»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 06 lip, 2026 13:00.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Rezerve i problemi sa rezervom
PostPostano: uto 16 ožu, 2010 15:57 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Premješteno iz podforuma Vitlo
Admin

------------------------

Rezeva je osnovni dio opreme koja moze (a i ne mora)spasiti pilota iz neke pogibeljne situacije! Meni se kao dileru opreme cesto javljaju piloti sa upitom: " A care imas li koju polovnu rezervu". Moram reci da ih nemam i da ih necu imati a kada ih imam nisu za prodaju nego ih uglavnom pokljanjam. Poklonjeno ih je jedno 5-6 komada! Uredno slozena novija rezerva morala bi se otvoriti sto se dogodi u vecini slucajeva. Sada pozivam pilote sklonih letenju na rub rezerve da malo uprate (i ja sam od tih ali onda letim 2 rezerve)forume koji prate 2 smrtna slucaja prosle godine u Njemackoj i jedan u Austriji gdi je krilo ulovilo rezervu u samom cinu otvaranja i zaustavilo otvaranje. Zatim svi koji imaju rezerve starije od 10 godina (rok trajanja garancije koju daju proizvodjaci materijala)bilo bi dobro da ih zamjene novijim rezervama! Sada jedan su.ak koji radi za nasu proracune za rezerve rade jednu posve novu rezervu (cetvrtasta ne okrugla)sa dosta kracim linijama koju navodno krilo nebi smjelo ometati! Ispitivanja su u tijeku za sada samo sa modelima. Ali kako izbeci sada hvatanje rezerve u klinc od strane krila? Kod bacanja rezerve i velike rotacije krila rezervu baciti obavezno u smjer kontra rotiranja tijela tako da ona uhvati zraka u tih 180 stupnjeva dok krilo dodje do rezerve koja bi vec trebala biti puna zraka i kretati iznad glave pilota! Nove rezerve su radjene iz nesto kvalitetnijeg materijala PERICAL te je i vijek trajanja produzen na 15 godina! Pocinje sezona rodea pa bi bilo divno da svi bacite pogled na svoju poslednju sansu koja se nalazi u stolcu ili front kontenjeru! Dobar vjetar i sigurno slijetanje svima!

Vrh

Naslov: Re: Rezerve i problemi sa rezervom
PostPostano: čet 18 ožu, 2010 10:04 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
A kakve Care veze ima rezerva sa vitlom? Osim da se i na vitlu nose rezerve u sjedalima.

Vrh

PostPostano: čet 18 ožu, 2010 10:18 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
toni je napisao/la:
A kakve Care veze ima rezerva sa vitlom? Osim da se i na vitlu nose rezerve u sjedalima.

Premješteno...

Mislio sam usput zamoliti članove da iskoriste forum do kraja i da se potrude teme otvarati na mjestima gdje najviše spadaju no koliko smo mogli primjetiti, velika većina članova, (pa i Vojo) to već i radi. Mi moderatori zaista nemamo puno posla oko tih stvari.
Jest, neki se muče s citatima (istinabog, zbilja nisu jednostavni nakon drugog reply-ja), neki sa slikama ili videom, no generalno imam dojam da se članovi vrlo dobro snalaze s ovim 'kompliciranim' forumom...
Zato svima: :good: :respekt:

1 Palac gore: : toni    
Vrh

PostPostano: čet 18 ožu, 2010 12:41 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
toni je napisao/la:

Ne vidim ovdi poveznicu rezerve i vitla ali ako je pitanje ovakvo kavo je, kakve veze rezerva ima sa vitlom ima na to odgovor! Istina da se rezerve nose u sjedalu ali ima i frontkontejnjera. Kod slepanja na vitlu treba voditi racuna da vam gurtna od rezerve ne dolazi u "sukob" sa otkacivacem ili udomacenim njemackim izrazom "klinkom". Jer kod takvog otvaranja rezerve jedna strana odmah u startu je kraca i rezerva vas nagne u stranu te vam ne dozvoljava da prvi kontakt sa tlom bude sa vasim stajnim trapom nego padate na stranu i moglo bi doci vrlo vjerojatno do ozljede a ako imate odlicnu rezervu ono barem "ubijanje" k'o sljiva na asfalt. Svakako da nije niti preporucljiv frontkontenjer jer on uglavnom dolazi u sukob interesa sa takozvanom klinkom! Posebice treba paziti ako ste kojim slucajem jos uvjek zakaceni na vitlo gdi i u kojem cete pravcu jos onda baciti rezervu. To su vrlo rijetki slucajevi ali ja sam osobno cuo za jedan od Fridricha iz Ofenbacha. Dakle pazite (a na to je vjerojatno Fra Tonci i mislio i ako je)kuda ce vam rezerva ici u odnosu na vasu klinku koja ostaje na karabinima ili gurtnama(novi stolci imaju novo kacenje klinki na gurtama)ako je morate kojom nesrecom uporabiti! Dakle nije isto sto rece Fra Toni slobodno letenje i rezerva i vitlo i rezerva pripazite mrvu vremena jer je sve u slobodnom stanju te i idelanom funkcionalnom redu! Ajd letili svi super i sigurno!
VOJO!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: