»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 17 tra, 2026 15:53.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 66 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Tracking the role of clouds in climate change
PostPostano: pet 27 stu, 2009 9:16 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
CloudWalker je napisao/la:
nestanak ili promjena toka golfske struje - bez nje ćemo postati Kanada! Ona fucking Kanada iz vica s Mujom...

Bar ćemo voziti velike kamione i pecat u Savi losose, a ne šugave babuške pune kostiju koje smrde na naftu.
Šalamala, ali jedno (hladno) pročišćavanje bi nam dobro došlo, psihički i fizički.

Vrh

PostPostano: pet 27 stu, 2009 12:05 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 12:55
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 18 / Palac dolje: : 0
nestanak ili promjena toka golfske struje - bez nje ćemo postati Kanada! Ona fucking Kanada iz vica s Mujom...

Jedva čekam! Od uvijek sam želio posjetiti tu divnu zemlju Kanadu, a ovako ću to učiniti besplatno jer će Kanada doći k meni. :Yahoo!:

Vrh

PostPostano: pet 27 stu, 2009 12:15 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
marko je napisao/la:
Jedva čekam! Od uvijek sam želio posjetiti tu divnu zemlju Kanadu, a ovako ću to učiniti besplatno jer će Kanada doći k meni. :Yahoo!:

Samo se vi zezajte. Što mislite koliko ćemo letjeti kroz godinu?
Bit će letenja ko u Norveškoj: http://www.xcmag.com/articles/2009/10/4176/

Vrh

PostPostano: pet 27 stu, 2009 14:07 
Offline     DHV 2-3

Pa daj se odluči: oće l' bit' k'o u Kanadi il' k'o u Norveškoj?
I Norvežani imaju dobar ribolov.

Vrh

PostPostano: pet 27 stu, 2009 14:53 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Box je napisao/la:
Pa daj se odluči: oće l' bit' k'o u Kanadi il' k'o u Norveškoj?
I Norvežani imaju dobar ribolov.

Ja bi rade da bude ko u Švedskoj! Šveđanke su bolje od Norvežanki........... :slin:

Vrh

PostPostano: pet 27 stu, 2009 15:53 
Offline     DHV 2

Citat:

Ma oni su išli piti, a prije puta su bili toliko pijani da su zaboravili prognozu pogledati. Vidiš da tip kaže kako mu je bilo lijepo i svi su bili dobro raspoloženi i vraća se prvom prilikom(mislim da će se vratiti prije efekta globalnog zatopljenje).
Kako god bilo, bit će dva-tri dana godišnje za odletjeti u termici i još desetak dana za peglanje na kakvoj ledenoj padini i opet dobro, više ćemo skijati, sanjkati, praviti iglue i snjegoviće, svaki dan će biti kao bijeli Božić, računi za grijanje ogromni i opet dobro. Kao u kanadi ;) .

Vrh

PostPostano: sri 02 pro, 2009 16:44 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15

Čelnik Greenpeacea priznaje da je topljenje leda na polovima bila prevara

Bitno da se želi uvest Svjetska vlada koja će moći svima ubirat porez da se zaustavi zagrijavanje planeta. Kakav bullshit!

Vrh

PostPostano: sri 09 pro, 2009 15:18 
Offline     DHV 2-3

Nekako svi znamo o tome da su dinosauri i još neke vrste u jednom trenutku povijesti izumrli, ali mene je iznenadilo kad sam naišao na stranicu: http://en.wikipedia.org/wiki/Extinction_event
i skužio da je u povijesti zemlje bilo puno tih masovnih izumiranja. Još više su me zaprepastile njihove razmjere.
Npr. najveće masovno izumiranje vrsta dogodilo se prije 250 miliona godina (Great Dying) kad je izumrlo 90% morskih i 70% kopnenih vrsta. Kažu da je kralježnjacima trebalo 30mil godina da se 'oporave'.
Veliko izumiranje prije toga trajalo je čitavih 20mil godina. 20mil godina broj vrsta se smanjivao umjesto da raste!

Nezamislive brojke kad se usporedbe sa sićušnim razdobljem krhke egzistencije čovjeka...

Vrh

PostPostano: sri 09 pro, 2009 22:14 
Offline     DHV 2-3

Nezamislive brojke kad se usporedbe sa sićušnim razdobljem krhke egzistencije čovjeka...

Kao što rekoh u jednom postu, panika nastaje jer kratkovjeki čovjek želi sve sabiti u svoj mali život. Teško mu pada što neće dočekati aute na struju, pa to želi ubrzati šireći paniku o zagađivanju autima (koji, BTW doprinose stakleničkim plinovima sa svega 3%). Teško mu je što neće vidjeti još neku kometu ili padanje Zemlje u Sunce (ili obrnuto), što neće vidjeti Dinamo u Europi ili finesu 20 na PG. Uz sve to naučio je odašiljati poruke na daljinu, pa svoju frustraciju i paniku može širiti globalno i trenutno. Sve doživljava osobno, a najviše kupuje kreme protiv bora i vitaminske pripravke - sve u jednom jedinom cilju: ostati još malo ovdje. Zbog svega toga nisu ga plašili velike pijavice po Americi sve dok mu kolege čovjekoliki paničari nisu dojavili da se to može preseliti i kod njega. Zanimljivo! To što žuti nose gas maske usred grada usred bijela dana jednog europljanina uopće ne dira, ali topljenje leda na Grenlandu, poplava u Hamburgu i sušenje francuske loze - e, to je nešto sasvim drugo.
Treba samo ovo licemjerstvo nazvati pravim imenom. Jedina je prednost u svemu je što brinući se za vlastitu kožu možda nešto i promijenimo.
Dole dizeli - želimo živjeti još malo duže!

P.S. Bljak!

Vrh

PostPostano: ned 13 pro, 2009 14:06 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Sa svime se slažem Boxito, osim s ovim...

Box je napisao/la:

...Teško mu je što neće vidjeti još neku kometu ...ili finesu 20 na PG...!

Ja ososbno vjerujem da će već za našeg života PG krila dostići finesu 20+... kada? neznam, ali znam da hoće..., a možda će se naki od proizvođača dojetiti pa ga nazvati Kometa ili nekom od izvedenica tog imena kao ''Comet'', ''Commet'' ''Komet'' i slično

Vrh

PostPostano: pon 14 pro, 2009 11:45 
Offline     DHV 2-3

Red Baron je napisao/la:

Box je napisao/la:

Ja ososbno vjerujem da će već za našeg života PG krila dostići finesu 20+... kada? neznam, ali znam da hoće..., a možda će se naki od proizvođača dojetiti pa ga nazvati Kometa ili nekom od izvedenica tog imena kao ''Comet'', ''Commet'' ''Komet'' i slično

OK, onda finesu 140!
Shvatio si previše doslovno iliti bukvalno.

Vrh

PostPostano: pon 14 pro, 2009 12:00 
Offline     DHV 2-3

Box je napisao/la:
Red Baron je napisao/la:

Box je napisao/la:

OK, onda finesu 140!
Shvatio si previše doslovno iliti bukvalno.

I nastade prepirka oko toga da li možemo do kraja života dočekati finesu 20 na pg... A nikome nije čudno za Dinamo u Evropi... :lol: :lol:
Očito nema puno ljubitelja nogometa (još manje Dinama) na forumu..

Ja pak bukvalno mislim da finesa 20 nije dostižna u našem vijeku. Ili ćemo letjeti nešto što danas ne bi mogli uopće nazvati paraglider.
(Sorry Box, moramo biti bukvalni jer oko tvoje teze da su ljudi po prirodi licemjerni se i nema baš što raspravljati.)

Vrh

PostPostano: pon 14 pro, 2009 14:44 
Offline     DHV 2

Citat:
Očito nema puno ljubitelja nogometa (još manje Dinama) na forumu..

"Oni imaju svoj nogomet, a mi imamo svoja krila"
ovo sam negdje čuo ali ne mogu se sjetiti gdje, mislim da je bilo riječi o base-wingsuit jumperima.

A finesa 20... : unknown:

Vani pada snijeg, najavili su -15 za vikend itd. Napokon nesto normalno za ovo doba godine :Yahoo!:

Vrh

PostPostano: pon 14 pro, 2009 15:15 
Offline     DHV 2-3

Ja pak bukvalno mislim da finesa 20 nije dostižna u našem vijeku. Ili ćemo letjeti nešto što danas ne bi mogli uopće nazvati paraglider.
(Sorry Box, moramo biti bukvalni jer oko tvoje teze da su ljudi po prirodi licemjerni se i nema baš što raspravljati.)

Ostaje pitanje koliku će brojku dostići finesa za 10 ili 20 godina. Da li je ona u ovom ili nekom drugom vijeku dostižna ili pak za 10-tak godina, zaista je pitanje koje graniči sa apstrakcijom. To je jednostavno nemoguće predvidjeti. Ljudsko licemjerje upravo proizlazi iz toga da će biti teško letjeti na toj finesi, što zbog godina, a možda ju nećemo ni doživjeti.
Ipak, kako nada umire posljednja, ja sam iskreno uvjeren kako to uopće nije nedostižno. Do sada je bilo jako teško zamisliti finesu preko 8, pa zatim preko 9, a onda je netko rekao da preko 10 ne može bez željeznih štangi i sl. Danas je bolje šutjeti o tome jer izgleda da nemamo argumente koji govore da je to nemoguće. Odnosno, iste smo imali i prije, pa je finesa ipak narasla.
Sve ovo nema veze sa globalnim zatopljenjem (velika buka oko toga mi strašno ide na živce), ali je zgodno kao zasebna tema (iako već pomalo isprana). Rekao sam i prije, a i dalje tako mislim: ako je suđeno da se naša letjelica pretvori u nešto potpuno drugog oblika i od drugih materijala (keramičkih pločica, pilećih vratova sa perjem, najlona, papira, masnog kruha itd) ja sam jako ZA, sve dok to omogućuje letenje bez motora (ili bilo kakve dodatno uložene energije - dakle, slobodno!) te ako stane u ruksak kojeg može ponijeti i bilo koja djevojka. Ako će takva stvar imati finesu 20 i zahtijevati gedore kod sastavljanja opet sam jako ZA sve dok mogu sa tim pješke na Kupljenovo ili žičarom na Sljeme.
Mislim da ne treba biti sentimentalan prema nečemu što je pobijeđeno i poboljšano. Ono što je zaista važno je da nas digne bez buke i muke na 3 soma, da to možemo nositi na leđima te da nam ne treba više od 5-10 min za polijetanje.

Vrh

PostPostano: pon 14 pro, 2009 16:00 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Box je napisao/la:

Ostaje pitanje koliku će brojku dostići finesa za 10 ili 20 godina. Da li je ona u ovom ili nekom drugom vijeku dostižna ili pak za 10-tak godina, zaista je pitanje koje graniči sa apstrakcijom. To je jednostavno nemoguće predvidjeti. Ljudsko licemjerje upravo proizlazi iz toga da će biti teško letjeti na toj finesi, što zbog godina, a možda ju nećemo ni doživjeti.
Ipak, kako nada umire posljednja, ja sam iskreno uvjeren kako to uopće nije nedostižno. Do sada je bilo jako teško zamisliti finesu preko 8, pa zatim preko 9, a onda je netko rekao da preko 10 ne može bez željeznih štangi i sl. Danas je bolje šutjeti o tome jer izgleda da nemamo argumente koji govore da je to nemoguće. Odnosno, iste smo imali i prije, pa je finesa ipak narasla.
Sve ovo nema veze sa globalnim zatopljenjem (velika buka oko toga mi strašno ide na živce), ali je zgodno kao zasebna tema (iako već pomalo isprana). Rekao sam i prije, a i dalje tako mislim: ako je suđeno da se naša letjelica pretvori u nešto potpuno drugog oblika i od drugih materijala (keramičkih pločica, pilećih vratova sa perjem, najlona, papira, masnog kruha itd) ja sam jako ZA, sve dok to omogućuje letenje bez motora (ili bilo kakve dodatno uložene energije - dakle, slobodno!) te ako stane u ruksak kojeg može ponijeti i bilo koja djevojka. Ako će takva stvar imati finesu 20 i zahtijevati gedore kod sastavljanja opet sam jako ZA sve dok mogu sa tim pješke na Kupljenovo ili žičarom na Sljeme.
Mislim da ne treba biti sentimentalan prema nečemu što je pobijeđeno i poboljšano. Ono što je zaista važno je da nas digne bez buke i muke na 3 soma, da to možemo nositi na leđima te da nam ne treba više od 5-10 min za polijetanje.

E to je TO! :good:

Vrh

PostPostano: ned 20 pro, 2009 2:06 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
cujem da imate global warming u hrvatskoj. C02 i te fore da se sve topi od vrucine.

Vrh

PostPostano: ned 20 pro, 2009 10:03 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Jeje pingvini zjevaju.. danas kod mene na plotu -22 °C !?

Jebate al je ladno ! Uzimam dasku i pičim na najstrmiji breg u okolici ;))

Vrh

PostPostano: ned 20 pro, 2009 14:59 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
hrga je napisao/la:
cujem da imate global warming u hrvatskoj. C02 i te fore da se sve topi od vrucine.

Danas ne. Al za preksutra prognoziraju skok temperature do +25°C. Možda ipak pomalo neuobičajeno ;).

Vrh

PostPostano: čet 24 pro, 2009 8:04 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:16
Dao Palac gore: : 437 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 317 / Palac dolje: : 1
Naletjeh na YT kanal sa srodnom tematikom, pa da podijelim sa Vama:

http://www.youtube.com/user/CowboyBebop2012#p/c/01EDD419A82B12D3

Inače, netko se jako trudi oko toga :hi: , filmovi imaju hr titlove i opširne komentare, a osim globalnih klimatskih promjena obrađuje i druge "teorije zavjere".
Materijal za razmišljanje u ovo nadolazeće blagdansko vrijeme 8)

LP,
T!

Tomislav Međeral • mob: +385 91 522 7551 • e-mail: info(at)sky-country.net

slika

Vrh

PostPostano: uto 12 sij, 2010 15:34 
Offline     DHV 2-3

hrga je napisao/la:
Bitno da se želi uvest Svjetska vlada koja će moći svima ubirat porez da se zaustavi zagrijavanje planeta. Kakav bullshit!

Oko zatopljenja se često spominju neki uzorci na vremenskom rasponu koji je prekratak. Jer kao, bilo je sigurno u povijesti zemlje još perioda poput našeg na koje čovjek nije utjecao. Mislim da je to irelevantno. Ako se može utvrditi da postoji zatopljenje u odnosu na dugogodišnji prosjek i da mu je čovjek glavni uzrok onda se ono mora spriječiti, bez obzira na to što je dosad bilo puno zatopljenja koja su nastala 'sama od sebe' (nekim drugim mehanizmom). Sigurno je da će se zemlja i klima nakon nekog perioda potpuno oporaviti, ali uz koje posljedice? U jednom prijašnjem postu spomenuo sam velika izumiranja u povijesti zemlje koja su nastala 'sama od sebe'. Za zemlju kao cjelinu jedno malo izumiranje koji će pobiti par samo posto vrsta i trajati siću od par sto hiljada godina može za nas ljude značiti život u paklu čak i ako ga preživimo. Za nas je sasvim irelevantno što zemlja i klima ima super sustav samoregulacije koji će u 'kratkom vremenu' sve vratiti na staro.

Jedna od disturbing stvari koju sam pročitao je da nastupanje takvog extinction eventa može biti jako brzo i da zapravo nećemo imati vremena da se pripremimo. Zato mislim da bi zaključak trebao biti: bez obzira je li cijeli lanac silogizama od ljudi do promjene klime do kraja točan, i bez obzira koliko su topla razdoblja bila česta u povijesti zemlje i da li su imala drastične posljedice poput ledenog doba i/ili extinction eventa ili nisu, mislim da svakako moramo itekako puhati na hladno i napraviti sve da šansu za to smanjimo.
Naravno, nije pravi način jednostavno zabraniti nerazvijenima da se razvijaju pomoću najjeftinije, ali najprljavije energije - treba napraviti puno više...

Naravno, mene jako zanima ispravnost spomenutih silogizama, veličina ovog zatopljenja u odnosu na redovne nedrastične oscilacije koje zemaljska klima prolazi 'sama od sebe' i lanac posljedica koje zatopljenje može imati obzirom na svoju veličinu no zbilja mislim da jednostavno nije u redu ignorirati problem nudeći jedino nekakve teorije globalnih zavjera. Čak i da postoji zavjera, opasnost je mislim realna i treba je prevenirati.

Ono što mi u toj teoriji zavjere inače posebno smrdi je činjenica da nikakvi sporazumi neće natjerati nerazvijene sa se žrtvuju i ne koriste prljavu energiju za svoj industrijski razvoj, morat će im se u tome itekako pomoći ogromnim sredstvima istovremeno čisteći vlastito korištenje prljave energije. Kakva je to zavjera kojoj je na kraju glavno sredstvo nekakav diplomatski pritisak od kojeg 100% neće biti ništa bez dodatnih ulaganja.

Inače, glede mede i podizanja mora uslijed globalnog zatopljenja postoje već neke lude ideje o amfibijskim gradovima:

slika

2 Palac gore: : Danči, Toomy    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 66 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: