»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sri 15 tra, 2026 21:49.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Uređen start na Kalniku
PostPostano: uto 24 srp, 2012 11:14 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Start je proširen, korigiran je nagib rampe i sama rampa utrostručena. Pogledajte: http://www.feniks.hr/novo/novosti/66-graanska-lica-u-slubi-pg-feniks-a.html
Startnina: gratis :-D

26 Palac gore: : AXL, Barney, Boris, Branko Hrupelj, dr zdravko, Draženko, Flying_man, Franco, gprelac, Heatseeker, isantek, kbelcar, Knez, marin, Mirko, mmihin1, Morelli, Nikica, Red Baron, sanin, schulz, vedran_zgela, wild, zec, zlatko2508, čule    
Vrh

Naslov: Re: Uređen start na Kalniku
PostPostano: uto 24 srp, 2012 12:18 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
wow super. ove kocke bi ja volio staviti na tribalj.

Vrh

PostPostano: uto 24 srp, 2012 13:57 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
Lipo je vidit kako se puno može napravit kad se posla uvate ljudi koji žele radit. Na Gredi ćemo isto imat slične radove, a sve u vidu priprema za organizaciju ovogodišnje para alke (neslužbene lige u preciznom, ili kako već... :scratch: )
Znači u planu je proširenje starta na način da će se spojit gornji i donji start u jedan, dakle 5 metara gornjeg +15 metara donjeg i 50metara međuprostora će postat jedan veeeliki 70 metarski start. Radovi će se izvest na način da će se nasipanjem jalovine od ceste do ruba litice stvorit idealan i ravnomjeran nagib koji će omogućavat idealne uvjete za poljetanje većeg broja natjecatelja istovremeno.
Preko nasipa ide armirano-betonska ploča debljine 25cm, naravno učvršćena ankerima u kamenu podlogu. Pošto je u Studiji o utjecaju na okoliš ovog projekta utvrđeno da će doći do povećane koncentracije oborinskih voda na jednom dijelu, odlučeno je da će se u jugoistočnom dijelu starta izgradit mini-hidroelektrana od 5Mw koja će te vode iskoristit za proizvodnju el. energije.
Cili projekt se financira iz predpristupnih fondova EU-a za poticanje razvoja brdsko planinskih područja, tako da evo javno moram progutat ponos i priznat da sam pogriješija šta sam pisa i govorija protiv EU. :oops:
Startnina i kod nas gratis, a kad dobijemo prve uplate od HEP-a za isporučenu struju onda će svim pilotima bit osiguran besplatan prijevoz na start u klimatiziranom vozilu, te hrana i piće za vrijeme boravka na letjelištu. :beer:

9 Palac gore: : dr zdravko, Draženko, gprelac, ksmokvina, RobertV, Robi Lepi, Roman Lavriv, čule, Šokre    
Vrh

PostPostano: uto 24 srp, 2012 17:49 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
Jure je napisao/la:
Lipo je vidit kako se puno može napravit kad se posla uvate ljudi koji žele radit. Na Gredi ćemo isto imat slične radove, a sve u vidu priprema za organizaciju ovogodišnje para alke (neslužbene lige u preciznom, ili kako već... :scratch: )
Znači u planu je proširenje starta na način da će se spojit gornji i donji start u jedan, dakle 5 metara gornjeg +15 metara donjeg i 50metara međuprostora će postat jedan veeeliki 70 metarski start. Radovi će se izvest na način da će se nasipanjem jalovine od ceste do ruba litice stvorit idealan i ravnomjeran nagib koji će omogućavat idealne uvjete za poljetanje većeg broja natjecatelja istovremeno.
Preko nasipa ide armirano-betonska ploča debljine 25cm, naravno učvršćena ankerima u kamenu podlogu. Pošto je u Studiji o utjecaju na okoliš ovog projekta utvrđeno da će doći do povećane koncentracije oborinskih voda na jednom dijelu, odlučeno je da će se u jugoistočnom dijelu starta izgradit mini-hidroelektrana od 5Mw koja će te vode iskoristit za proizvodnju el. energije.
Cili projekt se financira iz predpristupnih fondova EU-a za poticanje razvoja brdsko planinskih područja, tako da evo javno moram progutat ponos i priznat da sam pogriješija šta sam pisa i govorija protiv EU. :oops:
Startnina i kod nas gratis, a kad dobijemo prve uplate od HEP-a za isporučenu struju onda će svim pilotima bit osiguran besplatan prijevoz na start u klimatiziranom vozilu, te hrana i piće za vrijeme boravka na letjelištu. :beer:

Kad sam ovo pročitao pogledao sam datum na kalendaru da nije 1. april :-D

1 Palac gore: : Flyingbear    
Vrh

PostPostano: uto 24 srp, 2012 20:24 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
toni je napisao/la:
Start je proširen, korigiran je nagib rampe i sama rampa utrostručena. Pogledajte: http://www.feniks.hr/novo/novosti/66-graanska-lica-u-slubi-pg-feniks-a.html
Startnina: gratis :-D

Eh da nam je više ovakvih priča. Nije da ih nema. Ima ih. Puno ih je sakrivenih, negdje u nama. Znamo da su tu, ali tako ih je teško iznjeti na svjetlo dana. Kada bi svatko od nas imao samo malo snage da to učini ovaj forum uopće nebi trebao "palac dolje" tamo u donjem desnom kutu.

Ali svi se nečega bojimo. Bojimo se "osude" okoline, ili optužbi tipa "šta se ti sad ovdje qrčiš". Ili možda samo mislimo da nije vrijedno, ili jednostavno ne vjerujemo...

Neno je vjerovao... i učinio. Učinio je to s dobrim ljudima koji su ga poduprli. Čast i ostalima, ali...
Ovo nije priča o letenju. Ovo je priča o Čovjeku i Vjeri. Letenje je samo spona koja je Vjeru toga Čovjeka spojila sa Ljudskošću.

Od sada, svaki moj let sa Kalnika posvećujem ovim dobrim Ljudima...

1 Palac gore: : Flying_man    
Vrh

PostPostano: uto 24 srp, 2012 22:26 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
daj mi reci koliko su ove kocke po kvadratu pa da se skupe pare od svih koji dolaze na tribalj da postavimo na onom strmom dijelu.
čini mi se ful ok.
Imamo neki dil za travu ali smo kratki za hiljadarku kuna.

Vrh

PostPostano: uto 24 srp, 2012 23:17 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 11 ruj, 2009 22:16
Dao Palac gore: : 117 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 30 / Palac dolje: : 0
Mi smo saće dobili pod sponzorstvo ja mislim da je to cca 30-40 km/m2.
Možeš uzeti neku drugu- treću klasu materijala.
Kod tebe je to jednostavno kamionom dođeš na start pa istrpaš sav materjal, na Kalniku treba iznesti sve na rukama i to nekih cca 300-400 metara po stazi i uzbrdo-stoga je ovo veliki posao.
Ima još posla-treba još iznesti sača na start te ih postaviti.
Stoga kad idete prema startu slobodno ponesite po jednu saću prema gore pa jedna po jedna-ah znadete već....

:ROFL:

1 Palac gore: : Robi Lepi    
Vrh

PostPostano: sri 25 srp, 2012 8:16 
Offline     DHV 2

Član od: ned 28 stu, 2010 8:56
Dao Palac gore: : 651 / Palac dolje: : 17
Dobio Palac gore: : 75 / Palac dolje: : 12
odlična akcija bravo dečki koji nisu letači a došli su pomoči mogli bi nam biti uzor, ja lično nisam bio što mi je žao ali nisam znao za nju ( hvala nenoju , božoju , miši i ostalima što su me obavjestili o akciji) sad ču i ja počet dolazit na ovaj start jer počinje poprimat izgled sigurnog starta kakav treba biti, toliko..pozdrav!

Vrh

PostPostano: sri 25 srp, 2012 9:08 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
dr zdravko je napisao/la:
odlična akcija bravo dečki koji nisu letači a došli su pomoči mogli bi nam biti uzor, ja lično nisam bio što mi je žao ali nisam znao za nju ( hvala nenoju , božoju , miši i ostalima što su me obavjestili o akciji) sad ču i ja počet dolazit na ovaj start jer počinje poprimat izgled sigurnog starta kakav treba biti, toliko..pozdrav!

Hm, a tko se do sada skršio na tom startu, pa da je nesiguran?

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

2 Palac gore: : Red Baron, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: čet 26 srp, 2012 12:24 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
hrga je napisao/la:
daj mi reci koliko su ove kocke po kvadratu pa da se skupe pare od svih koji dolaze na tribalj da postavimo na onom strmom dijelu.
čini mi se ful ok.
Imamo neki dil za travu ali smo kratki za hiljadarku kuna.

Hrga, ja bi radije da vi skupite tu hiljadarku za travu. Bojim se da saće nije najstretnije rješenje kad moraš prekidati start. Znam sad će sad svi opet drvelje i kamenje na mene, ali evo ja ću ti participirati koliko mogu (koliko mogu javim ti na pp).
Zapravo saće je čist ok na onom komadu gdje pilot stoji kad se zakopča u krilo. Drugdje je bolje da bude trava jer ako moraš prekinut start, pa "zaglisiraš" po tom saću, osim ponosa moglo bi stradati još štošta dugo.
Ili sam opet nešto krivo shvatio :oops:

Vrh

PostPostano: čet 26 srp, 2012 16:41 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 1383 / Palac dolje: : 14
Dobio Palac gore: : 282 / Palac dolje: : 3
Ja na godišnjem odmoru te ovaj put nisam mogao dat svoj skromni doprinos (splet okolnosti koji me raduje ) Sve pohvale za učinjeno !

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: