenje FAI, jer bi to onda bila cat1 event, a to je sasvim druga priča.
Pošto me g.Jerko povabio na njegovo takmičenje več ove godine, koje na žalost soupada do dana tačna sa Ratitovec Opnom, kojeg i ja organiziram, i u kalendaru je za Slovensku ligu, več sam mu na FAcebooku pre koji mjesec dana rekao, da mi je žao al da neču moči da idem ove godine. No još uvijek planiram, da bismo mogli da napravimo ligu u 2015. Zapravo, več planiramo, da če da bude u 2015 jedno od takmičenj Slovenske lige kod g.Jerka, a što se tiče datuma, to sam htio, da je ga nazovem kraju sezone (September, Oktober).

Ako ste me g.Jerko, slučajno drugčije razumijeli, ili ako, sam neke stvari možda napako interpetirao ili rekao, stvarno se vam izpričavam, jer to nije bio moj namjen.

U želji da bismo ipak, mogli sudjelovati i u budočnosti,

Igor Eržen

Vrh

PostPostano: uto 14 tra, 2015 16:39 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Ne mogu vjerovat Jere da si tako nisko pao. Nisam to od tebe ocekivao.
Steta...

Vrh

PostPostano: uto 14 tra, 2015 17:02 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
igorerzen je napisao/la:
Što se tiče FAI sportskih dozvola, dajem mu sasvim pravo. Do sada je situacija, koju je meni bila znana, bila objašnjena malo drugčije, nego što mi ju je objasnio g. Jerko. Ako je situacija stvarno taka, onda ne vidim problem, zašto ti piloti ne bi mogli zaprositi i dobiti dozvolu.

Situacija sasvim sigurno nije baš taka. ;)

Možeš prositi koliko hoćeš kad se gazde inate i postavljaju uvjete koji nemaju veze niti sa sportom niti sa zakonom. U gotovo svakom sportskom savezu (kod nas bar) postoji baja, alfa i omega, koji pomoću instaliranih pomagača razno raznim smicalicama na rubu i preko ruba zakona održava svoju vlast i gura vlastite interese. Niti ovaj naš nije izuzetak.

U ovom konkretnom slučaju radi se o tome da nikako nisu mogli na zakoniti način putem mjerodavnih institucija natjerati gradske saveze da se učlane u HZS i tako preusmjeriti prihode u centralnu blagajnu, pa su odlučili kazniti klubove i natjecatelje koji su odbili istupiti iz gradskih saveza jer za to ne postoji zakonska osnova.

E pa ako ne postoji zakonska osnova, onda postoji prisila. Mi ćemo vas izbaciti, po pravorijeku mjerodavne institucije (sportske inspekcije) koja vaše izbacivanje poništava iskoristiti rok za žalbu do kocena tako da vam propadne sezona, pa onda kad naša žalba propadne umjesto da po pravorijeku poništimo nezakonito rješenje i vratimo vam punopravno članstvo mi ćemo retroaktivno promijeniti statut, u njega ugraditi protuustavnu zabranu prava na udruživanje, i onda opet provoditi istu nezakonitu ucjenu na malo drugačiji način. Tako da vam propadne i ova sezona, a vi se žalite kom god hoćete.

A kako ne bi ispalo da diskriminiramo natjecatelje, oni se mogu učlaniti samostalno u HZS - ako istupe iz svojih klubova, jel. :bad:

Naravno diskriminiranima se nakon nekog vremena više ne da boriti s vjetrenjačama, jer unatoč svim pozitivno riješenim prigovorima baje i dalje izigravaju zakone, i nitko im ništa ne može.

Samo tu i tamo netko zalaje (ko ja sad). A karavane prolaze...

I to bi bilo to. :hi:

4 Palac gore: : damir.horvat70, gburazer, Laminar, vedran_zgela    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 10 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.