»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 18 tra, 2026 11:40.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: VIROVITICA...
PostPostano: sri 04 pro, 2013 13:59 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
Nadam se da je svu u redu...

http://www.virovitica.net/clan-aero-klu ... rom/22441/

Vrh

Naslov: Re: VIROVITICA...
PostPostano: sri 04 pro, 2013 22:58 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 27 pro, 2009 18:20
Dao Palac gore: : 35 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 187 / Palac dolje: : 0
Ola
Je Je sve je OK i Pilot i orema, i to stvarno a ne ko prosli put kad su poderali krilo na nekoliko komora!
Svaka cast i pohvale ekipi iz GSS koji su si dali truda da kolegi skinu krilo u sto je mogucem boljem stanju!!
Start na kojem se to desilo izgleda poput Ravne Gore Jug s tim da se ispred nastavlja suma a ne provalija,
i sa malim gubitkom visine i pravca si na bukvama.
Kobno je najcesce smjer vjetra sjeveroistoka koji dolazi preko grebena s desne strane i radi rotore,
jer start gleda ravno na Sjever pa tako i taj put dosta boka i ne jakog 2m/s krilo prilikom poletanja
se okrece desno u vjetar a pilot bi ravno tj malo ljevo i klofi ga s desne strane i taj gubitak visine
i nezeljenog pravca da proleti kroz prosjeku zavrsava na bukvici a pilot u lagane rasljice , tu se ufatio i
sa otkvacivacem ili klinkom osiguro oko grane da nepadne dok mu drugi nesto ne iskemijaju!
Igrom slucaja ili opravdanom sumnjom zbog prognoze sam Ja ponio uze kojim sam tu jutro penjuci se po krovu
doma dizo i montiro kapu na dimnjak koji vise ne koristim, ponio sam to i jos neke spage i rucnu pilu u auto
i pravac Papuk i nakon bukvalnog sletanja je to i zatrebalo!
E sad je nasto vjeciti problem kako dobaciti uze ovoj pticici gore sto cvrkuce?
Iz iskustva ne ide s debelim uzetom vec mora biti nesto tanje i to sam imo nesto kao
tipa zidarske spage i svezo kamen i u nekoliko pokusaja dobacio mu to kroz jedne deblje raslje par metara ispod njega
i na to navezali deblje uze s dve omce uvezane s osmicom da si ukopci na sic i preko rasalja dolje do drugog drveta oko kojeg sam zavezo absajl
osmicu i spustili ga dolje jer ce uskoro mrak i nije mu se spavalo na drvetu :) !

E sad moj predlog ili molba svim letacima koji letaju iznad suma i gora da se pripreme za takav dogadaj ili sl,
i to na sljedeci nacin u sic u bocni dep ili kokpit treba staviti:
- 3-4m tanje al cvrste spage da se njom uvezes za nesto i mozes visit ko u ljuljacki jer neznas koliko ce potrajat dok te poberu! dobro bi bilo i nesto kao karabina ili sl uteg da mozes bacit taj strk preko neke grane iznad i da ti se onda drugi kraj vrati ili mozes svezat nesto drugo iz kokpita ili dzepova!
Nemoj bas stanicu ili mob jer cim se zavezes trebat ce ti da cvrkuces Upomoc evo me Tu i skidajte me dolje!
- i treba ti neko klupko take zidarske ili ribicke spage 30-40m koje prvo zavezes jedan kraj za sic i onda bacis preko nekih debljih rasalja najbolje iznad tebe ovoj ekipi koja donese neki deblji strik i stime skratis proceduru da dovuces gore deblju spagu i da ili se oni popnu ili tebe poberu s drvceta. :hi:
Ja sam u pocetku letacke karijere nekoliko godina u sicu vuko 20m 10mm spage i zaklucio da je to kratko na duplo ak je drvo veliko i tesko za nosit i bacio ga van jer mi nije trebalo!
onda dosta vremena nisam imo skoro nista a sad zadnjih par godina se furam
na :5m 6mm pomocnog uzeta i klupko zidarske spage( jbg.stari je bio zidar),
i dalje mi ne treba al je pri ruci i nije tesko ni skupo, pa si ti misli kak ce tvoje dupe dolje!!

lp Kristijan
ps. E da slecite na livadu a ne na bukve pa nece trebat,al nek se To fura u sicu i bolje da imam a netreba,
nego da treba a nisam ponio ili nije ni bilo, e bas mi danas ostalo doma, i sl!

8 Palac gore: : geronimo, hrvoje.vt, isantek, kmikac, Toomy, vedran_zgela, zec, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: čet 05 pro, 2013 7:17 
Offline     DHV 2

Član od: sub 29 kol, 2009 21:15
Dao Palac gore: : 780 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 927 / Palac dolje: : 0
Zgodna stvarčica za imati u kokpitu je klupko zubnog konca, ima svega par grama, a ima ga i više nego dovoljno u metrima. Ako visiš na drvetu samo razmotaš, spustiš ekipi na zemlji i s njime si privučeš uže koje oni zavežu na konac. Dalje je jednostavno.

2 Palac gore: : Franco, Toomy    
Vrh

PostPostano: čet 05 pro, 2013 13:09 
Offline     DHV 2

Član od: pet 11 ruj, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 166 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 77 / Palac dolje: : 1
Bolji je onda flaks za ribolov. Isto je lagan a više nosi pa se možeš i spustiti po njemu... :)

Vrh

PostPostano: čet 05 pro, 2013 15:52 
Offline     DHV 2

Član od: pon 31 kol, 2009 10:17
Dao Palac gore: : 221 / Palac dolje: : 3
Dobio Palac gore: : 342 / Palac dolje: : 0
Jedan naš prijetelj je imao i štrudlicu od jabuka kod Kobarida, tako dok je čekao helihopter, na grani uz divan pogled slasno ju je smazao.

Znači špaga, pila, karabin i štrudlica od jabuka.

Vrh

PostPostano: čet 05 pro, 2013 17:30 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 19 pro, 2011 11:06
Dao Palac gore: : 89 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 12 / Palac dolje: : 0
i nekvoga gemišta..... :P :shock:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]