»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 27 tra, 2026 16:27.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 38 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Radni dan u EU
PostPostano: čet 06 pro, 2012 16:31 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Vrlo je vjerojatno kako ću sljedeće godine zatvoriti firmu i otpustiti ljude koji će se pridružiti broju nezaposlenih i živjeti od ne znam čega. Borit ću se i dalje da se to ne dogodi (kao i do sada) jer sam kreten i već dovoljno mator da mi bude teško odperjati za Australiju.
Ipak...

slika

16 Palac gore: : benco, dr zdravko, flyingzeko1, Franco, ksmokvina, M.R., marin, profa, Red Baron, Robi Lepi, Roman Lavriv, Tomica Solina, vedran_zgela, zec, zupanich, čule    
Vrh

Naslov: Re: Radni dan u EU
PostPostano: čet 06 pro, 2012 20:29 
Offline     DHV 2

Član od: pon 19 lis, 2009 8:16
Dao Palac gore: : 193 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 66 / Palac dolje: : 1
ja cu zato gledati da ne omatorim ko ti pa da jos na vrijeme stignem odperjati za Australiju... :ROFL:

Vrh

PostPostano: čet 06 pro, 2012 21:15 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Ma neka... i nama će tako bit kad uđemo u E.U. :-D

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: pet 07 pro, 2012 8:05 
Offline     DHV 2

Član od: ned 28 stu, 2010 8:56
Dao Palac gore: : 651 / Palac dolje: : 17
Dobio Palac gore: : 75 / Palac dolje: : 12
nama je več 20 godina tako samo mi smo ovce i blejimo u kafičima čekajuči da nam ONI reše probleme koje ni sebi ne mogu rešiti...toliko pozdrav!

1 Palac dolje: : zlatko2508
Vrh

PostPostano: pet 07 pro, 2012 9:55 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
He, he,
Nama će sigurno biti bolje u EU. Povijest je dokazala da se Hrvat nezna birnuti sam za sebe, već uvijek mora imati nekog patrona da mu govori što je najbolje za njega. Od stoljeća sedmog, pa preko Otomanskog i Habsburškog carstva, pa kojekakvih SHS-ova i SFRJova, Franja i Josipa ovakvih i onakvih... konačno smo dobili priliku da se dokažemo kao samostalni.
I gdje smo sad?
Evo imali smo probni rok od 20 godina i šta smo dokazali? Da smo totalni FENOMEN. Uspjeli smo uništiti ono što je već bilo 100% uništeno, što ratom, što "Bivšom državom", koju još dan danas neki okrivljuju za sve.
Ne dragi moji, nitko nam nije kriv već smo si sami krivi. Sad nam fino dolazi veliki brat EU, pa ćemo idućih 50 godina plesati po njihovoj glazbi... a šta onda?
Valjda opet neki rat...
Kao što Box veli, ja sam već previše mator i imam jedan rat u guzici, ali se nadam da će do tada moja djeca i unuci već biti u nekoj Australiji, ili Novom Zelandu... ili na Marsu. Čuo sam da prema tamo prvi pioniri kreću negdje oko 2020. Taman!

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pet 07 pro, 2012 13:56 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 23 srp, 2012 10:55
Dao Palac gore: : 223 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 25 / Palac dolje: : 0
povijest mi nije isla najbolje,ali nekak mi je u sijecanju da su balkanci razhebali svaki savez...bas me zanima kak bude ispalo s ovim.
kaj se tice Australije...mozda netko zeli raseliti pucanstvo i naseliti svojim,ili...?
:morning:

It is not the years in your life that count.
It´s the life in your years.

Vrh

PostPostano: pet 07 pro, 2012 22:42 
Offline     DHV 2

Član od: sub 10 lis, 2009 20:01
Dao Palac gore: : 3406 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 105 / Palac dolje: : 1
A Canada, nije da se ne spomene :good:

Vrh

PostPostano: sub 08 pro, 2012 6:52 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
ili u toplije krajeve kao Mexico.

Moram priznat da odluka koju sam donio o preseljenju za veći dio godine tu nije bila laka, ali sada mogu reći da se počela isplačivati.
Škola je pomalo krenula i paragliding ovdje postaje hit malo pomalo.
Tečaj košta 3-4 puta više nego u Hr i ljudi to plate bez beda, a i moram priznat da imam dosta dobru reputaciju ovdje tako da prodam natjecateljske tečajeve bez beda. Ovdje se od paraglidinga da dobro živjet.

BTW. Ovaj mjesec imamo tri tekme tu s time da je nagradni fond na dvije sve skupa 12 000 USD. Bit će nešto konkurencije, ali se isplati boriti :-)
Također ta treća tekma je potpuno besplatna za pilote. Besplatan prijevoz sa aerodroma, besplatan hotel i sve piz koje idu uz tekmu. Nemoš vjerovat. Medijski pokriveno do jaja. Nema krize u Mexicu, ljudi puni para.

Pozdrav iz sunčanog Mexico City-a.

13 Palac gore: : bmutak, gburazer, grgos, jerry, joe33, kbelcar, kmikac, Robi Lepi, solarich, SrečkoJ, vedran_zgela, zec, zlatko2508    
Vrh

Naslov: Radni dan u EU
PostPostano: sub 08 pro, 2012 8:27 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 11 ruj, 2009 21:39
Dao Palac gore: : 1048 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 714 / Palac dolje: : 2
...... zavidan! i ja bih...

Ovdje mecava, a gdje je jos proljece ?

....using tapatalk....

1 Palac gore: : zec    
Vrh

PostPostano: sub 08 pro, 2012 8:32 
Offline     DHV 2

jedna ovca dade palac dole ta izgleda nezna ni blejati...toliko pozdrav!

Vrh

PostPostano: sub 08 pro, 2012 9:57 
Offline     DHV 2

Član od: sri 02 vel, 2011 12:40
Dao Palac gore: : 343 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 647 / Palac dolje: : 1
Australia, Novi Zeland, Kanada, Meksiko, Amerika. Destinacije od prije 2-3 desetljeća za život kao u raju.
Pogreška; tko je otišao tamo i vratio se bogat, a da nije zasukao rukave i radio kao crnac na plantaži pamuka, odričući se svega zemaljskog i stavljajući svaki peni u kasicu prasicu.
A mi ovdje ne želimo raditi više od 7,5 sati i očekujemo bogatstvo za maximalno godinu dana. Poslje toga idemo u birtiju sa ekipom, a ženi ostavimo karticu "da nam ne smeta dok smo sa ekipom". A u birtiji kukamo kako je sve poskupilo.
Po veličini auta procjenjujemo koliko je tko bogat ili siromašan.
Danas nije bajno nigdje, možda je kod nas malo manje bajno, ali da li je ta mala razlika vrijedna tolikog odricanja. Otići u pečalbu i raditi, raditi, raditi, da bi rekao da si zaradio u 30 godina za stan i auto.
Vratija se Šime iz Amerike i on postade glavna faca u selu. Spremio par dolara u čarapu i svi se čude kako je uspija. A kaj je tamo radio i koliko sati dnevno. To niko ne pita.
Evo savjeta za one koji misle da je svugdje bolje nego u Hrvatskoj. Radi dnevno 10-12 sati, ako imaš posao, nađi još jedan (ne biraj posao već prihvati prvi koji se nudi), pa s posla ravno u sobićak koji si iznajmio od babe koja više ne može uzgajati piliće, pa joj je jedna prostorija ostala prazna na jedan sendvić i čašu vode, Nedjeljom dva sendvića i čašu mlijeka, pa pravac šljaka jer tu leži para. Dok se ljen narod odmara ti zaradiš duplo. I tako godinu dana, onako čisto za referencu, da vidiš možeš li tako 30 godina. Para će biti puno više nego što misliš.
I eto ti Amerike, a da nisi ni kartu platio.
No, opet pitam da li je to vrijedno truda.
Svako od Vas ima PG opreme u vrijednosti od x T€, a zašto. Jer imaš gušta u tome, i za to ćeš naći pare. E tako se ne štedi.

Tko su ljudi na Boxovim slikama (osim zadnje). Baš oni kojima se ne radi i uvijek su protiv nečega. Grci traže pare da nastave po starom, manje više kao i Španjolci uz brdo doseljenika trećeg svijeta. Bosanci, ups pardon Slovenci, evo ista priča da ne ponavljam. Svi su oni naučili na pare koje nisu zaradili.
Kod nas, da završim, nije bolje, ali uistinu nije gore nego drugdje. Ako misliš raditi, možeš zaraditi za pristojan život, ili se prepustiti sanjarenju o Šiminoj Americi i misliti kako tamo pare rastu na drvu.

4 Palac gore: : bmutak, flyingzeko1, Josip K-T, solarich    
Vrh

PostPostano: sub 08 pro, 2012 11:08 
Offline     DHV 2

Član od: pon 21 ruj, 2009 21:33
Dao Palac gore: : 308 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 337 / Palac dolje: : 1
hrga je napisao/la:
ili u toplije krajeve kao Mexico.

Moram priznat da odluka koju sam donio o preseljenju za veći dio godine tu nije bila laka, ali sada mogu reći da se počela isplačivati.
Škola je pomalo krenula i paragliding ovdje postaje hit malo pomalo.
Tečaj košta 3-4 puta više nego u Hr i ljudi to plate bez beda, a i moram priznat da imam dosta dobru reputaciju ovdje tako da prodam natjecateljske tečajeve bez beda. Ovdje se od paraglidinga da dobro živjet.

BTW. Ovaj mjesec imamo tri tekme tu s time da je nagradni fond na dvije sve skupa 12 000 USD. Bit će nešto konkurencije, ali se isplati boriti :-)
Također ta treća tekma je potpuno besplatna za pilote. Besplatan prijevoz sa aerodroma, besplatan hotel i sve piz koje idu uz tekmu. Nemoš vjerovat. Medijski pokriveno do jaja. Nema krize u Mexicu, ljudi puni para.

Pozdrav iz sunčanog Mexico City-a.

Jebate Hrga , samo "kuriš". Daj pošalji neku fotku-znaš da slika govori tisuću riječi.
Možda sam to trebal napraviti 91 ( jer si Hrvatska sa mnom nije baš pomogla u medjuvremenu), ali mislim da ću, čim Hr dođe na Slo level (ako ne prije), iči vidjet svijeta.
Australiju sam eliminirao jer tam ide Robi. Znači- oni su zgoreli. :-D

Mexico je interesantan jer smo već prošle godine Vladek i ja odrađivali neke pripreme. Evo dokaza:

slika

:roll:

Lp Kiki

10 Palac gore: : bmutak, hrga, Marko Šipek, Nik01, Nina, Red Baron, Robi Lepi, Toomy, vedran_zgela, zec    
Vrh

PostPostano: sub 08 pro, 2012 11:45 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 1383 / Palac dolje: : 14
Dobio Palac gore: : 282 / Palac dolje: : 3
dr zdravko je napisao/la:
jedna ovca dade palac dole ta izgleda nezna ni blejati...toliko pozdrav!

Ti Šešelj blejite to vam jedino preostalo :ROFL:

1 Palac dolje: : dr zdravko
Vrh

PostPostano: sub 08 pro, 2012 13:06 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Citat:
Kod nas, da završim, nije bolje, ali uistinu nije gore nego drugdje.

Moram priznat da se djelomično varaš. Ima tu nekih stvari koje nisu naj, ali što se tiče radit i zaradit to je druga stvar. Ako odeš u Ameriku bez škole onda češ crnčit to stoji. Ako dođeš i tu u Mexico bez škole gladan ćeš biti, ali ako imaš školu a još Evropljanin...
Npr plaća osobe sa faxom ovdje se kreće od 10-50 000 kn. Doktor ima 45 000kn plaću ovdje hej.
Žena je u sredini i radi od doma. Naradi se, ali zato smo kupili pred mjesec dana Pathfinder LE od 270Ks o čemu u Hrvatskoj sam mogao samo maštat.
Tko još ima u Hrvatskoj plaću sa faxom npr 25 000 kn, a da nije neki politički spodobnik.
Prošle godine smo bili u Hr, žena je mogla gledat poslove smao kao čistačica za 2500kn mada ni to nebi dobila.
Ne vidiš koliko je u k u Hrvatskoj dok ne izađeš van i ne vidiš da se od rada može dobro živjeti.
Mexico je super bogata zemlja koja kad malo dovede u red narkose može biti stvarno ok mjesto.

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sub 08 pro, 2012 14:18 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
hrga je napisao/la:
Mexico je super bogata zemlja koja kad malo dovede u red narkose može biti stvarno ok mjesto.

Hrvatska je super bogata zemlja koja kad malo dovede u red političare može biti stvarno ok mjesto.[

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

2 Palac gore: : dr zdravko, Jure    
Vrh

PostPostano: sub 08 pro, 2012 15:19 
Offline     DHV 2

ne znam kakova je tu poveznica sa šešeljem ( to samo ovce znaju) moji rođaci po maminoj liniji bili su uvjek u vrhu hrvatske vlasti od ndh do samostalne hrvatske ( mintasi) a gdje su bili tvoji ? ... toliko pozdrav!

Vrh

PostPostano: sub 08 pro, 2012 20:27 
Offline     DHV 2

Član od: sub 21 stu, 2009 22:32
Dao Palac gore: : 146 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 115 / Palac dolje: : 0
hrga je napisao/la:
Citat:
Ako dođeš i tu u Mexico bez škole gladan ćeš biti, ali ako imaš školu a još Evropljanin...

A dali ti je poznato kako je sa gradjevinom u Mexiku, kako bi prosli mi "sljakeri" koji radimo na gradjevini sa teskim radnim strojevima i kamionima??

Vrh

PostPostano: ned 09 pro, 2012 10:00 
Offline     DHV 2

Član od: sub 29 kol, 2009 21:15
Dao Palac gore: : 780 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 927 / Palac dolje: : 0
hrga je napisao/la:
Žena je u sredini i radi od doma. Naradi se, ali zato smo kupili pred mjesec dana Pathfinder LE od 270Ks o čemu u Hrvatskoj sam mogao samo maštat.

Samo, ne vjerujem da je cijena toga auta ista u MX i kod nas... je tak? Kod nas su cijene auta valjda najviše na svijetu. Ipak, ljudi kupuju nove aute, dižu kredite i onda kukaju da se nema... e jebi ga tak. Sramota je voziti auto stariji od 10 g.
Ostalo itekako stoji, ali to je več previše puta prožvakana tema.
Kod nas u biti i nije tako strašno, dapače, može čovjek i biti sretan, samo treba svakodnevno napraviti jednu stvar - kad počne Dnevnik prebaciti na Discovery ili sl., i :Yahoo!:

2 Palac gore: : vedran_zgela, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: ned 09 pro, 2012 11:45 
Offline     DHV 2

Član od: sub 26 ruj, 2009 10:37
Dao Palac gore: : 318 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 208 / Palac dolje: : 2
Michi je napisao/la:
Australia, Novi Zeland, Kanada, Meksiko, Amerika. Destinacije od prije 2-3 desetljeća za život kao u raju.
Pogreška; tko je otišao tamo i vratio se bogat, a da nije zasukao rukave i radio kao crnac na plantaži pamuka, odričući se svega zemaljskog i stavljajući svaki peni u kasicu prasicu.
A mi ovdje ne želimo raditi više od 7,5 sati i očekujemo bogatstvo za maximalno godinu dana. Poslje toga idemo u birtiju sa ekipom, a ženi ostavimo karticu "da nam ne smeta dok smo sa ekipom". A u birtiji kukamo kako je sve poskupilo.
Po veličini auta procjenjujemo koliko je tko bogat ili siromašan.
Danas nije bajno nigdje, možda je kod nas malo manje bajno, ali da li je ta mala razlika vrijedna tolikog odricanja. Otići u pečalbu i raditi, raditi, raditi, da bi rekao da si zaradio u 30 godina za stan i auto.
Vratija se Šime iz Amerike i on postade glavna faca u selu. Spremio par dolara u čarapu i svi se čude kako je uspija. A kaj je tamo radio i koliko sati dnevno. To niko ne pita.
Evo savjeta za one koji misle da je svugdje bolje nego u Hrvatskoj. Radi dnevno 10-12 sati, ako imaš posao, nađi još jedan (ne biraj posao već prihvati prvi koji se nudi), pa s posla ravno u sobićak koji si iznajmio od babe koja više ne može uzgajati piliće, pa joj je jedna prostorija ostala prazna na jedan sendvić i čašu vode, Nedjeljom dva sendvića i čašu mlijeka, pa pravac šljaka jer tu leži para. Dok se ljen narod odmara ti zaradiš duplo. I tako godinu dana, onako čisto za referencu, da vidiš možeš li tako 30 godina. Para će biti puno više nego što misliš.
I eto ti Amerike, a da nisi ni kartu platio.
No, opet pitam da li je to vrijedno truda.
Svako od Vas ima PG opreme u vrijednosti od x T€, a zašto. Jer imaš gušta u tome, i za to ćeš naći pare. E tako se ne štedi.

Tko su ljudi na Boxovim slikama (osim zadnje). Baš oni kojima se ne radi i uvijek su protiv nečega. Grci traže pare da nastave po starom, manje više kao i Španjolci uz brdo doseljenika trećeg svijeta. Bosanci, ups pardon Slovenci, evo ista priča da ne ponavljam. Svi su oni naučili na pare koje nisu zaradili.
Kod nas, da završim, nije bolje, ali uistinu nije gore nego drugdje. Ako misliš raditi, možeš zaraditi za pristojan život, ili se prepustiti sanjarenju o Šiminoj Americi i misliti kako tamo pare rastu na drvu.

Michi,potpisujem svaku tvoju rečenicu.... :good:

Vrh

PostPostano: ned 09 pro, 2012 12:29 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
GO HRGA !

Ajd konačno da nešto izvučeš iz tolko jebenog riskiranja i prhanja..
Frendica me zove na NZ.. Veli da je nazaposlenost 3% i to zato kaj su određeni odlučili 'ne radit' jel im je socijalna pomoć dosta. Za Australiju je teško dobit radnu vizu, al odeš prvo godinu na NZ i posle dobiš AU vizu ekpresno. U Kanadi se da fiino zaradit, al je vrijeme i prostor stvarno brutala..

Ovdi doma je stvarno postalo ozbiljno. Još koju godinu tak i počeli bumo past travu tam di je bude..
Jebote, vodeči klanovi i klanice lože krizu ko da su odlučili smanjit broj ljudi na svjetu i ponovo napravit dovoljan broj robova očajnih od siromaštva. Valjda su kinezi popizdili lagano, pa prisilno pripremaju nove zalihe. Al to nemre dobro završit, pogotovo ne na taj način..

2 Palac gore: : hrga, vedran_zgela    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 38 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: