»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 9:28.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: E-WALK
PostPostano: čet 17 vel, 2011 9:09 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Stavih ovo u komercijalne oglase jer mi je od sada to u ponudi iako smatram da moraš to jako jako volit (+ bračni drug) da bi istresao te pare.

Evo konačno prve prave ponude PGM-a (iliti paraglidinga na munjinu - PGM mi nekako bolje zvuči, onako filmski, nego ELPG, što mu više dođe k'o pljin)
Dočekali smo i to.
Manje je bitno to što moraš biti na vratima Remetinca da bi bio u stanju to kupiti, ali lijepo je doživjeti i takvu promjenu. Sad će krenuti sa boljim baterijama, lakšom opremom, još boljim krilima itd., no najvažnije je da je era struje počela i da nije samo za lude znanstvenike u garaži ili DokIng već i za svu raju.
Cijena je takva da nokti otpadaju i kad vam kažem da vam na nju vaš diler može osigurati svega 10-15% popusta (neznam još točno) onda vam otpadnu i dalje svi nokti osim na malom prstu (to mu je oko 10%).
Da imam para ko Džajić rado bih si priuštio prvu od takvih sprava iako mi ne treba. Mislim da bih, kad bih ju imao, za čas našao svrhu (primjerice, za prebacit onu rupu između Zaprešića i Samobora... :). Ipak, 8 cigli malo je tu mač (za sada).

cjenik http://img137.imageshack.us/img137/8595/ewalkendkunde2011e.pdf

slika

Više o tome pogledajte na http://www.e-walk.org/en/technische-daten/

Vrh

Naslov: Re: E-WALK
PostPostano: čet 17 vel, 2011 9:25 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Box je napisao/la:
Mislim da bih, kad bih ju imao, za čas našao svrhu (primjerice, za prebacit onu rupu između Zaprešića i Samobora... :)

Super stvarčica :good:, da naginjem neslobodnom letenju odmah bi je poželio, pa i stavio u dugoročni financijski plan (odmah nakon zadnje rate za auto :-D) .

Ali mislim da kad se nekako sam dokoturaš od Ivke do Zaprešića, pa onda zakurblaš i tako preletiš do Samobora, ipak to nije to...;)

Vrh

PostPostano: čet 17 vel, 2011 9:52 
Offline     DHV 2-3

Danči je napisao/la:
...mislim da kad se nekako sam dokoturaš od Ivke do Zaprešića, pa onda zakurblaš i tako preletiš do Samobora, ipak to nije to...;)

I ja sam tako mislio prije nego što je ta stvar došla u prodaju.
Ipak, sada mislim da je to baš TO!
I dalje to nije motorno letenje jer sa 10 min full gasa (ili 40-ak na nuli) teško da ćeš se naletit. Nije, doduše ni slobodno letenje, ali samo u smislu da to sjedalo nije tako upravljivo kao klasična kukuljica. Za ozbiljniji prelet (50+) svakako bi morao vrtit stupove i startat sa brda, a ovo bi ti služilo samo da se malo popraviš kad je frka (i to bez previše buke).
Krajnji cilj je ipak letenje. Slobodnog letenja u ovoj kombinaciji bilo bi napretek (siguran sam, više nego bez pomoći el. motora). Za sad ni meni to nije to jer nemam te pare. Da ih imam, ne bih razmišljao ni sekunde i onda bi to bilo to.

Vrh

PostPostano: čet 17 vel, 2011 10:47 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Box je napisao/la:
Danči je napisao/la:
...mislim da kad se nekako sam dokoturaš od Ivke do Zaprešića, pa onda zakurblaš i tako preletiš do Samobora, ipak to nije to...;)

I dalje to nije motorno letenje jer sa 10 min full gasa (ili 40-ak na nuli) teško da ćeš se naletit. Nije, doduše ni slobodno letenje, ali samo u smislu da to sjedalo nije tako upravljivo kao klasična kukuljica. Za ozbiljniji prelet (50+) svakako bi morao vrtit stupove i startat sa brda, a ovo bi ti služilo samo da se malo popraviš kad je frka (i to bez previše buke).
Krajnji cilj je ipak letenje. Slobodnog letenja u ovoj kombinaciji bilo bi napretek (siguran sam, više nego bez pomoći el. motora). Za sad ni meni to nije to jer nemam te pare. Da ih imam, ne bih razmišljao ni sekunde i onda bi to bilo to.

Ajd, pošto je to za sada dosta skupo, možemo i malo kenjkati (mislim, teško ću ti srušit prodaju svojim razmišljanjem). E sad, zamisli sebe, sretnog i ponosnog, vraćaš se iz D. Rese do Dvije-tri fontane, tamo veselo i nabrijano društvo s 30+ km, i onda se kuneš da si to motorče palio samo malo, nakratko, tamo negdje iza Zaprešića ... Hebiga, ako je letenje apsolutni cilj, onda ok, ali za potpuni užitak i sreću s društvom nakon letenja - potrebno je puno manje ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

2 Palac gore: : Mirko, Red Baron    
Vrh

PostPostano: čet 17 vel, 2011 10:48 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Box je napisao/la:
Danči je napisao/la:

Prvo sam se mislio prikloniti Dančiju, ali kad bolje razmislim, moram se složiti s Boxom.
Koliko god su (smo) neki od nas nabrijani na XC letenje, i važni su nam rekordi i udaljenosti te XC letenje smatramo zapravo sportskim letenjem s nekakvim svojim pravilima, bit samog XC letenja je po meni prvenstveno: putovanje zrakom, putovanje po mogućnosti putevima i smjerovima koji su vam novi i nepoznati. Novi pogledi i novi neviđeni krajolici su ono u čemu XC letač najviše uživa i ono što mu poslije takvog leta ostaje najduže u pamćenju.
Istina, i motornjaci isto putuju zrakom, ali zbog buke i zbog toga što se zapravo putem sukobljavaju sa zračnim elementima umjesto da ih iskorištavaju, slobodno letenje daje bolji doživljaj, nekako čistiji.

No, da se razumijemo, motorno letenje ima svojih posebnih čari: može se letjeti dugo vremena na malim visinama, istražiti bilo koje područje detaljno i u više vremena, a to je opet nešto posebno - slobodnom letenju nemoguće.

Ako se možemo složiti da je bit XC letenja u putovanju, i da je najugodnije i najprirodnije putovati u svojevrsnoj harmoniji sa zrakom, ja ne vidim kako bi uređaj koji ti nimalo ne narušava 'komfor' slobodnog letenja, a koji ti tek pomaže da nađeš sljedeću termiku na području gdje je manjka, mogao to pokvariti? Pa što i ako termike ima, ali si ispao, neznaš je još najbolje uloviti i iskoristiti do vrha pa si malo pomogneš i odletiš 20-30 kilometara više? Zar će ti toliko smetati što će prekaljeni i 'čisti' XC letači reći da 'to nije to'? Ili ćeš uživati jer si vidio nešto novo, odletio dalje nego prije, upoznao iz zraka još jedan komadić zemlje?

Mislim, mene isto nešto tjera da velim da 'to nije to', i teško se mogu zamisliti da s tim letim, ali opet smatram da je to super stvar i da nije nekakva 'prijetnja' XC letenju ili kajaznamšto...

Kada elektromotori postanu dovoljno snažni i izdržljivi da mogu kroz duže vrijeme dizati visinu, onda će mislim više gravitirati tome da 'zamijene' sada klasične motornjake, nego što će težiti da istisnu 'čisto' XC slobodno letenje.

Naravno, prvo to treba pojeftiniti no mislim da se tu ne treba zavaravati, to još dugo, dugo vremena neće biti 'jeftino', a tko zna što će se novo do tada još izmisliti...

2 Palac gore: : toni, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: čet 17 vel, 2011 10:57 
Offline     DHV 2-3

Roman Lavriv je napisao/la:
Ajd, pošto je to za sada dosta skupo, možemo i malo kenjkati (mislim, teško ću ti srušit prodaju svojim razmišljanjem). E sad, zamisli sebe, sretnog i ponosnog, vraćaš se iz D. Rese do Dvije-tri fontane, tamo veselo i nabrijano društvo s 30+ km, i onda se kuneš da si to motorče palio samo malo, nakratko, tamo negdje iza Zaprešića ... Hebiga, ako je letenje apsolutni cilj, onda ok, ali za potpuni užitak i sreću s društvom nakon letenja - potrebno je puno manje ...

Pa za užitak i sreću ne smeta i malo zajebancije. Vi Boxa zezate da leti motorno, on veli da vama ni pravi motor ne bi pomogao da ga stignete... Svako ima svoju satisfakciju, ko i obično: ak odletiš, guštaš u letu, ak scuriš, guštaš u društvu - nemreš nikad puno fulat...

Vrh

PostPostano: čet 17 vel, 2011 11:55 
Offline     DHV 2-3

CloudWalker je napisao/la:
Zar će ti toliko smetati što će prekaljeni i 'čisti' XC letači reći da 'to nije to'?

Sve ovisi da li ti sam smatraš da li je to to...meni to nije to...isto kao što netko ko jedri oko svijeta ne pali motore nasred puta zato jer je vjetar okrenuo ili stao.

Ili ćeš uživati jer si vidio nešto novo, odletio dalje nego prije, upoznao iz zraka još jedan komadić zemlje?

U mom konzervativnom poimanju "dalje" je dalje samo ako je odrađeno u nepatvorenom slobodnom načinu preleta ;)

Ma i ja bih to rado koristio npr. kada ne letim mjesecima i zacrtam si da želim danas preletiti od tam do tam ili baš da ću letiti minimalno 5 sati i točka. Ali to bih vjerojatno doživljavao kao ugodnu šetnju, a ne postignuće kojem ću se radovati.

Još jedna stvar, da imam pogon na leđima, sumnjam da bih se baš trudio u zraku taktizirati, učinkovito vrtiti ili se čupati nisko. U svakom slučaju te neke vještine bi mi malo "otupile".

Mislim, mene isto nešto tjera da velim da 'to nije to', i teško se mogu zamisliti da s tim letim, ali opet smatram da je to super stvar i da nije nekakva 'prijetnja' XC letenju ili kajaznamšto...

Slažem se, super stvar, a prijetnja XC letenju (slobodnom) to nije kao što to nije ni klasičan motor. Slobodan XC prelet se ne može napraviti s motorom na leđima, bio on benzinski ili na struju. Ovo bi mogla biti neka kategorija "kombiniranog" letenja, ali sigurno ne nešto što ćeš prijaviti na OLC pod "slobodan prelet".

3 Palac gore: : Red Baron, Tomica Solina, toni    
Vrh

PostPostano: čet 17 vel, 2011 12:06 
Offline     DHV 2-3

Danči je napisao/la:
Sve ovisi da li ti sam smatraš da li je to to...meni to nije to...isto kao što netko ko jedri oko svijeta ne pali motore nasred puta zato jer je vjetar okrenuo ili stao.
Slažem se. Samo sam želio reći da će onaj kome se po glavi ne vrti 'to nije to' biti u prednosti i uživati više u XC-u.

Danči je napisao/la:
Ma i ja bih to rado koristio npr. kada ne letim mjesecima i zacrtam si da želim danas preletiti od tam do tam ili baš da ću letiti minimalno 5 sati i točka. Ali to bih vjerojatno doživljavao kao ugodnu šetnju, a ne postignuće kojem ću se radovati.
Istina, dio gušta je u samom postignuću i načinu, no veliki dio je u čistom uživanju: letjeti nad dotad neviđenim krajolicima.

Danči je napisao/la:
Još jedna stvar, da imam pogon na leđima, sumnjam da bih se baš trudio u zraku taktizirati, učinkovito vrtiti ili se čupati nisko. U svakom slučaju te neke vještine bi mi malo "otupile".
Da, jednom kad budu zaista 'vukli', no za sada, kad ti tek mogu pomoći kratko vrijeme, mislim da ćeš se i dalje truditi letjeti maksimalno i koristiti ga tek kao zadnju mjeru - kad se curenje čini neminovno.

Danči je napisao/la:
Ovo bi mogla biti neka kategorija "kombiniranog" letenja, ali sigurno ne nešto što ćeš prijaviti na OLC pod "slobodan prelet".
Upravo tako, no opet velim, s cijenom koja će padati, ali ne baš previše, načekat ćemo se (bar kod nas), ali u svjetskim razmjerima bi moglo početi vrlo skoro...

Vrh

PostPostano: čet 17 vel, 2011 12:18 
Offline     DHV 2-3

Još malo da pojasnim svoj doživljaj svega toga, pa neću više drviti...

Neko vrijeme mi je trebalo da skužim na šta me podsjeća osjećaj kad nakon nekog vremena curenja zakačim stup. Ne neko bezvezno dizanje, nego baš iskoristiv stup. To sam doživljavao i prije letenja, ali nisam nikako mogao skužiti kad i gdje (ne, nije "ono" ;) ).

Onda mi je sinulo. Kao klinac sam često išao na Kupu pecati, i to je bio osjećaj kada plovak potone a ja skužim da se na udicu nešto fakat i zakačilo. Čisti ushit. Pecati sam prestao davno pa sam taj osjećaj malo zaboravio.

E, to je to. Ja kad letim zapravo pecam :-D (adrenalin, osjećaj slobode i prelijepi krajolici su bonus).

A da imam motor to bi mi bilo nešto kao pecanje dinamitom. Ribe su tu, ali ushita nema...

5 Palac gore: : marko, Mirko, Red Baron, toni, zupanich    
Vrh

PostPostano: čet 17 vel, 2011 13:17 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Prije svega jako zanimljiva stvarcica i kak je puno ljudi gore prije mene napisalo, da imam para nebi ni razmisljal. Odma kad sam cul za to mi je pal sljedeeci scenarij: Dolazim doma u 17 h s posla, ekipa vec jedri navecer na RG, a ja brzo raspakiram krilo iza kuce i stisnem onaj crveni ON gumbic i evo me za 10tak minuta s ekipom na grebenu, OFF gumbek, elisa se sklopi i jedri se (od RG do kuce imam oko 9 km zracne linije). Kad je jedrenje gotovo, natrag doma, valjda bu baterija tolko zdurala da do doma jos popravim finesu. Nema brige oko auta, ne trosim pol sata da s autom dodem na rg..... jedino ekipa pije pivu u cvetlinu bez mene, al nije se problem ni spustiti u cvetlin, jer je ovu stvarcicu, vjerujem lakse spakirati nego paramotor.

Vidim da je netko spomenul da bi si dostukaval s tim XC prelet. Kad mi dode neko od ekipe i veli pretel sam 100tku, al sam si sam 1 km vuzgal elisu... Za mene je taj preletel 0 km. Naravno ako se usporeduje s drugim letom koji je napravljen bez "pomoci". Ak se neko oce usporedivati s tim, nek se usporeduje s ekipom s paramotorima ili u svojoj disciplini. Meni jednostavno nije to to......

PS. Boksicu, za tebe se radi posebna elisa? :-D

1 Palac gore: : Mirko    
Vrh

PostPostano: čet 17 vel, 2011 15:08 
Offline     DHV 2

Član od: čet 29 lis, 2009 18:57
Dao Palac gore: : 83 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 193 / Palac dolje: : 0
Ja na takvo letenje gledam ovako: Treba se popet na vrh planine težom ili lakšom stranom. Ako sam krenuo težom, zato što tražim izazov i ispitujem svoje mogučnosti,prirodni nagon za opstankom,pa mi se pojavi prepreka(rupa u paraglajdingu) a ja kažem penjaču iznad, daj mi spusti ljestve da preskočim ovu prepreku. Popnem se na kraju na vrh. Koje zadovoljstvo? Nikakvo! Kao da sam sam sebe prevario. Čemu sam onda krenuo težim putem? Što sam dokazao?Gdje je uspjeh? Na čemu ću se sam sebi nasmijat i čestitat? Gdje ču naći zadovoljstvo? Ha ha ha ha ... Ima nas svakakvih!
Znate kaj? Fali li vam letenja? Mene pere ova bioprognoza i loše vrjeme za popizdit. Nabrijan sam turbo. Trebaaaaaaaaaa miiiiiiii komadič mog neeeeeeeba!!!!!

4 Palac gore: : Klepton, Mirko, Red Baron, Tomica Solina    
Vrh

PostPostano: sri 23 vel, 2011 14:37 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
Box je napisao/la:
S Ipak, 8 cigli malo je tu mač (za sada).

uff...i da je upola manje cigli nokti bi i dalje padali.. :scratch:

A za 8 cigli kupim novu opremu i još dobar auto koji će me vozit kad iscurim, jer nemam ovo čudo njemačke (kineske?/japanske?) tehnologije ;)

Vrh

PostPostano: sri 23 vel, 2011 16:49 
Offline     DHV 2-3

Ja se dosjetio nečega.
Pošto nas sve ovdje opterećuje da smo nešto postigli u preletu (ili nismo) samo na osnovu vlastitog taktiziranja, znanja i snalažljivosti, a ne zbog toga što bismo morali drugima opravdavati "varanje", tj. kad smo već svi takve hadžije da letenje priznajemo samo ako je ovakvo kakvo je (što je bljak jer i dalje tvrdim da bi to imao svako da je besplatno), domislih se sljedećem:
Čemu se uopće penjati na Ivku sa takvom opremom? Zar nas sve najviše ne smeta upravo povratak po auto i ostala logistika? Nađemo se lijepo u Brezi i metiljamo da li na Ivki dobro puše ili ne. Postoji li i najmanja sumnja da je nešto krivo onda je odmah panika i juri se na RGS (sa kojeg sam najviše puta iscurio među svim startovima na kojima sam bio). Hoćete li znati kako je na Ivki i da li po visini ima previše zapada? OK. Odeš lijepo iza birtije, kresneš pilu i imaš 10 min ful gasa za doć do vrha. Nakon toga, baterija napravi puf! i dalje si opet sam ko palac. Ipak, sada imaš 900 m i možeš krenuti na put. Ekipi dole javiš da je ipak na startu prilično boka i da zbog toga nije dobro za start te da ćeš ti lagano krenuti prema Kutini napravit neku stotku, pa kud te već odnese. Baš me zanima tko će ti reći da tvoj prelet nije junačko djelo zato što se nisi patio sa ostalima oko auta ili bio osuđen na neki drugi start. Bilo kako bilo, baterija (trenutno) ti drži taman toliko da nasviraš visinu starta i dođeš do Ivke (možda), a dalje... Mene ne bi bilo sram takvog preleta niti bi sebe doživljavao na taj glupavi način da nisam ostvario dovoljno dobro postignuće i iskoristio sebe do maksimuma i slični bljak. Dao bih neznam što da ne moram svaki puta imati muku sa tim prevozom (ako nema Bruma i sl.), ali sigurno ne bih dao 8 somova. Da to dođe na cijenu klasičnog motora već bih se zagrijao, ali i dalje je to nešto što moraš jako željeti, a ne nešto što će zamijeniti tvoj dosadašnji stil ili gušt.

Eto, scenariji su različiti, ali osnovna poanta u tome je da je to nešto novo, da je to napredno, a ne nazadno i da to može olakšati, a ne otežati slobodno letenje.

1 Palac gore: : Robert    
Vrh

PostPostano: sri 23 vel, 2011 19:53 
Offline     DHV 2

Član od: čet 29 lis, 2009 18:57
Dao Palac gore: : 83 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 193 / Palac dolje: : 0
Bogme svaka ti ovaj put na mjestu! Nego kaj košta u tom čudu toliko i koliko to ima kila. Daj jedno na posudbu pa bumo mi to skopirali i u garaži sklepali za puno jeftinije.

Vrh

PostPostano: sri 23 vel, 2011 20:54 
Offline     DHV 2-3

Box je napisao/la:
što je bljak ...i slični bljak

..bljak pa bljak pa bljak...ajde malo se razilazimo, ali nije valjda tolko gadljivo ;)

Tvoj prvotni scenarij je bio letenje do Zaprešića pa motorna asistencija do Samobora. To nije slobodan prelet (meni).

Scenarij u kojem se ti s poda uz pomoć motora nasviraš pa onda letiš bez motorne asistencije je slobodan prelet (opet meni). Slično kao i polijetanje vitlom. E sad, tko će ti vjerovat da je baterija iscurila i da baš nijednom nisi zakurblao - evo, ja budem ;)

Vrh

PostPostano: sri 23 vel, 2011 21:44 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
:-o 8 cigli ili ti ga 16 crvenih primamljivih EU novčanica ..boksito dragi kupim si svake druge godine glider za 2 soma i opet sam bezbrige 8 godina. A za 8 godina ti ta tvoja Hrđauka ili ti ga vetrenjak nebu niti postojal više... A ja bum se naletel ko prasac..Kad nebi bilo rupe kod zaprešića di bi nam bio kraj? I kolko bi nas se več potopilo u lijepoj našoj bari?Nebi bilo gušta scuriti u Jaski ,Zlataru ,Jani,Belcu ili Prigorcu.Skim bi nakraju srknuli pivo? :oops: Nije to ni blizu slobodnog letenja.Da sam" slavonac"vjerojatno bi digao kredu i ili prodao traktor je stvar zgleda junački pogotovo za ravnicu kad ti svali baza ..inače :no:
Ionako ženina kartica speglana za već namjenjeno novo perje
Sranje ništ me nejde od početka godine

Vrh

PostPostano: sri 23 vel, 2011 23:37 
Offline     DHV 2-3

Danči je napisao/la:
E sad, tko će ti vjerovat da je baterija iscurila i da baš nijednom nisi zakurblao - evo, ja budem ;)

Ma naravno, sorry. Svatko ima svoju viziju. Ja samo tvrdim da smo skloni gledati na te novotarije kroz lovu. Nismo sposobni (većina) to ocijeniti na drugi način. Ispada da ja nekoga nagovaram da to kupi, a sam sam napisao da je skupo za popizdit. Normalno da mi je drago da je to odradio Skywalk, ali isto tako treba priznati da su samo dali lovu i sic (koji je mogao biti bilo čiji). Ipak, imali su viziju.
Citat je zbog toga što sam pročitao da pilot ne smatra takav let bitnim ostvarenjem, a sad se navodi dvojba da li će ti netko vjerovat da je baterija iscurila. Pa što te briga što drugi misli - letiš isključivo za sebe i ispituješ granice svojih mogućnosti, jel tak, pa onda lijepo namjerno potrošiš bateriju prije nego što kreneš.
Čitaj Saletov post gore, pa ćeš vidjeti: to je glupo jer ja nemam para da si to kupim. Ili: nije slobodno letenje jer nemam s kim popit pivu kad iscurim. Ili: kupim si 4 krila za te novce. Ili: ak je za slavonce onda je ok. Sale moj, post ti je u banani.
Mislio sam da će se raspravljati o novim tehnologijama i njihovim prednostima, ali nam Jaca neda.

To me podsjeća na planinare koji su jamrali na bicikliste da se ovi ne smiju vozit po šumi zbog uništavanja, a kad su skupili para za bicikl onda su mrzili motoriste koji su zagadjivali enduračama dok bi skupivši pare za motor počeli s visoka gledat one iste planinare tvrdivši da su tek sad totalno u osjećaju slobode.
Ili, priča o tome kako je Reno4 super auto. Znam kak je super, vozio sam ga jer nisam imao za drugi, smrznutim prstima nariktavo platine i pio benzin odštopavajući glavnu diznu.

No, nema veze, slažem se da to nije slobodno letenje (sve ostalo je bogohuljenje).

1 Palac gore: : gburazer    
Vrh

PostPostano: čet 24 vel, 2011 9:17 
Offline     DHV 2

Član od: sub 21 stu, 2009 22:32
Dao Palac gore: : 146 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 115 / Palac dolje: : 0
...samo kratko...

...neke, kao ja i ne zanima slobodno letenje,
pa ovaj proizvod gledam kao nesto dobrodoslo. :beer:
Cijena je druga strana, zbog koje to necu imati ...

Ono sto je bitno, ima minusa i vjerujem da ce se kroz doraditi,
a vrijeme smanjiti cijena proizvoda.

Prekratko vrijeme leta sa jednom baterijom, a previse kila na ledjima,
slobodno kazem sto mislim - klipni Paramotori su zakon za letace bez planina...

...

1 Palac gore: : zec    
Vrh

PostPostano: čet 24 vel, 2011 10:14 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 14:58
Dao Palac gore: : 1098 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 159 / Palac dolje: : 0
Ne vidim kako nešto što ti daje dodatne mogućnosti (koje možeš, a i ne moraš koristiti) može biti loše. Bez obzira koliko skupo bilo za sada.

Razmišljanje na tragu "neću da te tehničke novotarije mijenjaju moj svijet" je možda romantično, ali jednostavno neće držat vodu. It doesn't work that way.

A što je "pravi" duh slobodnog letenja, brijem da ima onolko definicija kolko ima ljudi.

Vrh

PostPostano: čet 24 vel, 2011 15:02 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
Ma još će ti i uspjet ta "Nemoj misliti na torticu" prodajna strategija...pa buš i prodo tog e-walka, wall-e...ili kakoveć :-D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: