»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 23 tra, 2026 13:30.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Nije sve crno...
PostPostano: čet 26 stu, 2009 17:49 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
ipak spadamo među belosvetske bogataše, provjerite gdje ste na Forbesovoj listi... http://www.globalrichlist.com/

Vrh

Naslov: Re: Nije sve crno...
PostPostano: čet 26 stu, 2009 18:56 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
ja sam mislio da sam prvi. To ne radi dobro :-P

Vrh

PostPostano: čet 26 stu, 2009 20:07 
Offline     DHV 2

Nije ti ovo OLC, ovde vride zelembaći :bad: :bad: :bad:

Vrh

PostPostano: pet 27 stu, 2009 9:10 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Kad se već igramo pisao sam cifre kako bih saznao koliko moram imati godišnje da zauzmem mjesto na prvom čovječuljku (sa desne strane, naravno). Ispalo je da na to mjesto možeš zasjesti sa 37.000 eura godišnje i onda je ispred tebe svega nekih 77.000.000 ljudi bogatije (pomislih na kratko, pa kud baš većina iz Hrvatske :-). Tako bi pripadao u 1,28% bogatih.
Ali već sa 79 eura godišnje sjedaš na zadnje mjesto i ispred tebe je skoro 6.000.000.000 ljudi.

Naravno, sve je zamišljeno da netko nešto uplati.

... ali su se gadno zajebali u jednom detalju ( a to je grafički prikaz). Lijepo je imati 37.000 eura godišnje i biti prvi čovječuljak. Međutim, ako ne kupim HD TV i dam 2.400 dolara za školovanje cijele generacije djece u Angoli, onda padam na treće mjesto... a to mi se nekak neda. Ja bih, isto kao i Hrga, bio prvi crveni čovječuljak i kad tamo dođem grčevito ću se držati na tom mjestu. :-D

Vrh

PostPostano: pet 27 stu, 2009 9:50 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Box je napisao/la:
Kad se već igramo pisao sam cifre kako bih saznao koliko moram imati godišnje da zauzmem mjesto na prvom čovječuljku (sa desne strane, naravno). Ispalo je da na to mjesto možeš zasjesti sa 37.000 eura godišnje i onda je ispred tebe svega nekih 77.000.000 ljudi bogatije (pomislih na kratko, pa kud baš većina iz Hrvatske :-). Tako bi pripadao u 1,28% bogatih.
Ali već sa 79 eura godišnje sjedaš na zadnje mjesto i ispred tebe je skoro 6.000.000.000 ljudi.

Naravno, sve je zamišljeno da netko nešto uplati.

... ali su se gadno zajebali u jednom detalju ( a to je grafički prikaz). Lijepo je imati 37.000 eura godišnje i biti prvi čovječuljak. Međutim, ako ne kupim HD TV i dam 2.400 dolara za školovanje cijele generacije djece u Angoli, onda padam na treće mjesto... a to mi se nekak neda. Ja bih, isto kao i Hrga, bio prvi crveni čovječuljak i kad tamo dođem grčevito ću se držati na tom mjestu. :-D

Malo me yebe ta matematika! Po mojim ''primanjima'' po brutt-u spadam u gornjih 4,5% dok po nett-u spadam u gornjih 11,6%. Ok,t o ''pije vodu''. Ali ako sam u svijetu u gornjih cca 12% kako to da se u Hrvatskoj osjećam da sam u donjih 12%? :scratch:

Vrh

PostPostano: pet 27 stu, 2009 11:05 
Offline     DHV 2

mislim da cifre i nisu pretjrano pogrešne, jer što kažu analitičari samo uostalom evo i citat;

Prema izvješću World Wealth Report 2009.,koje jednom godišnje izdaje Capagemini i Merryl Lynch (investicijske banke), broj osoba s minimalno milijun dolara na bankovnom računu smanjio se u svijetu za 15%, a broj superbogatih (onih koji imaju najmanje 30 milijuna dolara) smanjio se za 25%.

Mnogo važnije pitanje za razvoj svjetskog gospodarstva jest preraspodjela bogatstva. Činjenica jest da je svjetsko bogatstvo neravnomjerno raspodjeljeno gdje je globalno bogatstvo više koncentriranije nego u pojedinim državama. U prosjeku 10% najbogatijih neke države posjeduje 50% bogatstva te zemlje. U svijetu je situacija još zaoštrenija te 10% najbogatijih posjeduje 85% svjetskog bogatstva. Nesrazmjer u raspodjeli bogatstva postoji i među državama. Trećina bogatstva nalazi se u SAD-u i Kanadi (u kojima živi samo 6% svjetskog stanovništva), 30% u Europi, 24% u bogatim zemljama na pacifičkom području. Ostatak dijele Afrika, Latinska Amerika i veći dio Azije.

A u Americi sirotinje pun k...
Žalosno, ali istinito

Vrh

PostPostano: pet 27 stu, 2009 11:50 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
joe33 je napisao/la:

A u Americi sirotinje pun k...
Žalosno, ali istinito

Ovaj citat me podsjetio na davnu rezervu, nekih tamo 80-tih, kad su vladale nestašice benze, ulja, kave... bogtepitačega ... I postroji nas pukovnik Bobić na nekoj livadi u ranu zoru, prije nego nas potrpaju u kamione i odvezu bogtepitakud, da nam održi politički sat.
I veli: "Drugovi, situacija je veoma složena. Eto, pogledajte, Nikaragva i Salvador su pred ratom ....".

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.