»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 06 lip, 2026 18:08.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ivanščica-Ravna Gora
PostPostano: sri 07 tra, 2010 17:03 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
Molimo još jedanput sve pilote da na našim startevima strogo poštuju proceduru najavljivanja, a potom uvijete letenja koje im odobrimo jer je to u interesu sigurnosti prvenstveno njih samih.
Primjerice, situacija danas:
Zove me Knez da najavim letenje i ja nazovem ZK i oni mi vele da imaju gust promet preko zone "Zagorje" jer ne radi aerodrom u Ljubljani i svi avioni se preusmjeravaju u Maribor.
Veli mi da pričekam 45 min. jer upravo diže i vodi 4 aviona prema Mariboru , i da su oni u zoni "Zagorje" na 6000 feeta (1828 m).
Ok! Ja čekam, ali ne i pojedini piloti koji su već odletili. Velim Knezu da ih obavijesti preko stanice, ali pitanje je koliko od njih ima stanicu ?
Nakon 45 min. dozvoljava nam letenje, ali me moli da striktno poštujemo odobrenih 5000 feeta (1524 m)jer u protivnom ima da najeb...
i on i ja i mi svi skupa zajedno.
Razumni će iz ove konverzacije shvatiti koliko je malo potrebno da netko omasti "šajbu" nekog Air busa u prolazu i ja vam garantiram da to više nije pitanje dali će se to dogoditi, nego samo, kad će se to dogoditi!
Stoga vas još jedanput molim da nas nazovete na :
Mario Habek: 091 234 234 0
Damir Habek 091 178 40 25
Franjo Kuzmić 091 500 41 65

Najavite letenje i pričekajte prije polijetanja na našu povratnu informaciju.
Osobno sam letio na par mjesta u Francuskoj gdje je u neposrednoj blizini aerodrom, ali paraglideri imaju svoju dozvoljenu visinu i svi to poštuju i lete bez problema.
Jesu li oni samo precivilizirane europske budale ,a mi slobodoumni i pametni balkanci, prosudite sami ?

1 Palac gore: : gburazer    
Vrh

Naslov: Re: Ivanščica-Ravna Gora
PostPostano: sri 07 tra, 2010 22:25 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 22:42
Dao Palac gore: : 247 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 211 / Palac dolje: : 0
Kad sam dobio informaciju od Franca u zraku su bili samo Danči i Zoki koji nisu potvrdili da su primili informaciju iako su više put komunicirali prek stanice. Svi ostali su bili na startu te primili informaciju o dozvoljenoj visini usmeno.

LP

Vrh

PostPostano: čet 08 tra, 2010 1:06 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Knez je napisao/la:
Kad sam dobio informaciju od Franca u zraku su bili samo Danči i Zoki koji nisu potvrdili da su primili informaciju iako su više put komunicirali prek stanice

?????? Nismo komunicirali niti jednom. Čak mislim da me par kolega na startu čulo kako jambram jer mi je kabl od stanice ostao doma.

Vrh

PostPostano: čet 08 tra, 2010 21:26 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 22:42
Dao Palac gore: : 247 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 211 / Palac dolje: : 0
Danči je napisao/la:
Knez je napisao/la:
Kad sam dobio informaciju od Franca u zraku su bili samo Danči i Zoki koji nisu potvrdili da su primili informaciju iako su više put komunicirali prek stanice

?????? Nismo komunicirali niti jednom. Čak mislim da me par kolega na startu čulo kako jambram jer mi je kabl od stanice ostao doma.

Onda sam krivo čul. Isprika. Glavno da je jučer sve sretno završilo bez bliskih susreta i prijava...

Vrh

PostPostano: uto 13 tra, 2010 15:09 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Ja sam čuo, jer sam na startu bio prisutan kad je Zdravko Jakopov ponovio isto (2 dana kasnije od Francove najave). I izašao sam iz +5m/s dizanja na 1500m, jer me vuklo prema 1600m. I odmah odmaglio prema jugu izvan "zabranjene zone" i pao na 600m ASL. I čmrljio tamo 30 min u nulu, sjeni i jakim balonima, dok su me drugi prelijetali na 1500+. I j..o sve redom KZP i sebi samom. Zato što sam konj. I zato što poštujem. I zato kaj drugi nisu poštivali. I nek me slijedeći put airbus nabije na qratz ako me stigne, a ja ću mu bježat :amen:

PS: address code - whitefield

Vrh

PostPostano: uto 13 tra, 2010 15:40 
Offline     DHV 2

Član od: sub 26 ruj, 2009 12:07
Dao Palac gore: : 76 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 103 / Palac dolje: : 0
to ti ja govorim!!!koji kjurac imaju avijoni delat na 1800 poleg tolkog neba :( i oni idioti su našli baš sad aerodrom popravljat ilikajveć delaju.Čekaj imaju oni opće vozni tj. letni red?Ono pogledaš na vuru "aha 2i15 sad bi trebal negde iti onaj kreten za maribor a taj je lud i špara ,idem ja rađe iza konja jer zadnji put je s kotaćima strugal po tornju,a posle imam vremena do 3i20 se bum opet navrtel"I tak dojdeš na start a operater ti da vozni red,fino ga staviš na kokpit i gonjaj dokud ide :-D

1 Palac gore: : marko    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: