»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 18 tra, 2026 11:49.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Pravila foruma

Kada nabavite/kupite ono što ste tražili obavijestite o tome da vam se ljudi više ne javljaju. (Tema će biti premještena u podforum: Oglasi - nađeno)

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: K: Krilo DHV 1 ili 1-2
PostPostano: sub 03 lis, 2009 21:47 
Kupujem krilo po mogućnosti što novije (!), DHV 1-2 a još bi bilo bolje kada bi bila čista 1 (daklem, početničko.). Uzmite u obzir da imam 75 kilograma. Ono najvažnije a to je da ne bi nikako išao preko 250 eura. Zahvaljujem.

Zadnja izmjena: ALiEN; sri 28 lis, 2009 13:23; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov: Re: K: Krilo DHV 1 ili 1-2
PostPostano: pon 05 lis, 2009 11:14 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Neznam s kim si do sada razgovarao i tko ti je bio mentor, navlakač, misao vodilja, podstrekač, uzor, okidač, prijatelj ili neprijetelj koji te je na ovo nagovorio, ali bi svakako bilo nužno da porazgovaraš sa još pokojim pilotom ili učiteljem.
Raspitaj se malo kako stvari stoje, koliko traje obuka, koliko sve to košta i kako se postaje pravi pilot. Nemaš li para za sve to, žao mi je, ali izabrao si krivi sport. I ja bih htio voziti formulu, ali mi ne pada na pamet da pitam nekoga da mi ju proda za soma eura i to po mogućnosti 2 godine staru max.
Za 250 eura koliko nudiš za "što novije" krilo ne možeš provesti vikend na moru, ne možeš obaviti redovni servis na autu (mijenjanje ulja i filtera), ne možeš ni počastiti ekipu za rođendan, a ti bi za te pare letio. Ne kažem da se ne može, ali je pitanje koliko sigurno.
Vidim iz tvojih postova da te sve skupa jako zanima, ali te moram upozoriti da sve to skupa nešto i košta i zahtjeva nešto slobodnog vremena koje ne bi smjelo ugroziti tvoj fakultet. Možeš li sve to i možeš li biti strpljiv, koncentriran i uvažavati autoritete. dobrodošao! Takvi nam uvijek trebaju.
Da bi postao pilot možda će ti trebati i godine, a možda i nekoliko mjeseci. Ovisit će o tome koliko si ozbiljan, a ne samo o tome koliko to jako želiš. U svakom slučaju, prosjek je oko godinu dana, a ne 2-3 mjeseca. Naveo si da ti nije opcija potrošiti na to 2-3 mjeseca i xxxx kuna, pa ti moram reći kako je pametnije i po život manje opasno da odmah odustaneš. Piloti su ti rekli kojim putem treba krenuti, ali ti to ne uvažavaš. Strpljenjem i bez preskakanja stepenica doći ćeš do toga da letiš bez da si se prethodno polomio.
Za početak ponudu za svoje krilo moraš uduplati jer će ti netko za te pare uvaliti obično smeće, a ne krilo s kojim možeš sigurno letjeti i obučavati se. Naravno, dozvoljavam mogućnost da te netko time sponzorira i pomogne da nekako kreneš što financijski bezbolnije u taj sport, ali nekako sam skeptičan prema toj ideji.
U svakom slučaju, ako kupiš krilo volio bih znati što si kupio i za koje novce.

Vrh

PostPostano: pon 05 lis, 2009 12:09 
Offline     DHV 2

Član od: pet 04 ruj, 2009 8:23
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 2
U potpunosti se slažem sa kolegom Box-om.
Krilo za te novce ti može donjeti više štete nego koristi. Pod manjom štetom bi bilo da ti se letenje zgadi.
Strpi se i skupi još toliko da nešto pošteno. Do proljeća je još dosta vremena i malo letačkih dana.

Pozdrav
Petar

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

Vrh

PostPostano: pon 05 lis, 2009 12:53 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Box je napisao/la:

Za početak ponudu za svoje krilo moraš uduplati jer će ti netko za te pare uvaliti obično smeće, a ne krilo s kojim možeš sigurno letjeti i obučavati se. .

Besmislice...imam ja na lageru benignu Omegu 6 baš po toj cijeni, što je zapravo prava prilika jer iako je DHV2-3 svaka iskusnjara zna da je sigurnost klase 1 ali perfo 3. Činjenica da je bila na drvu 2 puta samo pridodaje na vrijednosti jer je dokazano čvrsta, a špagice su testirane jer sam u jednom trenutku visio na samo 4 i nisu pukle. Znači-dobre su. A zakrpe koje sam stavio na komore su zapravo čvršće od originalnih šavova i samim tim bolje rješenje. 300-tinjak sati naleta potvrda su da je uletena, naštimana i tek blago rastrimana. Dakle, da skratim: Acme O6 vintage, kolekcionarski primjerak, više nego prikladan za samouke početnike, ustupam u zamjenu za 250 eura. Uz krilo ide i dopunsko zdravstveno za jednu godinu GRATIS.

Vrh

PostPostano: pon 05 lis, 2009 13:03 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 14:58
Dao Palac gore: : 1098 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 159 / Palac dolje: : 0
+1 što su kolege rekli

Za 250€ "što novije" znači krilo konstrukcije 1994. (dakle nesigurno) koje je "ko novo" jer ima malo sati leta (stajalo negdje cijelo vrijeme) ili pak novije krilo izraubano do bola (poroznost, špagice itd.) .. Ako baš jako znaš što radiš, može se za te pare kupit dovoljno sigurno početničko krilo na kojem ćeš moć u mirnijim uvjetima radit prve korake, al dok dođeš do toga čini mi se da ti treba još malo preispitivanja svega što je u igri. Svaki oblik avijacije je rizičan i kad znaš što radiš, a kamoli kad ideš u zrak prerano s premalo iskustva i lošom ili starom opremom (krpom od 250€). Nemoj se previše zaletit jer će na kraju bit žao samo tebi :(

Danas je prilično lako početi s paraglidingom - upišeš školu, budeš dobar đak i to je to. Da, košta vremena i novca, ali je i provjereno i sigurno. Ljudi koji su letenje plaćali slomljenim kostima omogućili su nam da ga danas plaćamo samo kunama i vremenom, a to treba prepoznat i cijenit i ne se vraćat unatrag, ja mislim.

Ukratko, razmisli još o svemu. Neki od preduvjeta za sigurno i dugotrajno letenje su dobra škola i dobra oprema. Vjerovo ili ne, najlakše od svega je kupit krilo.

Vrh

PostPostano: pon 05 lis, 2009 20:44 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Aline kad smo se našli na Kašteliru rekao sam ti prvo škola pa sve ostalo.

Mislim da me možeš poslušat. Možda i da kupiš super krilo za 250 eura što će sa njime. Letiti neznaš a ako želiš sam samo ćeš negdje naje....
To što si se tri puta sam spustio na Kašteliru ne znači da znaš letiti.

Sve što je Box napisao sam mislio i ja. Za letenje treba neka kinta, jeb ako nemaš radi zaradi pa kupi.

Treba ti za počet lova za školu pa oprema. Škola je manja stavka, a oprema nešto veća, ali treba ti ajmo reć 10 000 kn da biš mogao počet (škola+oprema za sebe). Malo pomalo i skupi se oprema.

Moj broj i kontakt imaš pa kad odlučiš letjeti možeš se javit.

Pozdrav

Vrh

Naslov: 0 era
PostPostano: pon 05 lis, 2009 22:31 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
http://www.index.hr/vijesti/clanak/slov ... 85422.aspx

http://www.r-1.hr/view.asp?idp=22029&c=35

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp ... STI=106567

http://www.culmen.info/vijest/41-vijest ... araglidera

i tako to, ima toga još .... paragliding nije samo pjesma o slobodi i nadahnuću, mekoj travici i stopama koje ne ostavljaju trag na poletištu, već ponekad krv, znoj i suze, pogotovu suze za nekim kog si znao i tko ti je bio drag. Namjerno sam malo grub, prijatelju, ali kad sam vidio da, nakon svih upozorenja i dalje "investiraš" 250 era u svoju letačku budućnost, evo i moj mali prilog , pa ćeš valjda još jednom razmisliti. Ono što ti je Box napisao, pročitaj još jednom.

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: uto 06 lis, 2009 0:50 
Offline     DHV 2-3

Alo, alo, pomalo!
Vjerujem kako su u nekoliko postova počeli izvirivati svi potiskivani strahovi normalnih i običnih ljudi koji raciom to uspješno zatomljuju.
Svi mi živimo svakodnevno sa svojim strahovima. Od onih benignih tipa: kako da objasnim ženi zašto dolazim 4 sata kasnije sa sastanka kluba; do onih ozbiljnijih kao što je: popio sam sinoć previše i vrti mi se u glavi i crijevima, zaboravio sam kacigu, u stanici su mi riknule baterije, a ona rupa od prošlog slijetanja je na gornjoj strani, pa nije jako bitna. Da ne zaboravim: trinaesti je ožujak, petak, 12:30 na Triblju (nije čak ni 13 nego pola 13 sati :ROFL: ).

Dobro je u svemu tome što se možemo malo olakšati, ali nije baš sve tako crno.
Čovjek je malo neupućen, malo je mlad, malo smo traćali privat i pomalo ima dobre uzore tamo odakle već je. Ipak može krenuti u dobrom smjeru.
Osim toga, u zraku nikad nisi sam, pa će naletjet na neku šamarčinu kad ugrozi džombu. :-x

Vrh

PostPostano: uto 13 lis, 2009 18:00 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Nudim ili trampim:
- Firebird Navajo 200+h, ljubičasto-bijeli, orginal boja i špage (u ranznim bojama), ko nov
- Advance Omega 1 50 h, ljubičasto-ljubičasta sa malo nečeg (ne mogu se sjetiti), orginal boja i špage, ko nov
- Advance Omega 3 100 h, ljubičasto-plava sa malo žutog, orginal boja i špage, ko nov, zbilja, ovo je ko novo
- Advance Omega 5R 350+h, naračasto-sivi sa malo crnog (reklama Skyline), orginal boja, špage mijenjane 6h, ko nov
- Gradient avax RSE 250+h 1, bijelo-sivi sa malo žutog, orginal boja i špage, ko nov
- Gin Gliders boomerag 4 250+h, bijeli sa malo plavog i narančastog, orginalna boja i špage + pride nove gurtne koje imaju samo 5 letova, ali sa nima B4 ide lakše u frontlac i kravatu, ko nov

Dvjesto ojra po komadu. Fixno!

Uz svako krilo poklon, ali ni to nije sve. Nudim i dvosatni tečaj rukovanja kupljenim/trampljenim krilom na školskom terenu.

Vrh

PostPostano: sri 14 lis, 2009 8:07 
Offline     DHV 2

Član od: pet 04 ruj, 2009 8:23
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 2
Kao što je izjavio jedan "Instruktor":
" Ma to ti je u redu, iako je dvojka ima ti performanse kao jedinica. Neće ti biti ništa"
:crazy:

Pozdrav
Petar

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

Vrh

PostPostano: sri 14 lis, 2009 10:41 
Offline     DHV 2

Član od: ned 30 kol, 2009 23:28
Dao Palac gore: : 331 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 176 / Palac dolje: : 0
toni je napisao/la:
Nudim ili trampim:
- Firebird Navajo 200+h, ljubičasto-bijeli, orginal boja i špage (u ranznim bojama), ko nov
- Advance Omega 1 50 h, ljubičasto-ljubičasta sa malo nečeg (ne mogu se sjetiti), orginal boja i špage, ko nov
- Advance Omega 3 100 h, ljubičasto-plava sa malo žutog, orginal boja i špage, ko nov, zbilja, ovo je ko novo
- Advance Omega 5R 350+h, naračasto-sivi sa malo crnog (reklama Skyline), orginal boja, špage mijenjane 6h, ko nov
- Gradient avax RSE 250+h 1, bijelo-sivi sa malo žutog, orginal boja i špage, ko nov
- Gin Gliders boomerag 4 250+h, bijeli sa malo plavog i narančastog, orginalna boja i špage + pride nove gurtne koje imaju samo 5 letova, ali sa nima B4 ide lakše u frontlac i kravatu, ko nov

Dvjesto ojra po komadu. Fixno!

Uz svako krilo poklon, ali ni to nije sve. Nudim i dvosatni tečaj rukovanja kupljenim/trampljenim krilom na školskom terenu.

Jel to spisak telefona za nedaj boze?

Vrh

PostPostano: sri 14 lis, 2009 10:47 
Offline     DHV 2-3

kameni je napisao/la:
" Ma to ti je u redu, iako je dvojka ima ti performanse kao jedinica. Neće ti biti ništa"

Pozdrav
Petar

E ta je ona prava! :dash: :ROFL:

Vrh

PostPostano: sri 14 lis, 2009 11:49 
Offline     DHV 2

Član od: pon 24 kol, 2009 23:00
Dao Palac gore: : 351 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 898 / Palac dolje: : 2
prije 100 godina na raspadalici:

- od kud ste došli?
-- Slovenije, kupili krilo.

- koje krilo?
-- ne znam (!!??)

-koliko je kostalo krilo?
-- 100 maraka

- koja kategorija?
-- reko slovenac da je to prije par godina bio 2-3 a danas je 1-2

Vrh

PostPostano: sri 14 lis, 2009 14:34 
Offline     DHV 2-3

A ja mislio da mi krilo leti sporije jer se špage istežu! Aaaaa budaleeee!
Još sam ga mislio prodavati pod 2-3. Izgleda da je bolje pričekat malo jer će se lakše prodati kao 1-2 nekom tečajcu. Ima li kakvih informacija koliko se treba čekati da krilo padne za dvije klase?

Vrh

PostPostano: sri 14 lis, 2009 16:17 
Offline     DHV 2

Član od: ned 30 kol, 2009 23:28
Dao Palac gore: : 331 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 176 / Palac dolje: : 0
Sinisa je napisao/la:
prije 100 godina na raspadalici:

- od kud ste došli?
-- Slovenije, kupili krilo.

- koje krilo?
-- ne znam (!!??)

-koliko je kostalo krilo?
-- 100 maraka

- koja kategorija?
-- reko slovenac da je to prije par godina bio 2-3 a danas je 1-2

Pre 7 godina i ja sam kupio Apco X-tra za 100 maraka, tjs dobio sam je trampom za mobilni telefon.

Vrh

PostPostano: sub 31 lis, 2009 7:32 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Ako netko slučajno zna da netko prodaje Renault Kangoo medju letačima ne starijeg od 3 godine do maksimalno predjenih 70.000km a nikad udaranog za makximalno do 700 eura neka me obavjesti. Ja neću bolida jer ne volim i ne vozim se brzo a niti nemam želju voziti auto utrke.

Vrh

PostPostano: sub 31 lis, 2009 20:40 
Offline     DHV 2-3

Meni može i izudaran. Nije bitno kako izgleda samo da ide :crazy:

Vrh

PostPostano: ned 01 stu, 2009 21:08 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Hrga, ima ti Vojo jednog baš takvog: em je izudaran, em ide :crazy:

Vrh

PostPostano: ned 01 stu, 2009 23:29 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Eto ja ozbiljan kao decko koji trazi krilo a oni se isprdavaju iz njega a onda i iz mene! Nije to u redu :( ja bih stavrno ako netko zna za takvo auto do 3 godine da nije izudaran (to cu ja poslje)i da ne prelazi 700 eura. Ako metko moze traziti krilo novije u odlicnom stanju za 300 sto ja nebi auto oko 3-4 godine bjeli Kangoo taki mi odgovara a je.. ga ako ne odgovara prodavcu a ne mora uvjek biti on zadovoljan. :pardon: i ja bibio malo kupac ako moze.

Vrh

PostPostano: pon 29 ožu, 2010 15:24 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
kameni je napisao/la:

Pozdrav
Petar

Mislim da znam koji :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.