»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 20 tra, 2026 20:08.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ovako bi to trebalo izgledat i za paraglidere
PostPostano: pon 07 vel, 2011 15:03 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15

4 Palac gore: : AXL, jerry, JOZA SB, vedran_zgela    
Vrh

Naslov: Re: Ovako bi to trebalo izgledat i za paraglidere
PostPostano: pon 07 vel, 2011 18:06 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 28 kol, 2009 16:49
Dao Palac gore: : 46 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 24 / Palac dolje: : 0
Definitivno bi to trebalo izvest.....onda bi i publika mogla pratit tekmu :hi:

....a ovo su malo žešće pile.... :respekt:

Vrh

PostPostano: pon 07 vel, 2011 20:07 
Offline     DHV 1-2

Član od: sub 26 pro, 2009 16:40
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 48 / Palac dolje: : 0
to se možda napravi negdje u svijetu gdije ima para i interesa ali na našim prostorima skoro nemoguće
logistika tehnika i sve ostalo - male šanse
ali polako mi se tek takmičimo nekih 20 godina a oni oko 100

ali da je super super je pogotovo za potencijalne gledatelje i navijače na zemlji

.

Vrh

PostPostano: uto 08 vel, 2011 10:45 
Offline     DHV 2

Član od: sri 14 lis, 2009 18:20
Dao Palac gore: : 191 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 2
Ovo bi nam diglo rejting kod sponzora pa bi formula 1 drhtala.....hahaha
Zanimljivo bi bilo samo da uspije!!!
Zivili!! :hi:

Vrh

PostPostano: uto 08 vel, 2011 12:26 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Ja ne kužim o čem vi pričate? Da vas malo 'spustim na zemlju'. Uopće je smiješno uspoređivati se s ovim što smo vidjeli na ovom videu gdje su brzine takve kao da gledaš Red Bull Air Race. S druge strane gledati tekmu paraglidinga gdje su prosječne brzine oko 25 km/h? To je napeto k'o špaga u džepu. Čak i meni koji sam duboko u tome. Je, meni je napeto dok sam ja taj koji tekma.
No da ne ispadnem staro čngrizalo (iako i to ima svoju ljepotu ;) ), ajmo si zamislit prenos PG tekme na državnom. Nas 50-ak u zraku grizemo k'o nenormalni za svaki stup, "prašimo" po 35-40 km/h, a kompetišni i do 60, dočim oko nas zuji helikopter koji sve to snima i prenosi na tv u Bambootiću... gdje Škegro pere čaše dok ga Nikolina zayebava, dočim dva lokalna alkića napeto prate... kao im nestaje gemišta u čaši. Naravno, svaki od nas je morao uložiti još po soma-dva EUR na hi-tech điđe da bi se to sve moglo lijepo vizualizirati na telki..., gdje sve na prvi pogled izgleda kao da je netko stisnuo "pause" na daljinskom.... :amen:
Meni bi bio zapravo najzanimljiviji helikopter... i kako biti čim dalje od njega....
Dakle zaboravite na nešto takvo sve dotle dok jednog dana PG brzine ne dostignu trocifrene brojke...
Za one nestrpljivije, odite gonjat jedrilice za koje u startu treba izdvojiti - koliko?- par desetaka tisuća EUR.
Toliko od mene :hi:

p.s.: Ma filmić je super. I meni se sviđa. Ali eto...

Vrh

PostPostano: uto 08 vel, 2011 13:06 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Možda ne baš tako, ali sigurno postoji način da se PG učini interesantnim kroz dobru reportažu. Naravno da prijenosi uživo ne dolaze u obzir kao ni kod hrpe sportova gdje stvar predugo traje i ne može se pokrivati na svim mjestima ni svo vrijeme (rally, jedrenje, maraton itd...).

Prokušana praksa: snime se atraktivni trenuci, a u njima ključni igrači za tu trku (oni koji su bili prvi ili su zamalo bili prvi pa bili prekratki za 100-200m na cilju). Onda se dobro proanaliziraju trackovi i izdvoje ključni trenuci (to baš i nije lako, ali ne treba neka oprema, samo truda i vremena). I nabaci se priča, malo animacije trackova, nekoliko sekundi snimke koja naravno ne mora biti snimljena baš na toj poziciji o kojoj se u vezi tracka priča (tko će znat?) par rečenica iz intervjua s dotičnim o tom trenutku... Dinamični kadrovi i glazba, dobra montaža, profesionalni narator i evo ti napeti 10-minutni (najmanje) prilog s trke.
Nije problem ni dinamičnost sporta (kadrovi iz stupa su savim dovoljno dinamični) niti oprema (gopro uz dobru stabilizaciju (poseban setup za to) bi sasvim zadovoljio). Krajolici snimani s 1000-2000m isto nisu za bacit. Ne trebaju uopće helikopteri i slične skupe stvari.
Glavni problem je montaža, režija tog priloga. Za to treba profesionalac, a njihovo vrijeme je skupo i troši se na popularnije sportove.

Pogledajte samo emisije s discovery ovaj onaj i NG onaj ovaj kanala. Ruše neku zgradu i o tom drve sat vremena. A imaju 10 zanimljivih sekundi multipliciranih snimanjem s puno kamera. Ali imaju priču, režiju, postepeno grade napetost i drže te uz ekran jer 'moraš' vidjeti sam trenutak rušenja...

5 Palac gore: : Mario, Mirko, profa, Red Baron, vedran_zgela    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: