»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 23 tra, 2026 18:05.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Istraživanje Mjeseca
PostPostano: pon 14 stu, 2011 9:08 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
Ljudi nisu nikada bili na mjesecu, putnički avioni nas neprekidno špricaju agensima koji nas čine pokornima ili tako nešto, u cjepivima su mikročipovi, susjed me već dugo čudno gleda, najvjerojatnije me želi raskomadati i prodati moje organe, HDZ je stranka poštenih ljudi......
Dobro je ne vjerovati u baš sve, ali pojedinci ovdje su zreli za jednu posjetu dobrom psihijatru. :dash:

Zadnja izmjena: Franco; pon 14 stu, 2011 10:50; ukupno mijenjano 1 put/a.

3 Palac gore: : AIRBEŠO, kbelcar, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 9:28 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
Marko, možda sam nešto krivo pokopčao, pa jbg, ali ako nisam..

Onaj prvi filmić (ruski) govori kako su ameri zbrisali sa mjeseca jer su otkrili nešto što nisu smjeli, odn. superiornu inteligenciiju...to je taj film zar ne? (nisam ga ponovno gledao)

A oni drugi govore kako zapravo je nemoguće da se napusti zemljinu orbitu dalje od neke neke određene visine radi velikog zračenja..(pojas neki, zaboravio mu ime).
Prema tome bi sve Appollo misije bile lažne?
Dakle u onom prvom ruskom filmiću rusi seruckaju da su ameri bili na mjesecu?

LP

Mario

Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 9:29 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
joe33 je napisao/la:
CloudWalker je napisao/la:
Meni samo nije jasno kako netko s takvim svjetonazorom može u išta vjerovati? Užasno malo toga čovjek može samostalno provjeriti i uvjeriti se. A najviše uslijed vlastitog neznanja. Uvijek je to iz druge i treće i n-te ruke. Uvijek vjerujemo nekome da on zna. I odabiremo kome ćemo vjerovati.
Mislim, zašto bi ja vjerovao da PI ima beskonačno mnogo znamenaka? Ja se u to ne razumijem. Zašto bi vjerovao da se itko u to razumije? Možda je i to zavjera?

JBG, ako ne vjeruješ pocmi provjeravat PI pa možda i dođeš do konačnog broja, ako poživiš dovoljno dugo :-D .
3,14159265358979323846… evo ja započeo ti nastavi.
Ovako banaliziranje nigdje ne vodi isto bi ti mogao postaviti pitanje; Da li imaš bubreg - naravno da ga imaš - ali kako možeš biti siguran kada ga nisi nikada vidio...
Logičkim zaključivanjem čovjek dolazi do zaključaka bili oni pogrešni ili ne. Ja sam zaključio da Ameri nisu bili na mjesecu, osim zbog desetaka dokaza o prevari na snimkama i znanstvenim dokazima (Van Allen Belt), a najveći dokaz mi je da je Bush prije nekoliko godina najavio "ponovno" slijetanje na Mjesec tek oko 2020, a programu Apollo je trebalo tek 12 godina da "uspješno" dođu i vrate se živi s Mjeseca. Tehnologija onda i danas neusporedivo za ostalo tu je Mastercard.

Ok, nećemo banalizirati. Iako tu po meni ima puno banalnosti. Npr, ti kažeš da si zaključio na osnovu desetaka 'dokaza' o prevari na snimkama. A koliko sam ja malo vidio tih dokaza (a zbilja mi se ne da upuštati u crusade oko toga), svaki je bilo lako pobiti, čak ih nije uopće teško razumjeti s ono malo znanja koje sam imam.
I inače, većina argumenata i dokaza se svodi na: ja ovo ne znam objasniti -> to je neobjašnjivo -> to je nemoguće -> to dakle mora biti prevara. Najobičniji Argument from ignorance fallacy. Ako to nije banalno ne znam što je.
Argument zašto se ne hoda po mjesecu? Jednostavno je preskupo. Vjerojatno i prerizično. Drugačija su vremena. Pretpostavljam da mjesec i nije toliko znanstveno zanimljiv niti praktično iskoristiv.

Ali apsolutno najjači argument je ovo što je Tomica spomenuo. Ako to rusi nisu opovrgli - pogotovo ne odmah tada, i u mnogo godina hladnog rata nakon, onda se to nije ni moglo. Da ne spominjem kompletan ostatak svijeta koji nema apsolutno nikakvog razloga da drži Amerima štangu oko toga.
Osim ako je u pitanju neka ogromna globalna zavjera!!! Hmmm...

Zavjera je prigodan odgovor na bilo što i ona može 'objasniti' bilo što - samim tim je apsolutno neupotrebljiva za bilo kakvo logično zaključivanje. Ona je najčešće samo izgovor za nerazumijevanje i neznanje...

1 Palac gore: : gburazer    
Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 9:50 
Offline     DHV 2

Član od: sri 07 lis, 2009 12:36
Dao Palac gore: : 150 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 239 / Palac dolje: : 1
slika

2 Palac gore: : Danči, gburazer    
Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 9:56 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 14:58
Dao Palac gore: : 1098 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 159 / Palac dolje: : 0
slika

Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 9:59 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Ali apsolutno najjači argument je ovo što je Tomica spomenuo. Ako to rusi nisu opovrgli - pogotovo ne odmah tada, i u mnogo godina hladnog rata nakon, onda se to nije ni moglo.

Rusi ne da nisu opovrgli, nego su i potvrdili američko slijetanje na Mjesec. Prijepor se vodio , a i još se vodi oko djelova snimke iskrcavanja. Točnije djelova koji su snimljeni kamerom izvan Apolla. Na njima ima stvari koje izazivaju skepsu. Tim više što je i Hasselblad, čije kamere NASA koristi, diskretno dao do znanja da njihove kamere ne mogu raditi u tim uvjetima.

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 10:56 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Bili su i Rusi gore!

Pogledajte film Apolo 18. To je jasan dokaz da su svi bili gore i to po nekoliko puta, da Rusi imaju ravna stopala i da na mjesecu ima života (nije nešto inteligentan, ali dovoljan argument da se tamo više ne ide dok Obama ne smisli kako da to tamo skuri).

Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 10:58 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Valjda nisi razumio. Sjena prati (gledano iz perspektive snimatelja) nagib terena, a ti bi kao fotograf, a pogotovo onaj koji koristi širokokutne leće, trebao jako dobro znati kako se mijenja perspektiva inače paralelnih linija kad im stojiš u ishodištu ili blizu njega...

Popis opreme. http://www.hq.nasa.gov/alsj/a11/a11-hass.html

Nigdje se ne spominje da su imali širokokutne leće. "najširi 50mm" što nije wide angle lens, a distorzije na 50tki su vrlo malene.

Ova fotka sa sjenama je nemoguća pa da neznam kakvu leću imaš, a da imaš sunce kao izvor svjetla.
slikaslika

Mooožda jesu bili na Mjesecu, ali ove fotke su iz studija.

Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 11:14 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Ma danas je gotovo sigurno da su neke fotke, kao i dio filmića, snimljeni u studiju. No, to još nije krunski dokaz da oni tamo gore nisu bili. Čak je i redatelj filmića , Stanley Kubrick, o tome govorio. U jednom dokumentarcu čak i Kissinger potvrđuje da su nabrzaka složili film u studiju, obzirom da tad još nije bilo kamera koje mogu raditi u mjesečevim uvjetima. Rusi su odmah rekli da je film fake. Ali, postoji štošta drugo što pokazuje da su tamo ipak bili ... hrpetina kamenja, tisuće ljudi iz podrške programu, sami astronauti, fotke i filmovi iz drugih misija i sl. Ok, jesu malo lagali s filmićima, al su bili gore ... To bi bilo isto tako da se ja slikam pred nekom palmom na zidu, pa mi to dokažu, i to uzmu za krunski dokaz da nikad nisam bio u Dalmaciji. E hebiga, bio sam ... je'l tako Jure?

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 11:17 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Roman Lavriv je napisao/la:
Ma danas je gotovo sigurno da su neke fotke, kao i dio filmića, snimljeni u studiju. No, to još nije krunski dokaz da oni tamo gore nisu bili. Čak je i redatelj filmića , Stanley Kubrick, o tome govorio. U jednom dokumentarcu čak i Kissinger potvrđuje da su nabrzaka složili film u studiju, obzirom da tad još nije bilo kamera koje mogu raditi u mjesečevim uvjetima.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_Side_ ... mentary%29

;)

Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 11:20 
Offline     DHV 2-3

hrga je napisao/la:
Nigdje se ne spominje da su imali širokokutne leće. "najširi 50mm" što nije wide angle lens, a distorzije na 50tki su vrlo malene.

Ova fotka sa sjenama je nemoguća pa da neznam kakvu leću imaš, a da imaš sunce kao izvor svjetla.
slikaslika

Mooožda jesu bili na Mjesecu, ali ove fotke su iz studija.

Ništa ja nisam tvrdio o tome kakve leće su oni imali. To je samo bio još jedan primjer. Ti tvrdiš: takve sjene su nemoguće - a ja ti dam jedan primjer za suprotno. Ti nisi tvrdio da takve sjene nisu mogle nastati obzirom na fotografsku opremu koju su oni tamo imali.

Kaj se tiče gornje slike - kao prvo, ove zelene linije za kamenje su pretjerano ukošene, a ja zaista, zaista ne kužim manjak imaginacije koji ti ne dozvoljava da razumiješ kako sjena dalekog objekta zbog perspektive nikako ne može biti paralelna sa sjenom bliskog objekta. Valjda bi ti netko to trebao nacrtati da povjeruješ, ali meni se zaista ne da. Please odi van ako je sunčano i pogledaj malo oko sebe...
Odi napravi par slika pa mi dokaži u praksi. Stani na neku livadu i uslikaj zajedno sjenu nečeg 1m daleko i drva koje je 50m daleko pa povuci linije. Baš me zanima hoće li biti paralelne.

Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 11:23 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
hrga je napisao/la:

Da, 50 je "standarna" širina na 35-nom formatu. Ali ovdje se radi o 645. ;)

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

1 Palac gore: : hrga    
Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 11:30 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
hrga je napisao/la:

slika

2 Palac gore: : CW, hrga    
Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 11:36 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
Roman Lavriv je napisao/la:
Ma danas je gotovo sigurno da su neke fotke, kao i dio filmića, snimljeni u studiju. No, to još nije krunski dokaz da oni tamo gore nisu bili. Čak je i redatelj filmića , Stanley Kubrick, o tome govorio. U jednom dokumentarcu čak i Kissinger potvrđuje da su nabrzaka složili film u studiju, obzirom da tad još nije bilo kamera koje mogu raditi u mjesečevim uvjetima. Rusi su odmah rekli da je film fake. Ali, postoji štošta drugo što pokazuje da su tamo ipak bili ... hrpetina kamenja, tisuće ljudi iz podrške programu, sami astronauti, fotke i filmovi iz drugih misija i sl. Ok, jesu malo lagali s filmićima, al su bili gore ... To bi bilo isto tako da se ja slikam pred nekom palmom na zidu, pa mi to dokažu, i to uzmu za krunski dokaz da nikad nisam bio u Dalmaciji. E hebiga, bio sam ... je'l tako Jure?

Hm... neznam baš, možda samo misliš da si bio a ustvari nisi, jer ni sam nisam više siguran jesam li i ja uopće tu ili nas sve pomoću neke vanzemaljske tehnologije drže u zabludi vezanoj za percepciju vremena i prostora.... :crazy:

ljudi moji, lažu nas odavno, o svemu i svačemu, ne triba se sekirat oko toga :beer:

Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 14:27 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Josip K-T je napisao/la:
hrga je napisao/la:

Da, 50 je "standarna" širina na 35-nom formatu. Ali ovdje se radi o 645. ;)

Moram priznat da je ovo dosta dobar argument. Obzirom da je na 645 50mm ekvivalent 34 mm na 35mm filmu onda to spada u širokokutnu leću pa je smaim time i moguće takvo zakrivljenje, odnosno snimak uz takve blizine.

Nakon malo testiranja moram priznat Vraniću da si potpuno u pravu, a ja sam bio u krivu.
Hvala na strpljivom objašnjavanju.

Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 14:32 
Offline     DHV 2-3

hrga je napisao/la:

Eh sad baš strpljivom... - preljubazan si.. :-)
Mislim da te ipak najviše uvjerila Dančijeva savršeno pronađena fotka.

Vrh

PostPostano: pon 14 stu, 2011 15:24 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Pa kaj nitko od vas nije gledao "Transformers 3" :-o
Ts, ts, ts,... a tamo vam sve lijepo objasne.
Ajmo, sad svi u videoteke, posuditi film i sutra će vam svima sve biti jasno...

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 10:11 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
hrga je napisao/la:

Eh sad baš strpljivom... - preljubazan si.. :-)
Mislim da te ipak najviše uvjerila Dančijeva savršeno pronađena fotka.

I taman kad ste se trebali pokefati do kraja, vi se pomirite?! Hrga, mislio sam da si žilaviji!

Off topic: sjedim jednom tako na nekoj polubarki - polujedrilici, negdje u Biševskom kanalu i uživam u mirnoći okruženja, zanesen pljuskanjem valova i šumom vjetra, sretan zbog vlastitog postojanja, kad li me prene oštar muški glas viškog dijalekta: "Covik nikad ni bil na Mjesecu!". Do tad sam vjerovao u to. Učio sam u školi, svi oko mene su to govorili, a sad ovaj kopernikanski obrat! Nisam sumnjao niti u postojanje i ulogu te djela Isusa Krista, jer su me tako naučili na vjeronauku, a niti u organizaciji SKOJ-a nisu dvojili da je postojao (o ulozi su imali oprečno mišljenje) čiji sam bio član ne svojom voljom, kao uostalom i učenik katekizma. Međutim, isplivavanjem novih dokaza na interpletu i wikipediji te NG/History/Civilization kanalima te stručnim časopisima poput Kule stražara, počinje me ponovno sustizati onaj odlučan muški glas iz Biševskog kanala. Od tad me muči crv sumnje, da li su ljudi zbilja bili na Mjesecu? Ili nisu. Ili mi se odlučan muški glas učinio, a vjerujem da nije. Ili sam bio pod nekim utjecajem nekakvih supstanci što su prenesene vaporom s Hvara ili Brača (nisam više siguran). Ili ih uopće nisam konzumirao prije te prodorne rečenice što me je zaintrigirala (ili se kaže zasumnjala?)?

Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 10:29 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
Zavjere sve oko nas.
Eto što kaže Google kako i zašto su nastali dinosauri: :-D

slika

2 Palac gore: : bosco, CW    
Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 10:38 
Offline     DHV 2-3

Iskreno, ja imam više razloga pomisliti da je čitav svijet simulacija (matrix i te spike) nego da je čovjek bio na mjesecu.

A ono što mi je najapsurdnije u tim osporavanjima je upravo gornja fraza koju i inače svi koriste: "čovjek je bio na mjesecu!". Dakle ne "amerikanac je bio na mjesecu". Odlazak na mjesec je postignuće cijelog čovječanstva, potrebnom znanju i tehnologiji doprinijele su brojne nacije, brojni pojedinci, genijalni naučnici i izumitelji, od pamtivijeka zapravo. Amerika si je tek mogla financijski priuštiti trošak potreban za taj veliki pothvat. Odlazak na mjesec je simbolično postignuće, kruna uspona naše civilizacije, to je nešto čime se svaki običan čovjek bilo koje pripadnosti može ponositi i reći: "bili smo na mjesecu". Smiješno je da neki to pokušavaju (i to na prilično jadan način) poništiti, svima, pa i sebi.

1 Palac gore: : Franco    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: