»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 18 tra, 2026 14:27.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ravna Gora sjever
PostPostano: čet 20 svi, 2010 16:48 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
Svi piloti koji dolaze na letjelište R. Gora sjever trebali bi znati da je za to letjelište nadležan operater "KSL Kolibri" iz Cvetlina i njima se prvo treba najaviti, a oni onda traže od nas da aktiviramo notam.
To je jedina ispravna procedura i njome se izbjegavaju nesporazumi poput onog jučerašnjeg kada je pilot slomio ruku, pa došla hitna, za njom i policija i inspektor za zrakoplovne nesreće, pa sad daji i piši izjave, a ti praktički sa tim letjelištem nemaš blage veze, već si samo zatražio da ti odobre notam za zonu Zagorje.
Na tabli vam sve lijepo piše pa zovite I.Štefanca ili Z. Jakopa, a što se tiće RG jug i Ivanščice dovoljno je bilo kojeg od nas trojice i riješili ste i najavu i notam:

Mario Habek: 091 234 234 0
Damir Habek 091 178 40 25
Franjo Kuzmić 091 500 41 65

Vrh

Naslov: Re: Ravna Gora sjever
PostPostano: čet 20 svi, 2010 20:11 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 11 ruj, 2009 21:39
Dao Palac gore: : 1048 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 714 / Palac dolje: : 2
O kakvoj je nezgodi to rijec?

Vrh

PostPostano: čet 20 svi, 2010 22:03 
Offline     DHV 2-3

kbelcar je napisao/la:
O kakvoj je nezgodi to rijec?

Pilot slomio ruku na slijetanju.
Vjerujem da kad malo prizdravi da će nam sam opisati što se zapravo dogodilo.
Ja mogu samo nagađati, kao što sam rekao, nisam bio tamo.

Vrh

PostPostano: pet 21 svi, 2010 8:14 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 14 ruj, 2009 10:47
Dao Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 4 / Palac dolje: : 0
Jel to ova nesreća šta su je ispitali iz odjela za zrakopšlovne nesreće(ili tako nešto?) Na šta oni troše državni proračun. Sljedeći put kad baba padne po stepenicama nek pošalju ekipu za očevid. :crazy:

Vrh

PostPostano: pet 21 svi, 2010 8:34 
Offline     DHV 2-3

IcaroST je napisao/la:
Jel to ova nesreća šta su je ispitali iz odjela za zrakopšlovne nesreće(ili tako nešto?) Na šta oni troše državni proračun. Sljedeći put kad baba padne po stepenicama nek pošalju ekipu za očevid. :crazy:

Zrakoplovna nesreća se jednako tretira bio to Air bus, ultralaki avion ili paraglider.
Za to postoji propisana procedura i glavni inspektor za zrakoplovne nesreće Gsp. Dinko Vodanović nema izbora nego poštovati je, mada koji put to izgleda malo neozbiljno.
Tako je bilo i ovaj puta, pa je pilotu u sklopu te procedure privremeno oduzeto i krilo. :hi:

Vrh

PostPostano: pet 21 svi, 2010 9:03 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Debilana. Čovjek će riješiti ruku, za mjesec dana normalno će funkcionirat, a Obrva će još dva mjeseca poslije "analizirati", pisati izviješća, davati savjete i slati naputke. Ode sezona. Ma ustvari, sve ovo pišem bez veze, kao da to nismo znali, ali depresivna kiša samo pojačava taj osjećaj o debilani. Možda sugestija za Obrvu, da zaposli još desetak "stručnjaka" koji će dežurati s nama kad god odemo na letenje. Nikad se ne zna hoćemo li uspjeti startati otprve (padne krilo na žbun pored starta), spotaknuti se na Triblju i rasjeći palac, sletjeti na guzicu i viknuti "joj", ili izvesti neku drugu nepodopštinu. A što ćeš, stoka leti, država pazi na stoku ... Debilana :crazy: :fool:

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

4 Palac gore: : Damjancic, ksmokvina, Red Baron, vjeko    
Vrh

PostPostano: pet 21 svi, 2010 11:20 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Možemo razglabati o tome kako je čovjek slomio ruku. Možda je bio ozbiljan prekršaj sa, srećom, blagim posljedicama. Ipak, ja sam za pravdu. Dakle, kad planinar slomi nogu treba javiti njegovom klubu, planinarskom savezu, oduzeti mu planinarsku iskaznicu zbog koje spava u pola cijene po domovima i po hitnom postupku gojzerice i izrezbareni ljeskov štap, a ja bih mu još dodatno oduzeo i one crvene čarape i natjero da produlji hlače.

3 Palac gore: : Danči, darinka, Red Baron    
Vrh

PostPostano: pet 21 svi, 2010 11:26 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Box je napisao/la:
Možemo razglabati o tome kako je čovjek slomio ruku. Možda je bio ozbiljan prekršaj sa, srećom, blagim posljedicama. Ipak, ja sam za pravdu. Dakle, kad planinar slomi nogu treba javiti njegovom klubu, planinarskom savezu, oduzeti mu planinarsku iskaznicu zbog koje spava u pola cijene po domovima i po hitnom postupku gojzerice i izrezbareni ljeskov štap, a ja bih mu još dodatno oduzeo i one crvene čarape i natjero da produlji hlače.

i obvezno mu otfikariti one glupe naramenice, nek nosi remen ko sav normalan svijet. I naravno, pregledati svaku značku koju si je zabio u onu glupu Kekecovu zelenosmeđu kapicu, da nije slučajno nabio tamo i davno zaboravljenu udarničku, uzorni vojnik ili nešto još gore ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: pet 21 svi, 2010 12:44 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
... a ako se u tri mjeseca vještačenja gojzerica (jeben posao) ustanovi da su iste slomile čovjeku nogu na planinarskoj stazi, a ne na čupavcu (biljcu) u dnevnom boravku, onda se hitnim postupkom ima zabraniti daljnje hodanje po planinarskim stazama - naročito za one koji nisu odnijeli gojze na ček (ovo "ček" podjseća me na Čeku, čekiste - tko zna, zna).
Kako nebi došlo do daljnjeg lomljenja nogu ima se ovlastiti šuster u SuperKonzumu kao jedini ovlašteni da vrši čekove kako na Planiki, tako i na Alpini, Borovu, Mereliju, Solomonu itd. (bio Vibram đon ili ne)

Nastranu šalu...

Pitam se, da li vrijedi isto pravilo na slijećanju i na polijećanju te ima li veze da li se radi o prednjim ili stražnjim nogama. Naime, znam nekoliko strganih nogu na polijetanju, pa ljudi nisu tužili nebo što ih nije držalo u zraku, niti šumariju što je posadila drvo na krivom mjestu, a niti PG manufacturera što mu krilo nije išlo ravno. Dok, primjerice na slijećanju izgleda da vrijede sasvim druga pravila. Razmišljajući preko 14 sekundi došao sam do zaključka da nije bitno što si slomio već da li si konzumirao zrak. Ukoliko si umočio zrak koji je u vlasništvu države bez obzira nad čijom se zemljom nalazi, potpuno je svejedno da li si slomio ud gore ili dolje, na top landingu ili down landingu. Dokaz tome je i lomljenje noge (ili ruke) na groundhandlingu (groundhandliro sa krilom ili sa haubom od FAPa jednako si nevin).

Ajde nemojte razvlačit tog Vodanovića za bilo što. (Osim ako se ne radi o političkom pritisku.) Najbolje da mi uzmu krilo jer svaki drugi puta nabijem trticu na slijećanju. Bit će da sam ju i slomio, a da neznam.
Jesam za to da se poštuju pravila iako mi je i samom izuzetno teško baš svaki puta na to misliti, ali ovo je zaista pretjerivanje. Čovjek napravi štetu samo sebi i nikome drugome i prođe bez ozbiljnih ozljeda sletio u park ili na livadu, pa ga sad treba secirati do besvijesti i tražiti po forumima. Znam da je diskusija malo otišla u krivom smjeru i da je započelo Fracovom dobronamjernom informacijom o najavljivanju letenja, ali oduzeti opremu je potpuno besmisleno (čak i da ima netko tko ju zna vještačiti).

Vrh

PostPostano: pet 21 svi, 2010 13:07 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
[quote="Box"]
- naročito za one koji nisu odnijeli gojze na ček (ovo "ček" podjseća me na Čeku, čekiste - tko zna, zna).

A mene podsjeća na onaj komadić papira, na kojem je ispisana svota koju moraš dati "šusteru iz Superkonzuma". :ROFL:

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: pet 21 svi, 2010 14:28 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Box je napisao/la:
Dokaz tome je i lomljenje noge (ili ruke) na groundhandlingu (groundhandliro sa krilom ili sa haubom od FAPa jednako si nevin).

Ha! Evo novog sporta - FAP-surfing...ima na ljeto sve one kajt-pedercice u Vignju da razgonjam po kanalu kad se pojavim sa svojom haubom (od kljunasa naravno, nikaka druga nije aerodinamicki tako optimizirana). Trendy SMB, naravno, samo to se nosi ovo ljeto (ima viska vojnih kabanica, mamu ti spalim, jos malo nek nastavi ovako i ne moram na more, more ce doc meni).
Box je napisao/la:
Najbolje da mi uzmu krilo jer svaki drugi puta nabijem trticu na slijećanju. Bit će da sam ju i slomio, a da neznam.

Vi ste cijenjeni kolega kao i uvijek u pravu. Naime, ako uzmemo da je nesreca zrakoplova "svaki dogadjaj koji za posljedicu ima smrt ili TESKU tjelesnu ozljedu osobe...truc, ser, kenj...od trenutka ukrcaja...ser, kenj..." te uzmemo Vasu tjelesnu masu ispada kako je u predmetnom slucaju svaka pa i najmanja ozljeda teska pa bi bilo sasvim OK ustedjeti proracunu troskove terenskog izvida visokospecijaliziranih zrakoplovnih strucnjaka deponiranjem krila u nekoj Agenciji ili Ministarstvu ili Upravi.
Jedino mi je nejasno sto se smatra trenutkom "ukrcaja" u parajedrilicu? Ne bismo li rijesili tu nedoumicu predlazem svim operaterima starteva da nabave minijaturne replike onih samohodnih stepenica sta se vozaju po manjim aerodromima pa kad dodjes na start slozis krilo, sic, onda navezu stepenice, pa se ukrcas. S vremenom ce zaposlit i stjuardese (jebes ukrcaj kad te niko ne pozdravi). Onda ce doc i RTG aparati pa ne samo da se neces moc ukrcat s bombom, nego ce odma i provjerit jesi li mozda zadnji put slijecuc nesto i slomio ne znajuci. Zatim ulazna kapija posebno za domace letove a za one koji lete u Madju - na drugi terminal, naravno na skroz drugoj strani starta, a ti vec ionako kasnis...prije nego sto si stigo izgovorit zastojacitamuopceovosranje ukazat ce se i potreba za minijaturnom "follow me" jurilicom (naravno, na skroz ekoloske Munja akumulatore - puni olova al domace je domace). Dobra je strana poticaj turizmu i ekonomiji, jer ce ubrzo niknut i laundzevi za one koji se krcaju u prvu klasu, dok ce se ostali jadnici (druga i druga-do-treca klasa) naguravat po onim jeftinim plasticnim cetverorednim stolcima u socijalnoj cekaoni ociju iskolacenih od straha svaki put kad kraj njih prodje namrstena startna policija s nekim nakostrijesenim hundom (naime, na nasim startevima jedino psi imaju dvije obrve). Sta ce bit s onima cija krila uopce nemaju klasu, strah me pomislit. OK, OK, mislio sam jos o prtljagi, ali ipak idem sad po tablete...

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

1 Palac gore: : Red Baron    
Vrh

PostPostano: pet 21 svi, 2010 15:16 
Offline     DHV 1-2

Član od: sub 24 lis, 2009 22:39
Dao Palac gore: : 59 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 15 / Palac dolje: : 0
Roman Lavriv je napisao/la:
Možda sugestija za Obrvu, da zaposli još desetak "stručnjaka" koji će dežurati s nama kad god odemo na letenje. Nikad se ne zna hoćemo li uspjeti startati otprve (padne krilo na žbun pored starta)...

Bio je raspisan natjecaj za novog istrazitelja, mislim do 1.5. .. al nisam bio dovoljno strucan da se prijavim. :-D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: