»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 16 tra, 2026 9:42.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Pravila foruma

Kada nabavite/kupite ono što ste tražili obavijestite o tome da vam se ljudi više ne javljaju. (Tema će biti premještena u podforum: Oglasi - nađeno)

Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: AVASPORT SAMURAI
PostPostano: pon 06 pro, 2010 19:42 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 19 sij, 2010 13:22
Dao Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 3 / Palac dolje: : 0
Da li ima neko da ponudi na prodaju AVASPORT SAMURAI u M velicini?

Vrh

Naslov: Re: AVASPORT SAMURAI
PostPostano: pon 06 pro, 2010 20:32 
Offline     DHV 2

Član od: pon 28 ruj, 2009 22:22
Dao Palac gore: : 185 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 40 / Palac dolje: : 0
probaj kontaktirat voju

Vrh

PostPostano: čet 09 pro, 2010 14:30 
Offline     DHV 1-2

Niko nema nista da ponudi?
Moze i nek drugi slican sic.
Greskom sam napisao da mi treba SAMURAI M velicine a ustvari mi treba L
Ja sam visok 176cm

Vrh

PostPostano: pet 10 pro, 2010 7:46 
Offline     DHV 1-2

SAMURAI PORUČEN :Yahoo!:

Vrh

PostPostano: ned 12 pro, 2010 19:58 
Offline     DHV 2

Član od: pet 10 ruj, 2010 18:40
Dao Palac gore: : 197 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 283 / Palac dolje: : 0
Eh zakasnio sam s ponudom, a nudim samuraja dvojku, L.

Vrh

PostPostano: ned 12 pro, 2010 20:52 
Offline     DHV 1-2

E zakasnio si samo par dana.
Ali da iskoristim priliku da mi kazes kako si bio zadovoljan sa SAMURAJEM, kakva mu je udobnost, upravljanje tezinom i td...

Hvala!

Vrh

PostPostano: ned 19 pro, 2010 16:59 
Offline     DHV 2

Član od: pet 10 ruj, 2010 18:40
Dao Palac gore: : 197 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 283 / Palac dolje: : 0
Ups, sad tek vidim da nisam odgovorio (a napisao sam poruku na poslu i vjerojatno zaboravio stisnuti "posalji").

Samuraja sam imao kratko (otisao je), ali bio je jako udoban, kopce dosta nisko (ali tako je vjerojatno na vecini zatvorenih siceva) i odlicna upravljivost, ali posto ja nisam xc letac, odlucio sam se prebaciti na otvoreni sic.

Ne znam kak su ostali zatvoreni sicevi, ali ovaj je tezak ko sam vrag (zajedno s rezervom oko 11kg, ne sjecam se sad tocno u deku, ali tako je nekako bilo).
Malo neprakticno je sto nema nikakav bocni dzepic u koji mozes staviti stvari koje bi izvadio u letu, ali djelomicno kompenzira dzepic na cockpitu koji je mali, ali pri ruci. Bit ces zadovoljan dok se priviknes na njega i podesis ga po svojim zeljama nakon par letova.

Vrh

PostPostano: ned 19 pro, 2010 20:41 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Iako sam već pisao o SAMURAI 2, zamoljen sam putem PP-a da napišem još par riječi, pa evo.

Letim ga već treću godinu i jako sam zadovoljan. Oni koji me znaju, a i oni koji me ne znaju prepoznati će me po upečatljivo crvenoj sjedalici. E to je taj Samurai 2. Zbog nekih svojih privilegija koje imam kod dilera uspio sam dobiti boju po narudžbi, a širina same daske se naručuje prema širini guze.
Kod same sjedalice dobra je stvar što ju se može naštelati u svim zamislivim smjerovima, no to je ujedno i dvosjekli mač. Ima pun buljuk veza i vezica, a za neke se čak ni do sada nisam potrudio istražitii čemu služe. Jednostavno mi nije trebalo. Još jedan nedostatak je upravo ovo što veli dasso. Nema ni jedan fuck'n džepić koji se može zatvoriti sa cifom. Ima doduše čak 4 bočna džepića u streču, ali se ni jedan nemože zatvoriti. Brijem da na otvore istih zašijem čičak, pa da ih koiliko toliko mogu koristiti bez prevelike opasnosti da izgubim ono što je unutra.
Moj Samurai 2 ima težinu od nekih 8,5 kila prazan. Zadivljujuća karakteristika sjedalice je što za taj tip sjedalice (XC) ima obilatu ponudu prostora u ruksaku (bolje da kažem u ''gepeku'') koji se može puniti do besvijesti, što je vrlo korisno zimi. Unutar istog također ima poseban pretinac za vodeni (ili neki drugi) balast zapremine sigurno 3-4 litre. Unutar samog 'gepeka' je i pumpica s kojom se napumpava 'šlauf' koji daje oblik leđnom konusu, a to sve skupa uobličava plastika koju sam uspio polomiti prvi put kad sam se trudio spakirati cijelu opremu u ruksak. Za to su krivi gabariti same sjedalice, koji su u 'L' veličini znatni. No zauzvrat, prtljažni prostor je toliki da se bez bedare unutra može staviti buljuk opreme koju možeš zatrebati poslije letenja. Dakako, pri tome treba paziti na težinu. Opet povratak na gabarite - dakle, ako hoćeš sigurno spakirati sjedalicu i krilo i ostale điđe u jedan ruksak, tada biraj ruksak XL ili veći. Za sve manje ruksake ćeš trebati mađioničarske vještine da sve spakuješ bez lomova - poglavito leđne plastike.
Ukapčanje u sjedalicu! Eh, nekom dobro, nekom loše. Imaš minimalno 7 veznih točaka. Koju god da zabopraviš u banani si. Dakle dvije nožne, jednu okotrbušnu (s plastičnom kopčom), jednu prsnu, dvije za kukuljicu i barem jednu za kokpit, ako si ga ostavio na sjedalici, ili dvije za kokpit ako si ga skidao. Dakle minimalno 7, maksimalno 8. Prednost je što se sve dade jako fino naštelati. Nedostatak - ukapčanje traje dugo i lako se zaboravi koja kopča. Najćešće ova okotrbušna. Najbolje da kreneš od nožnih i brojiš do 7, pa onda (vjerojatno) nećeš ništa zaboraviti. Na dvojci je riješen problem otpuštanja gurtni od čega je bolovala jedinica, pa tako jednom naštelana sjedalica ostaje takvom dok sam ne odlučiš nešto izmijeniti.
Speed se nalazi u samoj kukuljici i uvijek je na raspolaganju bez gubitka vremena na traženje. Dovoljno je zakačiti ga petom i spreman je za upotrebu, ali to je karaketristika svih zatvorenih sjedalica, pa se nema šta puno pisati o tome. Špaga od speeda, kao i na većini modernih sjedalica se provlači preko koloturčića u samoj sjedalici i to garantira lagano potezanje bez zapinjanja, tako da tvrdoća ovisi isključivo o krilu.
Kopčanje krila je nisko, a i to se dade štelati +/- 5 cm, pa ako hočeš živahnije letenje skrati, a ako hožeš malo manje napeto, otpusti. Stvar ukusa. Shvatiti ćeš nakon par letova i osjetiti kao ti najviše odgovara.
Udobnost je vrhunska. Znam nekoliko pilota koji su letjeli Samurai i jedinicu i dvojku i nitko nije imao problema sa udobnošću na dugim letovima. Naravno, uvjet je da si je naštelao' svoj najoptimalniji položaj.
Komunikacije sa krilom je, barem meni, odlična. To isto ovisi i o samom krilu i o subjektivnom osječaju. Od poljetanja do sljetanja niti u jednom trenutku ne pomislim na samu sjedalicu, što smatram karakteristikom dobre sjedalice, jer njezina svrha je u prvom redu da bude kvalitetna sprega između pilota i krila.
Rezerva. Neznam kaj reći. Nisam je nikad bacao i nadam se da će tako ostati. Spremnik za rezervu je tunelskog tipa i prilično velike zapremine. Znači može primiti dobar komad rezerve. Ja imam montiranu rezervu do 120 kg i još uvijek ima dosta mjesta, tako da sam višak prostora popunio komadima spužve. Tu treba biti oprezan da ta spužva nebi spriječila izvlačenje rezerve. Najbolje je riskirati jedno do dva izvlačenja dok si još na zemlji tako da vidiš da ništa ne spriječava funkciju izvlačenja same rezerve. Ako si sve složio kako treba izvlačenje teče 'ko po ulju'. Gurtna na koju se veže rezerva vodi do španera koji su prišiveni na naramenice sjedalice, tako da kod otvaranja pilot (vjerojatno) visi u uspravnom položaju, a većina težne je na nožnim gurtnama, tako da paziš di si pospremio jaja kod kopčanja nožnih gurtni :O:
I za kraj, ovo nije neki komparativni osvrt, jer ni jednu drugu zatvorenu sjedalicu nisam letio osim Samurai-a tako da nemam šta komparirati. Kako stvari stoje još koju godinu i neću mijenjati sjedalicu jer sam s ovom prezadovoljan, tako da mi se čini da ću je prije 'potrošiti' do kraja nego prodavati (a tko bi je i htio ovako crevnu :oops: ). Dakle, kad za to dođe vrijeme onda ću razmišljati o nasljedniku.
Za sada :good:

1 Palac gore: : Flying_man    
Vrh

PostPostano: ned 19 pro, 2010 21:00 
Offline     DHV 2

Član od: sub 12 ruj, 2009 22:27
Dao Palac gore: : 179 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
A Šteta gospe ti napisa si cili roman,a moga si samo reć da je dobra :dash: :dash: :dash: :dash:

1 Palac gore: : Livnjak    
Vrh

PostPostano: ned 19 pro, 2010 21:22 
Offline     DHV 2-3

Grgo je napisao/la:
A Šteta gospe ti napisa si cili roman,a moga si samo reć da je dobra :dash: :dash: :dash: :dash:

A mogao sam i čovjeku odgovoriti putem PP-a, pa da se ti jadan ne mučiš sa čitanjem. :-D

Vrh

PostPostano: pon 20 pro, 2010 7:13 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
Kol'ko litara ima 1 buljuk? :)

Vrh

PostPostano: pon 20 pro, 2010 8:59 
Offline     DHV 2-3

Mario RI je napisao/la:

Pun q. :-P
Vjerojatno te zanima prostor u 'gepeku'. (Ili me samo zayebavaš :) )
Pa ovako.
Ljetna verzija: Stane ti balast od 3 litre ili isto toliko flaša s vodom (mislim 2 x litra-i-po), ruksak od opreme,vreća za krilo, navlaka za krilo, par rezervnih majica i čarapa, lunch paket (a Jožina i dva :-P ), japanke i još nebrojeno mnogo sitnica koje ti letenje čine smislenijim i ugodnijim, a spadaju u osobni izbor pojedinca.
Zimska verzija: Umjesto balasta (ako si pametan) termosica s kuhanim vinom (nisam probao, ali budem), zimska jakna u kojoj si došao na start, ako imaš stanu ti i štapovi za trekking, i dalje po standardu ruksak od opreme,vreća za krilo, navlaka za krilo, rezervna obleka te gore navedene sitnice itd. U zimskoj verziji se podrazumjeva da ćeš u gojzama u kojima si došao na start i letjeti, jer bi za njih već moglo pofaliti mjesta u gepeku. No za jedne normalne tenisice se mjesta nađe... premda neznam tko zimi u tenisicama ide na letenje...

Vrh

PostPostano: pon 20 pro, 2010 16:52 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Mario RI je napisao/la:

1 buljuk = 1 pun q. = 1 kaj si normalan = 1 ne seri = 1 nikad više = 1 nemožeš preplivat = 1 kiša isusova litara

(Za neupućene:
Toliko obično popijemo po jednom druženju, a u ovo blagdansko vrijeme bude i po 3 buljuka. Od svih navedenih mjernih jedinica koje znače istu količinu jedino je "nikad više" jedinica sa odstupanjima 5-10% jer se određuje dan poslje, a tolerancija ovisi o tome što se jelo tijekom konzumacije.)

2 Palac gore: : gburazer, Red Baron    
Vrh

PostPostano: pon 28 vel, 2011 21:07 
Offline     DHV 2

Član od: uto 29 ruj, 2009 20:01
Dao Palac gore: : 109 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 102 / Palac dolje: : 1
UMENE 1 BULJUK = 3 X 1,5 L BALASTNO VINO
vino boljse ide u zavoj , njeznije bet trzaja posrtavanja i sl.( nesto kao dušik u gumama)
najveci peoblem ako je letenje preko nekoliko dana balast tokom dana, popodneva ili noci izlapi, tj nestane

1 Palac gore: : Box    
Vrh

PostPostano: sri 02 ožu, 2011 0:05 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Box je napisao/la:
Mario RI je napisao/la:

1 buljuk = 1 pun q. = 1 kaj si normalan = 1 ne seri = 1 nikad više = 1 nemožeš preplivat = 1 kiša isusova litara

(Za neupućene:
Toliko obično popijemo po jednom druženju, a u ovo blagdansko vrijeme bude i po 3 buljuka. Od svih navedenih mjernih jedinica koje znače istu količinu jedino je "nikad više" jedinica sa odstupanjima 5-10% jer se određuje dan poslje, a tolerancija ovisi o tome što se jelo tijekom konzumacije.)

J.... DOBAR!!!!!!!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: