»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 16 tra, 2026 9:22.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 40 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Liječnički
PostPostano: sub 16 lis, 2010 8:16 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
ima li ovaj čovjek bilo kakve šanse da legalno leti u Hrvatskoj?

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

2 Palac gore: : hrga, marko    
Vrh

Naslov: Re: Liječnički
PostPostano: sub 16 lis, 2010 9:26 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Roman Lavriv je napisao/la:
ima li ovaj čovjek bilo kakve šanse da legalno leti u Hrvatskoj?

Kako ne! Čim prohoda...

1 Palac gore: : marko    
Vrh

PostPostano: sub 16 lis, 2010 10:12 
Offline     DHV 2

Član od: sri 24 vel, 2010 17:27
Dao Palac gore: : 144 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 28 / Palac dolje: : 0
Romane, postavljas retoricko pitanje koje se ne odnosi samo na osobu iz videa.
Odnosi se i na nas +50 a ima nas dosta u Hr para i hang glidingu kojima je vec pomalo oslabljen i vid i sluh....
Sam naslov posta jasno pokazuje kamo ciljas i ja te podrzavam. I dalje drzim da bi maksimum koji se od nas trazi prilikom lijecnickog trebao biti isti kao za vozacku "B" kategorije. Nadam se da ce naci dovoljno dobre volje da se to ugradi u novi pravilnik.

3 Palac gore: : hrvoje.vt, marko, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: sub 16 lis, 2010 10:25 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 01 ruj, 2009 9:34
Dao Palac gore: : 660 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 401 / Palac dolje: : 3
uj!

u osijeku sam pokušavao pokrenuti projekt kojim bi se radilo sa osobama sa invaliditetom

elem.

u hrvatskoj još (barem prije 3 godine kad sam se raspitivao) nije bilo slučajeva da osoba sa invaliditetom ulazi u program obuke, ali mi je dr. lolić zoran naglasio da je bilo slučajeva kada su piloti sa dozvolom imali nažalost nesreću da završe kao invalidi, te se njima, ovisno o vrsti invaliditeta, davao lječnički i dozvola, ali sa određenim ograničenjima te da ne bi trebalo biti formalnih većih prepreka dan se sličan sistem preslika na obuku

sve se može uz malo dobre volje

p.s.
ako neko želi detalje, moram iskopati pismo potpore tom projektu od strane hrvatskog lječničkog zbora

Vrh

PostPostano: sub 16 lis, 2010 10:58 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Laminar je napisao/la:
u hrvatskoj još (barem prije 3 godine kad sam se raspitivao) nije bilo slučajeva da osoba sa invaliditetom ulazi u program obuke

Trenutno znam jednu osobu s invaliditetom na tecaju, a poznat mi je i slucaj jednog dugogodisnjeg pilota PJ koji je isto osoba s invaliditetom. Dakle dva, a uopce se nisam raspitivao - ko zna koliko bi ih onda iskopao :scratch: (mrzim to kako novovjeko eufemisticko drustvo vise ne smije reci "invalid" da se netko ne uvrijedi...).
Postoje tocni propisi i norme (mislim da je u pitanju JAR FCL 3) kako se koga u kojoj kategoriji ocjenjuje sposobnim ili ne. Samo je pitanje nase drzave gdje nas zeli trpati. Po meni, class 2 je daleko prestrog zahtjev za paraglider. But hey, that's just me...

p,
D.

P.S. Ako dobro shvacam, sam ICAO ostavlja drzavama slobodu da same odlucuju o zdravstvenim zahtjevima na pojedine kategorije letackog osoblja, tako da mi se cini da je isprika "uskladjivanja sa medjunarodnim propisima" plitak potok...

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: pon 18 lis, 2010 16:30 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Jedna baba u Skywalku nakon teže povrede leti već godinama u svojim prepravljenim invalidskim kolicima.
Ajd, sad ti njoj reci da ne može letjeti jer ima dioptriju -1,5.

Vrh

PostPostano: sri 01 pro, 2010 15:49 
Offline     DHV 2-3

uj!

evo malo da opet otvorimo i ovu temu, ali na način da prvo pročitate (oni koji nisu) odredbe pravilnika koje se odnose na vas/nas

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluz ... 1_729.html

neka od postavljenih pitanja su bila:

1. valjanost lječničkog pregleda
2. kriterij lječničkog pregleda
3. piloti sa određenim zdrastvenim problemima/ograničenjima
4. cijena pregleda

upotpunite pitanja, a mi ćemo se potrudit odgovoriti na ista

Vrh

PostPostano: sri 01 pro, 2010 16:14 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
Laminar je napisao/la:

Pročitao na brzinu...komentar..AJOJ!
Nije konstruktivno, znam....bit će kad dohvatim malo vremena i dobro pročitam one silne priloge.
Ali tko ima srčani tlak veći od 95...doviđenja letenje!??!
Ne znam...

Bit će polovnih krila...samo da se uvede i PG Police sa tlakomjerima na startu!

Pozdrav
Mario

Vrh

PostPostano: sri 01 pro, 2010 16:17 
Offline     DHV 2-3

rekao sam proočitati, a ne preletiti, jer ćete si tako sigurno izvuči krive informacije

eh, da, na nas se odnosi kategorija 2 - nacionalna

Vrh

PostPostano: sri 01 pro, 2010 17:40 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Ovako na brzinu, nije ni lose. Samo, majke ti, tko vam je prevodio zdravstvene zahtjeve za kat. 2 - nacionalnu?! To nije normalno, to nema veze s hrvatskim standardnim jezikom, a medicinska terminologija ubij Bože!
primjer:
(16) Kandidati sa posljedicama bolesti ili operativnog tretmana na bilo kojem dijelu želučano crijevnog trakta i njihovih adneksa, koji mogu biti uzrok nesposobnost tijekom leta, bila koja opstrukcija ili kompresija, moraju biti ocijenjeni nesposobnima. Kandidat podvrgnut operativnim zahvatom na žučovodu ili crijevnom traktu ili adneksima sa totalnim ili djelomičnim isijecanjem ili odvajanjem bilo kojeg od organa mora biti ocijenjen nesposobnim dok AME ne dobije kompletnu medicinsku dokumentaciju i procjenu da učinci operacije ne mogu izazvati znakove nesposobnosti tijekom leta.

Jesam ja jedini kojem se cini da to nije hrvatski (da ne govorim da kao lijecnik nikad nisam u strucnoj upotrebi sreo pojam "zelucano crijevni trakt")? "Bila koja opstrukcija ili kompresija" WTF?! Koga? Cega? Gdje? Ako se misli na opstrukciju crijeva, majke ti pa to je hitno stanje, niko s tim nece ic letit vjeruj mi.

zatim, vrlo je lako moguce da kandidat prolazi zahtjev za razumijevanje govora, ali pada na tonalnoj audiometriji po:
(36) Zahtjevi sluha. Kandidati koji nisu u mogućnosti ispravno razumjeti konverzacijski govor u tihoj sobi, na svako uho na udaljenosti od 2 metra, leđima okrenutim od ispitivača, moraju biti ocijenjena nesposobnima. Kad se sluh testira čistom tonalnom audiometrijom, kandidat sa gubitkom sluha, na svako uho odvojeno, većim od 35 dB na bilo kojoj od frekvencije 500, 1 000 ili 2 000 Hz, ili više od 50 dB na 3 000 Hz, mora biti ocijenjen nesposobnim.

Da li se njega ocjenjuje sposobnim ili ne? Ako je dovoljan zahtjev razlucivosti govora (sto po meni jest, OK nisam ja specijalist al ipak nesto znam o tome) cemu uopce traziti tonalnu audiometriju?

onda:
(25) Kandidat ne smije imati nikakvu abnormalnost kostiju, zglobova, mišića, tetiva ili građe, koja bi mogla utjecati na sigurno korištenje povlastica dozvole i ovlaštenja. Svaka posljedica nastala ozljedom kostiju, zglobova, mišića ili tetiva i anatomska oštećenja zahtjeva funkcionalnu procjenu za ocjenu sposobnosti.

Tko provodi tu procjenu? Recimo konkretno, na tecaju imamo covjeka s podlakticnom amputacijom koji uz adekvatna pomagala sasvim normalno upravlja PJ-com. Kome se on treba javiti kako bi obavio funkcionalnu procjenu i u cemu se ona sastoji? Da, vec sam pitao jednog AME i nije mi znao reci.

dalje:
d) za pilote parajedrilica i ovjesnih jedrilica nakon inicijalnog pregleda do 50. godine starosti imatelja, i dalje je važenje 48 mjeseci. Iznimno za imatelje dozvola pilota parajedrilica ili ovjesnih jedrilica sa ovlaštenjem učitelja, pilota tandema, pokusnog pilota ili posebnog ovlaštenja rok važenja svjedodžbe je 48 mjeseci.

da li to znaci onako kako me moja profesorica hrvatskog ucila razumijevati pisanu rijec: do 50. godine zivota vazenje je kao i do sad 48 mjeseci. U tom slucaju, sto je "iznimno" kod ovlastenja?
ILI se mislilo reci: vazenje je od inicijalnog pregleda do navrsenih 50 godina zivota a nakon 50. godine zivota rok vazenja je 48 mjeseci.

za pocetak toliko.
O cijenama ne bih jer to je stvar trzista pa mislim da tu bas nema puno smisla od nase rasprave.
p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: sri 01 pro, 2010 19:53 
Offline     DHV 2

Član od: čet 29 srp, 2010 9:12
Dao Palac gore: : 102 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 52 / Palac dolje: : 3
Damjancic je napisao/la:
Ovako na brzinu, nije ni lose. Samo, majke ti, tko vam je prevodio zdravstvene zahtjeve za kat. 2 - nacionalnu?! To nije normalno, to nema veze s hrvatskim standardnim jezikom, a medicinska terminologija ubij Bože!
primjer:
(16) Kandidati sa posljedicama bolesti ili operativnog tretmana na bilo kojem dijelu želučano crijevnog trakta i njihovih adneksa, koji mogu biti uzrok nesposobnost tijekom leta, bila koja opstrukcija ili kompresija, moraju biti ocijenjeni nesposobnima. Kandidat podvrgnut operativnim zahvatom na žučovodu ili crijevnom traktu ili adneksima sa totalnim ili djelomičnim isijecanjem ili odvajanjem bilo kojeg od organa mora biti ocijenjen nesposobnim dok AME ne dobije kompletnu medicinsku dokumentaciju i procjenu da učinci operacije ne mogu izazvati znakove nesposobnosti tijekom leta.

Jesam ja jedini kojem se cini da to nije hrvatski (da ne govorim da kao lijecnik nikad nisam u strucnoj upotrebi sreo pojam "zelucano crijevni trakt")? "Bila koja opstrukcija ili kompresija" WTF?! Koga? Cega? Gdje? Ako se misli na opstrukciju crijeva, majke ti pa to je hitno stanje, niko s tim nece ic letit vjeruj mi.

zatim, vrlo je lako moguce da kandidat prolazi zahtjev za razumijevanje govora, ali pada na tonalnoj audiometriji po:
(36) Zahtjevi sluha. Kandidati koji nisu u mogućnosti ispravno razumjeti konverzacijski govor u tihoj sobi, na svako uho na udaljenosti od 2 metra, leđima okrenutim od ispitivača, moraju biti ocijenjena nesposobnima. Kad se sluh testira čistom tonalnom audiometrijom, kandidat sa gubitkom sluha, na svako uho odvojeno, većim od 35 dB na bilo kojoj od frekvencije 500, 1 000 ili 2 000 Hz, ili više od 50 dB na 3 000 Hz, mora biti ocijenjen nesposobnim.

Da li se njega ocjenjuje sposobnim ili ne? Ako je dovoljan zahtjev razlucivosti govora (sto po meni jest, OK nisam ja specijalist al ipak nesto znam o tome) cemu uopce traziti tonalnu audiometriju?

onda:
(25) Kandidat ne smije imati nikakvu abnormalnost kostiju, zglobova, mišića, tetiva ili građe, koja bi mogla utjecati na sigurno korištenje povlastica dozvole i ovlaštenja. Svaka posljedica nastala ozljedom kostiju, zglobova, mišića ili tetiva i anatomska oštećenja zahtjeva funkcionalnu procjenu za ocjenu sposobnosti.

Tko provodi tu procjenu? Recimo konkretno, na tecaju imamo covjeka s podlakticnom amputacijom koji uz adekvatna pomagala sasvim normalno upravlja PJ-com. Kome se on treba javiti kako bi obavio funkcionalnu procjenu i u cemu se ona sastoji? Da, vec sam pitao jednog AME i nije mi znao reci.

dalje:
d) za pilote parajedrilica i ovjesnih jedrilica nakon inicijalnog pregleda do 50. godine starosti imatelja, i dalje je važenje 48 mjeseci. Iznimno za imatelje dozvola pilota parajedrilica ili ovjesnih jedrilica sa ovlaštenjem učitelja, pilota tandema, pokusnog pilota ili posebnog ovlaštenja rok važenja svjedodžbe je 48 mjeseci.

da li to znaci onako kako me moja profesorica hrvatskog ucila razumijevati pisanu rijec: do 50. godine zivota vazenje je kao i do sad 48 mjeseci. U tom slucaju, sto je "iznimno" kod ovlastenja?
ILI se mislilo reci: vazenje je od inicijalnog pregleda do navrsenih 50 godina zivota a nakon 50. godine zivota rok vazenja je 48 mjeseci.

za pocetak toliko.
O cijenama ne bih jer to je stvar trzista pa mislim da tu bas nema puno smisla od nase rasprave.
p,
D.

Da ovo nije mozda test za one astronaute iz NASA-e? :dash:

2 Palac gore: : Tomica Solina, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: sri 01 pro, 2010 23:09 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Pristojan sam, pa ću reći blago - debilana! Ok, baš me briga za prijevod, to prepuštam Docu - ionako sam razumio da se sportom ne smiješ baviti. Ne znam samo kako sam preživio ovih 57 godina, leteći s nešto povišenog tlaka, povremenom aritmijom i kamenom u bubregu. A i zub me nekad znao zaboljeti, da ne kažem da neki dan nisam išao na wc ... a i popijem si poneku, poslije letenja.

:crazy: :-P Svaka čast! :ave:

pa da krenem redom:

Ne možeš letjeti ako
- ti je index tjelesne mase >=35
- imaš kamenac u bubregu
- nemaš odgovarajuće dimenzije ruku i nogu
- ne čuješ šaptanje iza leđa
- imaš dioptriju ili astigmatizam
- imaš dijabetes
- infekciju usne šupljine
- neku kožnu infekciju
- ako si trudan
itd, itd...

i još nešto : na zahtjevu za izdavanje potvrde o zdravstvenoj sposobnosti morate navesti podatke o svom osobnom liječniku, te pristati da se vaš iskaz provjeri kod njega!?!??

i još nešto : kakve ja veze imam sa slijedećim zanimanjima?

c) Kategorija 2 – nacionalna, prema nacionalnim zahtjevima, u koju spadaju: padobranci, kabinska posada, osoblje pripreme i otpreme leta, mehaničari, inženjeri i tehničari koji obavljaju poslove održavanja i preinaka zrakoplova i zrakoplovnih komponenti i rukovatelji zrakoplovne stanice na zemlji;

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Zadnja izmjena: Roman Lavriv; sri 01 pro, 2010 23:18; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sri 01 pro, 2010 23:10 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 12 vel, 2010 14:49
Dao Palac gore: : 97 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 61 / Palac dolje: : 0
Damjancic je napisao/la:

D.
Ne mogu biti gluh i ne uključiti se u diskusiju iako zdravstveno gledano to jesam.Letim desetak godina a prije tri godine odlučio sam to svoje letenje metnuti u zakonske okvire.I krenem ja tako obnoviti teoriju,praksa mi ide,još samo liječnički, pa prijava.Odem ja na liječnički na Jarun ,smatram ga pukom formalnošću,budući da nemam nikakvih zdravstvenih problema.No međutim na liječničkom ne prolazim.Razlog otorinac smatra da na desno uho nedovoljno čujem.Ne pojašnjava mi koliko je to nedovoljno.Iz Docovog citata malo mi je jasnije ali skroz nelogično.Svi koji me poznaju znaju da nisam gluh,možda ne čujem cvrkut ptica ili ženu kad mi zacvrkuče "KAJ BAŠ SVAKI VIKEND MORAŠ LETET".Da paradoks bude veći dva mjeseca kasnije isticala mi je vozačka,ponovo liječnički.A opet na Jarun.Na liječničkom prolazim ali uz ograničenje na 10 GODINA zbog sluha.Tu nije kraj paradoksima naime moja vozačka je "C"i"E" kategorije.To znači da sam ja zdravstveno sposoban sjasti za upravljač šlepera od 40 tona i potjerati ga 80 km/sat,a nikako nebi smio upravljati paraglajderom poletne mase 115 kg i brzine 55km/sat,za to sam zdravstveno nesposoban. :-o

Vrh

PostPostano: čet 02 pro, 2010 0:11 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
ja sam uveo jednoga tipa u "tajne" paraglidinga a nema desnu podlakticu (Dok da nijie to mozda isti tip) koji je ljepo baratao krilom cak povremeno bolje nego neki sa obe ruke (ali nesto smanjenim volumenom mozga)i cisto dobro je odradio svakizadatak koji je pred njega postavljen! Poslao sam ga ka Ivici jer je tip iz Jaske tocnije iz Svete Jane i inace je profesinalni vozac kamiona i vozi kamion za DPD! Sto sa time? U Indiji sam vidio tipa koji nema potkoljenicu i koristi protezu a letio je krilo od NOVA i to jako dobro! Kako smo obojica isli na brdo i on je sepao malo upitao sam ga dali je se skoro udario u nogu i sto mu se dogodilo? Nasmijao se i zadigao nogavicu kombinezona i pokazao drvenu desnu nogu! Reako mi je da su mu noguamputirali jer ga je ujela zmijai pocelo mu je truliti meso pa su se bojali da ceto se nastaviti te a mozda i usmrtiti! Nisam nista komentirao nego sam samo narednih sat i nesto promatrao tipa u zraku i mislio kako snaga volje natjera covjeka da odradi nesto sto ni "cijeli" neki covjek nikada nebi niti pokusao! Prosle godine u Njemackoj u blizini Charly-produkte idem "ubiti" dan jer moram sutra jos biti u Insbrucku dodje tip sa umjetnom rukom digne krilo na startu igra se sa njime nekih 10ak minuta i odleti! Nakon sto je se nabrao 2-300 metara iznad starta te imao visinu iznad sletista nekih 800 m odradi ful akro repertor bez ijedne greske i bez ijednog ozbiljnijeg zakapanja! Tip se zove Ernest i njemac je te vrlo cijenjen test pilot!
VOJO!

Vrh

PostPostano: čet 02 pro, 2010 8:31 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Yes Vojo on je taj i mogu reči koliko sam ja vidio dečko ima volju a boga mi i vrlo dobro čak odlično barata dizanjem i upravljanjem krila čak bolje od nekih koji imaju obje ruke, evo što čini volja za letenjem dečko je uporan ali i inventivan po pitanju prilagođavanja i načina dizanja krila bez jedne podlaktice svaka mu čast i dižem prst gore za bilo koju osobu sa inavaliditetom da hoće letjeti i na kraju poleti sa pomoći drugih ili u ovom slučaju sam.

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: čet 02 pro, 2010 9:18 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Iskreno, nedaju mi se čitati razni pravilnici i zakonski akti. Načitao sam ih se i izazivaju mi gađenje. Nacrt našeg novog Pravilnika sam prožvakao jer me živo zanima, ali dalje neću ići. Dakle, nisam pročitao spomenute retke vezano za lječnički pregled i nadam se da neću morati. Međutim, uviđam da nas je većina "nesposobno"!

Mali odmak i idem dalje. Problem našeg mentaliteta je da sami sebi namećemo ograde i ograničenja. Kompliciramo nepotrebno. Ne znam od kud to potiče, ali vjerojatno samo nastavili birokratsku praksu iz Austro-Ugarske monarhije, pa nastavili kroz SHS, Kraljevinu Yu, Eseferjot i eto nas u modrenoj Hrvatskoj. Koje li sreće! Da ju imamo, mislim.

Gledam ovih dana speedflying filmiće i klipiće, ima tu ozbiljnih uradaka. Ali jedno im je zajedničko. Ljudi se bave slobodnim letenjem iz hobija. Ne postoji kategorizacije, nema rezervnih padobrana, nema akro licenci ili licenci test pilota. Jednostavno se leti. Na jednostavnoj opremi. To je slobodarski duh koji Ameri guraju još od kad su završili svoj građanski rat. Duh nesputanog napretka. A nema napretka bez koraka u nepoznato.

E, a mi (ne samo u Hrvatskoj, to je karekteristika Starog kontinenta, valjda određenog tim malim nacionalnim jedinicama zvanim državama) si volimo nametnuti zabrane tako da nema napretka, a svaki napredak po našoj zakonskoj regulativi je anarhija i vodi do rušenja vlasti! Zato ne jebite po tavanu već pognite glave, marvo jedna!

Beeee moj narodeeee

2 Palac gore: : gburazer, Vojo    
Vrh

PostPostano: pet 03 pro, 2010 11:51 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 08 ruj, 2009 13:57
Dao Palac gore: : 16 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Taj vozač bez desne šake je moj susjed Damir. U mojoj prisutnosti je prvi puta dignul staru krpu od Voje u uvjetima bez vjetra iz 4 pokušaja i poslje skoro svaki puta uspješno.Ja sam probal i nisam uspjel i onda sam skužil da kad dobi dobro krilo nebude imal nikakvih problema sa tim.Dosta smo razgovarali o raznim mogučnostima kak nadomjestit nedostatak ruke ali ispalo da mu uopče netreba ništa.Nadam se da mu novi pravilnik neče slomiti volju.

Vrh

PostPostano: pet 03 pro, 2010 13:29 
Offline     DHV 2

Član od: sri 03 stu, 2010 18:59
Dao Palac gore: : 47 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 192 / Palac dolje: : 0
Ovako, sve treba zabraniti i sve postrožiti...tko ne može u benđu dići 150 kg, ne može se baviti paraglidingom...i gotovo :evil: !

Vrh

PostPostano: pet 03 pro, 2010 13:55 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Špeho je napisao/la:
Ovako, sve treba zabraniti i sve postrožiti...tko ne može u benđu dići 150 kg, ne može se baviti paraglidingom...i gotovo :evil: !

Što bi rekao jedan naš prijatelj letač upoznavši jedno vrlo posebno mjesto za odmor: Brale moj, ako to ne mo''š podić onda ''š dobit u guzicu, e! (postat ćeš bitch nekolicini onih koji dignu više od tebe, pim.prev.)

1 Palac gore: : rudar    
Vrh

PostPostano: pet 03 pro, 2010 20:55 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Špeho je napisao/la:

Daj to spusti Speho barem na 100kg i to iz 3-4 puta! Jer evo po toj logici tvojoj samo ti mos letiti i jos neki koji se ne bave letenjem!
Ajd ljudi drago mi je za Damira ja sam nekako osjecao da ce on uprkos svemu biti dobar i letiti jwer ada je dizao jednu krpetinu koju inace sam i ja tesko dizao jer je rastrimana i istegnute su joj prednje linije znao sam dace upornost pobjediti i da ce njegova volja ga prikljuciti nebeskim jahacima! Znam opet ce se naci netko tko ce reci da on ne moze imati dozvolu ali neka covjek leti i bez dozvole uz nekoga tko ce samo taj dan biti "odgovoran" za njega! Damir ima volju i duh letaca i ta omanji hendikep ga sgurno nece izbaciti iz takta! Tko je sa njime vozio u kamionu znace da taj covjek moze sve ako samo dovoljno to zeli!
VOJO!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 40 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: