»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 16 tra, 2026 9:57.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Teske ruke ispod Delte 2
PostPostano: pon 06 tra, 2015 15:47 
Offline     DHV 2

Član od: uto 22 svi, 2012 23:26
Dao Palac gore: : 138 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 715 / Palac dolje: : 18

Pilot kaze da je prije Delte letio Mentora 2... hmmm... Mozda bolje da je ostao u istoj klasi krila.

Vrh

Naslov: Re: Teske ruke ispod Delte 2
PostPostano: pon 06 tra, 2015 16:19 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
uh, zaboljelo me gledajući ... kamera malo širi pozadinu, al mislim da je samo ušo u rotore krila ispred ... kakve veze imaju Delta i Mentor? Uostalom, naslušao sam se priča o mojem krilu, koje me niti jednom nije zašilo (pa kao manje letim zbog toga) ... važno je da smo svi pametni na prvu loptu ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: pon 06 tra, 2015 17:18 
Offline     DHV 2

Roman Lavriv je napisao/la:
uh, zaboljelo me gledajući ... kamera malo širi pozadinu, al mislim da je samo ušo u rotore krila ispred ... kakve veze imaju Delta i Mentor? Uostalom, naslušao sam se priča o mojem krilu, koje me niti jednom nije zašilo (pa kao manje letim zbog toga) ... važno je da smo svi pametni na prvu loptu ...

Tema je aktualna na paraglidingforumu:

http://www.paraglidingforum.com/viewtop ... 72#p455272

...da ne budemo pametni na prvu loptu ;) Dosta je jasno sta i kako se desilo.

Kakve veze imaju Mentor i Delta? Bas tako. Za nekog, tko ne cuje sta mu krilo prica i ima teske ruke Mentor je gornja granica krila koje bi trebao letjeti i Delta 2 ne bi trebala imati veze sa njim (ili on s njom).

Vrh

PostPostano: uto 07 tra, 2015 9:40 
Offline     DHV 2

Član od: pon 18 vel, 2013 23:28
Dao Palac gore: : 680 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 711 / Palac dolje: : 10
Jel oćeš reć , da bi se uz ovoliko zadržavanje komandi krilo niže klase oporavilo ?

Vrh

PostPostano: uto 07 tra, 2015 11:14 
Offline     DHV 2

Vulkanizer je napisao/la:
Jel oćeš reć , da bi se uz ovoliko zadržavanje komandi krilo niže klase oporavilo ?

Ne mozes uzeti jedan detajl van konteksta cijele price i ekstrapolirati ga u druge situacije tek tako.

Generalno gledajuci:
1. Krilo nize klase je teze dovesti u spin (a u ovoj situaciji sve pocinje kad pilot dovede krilo u spin, a da uopste ne shvaca sta je napravio)
2. krilo nize klase kod izlaska iz spina ima manju tendenciju kolapsiranja i manju mogucnost kravate
3. kod krila nize klase potreba po stallu (da bi se resetiralo pocetak kaskade) je puno manja
4. krilo nize klase se ponasa mirnije kod izlaska iz stalla, (a u ovoj situaciji jasno je da pilot nije bio u stanju procjijeniti kad je krilo bilo spremno nastaviti letjeti)

Sve u svemu ukazuje na to da je pilot napravio broj stvari samo zbog toga jer je letio krilo koje je bilo prevruce za njega u toj situaciji. Napravio je broj stvari koje uopste nisu bile potrebne za rjesavanje situacije nego su bile rezultat njegove limitirane percepcije situacije i prije svega njegovih strahova od krila. ;)

Znaci vecina stvari se ne bi desila ili bi pilot reagirao drugacije da je letio krilo ispod kojeg se osjeca sigurno. Obicno je to krilo nize klase. (Ali nije ni nuzno. Ponekad neko krilo pilotu jednostavno ne pase i to je to.)

1 Palac gore: : gburazer    
Vrh

PostPostano: uto 07 tra, 2015 12:25 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
I još k tome leti iznad mjesta/grada gdje baš prostora sa slijetanje nema puno (ima sreće što nije završio na nekom krovu), makar se u daljini vide prostranstva za slijetanje .

Vrh

PostPostano: uto 07 srp, 2015 21:10 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Airie je napisao/la:
Vulkanizer je napisao/la:

Ne mozes uzeti jedan detajl van konteksta cijele price i ekstrapolirati ga u druge situacije tek tako.

Generalno gledajuci:
1. Krilo nize klase je teze dovesti u spin (a u ovoj situaciji sve pocinje kad pilot dovede krilo u spin, a da uopste ne shvaca sta je napravio)
2. krilo nize klase kod izlaska iz spina ima manju tendenciju kolapsiranja i manju mogucnost kravate
3. kod krila nize klase potreba po stallu (da bi se resetiralo pocetak kaskade) je puno manja
4. krilo nize klase se ponasa mirnije kod izlaska iz stalla, (a u ovoj situaciji jasno je da pilot nije bio u stanju procjijeniti kad je krilo bilo spremno nastaviti letjeti)

Sve u svemu ukazuje na to da je pilot napravio broj stvari samo zbog toga jer je letio krilo koje je bilo prevruce za njega u toj situaciji. Napravio je broj stvari koje uopste nisu bile potrebne za rjesavanje situacije nego su bile rezultat njegove limitirane percepcije situacije i prije svega njegovih strahova od krila. ;)

Znaci vecina stvari se ne bi desila ili bi pilot reagirao drugacije da je letio krilo ispod kojeg se osjeca sigurno. Obicno je to krilo nize klase. (Ali nije ni nuzno. Ponekad neko krilo pilotu jednostavno ne pase i to je to.)

Sve navedeno je čista glupost! Uopće tu nema nikakve nauke. Tip prejako povlači kratke komande uz to (po naginjanju kamere) sve prati bezveznim prebacivanjem težine tijela bez iole smisla, te ne dozvoljava čas jednoj čas drugoj strani krila da dođe do zraka! Za ovu i ovakvu vrstu "pilota" i padobran je preopasan a ne krilo koje on leti. I nema veze koliko pilot dugo drži krilo ukočeno u stolingu važno je da na kraju ima dovoljnu visinu da sve na vrijeme ispravi! Delta je dosta agresivno krilo i traži samo veću preciznost kod rukovanja komandama i težinom tijela. Ali zato kao takvo i brže izlazi iz svake septičke jame! Ovdje da je letio i jedinicu sa ovakvim prebacivanjem težine i ovakvim povlačenjem komandi ne bi ni padobranom izašao iz sranja u koje se je SAM doveo. Ovdje nema nikakve dvojbe ni nedoumice greška je pilota i to takve prirode da je on pogriješio sport a ne vrstu ili model krila! Ozon (ne da ga ja hvalim jer je to za mene konkurentska firma)je kompanija koja radi vrlo precizna krila koja savršeno slušaju svojeg pilota ako on zna što želi od njega! Vidio sam 3-4 eksidenta u živo i u svakome je bila isključivo greška pilota nikako krila! Vidio sam zadnji puta gdje pilot ulazi isto sa Deltom u zaključanu spiralu i umjesto da povlači samo jednu komandu on sa snagom koju nadmašuje čak 3G povlači obe komande i iz krila koje se nalazi u žestokoj spirali on radi potkovu. Naravno ne izlazi nego si spašava goli štrumf bacanjem rezerve na Ravnoj Gori! Zatim na Balkani isto Delta tip ulazi u negativu iz nje prežestoko ulazi u stoling i još žešće i još brže želi izaći iz njega. To je naravno nemoguće i pada u vlastito krilo i spašava se tek drugom rezervom jer ga je prva samo izvukla iz špaga sa dva ili tri prebačaja špaga od krila po prvoj rezervi. Prije malo više od dva mjeseca mladi pilot na Gomili u BiH povlači na krilu dhv1-2 isto preuski krug i preuski stup i događa se isto što i ovome "pilotini" kreće u negativu iz negative u helić i onda u žestoka ljuljanja naprijed nazad ali je on ipak pribraniji i daleko precizniji i pušta krilo te isto izlazi savršeno bačenom rezervom iz govana u koje i sam i uskočio! Svako žestoko povlačenje samo jedne komande još popraćeno težinom tijela a željom da se okrene za 180 stupnjeva izaziva IDENTIČNO sranje. AKo netko ne vjeruje, mali Mujo će mu to pokazati posve praktično čak u mirnim netremičnim uvijetima. I to na bilo kojem modelu ili vrsti krila! Ljepi pozdrav svoj letačkoj populaciji od maloga Mujice!

1 Palac gore: : tmuic    
Vrh

PostPostano: uto 07 srp, 2015 21:27 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Roman Lavriv je napisao/la:

Romane kućo stara nije on ušao u nikakve rotore on je jednostavno iscenirao negativu koja je prešla u spin i iz nje nije znao izaći niti stolingom! To se događa kada pilot želi okrenuti krilo u smjer iz kojeg je došao u par metara. Normalno malo su mu možda pomogle vertikalne škare i eto ga u vrtnji koja je za njega nerješiva enigma. Tipčna greška pilota koji uopće ni nezna što ga je snašlo! Mentor doduše teže u to ulazi ali isto tako vrijeme izlaska mu je dulje i na izgled bolje te traži manje znanje pilota! Ali ne ovdje, sa ovakvom reakcijom on ni padobranom nebi izašao iz ovog sranja. Ako meni ne vjeruješ ja to izvedem na bilo kojem krilu mog težinskog razreda bilo kada čak i u posve mirnim uvjetima! Jasno sa posve drukčijim ishodom bez uporabe rezerve! Voli te tvoj Vojo!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: