Eo da vam kažem par riječi jer vam je ovo vjerojatno nepoznat teritorij.
Osobno sam lud za slobodim letenjem kao i svi ostali drugovi na ovom forumu!
Paragliding je nešto najbliže bivanju ko ptica, raširiti krila i letjeti iznad zemlje, to je neopisiv i čaroban osjećaj slobode.
Većini ljudi ovo je opasan sport jer zrak ne možemo vidjeti a najgori je neprijatelj kojeg ne znaš ( ili tak neš, ide jedna pametna). Ipak, danas su krila zbilja postala vrlo vrlo dobra i znanje stečeno kroz mnogo tisuća ljudi koji lete, je dovelo do toga da sa sigurnošću možemo reći da vam se ništa neće desiti sve dok ne idete izvan provjerenih gabarita ( letenje po vjetru od 20m/s, olujni oblak Cumulonimbus na vidiku, krivi smjer vjetra na strmim planinama a poletište je u nekakvoj udubini u terenu, početnik na DHV2/3, letenje bez kacige, instruktora).
Ja osobno ne letim zbog takmičenja ili dokazivanja ili šopanja adrenalinom, već zato jer želim biti ko ptica, jednostavno jedriti i uživati u elementima prirode, nešto me uzbuđuje i više od običnog adrenalina kad letim.
Zato ako se pitate jeli ovo za vas, odlučite šta želite od letenja i probajte to ostvariti. Obično su usijane glave u potrazi za adrenalinom brzo odustale, jer ako ste dobri u letenju onda ste visoko i nitko vas neće vidjeti, jer ko gleda pod oblake detaljno? Ali taj filing kad sletite nakon 2 sata u zraku je .......
Moj vam je savjet idite polako i sigurno...i za par godina ćete uživati!