»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 05 lip, 2026 16:32.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: PGKML - aplikacija za održavanje podataka o letjelištima...
PostPostano: čet 17 ožu, 2011 10:47 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
..i svim detaljima o njima (poletišta, sletišta, alternativna sletišta, opasnosti, birtije, termike) putem točaka na google maps karti, razvija se trenutno na adresi:
pgkml/pgkml_letjelista.jq.php

Majstor od aplikacije je Sanin, ja mu samo pomažem oko environmenta...

Ideja je da svatko registriran na forumu može dodavati/mijenjati/dopunjavati podatke o letjelištima kako bi svi zajedno stvorili opsežnu i detaljnu bazu informacija o svim hrvatskim (i šire) poletištima...
Dakle svatko može kontribuirati, ali i pokvariti postojeće podatke - zato nemojte olako brisati stvari koje niste sami dodali.

Inicijalni startevi preuzeti su s karte koju su odavno napravili Hrga i Profa: http://www.pjkflumen.org/hr/letjelista/ ... a-hrvatska
Za primjer pogledajte letjelište Japetić koje je trenutno najdetaljnije označeno.

Nadam se da će svaki klub koji ima registriran neki start dodati još detalja/točaka (u aplikaciji su to 'oznake') za svoj start te da će se naći još ponetko da dodaje nove starteve (i izvan hr..)

Čitava baza može se eksportirati kao KML datoteka koju si onda možete pregledavati u Google Earth-u.

Primjedbe i prijedlozi su dobrodošli.

5 Palac gore: : Franco, komiski, ksmokvina, nikola, Tomica Solina    
Vrh

Naslov: Re: PGKML - aplikacija za održavanje podataka o letjelištima...
PostPostano: čet 17 ožu, 2011 11:07 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 25 kol, 2009 21:59
Dao Palac gore: : 19 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 54 / Palac dolje: : 0
Aplikacija je još u razvojnoj fazi tako da budite spremni na promjene i greške koje, uz dobrodošle sugestije slobodno pošaljite na sanin.mujkic@gmail.com
Autor ovih lijepih ikonica je naš kolega letač Hrvoje Novosel!

4 Palac gore: : horbaPG, komiski, profa, Tomica Solina    
Vrh

PostPostano: čet 17 ožu, 2011 14:29 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
sanin je napisao/la:
Aplikacija je još u razvojnoj fazi tako da budite spremni na promjene i greške koje, uz dobrodošle sugestije slobodno pošaljite na sanin.mujkic@gmail.com
Autor ovih lijepih ikonica je naš kolega letač Hrvoje Novosel!

Prvo pohvale, aplikaija vrlo korisna.
Za sada baš i ne radi najbolje jer sam upisao sve podatke za Ravnu Goru Jug, a onda mi se sve pobrisalo bez nekog pametnog razloga.
Na ikonici koja označava poletište bi trebalo pisati o kojem poletištu se radi.
Kada priča bude gotova bilo bi zgodno podatke poslati na paraglidingEart:

http://www.paraglidingearth.com/pgearth/?accueil=accueil

Vrh

PostPostano: čet 17 ožu, 2011 23:21 
Offline     DHV 1-2

Franco je napisao/la:
Za sada baš i ne radi najbolje jer sam upisao sve podatke za Ravnu Goru Jug, a onda mi se sve pobrisalo bez nekog pametnog razloga.
Na ikonici koja označava poletište bi trebalo pisati o kojem poletištu se radi.

Probao sam upisati podatke i meni je radilo. Pretpostavljam da si unio neki od specijalnih znakova i da nije prošlo pa predlažem da mi na mail pošalješ tekst kako bi debugirao problem.

Što se ikonice tiče mogu dodati.

Vrh

PostPostano: pet 18 ožu, 2011 1:08 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Svaka čast Sanin na aplikaciji PGKLM v.0.1 ovo se zove primjer prave suradnje, svaki nešto i mora ispast dobro, vjerujem da če aplikacija biti dobro iskorištena, mislim da bi bilo dobro da se netko prihvati posla oko prevoda ili bar upisa svih tih podataka na engleskom ili njemačkom pa da i stranci imaju malo bolji uvid u naše terene.
Sve mi se či da će ovu aplikaciju koristiti naši susjedi , a vjerojatno i šire.

I zato dižem palac više od jednog puta li bi se reklo facebook-ovski sviđam ise i to jako.

Sad dolazi pitanje da li se u polja za opis oznaka može stavljati HTML kod pa da se kad klikneš na oznake prikaže i kakva slikica određene lokacije zajedno sa opisom ili će to biti moguće u verziji 0.2 mislim da bi to bilo dobro napraviti jer slikca govori 1000 riječi.

Primjer ka ko bi to bilo je na http://www.jastreb.org/letjelista

Vrh

PostPostano: pet 18 ožu, 2011 11:13 
Offline     DHV 1-2

I ja se nadam da će aplikacija naići na širi odaziv, ali dok ne smislim neki (jednostavni) sistem za prevođenje predlažem da se sve upisuje na hrvatskom jeziku. Kasnije će to preuzeti neki stručni prevoditelj....(za mađarski i turski već imam ženu, hehe :) , za njemački će uskočiti kolega letač prof. njemačkog jezika - Boro, itd... ) ...

Što se HTML-a tiče radi, samo treba paziti što se ubacuje jer ga neki specijalni znakovi zezaju. Ubacio sam HTML opis Malogorskih startova (Radoboj) i Strahinjčice. Mogu se vidjeti na pregledu u Google Earthu kada se klikne na ime letjelišta u lijevoj koloni (pod Mjesta). Na pregledu u Google Mapi se ne vide... tamo je moguće vidjeti samo opise pojedine oznake kada se klikne na nju.
Za sada mi je primarno raidit dobar prikaz u GE i dodavanje zanimljivih featura, kao npr recimo da se za svaki start mogu učitati i letovi sa leonarda i dobiti prikaz kao što je npr za jedan let sa Strahinjčice:http://www.paraglidingforum.com/leonardo/flight/146198/kml/&lang=english

Ima mogućnosti samo dajte ideje i prijavite BUGove :)

1 Palac gore: : Jasna    
Vrh

PostPostano: pet 18 ožu, 2011 18:39 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
:hi: Bilo bi dobro da se poveže baza korisnika foruma sa programom pa da se vidi tko je radio zadnje izmjene na opisu nekog letjelišta tako da se zna tko se potrudio za unos pravih ili krivih podatka o letjelištu, ovo je samo prijedlog makar nije od neke velike važnosti sada ali u budućim verijama bilo bi dobro to napraviti.

Sanin go 4 it :respekt:

Btw. kad skinem KML za GE koji dinamicki učitava letjelišta (NetworkLink) ili Pregled svih letjelišta u Google Earthu otvorimi se GE i u ljevoj koloni (pod mjesta) otvori mise CROPG KML NetworkLink - web skripta makar pritisnem desni klik i osvježi nema nikakvih promjena na GE tj ništa mi se ne prikaže ni pod (mjestima) ni na mapi .

Vrh

PostPostano: čet 24 ožu, 2011 17:03 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
profa je napisao/la:
:hi: Bilo bi dobro da se poveže baza korisnika foruma sa programom pa da se vidi tko je radio zadnje izmjene na opisu nekog letjelišta tako da se zna tko se potrudio za unos pravih ili krivih podatka o letjelištu, ovo je samo prijedlog makar nije od neke velike važnosti sada ali u budućim verijama bilo bi dobro to napraviti.

Evo, dodan je prikaz korisnika koji je zadnji mijenjao podatke o letjelištu/oznaci letjelišta (trenutno ta polja uglavnom nisu popunjena jer je skoro sve sistemski generirano).

Također je dodana informacija o korisniku koji je izvorno kreirao letjelište/oznaku.

Kad se ljudi malo potrude oko popunjavanja ove baze složit ćemo prikaz liste kontributora...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: