»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 20 tra, 2026 15:29.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Pravila foruma

Kada nabavite/kupite ono što ste tražili obavijestite o tome da vam se ljudi više ne javljaju. (Tema će biti premještena u podforum: Oglasi - nađeno)

Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Konopci
PostPostano: čet 23 ruj, 2010 19:07 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 13 stu, 2009 19:59
Dao Palac gore: : 2 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 7 / Palac dolje: : 0
Kupujem konope za krilo isključivo na metre , otprilike 130 metara u roli pa ću ih sam zavezati ,,,,,,,,, Muni 092 2716644 od 15 - 20 sati isključivo na mob....

Vrh

Naslov: Re: Konopci
PostPostano: čet 23 ruj, 2010 22:12 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 16:44
Dao Palac gore: : 79 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 816 / Palac dolje: : 1
Čuj Muni!
Ne veži konopce na krilo u čvorove!!! Ne igraj se! Iako će novi konopci pričvršćeni pomoću čvorova izdržati potrebno maksimalno opterećenje, nisu garancija da će krilo izdržati povećana opterećenja u npr. spirali, naglom otvaranju nakon zaklapanja i sl. Navodno je Norman Lausch poginuo upravo iz tog razloga. Prekidna čvrstoća konopca zavezanog u čvor je otprilike dvostruko manja od onoga koji je pravilno zašiven poliesterskim koncem. Savjetujem ti da naručiš da ti se zašiju na potrebne dužine, tj. da daš specifikaciju debljina, tipova, tj. materijala (dynema, kevlar, tj, Edelrid, technora ili što već trebaš) i dužina, a još najbolje da dostaviš krilo da servis i da ti se to stručno napravi. Razlika u cijeni nije velika naručuješ li samo konopce (na metre) ili naručuješ li ih zašivene pa čak i sa promjenom. Osim toga, razlika je da li trebaš stvarne dužine ili dužine pod opterećenjem, što je vrlo bitno. Mene možeš kontaktirati mailom ili telefonom (098 906 9051), a to ti isto može napraviti moja prijateljska konkurencija Vojo pa biraj. U svakom slučaju, ne igraj se, nego budi pametan. Zar želiš riskirati život zbog uštede od nekoliko eura?

Ivica

4 Palac gore: : kameni, Martina, Morelli, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pet 24 ruj, 2010 10:48 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Ivica ti je rekao da ne moze postenije a to je da samo netko tko ne voli sebe moze vezivati krajeve nosecih spaga u cvorove! Jedino sto je propustio reci a to je sa svakim povecanjem slile na te cvorove sve veca sansa pucanja takvih spaga cak kada sila kasnije bude i vrlo mala do 10kg po spagi "cvorovi" su skloni pucanju! Osobno sam napravio nekoliko puta test tako da sam zavezo spagu u cvor a onda je na simulatoru sile opteretio do maks predvidjenosti pucanja po proizvodjacu! Zatim je skinuo sa stroja i lakim trzajem u rukama prekinuo spagu na cvoru normalno! Sila sigurno nije prelazila 10kg jer bi inace isjekao ruke! Ali tko smo mi da te ucimo takvim stvarima najbolje vecina ljudi uce iz primjera. Ti ljepo buraz budi nas primjer. Ja cu tebi prodati spagu na metere samo kada definiras boju, vrstu, debljinu i proizvodjaca spage koje trebas! Cijena takve spage ti je od 0,35 do 0,85 eura ovisno o tipu vrsti i njezinoj debljini!
Ljepi pozdrav!

3 Palac gore: : Damjancic, kameni, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pet 24 ruj, 2010 18:33 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 13 stu, 2009 19:59
Dao Palac gore: : 2 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 7 / Palac dolje: : 0
Hvala za savjete ali snašao sam se skinuo sam konopce sa jednog starog Edela i još mi je ostalo 10-ak viška dobro dođe za rezervu..pa ću ga probati čim bude dan za letenje......... :Yahoo!:

Vrh

PostPostano: pet 24 ruj, 2010 20:17 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
Grgo aj nemoj zajebavat radni narod.....

ps nemoj potrošit pare od krila, iman ja jedno taman za tebe :yup:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: