»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 21 tra, 2026 5:28.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Svinjska gripa i Tamiflu... (iskustvo)
PostPostano: sri 18 stu, 2009 12:04 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
Dobio na mail od frenda

Eto..

izgleda da je proslo..

naime popusio sam H1N1.. neznam ni sam, ni kako ni gdi..

prvo sam mislio da sam se malo prehladio... onak nekak sam poceo kihat, smrcat.. mislim si, nije nista... sve se je ok, klasicna prehladica i te spike ..

u medjuvremenu je i zena pocela kihat, kasljat, i lagano zakurila na 38...
3 dana sam pazio oko nje, i pomagao joj da joj bude bolje, 3ci dan otisli na zaraznu, buduci da spada u jako rizicnu skupinu - trudna je- odlucili smo da se nije za zajebavat, i otisli smo gore..

prvi dojam... ovi u zaraznoj nemaju pojma kaj rade... po njima ne postoji nista drugo osim H1N1 u hr.. dakle ko god smrca, ima svinjsku.. poslje toga im se stav malo promjenio ali ne drasticno, i dalje je bilo kaoticno stanje .. ono sto mogu pohvaliti je to da su dopustili da zena ceka vani (zenska koja vodi trudnocu inace je preporucila da NE idemo gore, jer kao ako ce je igdje pokupit ako ju sad nema to ce biti gore, jer je gore vecina ekipe stvarno ima..) a da ja donesem papire, i primilu su je u 3-4 minute iako je bilo 30ak ljudi u cekaonici, i izolirali su nas u posebnu prostoriju u roku odma.. to je pohvalno...
dosla zena komarac, izvadili joj krv... 45 mnuta sami cekali u toj prostoriji da se doktor pojavi.. preslusao je, promrmnjao nesto i prepisao tamiflu. . na vrlo konkretno pitanje jel to Svinjska ili ne, nije znao odgovoriti, u dijagnozi stoji influenca... a buduci da po njima nema druge nego te H1 N1 ispada da je.. i na kraju krajeva, prepisao je trudnici tamiflu..

dosli doma... prilicno zabruniti, jer je paleta ljekova za ljecenje trudnica nikakava... malo u istrazivanje po netu i odlucili da NECE uzeti tamiflu. ..
zasto?, pa za pocetak jer je testiran na stakorima i zecevima, i utvrdjeno je da sastojci ljeka zavrse u plodu... meni dosta...

sljedeca tri dana se patila sa lupocetom, cajevi, sokici, c vitamini...
drugi dan.. navecer osjetim ja da nekaj nije ok samnom...

ujutro budjenje i sok... jebeni horor... onaj tko je dizajnirao algoritam za taj jebeni virus je fakat strucnjak za svoj posao... impresivno ga je slozio.. pocinje tako da nemozes disati plitko.. nego samo punim plucima.. gadan osjecaj.. onak kao da vjezbas, i mozes samo duboko disati.. mozete si zamisliti kako se osjecas nakon pola sata dubokog disanja.. a tek nakon 5.6 sati??.. uzas.. nakon toga sljedi uzasna glavobolja, temperatura 39++ povracanj, atrofija misica, proljev... sve u svemu uzasno sranje.. eh da .. i te spike da cete dobiti tamiflu od svog ljecnika besplatno su price za malu djecu.. dobit ce te ga.. da, u zamjenu za novcanicu od 200kn.. u nekoj ljekarni koja ga ima...

eh sad najbolje... odlucim se ja prekratiti si muke sa tmaifluo i ja cu ga kao popiti.. tad tek horor pocinje.. prvu noc nisam znao jbga.. nisam citao ... kontraindikacije na tamiflu su itekako zanimljive...

prva je ucestale nocne more.. druga.. jednotavno prikaze.. (sjetio sam se ede majke jedno 10000 puta...) , proljev definitvno.. i sad nesto sto je tesko objasniti.. znas ono kad sanjas nekaj strasno,i onda se probudis, i treba ti jedno 2.3 sekunde da skuzis da si sanjao i da velis sam sebi, jeba te dobeo je, sanjao sam?? eh kad pijes tamiflu treba ti 10.12 minuta da skuzis da si sanjao.. strahota... bas jebeno.. onak ono stanje izmedju sna i jave postaje prava muka jer traje cijelu vijecnost.. pocnes se cijelo vrijeme nekam gubiti.. halovi.. ma uzas, ali sve te kontrinidkacije se dogadjaju na prelascima u san i iz sna.. ovak normalno nema nista.. i da.. NISAM NIKAKVE LUDE gljive jeo niti se pucao nicim ni prije ni poslje.. :-) i inace ne trosim takve stvari.. sve u svemu.. ako nisi u rizicnoj skupini (ako ne bolujes od necega drugog paralelno) NE preporucam tamiflu.. NIKAKO..
jer kazu da ako je ljecis tamifluom traje 4 dana a "normalno" 7 dana... da sad mogu birati radije bi 7 dana spavao nego 4 dana bio budan...
Trazio sam po netu kontraindikacije na fackin tamiflu i nasao po nekim sajtovima u usa da su nocne more uglavnom kod klinaca izrazene, pricao sam nekom mojom ekipom u usa oko te cijele stvari i potvrdili su mi da su dozivjeli isto.. sve me strah mislit kaj cijepivo radi organizmu onda..

Sve u svemu sorry za nesto duzi post, ali buduci da je 2k ljudi "stradalo" u samo 4 dana u i samo u ZG , za ocekivat je da ce se bestija prosiriti i napast i neke ako ne i vecinu clanova tu na forumu, i zelja mi je bila podjeliti svoje iskustvo i mozda pomoci nekome da ne srlja kao ja za rjesenjima nego da razmisli malo o svemu.. kao na primjer o kojoj se lovi tu radi.. 200kn 10 tableta... x 2k ljudi u 4 dana i to u jendoj maloj hr... ajme,.. uzas je ta lova... SIGURAN sam da je virus i cijepivo i ljek od istog proizvdjaca.. samo se nadam da je tu ciklus zatvoren, da nisam na svoje "windoze" u tjelu naselio sa tim tamifluom jos spayvera,viroza i ostale gamadi.. :-)

za sad sve izgleda ok, nemam temperaturu treci dan, i sutra prestajem sa tamifluom, odnosno zadnjeg sam popio veceras.. i eto sad u 04:21 ujutro dok ovo pisem razmisljam o tome smijem li sklopiti oci...

4 Palac gore: : CW, marko, Red Baron, Zoki    
Vrh

Naslov: Re: Svinjska gripa i Tamiflu... (iskustvo)
PostPostano: sri 18 stu, 2009 12:30 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Koliko šta pomaže je upitno. Ljekove danas rade tako brzo da se ne mogu brže ni popit a kamoli dovoljno ispitat. Ako se izlječiš ok, ako ne nisi imao sreče kao uvijek u životu. Ja sam naime kod druge operacije noge primio bolničku bakteriju (kažu da je možeš nač i drugdje pa se pitam zašto se zove bolnička). Bolovi jaki tako da poželiš umret. Piješ za spavanje, protiv bolova, antibiotike čajeve itd itd. Počne te boljet i želudac jer je previše ljekova u njemu. Pred kraj vađenja vanjskih fiksatora sam pio ljekove (drogu) svakih 3 sata, a mogu reč de sam podosta podigao razinu podnošenja bolova. Da ne duljim: ako nemaš para umri. :amen: Ako imaš idi privatnom lječniku - bolnicu. Milinovič se hvali da je uštedio dosta novca. Vidi se i gdje! Ako neznate Vam ne želim da se uvjerite.Lp Jožef

Vrh

PostPostano: sri 18 stu, 2009 12:50 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
joe33 je napisao/la:
Sve u svemu sorry za nesto duzi post, ali buduci da je 2k ljudi "stradalo" u samo 4 dana u i samo u ZG , za ocekivat je da ce se bestija prosiriti i napast i neke ako ne i vecinu clanova tu na forumu, i zelja mi je bila podjeliti svoje iskustvo i mozda pomoci nekome da ne srlja kao ja za rjesenjima nego da razmisli malo o svemu..

Dapače.
I gripa i lijekovi na svakog djeluju individualno, ali svejedno je korisno čuti iskustva. I bez ovoga ja se osobno ne namjeravam cijepiti niti išta piti ako se razbolim...

Vrh

PostPostano: sri 18 stu, 2009 13:11 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
joe33 je napisao/la:
prva je ucestale nocne more.. druga.. jednotavno prikaze.. (sjetio sam se ede majke jedno 10000 puta...) , proljev definitvno.. i sad nesto sto je tesko objasniti.. znas ono kad sanjas nekaj strasno,i onda se probudis, i treba ti jedno 2.3 sekunde da skuzis da si sanjao i da velis sam sebi, jeba te dobeo je, sanjao sam?? eh kad pijes tamiflu treba ti 10.12 minuta da skuzis da si sanjao.. strahota... bas jebeno.. onak ono stanje izmedju sna i jave postaje prava muka jer traje cijelu vijecnost.. pocnes se cijelo vrijeme nekam gubiti.. halovi.. ma uzas, ali sve te kontrinidkacije se dogadjaju na prelascima u san i iz sna.. ovak normalno nema nista.. i da.. NISAM NIKAKVE LUDE gljive jeo niti se pucao nicim ni prije ni poslje.. :-)

Nije loše! E, a jel se može trgnut koja rakijica uz Tamilče. Mora da super otkida.

Vrh

PostPostano: sri 18 stu, 2009 14:21 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 12:55
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 18 / Palac dolje: : 0
Box je napisao/la:
joe33 je napisao/la:
prva je ucestale nocne more.. druga.. jednotavno prikaze.. (sjetio sam se ede majke jedno 10000 puta...) , proljev definitvno.. i sad nesto sto je tesko objasniti.. znas ono kad sanjas nekaj strasno,i onda se probudis, i treba ti jedno 2.3 sekunde da skuzis da si sanjao i da velis sam sebi, jeba te dobeo je, sanjao sam?? eh kad pijes tamiflu treba ti 10.12 minuta da skuzis da si sanjao.. strahota... bas jebeno.. onak ono stanje izmedju sna i jave postaje prava muka jer traje cijelu vijecnost.. pocnes se cijelo vrijeme nekam gubiti.. halovi.. ma uzas, ali sve te kontrinidkacije se dogadjaju na prelascima u san i iz sna.. ovak normalno nema nista.. i da.. NISAM NIKAKVE LUDE gljive jeo niti se pucao nicim ni prije ni poslje.. :-)

Nije loše! E, a jel se može trgnut koja rakijica uz Tamilče. Mora da super otkida.

:crazy: :lol:

Vrh

PostPostano: sri 18 stu, 2009 14:22 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Prošo i ja tu svinjariju.. uglavnom, 1. dan grlo bolesno priklalo, s temperaturom valjda, jer je sve počelo bolit a usnice spucale. 2. dan nakon kutije tableta Salviola (čista Žalfija) grlo prestalo, a počeli sinusi isto žestoko ko i grlo. Bolovi su bili predugotrajni pa sam odlučil to sjebat nečim. Znam da je paracetamol (tipa maxflu) zakon za temp i ostalo, al je mlogo kancerogen u kombinaciji s alkoholom, pa sam odlučil za obični Cafetin. I radi ! 3. dan je nos još uvjek curio ko pipa, al su bolovi prestajali, s tim valjda i temperatura. 4. dan sam na kraju dana skužio da sam zaboravio šta je sve bilo prošlih dana, jer je isto tak naglo prestalo, kak je i došlo. Proljev nisam imo, jer je slavonska žgaravica malo prejaka za te slabašne viruse. Al želudac se u početku definitino malo probo bunit..

I tak, bez mjerenja temperature i bilo kakvih doktora, 2-3 cafetina, 2 cedevite sport, 1 tone salviola i papirnatih maramica kasnije sve je OK.. Čak nisam ni apetit zgubio u preocesu, a nadao sam se.. da konačno krenem sa skidanjem tih par kila ;))

Vrh

PostPostano: sri 18 stu, 2009 14:39 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Hvala Joe33 na tekstu. Vrlo poučno za one koji ni ne znaju koja je to sve skupa mućka.

Uglavnom pitam curu kako u Mexicu svinjska gripa itd a ona meni: "ma to ti je stara vijest, o tome se više ni ne priča.
Ko hoće može u WallMartu kupit cjepivo za neke velike pare ali uglavnom to je to."

Kod nas je sad svaka gripa svinjska, jeb... treba cjepiva i tablete prodat, pa neće ih valjda bacit, a raja je kao dobar prasac pa pojede sve. Sve je to dogovoreno. Ako imate frendove koji rade u tim firmama možete ih pitat pa će vam sami to reći (ako smiju).

Vrh

PostPostano: sri 18 stu, 2009 15:54 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Poljska ministrica je sve ljepo objasnila :respekt: , pa su joj prekinuli tv prijenos i sad je svi zivi tuze.......

Vrh

PostPostano: sri 18 stu, 2009 18:22 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
joe33 je napisao/la:
na vrlo konkretno pitanje jel to Svinjska ili ne, nije znao odgovoriti, u dijagnozi stoji influenca

Daj zamisli zlog doktora, ne moze vidjet koji je virus u pitanju unutar 5 minuta. A jos su ga i konkretno pitali...

Citat:
nakon toga sljedi uzasna glavobolja, temperatura 39++ povracanj, atrofija misica, proljev... sve u svemu uzasno sranje..

pocnes se cijelo vrijeme nekam gubiti.. halovi..

Da, i gubis se od Tamiflua, visoka temperatura i metabolicki disbalans nastao kao posljedica povracanja i proljeva sigurno to ne mogu uzrokovati... :bad:

Citat:
ako nisi u rizicnoj skupini (ako ne bolujes od necega drugog paralelno) NE preporucam tamiflu..

Ova mu je jedina pametna.

Citat:
Trazio sam po netu kontraindikacije na fackin tamiflu i nasao po nekim sajtovima u usa da su nocne more uglavnom kod klinaca izrazene, pricao sam nekom mojom ekipom u usa oko te cijele stvari i potvrdili su mi da su dozivjeli isto.. sve me strah mislit kaj cijepivo radi organizmu onda..

Uf sta volim te net-doktore. Prvo nek nauci razliku izmedju kontraindikacije i nuspojave a onda mozemo pricat o cjepivima...Kakav proplamsaj inteligencije i kritickog misljenja...

Na stranu to kaj tip nema pojma o nicem (a anamnesticki gledano vjerojatno ni on ni zena nisu imali gripu) slazem se s konacnim zakljuckom - sve je to urota farmaceuta da prodaju tabletice, a i novinari vole prodat novine...boze mili, od gripe se umiralo i prosle godine pa niko nista a sad odjednom veliko sranje...

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: sri 18 stu, 2009 22:20 
Offline     DHV 2

Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Eeeej Joe, vot ar ju dujing wid det tamiflu in jor hend...
ajm gojing to kil maj svajn flu, bat ajm gojing to hev sam najtmers insted....

Samo se vi fino svi oporavite...

Box i ja smo stekli antitjela jeduc puno svinja i nama sad, kao sto se vidi, nije nista... Tj. Ni gripa nas vise nece..

LP! from Au

Vrh

PostPostano: čet 19 stu, 2009 7:35 
Offline     DHV 2

Član od: pon 28 ruj, 2009 21:17
Dao Palac gore: : 537 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 165 / Palac dolje: : 0
Toliko sam se natrpao paprike ljute, čvaraka, slanine, rakije i bijelog luka tako da pogledom ubijam čitava stada svinja a neki tamo hi-teh virus....

Luka Rajić je odgovor na sve !

LP

Morelli

Vrh

PostPostano: čet 19 stu, 2009 17:37 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 12:55
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 18 / Palac dolje: : 0
Kao preventiva, češnjak i rakija tjeraju sve živo u krugu od 20m. Pa tako i viruse ;)

Vrh

PostPostano: čet 19 stu, 2009 17:47 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 14:58
Dao Palac gore: : 1098 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 159 / Palac dolje: : 0
Evo s indexa neke alternativne metode :) Ja samo ne bi urinoterapiju, nekak mi je to gay ..

Ekstrakt marihuane kao lijek za neke od najtežih bolesti koje čovječanstvo poznaje

Još sredinom lipnja pisalo se o istraživačkom institutu Cannabis Science Inc. iz San Francisca, čiji je direktor dr. Robert J. Melamede ustvrdio kako se ekstrakt marihuane može koristiti kao lijek za neke od najtežih bolesti koje čovječanstvo poznaje pa tako i za svinjsku gripu.

Ako ponestane Tamiflua, tu je Fisherman`s Friend

Ovih je dana proizvođač poznatih bombona Fisherman`s Friend obznanio kako je prodaja drastično porasla od lipnja, jer bomboni u sebi sadrže sastojak anis, koji se nalazi i u lijeku Tamiflu. Iako nitko nije dokazao "ljekovito djelovanje" spomenutih bombona, prodaja je u posljednjih nekoliko mjeseci porasla gotovo 50 posto. Tvrtka koja bombone proizvodi također se ogradila od napisa o "ljekovitim učincima" bombona - kažu kako mogu garantirati jedino da konzumacija nikome ne šteti.

Urinoterapija, rasol, zimnica, češnjak, rakija...

Javili su se i oni koji tvrde da je pravi lijek za gripu, ne samo onu sezonsku već i svinjsku - urinoterapija, odnosno konzumiranje vlastite mokraće. Znatno manje ekstremne metode su preporuke da se svinjska gripa da otjerati konzumiranjem rasola, ukiseljenog povrća - posebice kupusa, paprike i cikle, češnjaka, ali i kuhanog vina i vruće rakije. Naravno, ni jedna od tih alternativnih metoda nije potvrđeno djelotvorna.

Vrh

PostPostano: pet 20 stu, 2009 10:30 
Offline     DHV 2-3

zboskovi je napisao/la:
Samo se vi fino svi oporavite...

Box i ja smo stekli antitjela jeduc puno svinja i nama sad, kao sto se vidi, nije nista... Tj. Ni gripa nas vise nece..

LP! from Au

Ma kaka gripa... godinama upijajući mirise sa svinjokolja (isparenja kuhane rakije, ošurenih dlaka i vruće krvi) sad non-stop lučimo svinjeći strah (takozvani SS). To su feromoni kojima žene ne mogu odoljeti (samo se čude same sebi na dobrom izboru), a ne može ih se osjetiti (bar ne ljudskim mirisom - nivea i old spice to uspješno pokrivaju).
Međutim, kako je životinjsko osjetilo mirisa puno snažnije, a pogotovo u svinja, one se u našoj blizini:
- potpuno ukoče od straha, problijede i isteče im krv, mozak im se pomiješa sa jajima, papci i uši im se osuše, koža im postane hladnetinasta (srbi bi rekli pihtijasta), crijeva im se napune, oči izokrenu, jezici isplaze, repovi izravnaju, srce prepolovi, pluća napune vodom, salo istopi, rebra pocijepaju, stegna nasole i onda opet crijeva napune - takav je to strah!

Nego, imal' tamo svinjske nejači i kako je oni aboličani spremaju?

Vrh

PostPostano: pet 20 stu, 2009 10:35 
Offline     DHV 2-3

gburazer je napisao/la:
Javili su se i oni koji tvrde da je pravi lijek za gripu, ne samo onu sezonsku već i svinjsku - urinoterapija, odnosno konzumiranje vlastite mokraće.

I šta sada pametno reći na ovo. Namaži šnitu kruha svinjskom masti (bolja je ona sa dna kante) i pospi mljevenom ljutom paprikom te sitno narezanim crvenim i bijelim lukom i dobro posoli. Uzimaj ovo svakih 12 sati (ujutro i navečer) i tako cijeli život, pa ćeš pucati od zdravlja.

A ne gaditi ljude ovdje sa pišalinama ko Vedran sa cedevitom sport - FUJ! (Valjda ona koja nije "sport" ne djeluje na nas sportaše paraglidere.) Toliko sam se nanerviro da si idem uzet još jednu dozu svog lijeka i za ručak.

Zadnja izmjena: Box; pet 20 stu, 2009 15:36; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pet 20 stu, 2009 11:29 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
Vedran je napisao/la:
Znam da je paracetamol (tipa maxflu) zakon za temp i ostalo, al je mlogo kancerogen u kombinaciji s alkoholom
2 cedevite sport,

Da, a da si jednom posjetio pogon di se proizvodi Cedevita, ne samo da imas osjećaj da je kancerogena nego i radioaktivna. Ko got radi u proizvodnji tog napitka malo koji ga i konzumira.

Vrh

PostPostano: pet 20 stu, 2009 21:12 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
I oni koji jedu čokoladu im se smrači pred očima kada je spomeneš. :beer:

Vrh

PostPostano: pet 20 stu, 2009 21:25 
Offline     DHV 2

Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Box je napisao/la:
Nego, imal' tamo svinjske nejači i kako je oni aboličani spremaju?

Nažalost ništa, zato ih je puno i odustalo od svinjske gripe...
Jedva nađeš nekakva rebra ugušena u hrpi slatko gorkih soseva... Šteta svinje...

Neloš je klokan... Malo siroviji... :)

LP!

Vrh

PostPostano: sub 28 stu, 2009 10:18 
Offline     DHV 1-2

Član od: sub 29 kol, 2009 11:18
Dao Palac gore: : 197 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 172 / Palac dolje: : 0
slika

Well she's walking through the clouds
With a circus mind that's running round
Butterflies and zebras
And moonbeams and fairy tales
That's all she ever thinks about
Riding with the wind...

Vrh

PostPostano: sri 02 pro, 2009 19:01 
Offline     DHV 2-3

Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Na rubu znanosti Jane Burgermeister, tragom svinjske gripe

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.