»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 23 tra, 2026 18:04.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Istraživanje Mjeseca
PostPostano: uto 15 stu, 2011 12:01 
Offline     DHV 2

Član od: čet 29 lis, 2009 18:57
Dao Palac gore: : 83 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 193 / Palac dolje: : 0
Ja se još dvoumim jesu li bili ili nisu. Mislim da prvi put kak tvrde da jesu, nisu bili sigurno. Jer ni sami nisu vjerovali u to pa su u studiju spremili film za kojeg su i priznali da postoji. Ali ajde nekak mi je ludost da nas baš toliko lažu.a LAŽU NAS IZGLEDA TURBO!Kak vode lažne ratove,sve pod nekom krinkom pravednosti i ljudskih prava,a sve u biti svom interesu, tak nas lažu i za sve drugo. Ijako je sva pisana povjest izgleda nekak lažna i izvitoperena, pa me nebi iznenedilo.Na kraju su im i astronauti sa navodnog prvog leta pošašavili, i danas odgovaraju na konferencijama na godišnjicam prvog leta,šturo i samo na unaprjed dogovorena pitanja! Jadnici valjda nemogu više izdržat što lažu cjeli život svjet a najviše SEBE! Vidjet čemo valjda jednom? Ak to doživimo. Ak nas prije toga ne potamane! He,he,he.

Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 13:08 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
CloudWalker je napisao/la:
Iskreno, ja imam više razloga pomisliti da je čitav svijet simulacija (matrix i te spike) nego da je čovjek bio na mjesecu.

A ono što mi je najapsurdnije u tim osporavanjima je upravo gornja fraza koju i inače svi koriste: "čovjek je bio na mjesecu!". Dakle ne "amerikanac je bio na mjesecu". Odlazak na mjesec je postignuće cijelog čovječanstva, potrebnom znanju i tehnologiji doprinijele su brojne nacije, brojni pojedinci, genijalni naučnici i izumitelji, od pamtivijeka zapravo. Amerika si je tek mogla financijski priuštiti trošak potreban za taj veliki pothvat. Odlazak na mjesec je simbolično postignuće, kruna uspona naše civilizacije, to je nešto čime se svaki običan čovjek bilo koje pripadnosti može ponositi i reći: "bili smo na mjesecu". Smiješno je da neki to pokušavaju (i to na prilično jadan način) poništiti, svima, pa i sebi.

Da i Amerikanci i NATO su u ratu u Iraku i Afganistanu iz humanitarnih razloga, a to je samo zato jer je CNN tako rekao. Isto tako GMO hrana je posve prilagođena ljudskoj ishrani, praseća ili pileća gripa je toliko smrtonosna da se svi moramo cijepiti tamifluom, a sve to samo zato jer su potvrdili na CNN-u.

Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 13:12 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
joe33 je napisao/la:
Iskreno, ja imam više razloga pomisliti da je čitav svijet simulacija (matrix i te spike) nego da je čovjek bio na mjesecu.

A ono što mi je najapsurdnije u tim osporavanjima je upravo gornja fraza koju i inače svi koriste: "čovjek je bio na mjesecu!". Dakle ne "amerikanac je bio na mjesecu". Odlazak na mjesec je postignuće cijelog čovječanstva, potrebnom znanju i tehnologiji doprinijele su brojne nacije, brojni pojedinci, genijalni naučnici i izumitelji, od pamtivijeka zapravo. Amerika si je tek mogla financijski priuštiti trošak potreban za taj veliki pothvat. Odlazak na mjesec je simbolično postignuće, kruna uspona naše civilizacije, to je nešto čime se svaki običan čovjek bilo koje pripadnosti može ponositi i reći: "bili smo na mjesecu". Smiješno je da neki to pokušavaju (i to na prilično jadan način) poništiti, svima, pa i sebi.

Da i Amerikanci i NATO su u ratu u Iraku i Afganistanu iz humanitarnih razloga, a to je samo zato jer je CNN tako rekao. Isto tako GMO hrana je posve prilagođena ljudskoj ishrani, praseća ili pileća gripa je toliko smrtonosna da se svi moramo cijepiti tamifluom, a sve to samo zato jer su potvrdili na CNN-u.

A ti ako ne voliš ribice - onda si peder! ;)

Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 13:44 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
joe33 je napisao/la:

A ti ako ne voliš ribice - onda si peder! ;)

A ti sve GUTAŠ 8)

Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 15:52 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Moram ovdje dodati i svoje mišljenje, ali samo zato što nisam našao niti jedno slično.
Slažem se sa Vranićem da je dobro vjerovati u to taman i da nije istina (kao što vjerujemo i u mnoge slične stvari), ali je isto tako dobro i da postoje oni koji sumnjaju u to. S tim u skladu je i moje uvjerenje da je čovjek zaista hodao po mjesecu. Naravno sljedi i mali "ali".
Neznam točno koji čovjek!
Naime, vjerujem da je čovjek bio na Mjesecu, ali isto tako vjerujem da je taj još uvjek gore. :amen:

1 Palac gore: : hrga    
Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 16:10 
Offline     DHV 2

Kaj misliš jel se raspal ili je još u komadu?He he he.

Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 16:37 
Offline     DHV 2

Član od: čet 03 ruj, 2009 8:45
Dao Palac gore: : 679 / Palac dolje: : 7
Dobio Palac gore: : 664 / Palac dolje: : 3
janjecic je napisao/la:
Kaj misliš jel se raspal ili je još u komadu?He he he.

To nam ti reci.. na interpletu sam našao neku čudnu fotku.... :Yahoo!:
Pravom mužu nije zima na Mjesecu ko ovoj pi.... odiza u grijanom svemirskom odijelu 8)

slika

mail: niviuk.hr@gmail.com
mob: 00385 91 612 00 69
Nikola Kuzmić

15 Palac gore: : bmutak, bosco, Box, CW, Draženko, Franco, hrga, joe33, Nina, Sonja, Tomica Solina, toni, Toomy, vedran_zgela, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 16:54 
Offline     DHV 2-3

Nik01 je napisao/la:
To nam ti reci.. na interpletu sam našao neku čudnu fotku.... :Yahoo!:
Pravom mužu nije zima na Mjesecu ko ovoj pi.... odiza u grijanom svemirskom odijelu 8)

Vidi se da je fake jer sjene totalno ne pašu, a i po zastavi je totalni bok za start iza!
Slična vozila proizvodi i Jozić, a vidi se i paraglider sa kacigom i ruksakom tako da je vjerojatno to montaža sa Zmajevca/Bilice (tamo često gonjaju po mraku i ponekad svijetle sa farovima auta).

6 Palac gore: : CW, isantek, Nik01, Toomy, vedran_zgela, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 17:02 
Offline     DHV 2

Član od: pet 11 ruj, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 166 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 77 / Palac dolje: : 1
Evo i ovi luđaci su se potrudili u vezi sa sjenama...ali nije ni njima za vjerovati jer su i oni Ameri. :-P

Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 17:07 
Offline     DHV 2

Član od: pet 11 ruj, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 166 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 77 / Palac dolje: : 1
A evo i nešto za prave ljubitelje teorije zavjere....

viewtopic.php?f=8&t=2922

Vrh

PostPostano: sri 16 stu, 2011 16:08 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
OK ... dali su bili gore ili ne je Hamletovsko pitanje..no ako su bili gor to su i zabiljezili... ogromno fotk najdete na linku http://www.apolloarchive.com/apollo_gallery.html ... meni se samo postavlja logicno pitanje...tih davnih godina nije bilo digitalcov... fotkalo se sa hazicima.... na roll filmu koji je to film moro Kodak narediti da je izdrzo tako visoke i niske temperature... vecina fotk je u boji dijapozitivi... a kak su mene ucili film, emulzija ne prenese tolike temperature...
a lunarno vozilo... hmmmm te gume bi mi prav dosle ... od ekstremno niskih temperatur do skoro 100 u plusu a one u vakumu drze brez problema i jos ih neraznese.... fakat dobra fora... a mi svakih sest mjeseci mjenjaj gume da ne placas kaznu.. :-D :-D :-D

Lp Sinisa

Vrh

PostPostano: sri 16 stu, 2011 16:23 
Offline     DHV 2

Neznam kak film podnosi i pojačano zračenje. Pa kaj se tiče ovog fičeka kojim su se vizili. Baš me zanima kak su ga spustili na mjesec. Vjerojatno ko lego kocke u kutiji, pa su ga na mjesecu slagali.A navodno ima i fest kila. A najteže od svega Amstringu,bilo se spustit niz par prečki lojtre prilikom izlaska iz broda. Ali kaj mi pametujemo. Pa oni sve mogu. :-D

Vrh

PostPostano: sri 16 stu, 2011 16:36 
Offline     DHV 2-3

Hmda...

Da čujem koliko ljudi misli da je ovo trik i da kotač ne može ovak levitirat u zraku obješen samo na jedan kraj osovine?

Vrh

PostPostano: sri 16 stu, 2011 17:08 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Sjetim kako smo se igrali kao klinci sa kotačima uvijek držeći u rukama dok se vrti pa bi dobili po nosu.

A vidi ovo:

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sri 16 stu, 2011 17:18 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Eh da zaboravio sam dodat da je jedan Hrvat patentirao leteće tanjure na principu ovog žiro efekta.
Naime ako postavite krug ili disk paralelno sa tangentom postavljenom na obod Zemlje te ga zavrtite velikom brzinom njegova centrifugalna sila poništiti će silu gravitacije odnosno djelovati će suprotno od smjera gravitacije.
Ako nekog interesira rado ću objasniti.

Vrh

PostPostano: sri 16 stu, 2011 18:42 
Offline     DHV 2-3

Hmda...

Da čujem koliko ljudi misli da je ovo trik i da kotač ne može ovak levitirat u zraku obješen samo na jedan kraj osovine?

Pa dobro, ovo je fakat iz srednje škole. Daj nešto teže.

Ipak je najgore kad ti netko pokaže ovo http://www.dudeman.net/siriusly/ufo/ast.html jer nakon toga možeš samo slegnuti ramenima. Možda mi nismo bili gore, ali ja sam uvjeren da su oni bili dole. Morao sam ovo staviti u poruku jer u svjetlu kotača koji zadržava položaj; ideš, (osnova svakog žiroskopa) izgledamo puno manje razvijeni čudeći se tome od naših predaka koji su rezbarili one rezbarije. Oni su nešto vidjeli i to "zapisali", a mi sa svom silom tehnike ne možemo zapisati ono što smo vidjeli kako bi potomcima nedvojbeno pokazali to što smo vidjeli.

Vrh

PostPostano: sri 16 stu, 2011 20:08 
Offline     DHV 2-3

Box je napisao/la:
Hmda...

Pa dobro, ovo je fakat iz srednje škole. Daj nešto teže.

Ipak je najgore kad ti netko pokaže ovo http://www.dudeman.net/siriusly/ufo/ast.html jer nakon toga možeš samo slegnuti ramenima. Možda mi nismo bili gore, ali ja sam uvjeren da su oni bili dole. Morao sam ovo staviti u poruku jer u svjetlu kotača koji zadržava položaj; ideš, (osnova svakog žiroskopa) izgledamo puno manje razvijeni čudeći se tome od naših predaka koji su rezbarili one rezbarije. Oni su nešto vidjeli i to "zapisali", a mi sa svom silom tehnike ne možemo zapisati ono što smo vidjeli kako bi potomcima nedvojbeno pokazali to što smo vidjeli.

Srednja škola ili ne, prvi put kad to vidi nikako ti nije jasno kako je to moguće. Čak i kad ti objasne i napišu formule i sve, opet je teško prihvatiti.
Poanta je da nas nama naoko nelogične i neituitivne stvari okružuju, a većinu stvari koje prihvaćamo i uzimamo zdravo za gotovo zapravo ne razumijemo i ne znamo objasniti. Odabiremo tek par stvari koje nam se čine posebno nevjerojatne i nerazumljive i odlučimo da je to zapravo nečija prevara, nekakva zavjera.

A što se tvog linka tiče... Svako valjda ima nešto... Nekome su to zavjere, nekome duhovi, nekome vanzemaljci...

Deniken?! :roll:
Tip je svjesno izmišljao stvari i krivotvorio činjenice i izvore. Običan prevarant koji je dobro iskoristio naše želje i maštu (i ja sam kao klinac gutao njegove knjige)...

Vrh

PostPostano: sri 16 stu, 2011 21:52 
Offline     DHV 2

Svi znamo da je zemlja jedan veliki permamantni (stalni ) magnet, čiji su magnetski polovi suprotni os geogravskih, pomaknuti za par stupnjeva od centra. Gravitaciona sila je jačina tog magneta, negdje jača, negdje slabija. Ovisno o poziciji na planetu.Ista ta sila je konstantna i mjerljiva.. Magneti istih polova se odbijaju. ako napravimo recimo stroj (elektromagnet) koji če stvarat magnetsko polje suprotno od smjera gravitacione sile,oni če se odbijat. Stroj če ovisno o jačini kontroliranog polja, lebdjeti ili biti odbačen od zemlje u svemir. To bi tak nekak trebalo funkcionirat kak ja kao laik gledam na to. Pa niš lakše! He he.Treba samo napravit taj strojček i stvar rješena.. :-D :-D Hajde Hrgetiču,daj ti skicu kak to tvoje funkcionira pa možda i mi jadnici, laici ,nešto naučimo kad već ne letimo i nemamo pametnija posla. :dash:

Vrh

PostPostano: sri 16 stu, 2011 22:14 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
janjecic je napisao/la:
Svi znamo da je zemlja jedan veliki permamantni (stalni ) magnet, čiji su magnetski polovi suprotni os geogravskih, pomaknuti za par stupnjeva od centra. Gravitaciona sila je jačina tog magneta, negdje jača, negdje slabija. Ovisno o poziciji na planetu.Ista ta sila je konstantna i mjerljiva.. Magneti istih polova se odbijaju. ako napravimo recimo stroj (elektromagnet) koji če stvarat magnetsko polje suprotno od smjera gravitacione sile,oni če se odbijat. Stroj če ovisno o jačini kontroliranog polja, lebdjeti ili biti odbačen od zemlje u svemir. To bi tak nekak trebalo funkcionirat kak ja kao laik gledam na to. Pa niš lakše! He he.Treba samo napravit taj strojček i stvar rješena.. :-D :-D Hajde Hrgetiču,daj ti skicu kak to tvoje funkcionira pa možda i mi jadnici, laici ,nešto naučimo kad već ne letimo i nemamo pametnija posla. :dash:

Janje moje milo, bolje ti je da ostaneš na Marsu ... pardon, Mjesecu ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: čet 17 stu, 2011 9:59 
Offline     DHV 2

Te vrak ebi Roman. Ti uopče neznaš uživat i mašti. Sanjaj malo i u boji! Ti pak misliš samo na paragliding, svoj Krk,more, kak buš kaj lovil, pojel i popil. :-D :beer:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: