Nema Jerkića na nako vrijeme. Utihnuo mi je i Josip K-T. S kim ću sad polemizirati o namještanju u MaxTV Prvoj HNL, nezastupljenosti parajedrenja u medijima te drugim bjelosvjetskim zavjerama? Hm, hm, s kim, s kim BIH mogao... Eureka! JosipC.
Citat:
O čemu ti , već ti je jednom Doc objasnio da nemaš zaleđe za tu tvoju bahatost na forumu , vjerojatno te pogodilo spominjanje diploma s Prometnog , ajde ne srami se snašao si se što ima veze !!!
Uglavnom ne znam o čemu ja to. Tu i tamo znam mljet' o letenju, s kim god, pa čak svojevremeno i s tobom na letenju, mada si vulgarno napao moju kolegicu i prijateljicu Sonju jednom na Bjelopolju. Ali to je bilo pod utjecajem alkohola pa se, iako ne može opravdati, barem može ljudski razumjeti. Sonja je dugogodišnji pilot i instruktorica, bila je osnivač te je vodila godinama jedan od najvećih PJ klubova PJK Zagreb. Prije 10-ak godina je letila u Australiji letove o kojima ćeš ti JosipeC samo sanjati do kraja života. Da imalo imaš soli u glavi i da želiš nešto naučiti, trebao si od Sonje pokupiti dio znanja. Bit će da i nju smatraš manje vrijedom jer je završila isti fakultet kao i ja. A još i nosi suknju. Pardon, hlače, ali htio sam reći da je žensko, što će u tvojem dinaroidnom poimanju svijeta biti ravno nižem biću (ima čovjek, pa sve ostalo, žene, živine, ...). Isto tako mogu reći da si mogao pokupiti koji bokun znanja i od Ivice Kneževića, čovjeka koji vodi jedan od najdugovječnijih i najbrojnijih naših klubova PARAfreeK. Ivica je sudjelovao u obuci preko 500 učenika, a stvarnu brojku zna samo on (dok smo zajedno obučavali do 2002. imam evidentirano 160 polaznika). Uspio si i njega natjerati da pokrene tvoje isključenje s obuke. Vjerojatno jer ti znaš bolje od ljudi koji su desetljećima u parajedrenju.
Citat:
Jesi li se isto tako snašao za instruktorsku ? Evo zvao sam Voju da mi navede imena likova za koje je naručio poštom ovlaštenja, nije trenutno pri aparatu ali ćemo se čuti.
Kad te toliko zanima, evo. 1997. sam položio pilotsku dozvolu u Sloveniji. 2 put sam morao ići na polaganje, jer sam prvi put pao. Rzlog je bio krivi smjer prilaska iz školskog kruga, uvjeti bez vjetra, pa se odredio smjer za koji mi Hrvati nismo znali. Slovenci su morali nekoga srušiti, pa su odabrali nas nejake Hrvate, čisti šovinizam. Drugo ovlaštenje sam stekao 2001. godine u Madžarskoj. To je bilo instruktorsko. Imam 3 svjedoka od Hrvata i nekoliko desetina Madžara. Nije bilo jednostavno, jer smo extreme radili iznad Panonskog mora koje je presušilo prije kojih 20 miliona godina. Ali kako sam neuk, a Madžari me obmanuli, vukao sam A, B, full stallove i spirale, k tome, nad Panonskom ravnicom. Bio sam tad još sasvim mali pa me se dalo navući. Onda sam se pod stare dane uključio u prvu tandemsku obuku i položio prvu licencu u slobodnoj nam i stotinama godina isčekivanoj Hrvatskoj. Priznajem skrušeno da sam odletio kojih 300-tinjak tandema ilegalno (evo dao sam ti priliku, a i drugima, za retrogradnu prijavu Agenciji).
Citat:
Nisam trebao nikoga zvati, proguglam imena nekih instruktora iskaču novinski članci , znaš li čije ime iskače kad se napiše poginula paragliderica.
A što piše JosipeC? Vjerojatno je sve istina što piše u novinama. Možeš izguglati ili pitati svog pajdu Voju što su novine pisale o njemu. Slobodno, hajde. Saznat ćeš da je protudržavni element, terorist, četnik i koješta drugo. Samo naprijed, guglaj, guglaj golube moj. Problem je u tome što narod čita i guta (gugla) senzacionalističke napise, ali bez podloge u općem obrazovanju i znastvenim činjenicama. Sve im se može servirati. Kao što se trenutno u Srbiji serviralo da je Draža antifašist. Ako 100 puta ponovimo neku laž postat će istinom. Znaš li koji je briljantni humanist to rekao?
Citat:
Kako bi razumio tvoj stav ,guglam tražim , tvoj uspjeh na natjecanjima( naravno ne ova lokalna , najmanju ruku Slo , jbga, skupljač loptica ) , ništa ,, ti si od onih ŠTO LAŽU " VAŽNO JE SUDJELOVATI"
Guglaš vjerojatno po web stranicama 24sata (tamo ima i Voje i mene), po raznim Indexima, T-portalima, a najbolje je potražiti o parajedrenju u Hrvatskom listu ili 7dnevno. Tamo su prave istine. Međutim, dopusti malo moje prosvjetiteljske bahatosti pa da ti dam koji link, da se jadan ne oznojiš od guglanja, gdje ćeš pronaći neke moje rezultate. Npr.:
3. mjesto na Banja Luka open 2004.:
http://civlrankings.fai.org/?a=334&competition_id=1995. mjesto na Bulgarina airbattle 2004.:
http://civlrankings.fai.org/?a=334&competition_id=19001.08.2012. na FAI ljestvici sam zauzimao 125. mjesto ukupnog poretka između tisuće pilota:
http://civlrankings.fai.org/?a=326&ladder_id=3&ranking_date=2012-08-01&name=Antoni%20Buljan2012. proglašen sam parajedriličarem godine u Hrvatskoj na osnovu sportskih rezutata koju dodjeljuje HZS.
Na Svjetskom prvenstvu 2013. godine na provj utrci zauzeo sam 11. mjesto:
https://airtribune.com/13th-fai-world-paragliding-championship/results/task1/comp/overallNa 14. Ratitovec open sam bio 4. plasirani s kolegom Lovrecom iza 3 slovenska reprezentativca:
http://www.klub-krokar.si/images/stories/Ratitovec2014/task_result_2014-06-27_(20140627-1749)Rat2014%20T2.pdfIma tu još rezultata za nabiti ti na nos, ali jednostavno ih nisam uspio izguglati. Ako smiliš da i dalje nemam neke rezultate proguglaj tko su piloti ispred i iza mene u poretku te utvrdi u kakvoj sam konkurenciji letio. Zasigurno nemam faja kao ti, ali me zadovoljava što postižem svojim letenjem. Posjedujem i pilotsku dozvolu, i sportsku (dobro, privremeno mi je nedostupna) i međunarodnu IPPI karticu te plasmane na FAI ljestvici. JosipeC, što ti imaš za pokazati u parajedriličarstvu kao materijalni dokaz? Guglao sam i nisam te izguglao.
Citat:
Nije ovo prvi put da mi ti upališ fitilj (vjerojatno mi je kratak

), zadnji put nakon tvoji bezobraština , sreli smo se u Lici , skoro si srušio stol da mi uvališ jezik , odvratno ! Bilo je ružno bilo kako drugačije reagirati nego slično tebi , ipak sam bio gost lokalnih letača.
Sad ja ne znam o čemu ti pričaš. Razgovarao sam s tobom kao sa svakim drugim letačem. Pričali smo o letačkim temama, startevima, razmjenjivali iskustva uz velebitsko pivo. Ne znam što je tu bilo ružno. Mileni, nemoj si pridavati veći značaj. Ti si jedan od tisuće letača koje susrećem svakog letivog dana. Zbilja nemam ništa protiv tebe, barem ne efikasno.
Citat:
Slijedeći put mi se nemoj obratiti, kako si jednom naveo ja pripadam drugom jatu. Slažem se s tobom .(Ne pripadam isfrustriranim jadnicima , koji nemaju ništa u životu osim glumljenja veće i bolje osobe nego što jesu.)
Teško da ću te opet sresti. TI i ja jednostavno izabiremo drugačije terene za letenje. TI uglavnom pogriješiš teren i vremenske uvjete pa scuriš. Ja koji put i pogodim. Ali kao što narod veli - i ćorava koka nabode zrno pokoji put.
Jedno ti moram priznati, šiješ me u duljini preleta s Libinja, ali prihvaćam bačenu rukavicu. A ti mene stigni u duljini sa Visočice.