»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 27 tra, 2026 12:23.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Natjecanje samo za bogate!
PostPostano: pon 31 sij, 2011 15:26 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Nadam se da sam ovo stavio na dobro mjesto. Neka moderatori presude, al' mislim da je ipak događanje i da ima veze sa natjecanjem.
(a i da će tek biti događanje - hoće bogami)

Dakle, nakon nekoliko glasina koje su počele kružiti uokolo, a usred posla prikupljanja sportskih dozvola i ispunjavanja Zahtjeva za svoj natjecateljski tim, ponukan sam provjeriti uvjete za produljenje sportskih dozvola za ovu godinu. Nažalost, naš predstavnik pri HZS-u o tome nezna ništa jer ga ovi nisu o tome obavijestili, a gđa. Blaženka (tajnica u HZS-u koja nam svima riješava upravo te naše dozvole i markice) potvrdila mi je da se treba donijeti Odluka o novim cijenama za te FAI markice (da budem precizniji: za produljenje sportske dozvole jer sumnjam da je FAI podigao cijenu). Prema Pravilniku obavezni smo te zahtjeve predati, čini mi se, do kraja 2. mjeseca, a Odluka će, prema riječima gđe. Blaženke, biti donešena vrlo brzo. Odnosno, neće biti produljivanja dozvola dok se ne bude znala nova cijena.
Zvao sam i našu vrlu Agenciju koja, iako nema ništa sa HZS-om, treba biti informirana o takvim stvarima. Ako ni zbog čega drugog, a ono kao naši prijatelji.
Ah, zaboravih, da ne ispadne kako sam počeo kuhat bezveze i zbog neke siće, obavijestit ću vas i o cijeni. Dakle, ne radi se više o 20 KN za FAI markicu, ne radi se ni o 40 KN, bogme nema govora ni o 80 KN, a vjerujte kako nisam čuo ništa ni o 160 KN... cifra je daleko veća!

Tu moram ponovo napraviti pauzu da se malo smirim i iznesem neka svoja razmišljanja.
Slažem se da je cijena od 20 KN zaista simbolična. Ipak, članarinu plaćamo svojim klubovima (200-300 KN) i očekujemo da nam oni omoguće da se natječemo. Kako kod nas taj natjecateljski duh nije baš jako prisutan (što zbog nedostatka tekmi, što zbog nedostatka para za kotizacije, putovanja, smještaje, nagrade, prijevoze, opremu itd, itd, itd...) u zadnje vrijeme je teško zadržati nekakvu pozitivnu motivaciju prema natjecanju. Vjerujte mi, kao Team Leader znam o čemu pričam. Ipak, nekako to držimo na hrpi i to naše jedno jedino (ako ne bude FOH-a, a vjerujem da će biti) natjecanje godišnje relativno je dobro posjećeno. Ove godine, Državno je otišlo u Makedoniju. Tu nisam pretjerano reagirao, ali uvjeren sam kako je to govnu pljuska. Bio sam tamo i zaista je super! Tereni su mrak, hrana i cuga jeftini, ali je put dugačak ko janjeća crijeva. Uz to treba odvojiti i nešto više slobodnih dana (na poslu, ali i od familije koje očekuje da ćete ih voditi i na more). Očekujem znatno slabiju posjećenost!!!
Znači, prema zaključku organizatora naših natjecanja, organizacija se neisplati! Teško je skupiti sredstva, nagrade su siromašne, a kotizacije ne smiješ ni taknuti jer tek onda nećeš imati nikoga. Stoga je spas potražen u zajedničkoj organizaciji i seljenju u Makedoniju. Nažalost, to omogućuje organizaciju, ali ne i veliku posjećenost hrvatskih natjecatelja.

E sad, kad je već sve u banani jer nema love, i kad nam je to Državno 300 eura udaljeno od Zagreba, morat ćete još platiti i FAI markicu bez koje se nećete moći natjecati, a u iznosu većem nego što je članarina u vašem klubu ili kotizacija za vikend FAI2 tekmu, tj. čitavih 400,00 KN.

Zadnja izmjena: Box; pon 31 sij, 2011 15:57; ukupno mijenjano 1 put/a.

1 Palac gore: : VedranMRi    
Vrh

Naslov: Re: Natjecanje samo za bogate!
PostPostano: pon 31 sij, 2011 15:46 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Jeap.. bi danas u HZSu.. čuo od tete.. skoro me fršlognulo.. reko, de mi javite, da znam kolko će ljudi odustat..

Vrh

PostPostano: pon 31 sij, 2011 16:00 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Box je napisao/la:
Dakle, ne radi se više o 20 KN za FAI markicu..... morat ćete još platiti i FAI markicu bez koje se nećete moći natjecati, a u iznosu većem nego što je članarina u vašem klubu ili kotizacija za vikend FAI2 tekmu, tj. čitavih 400,00 KN.

Ako bude fakat tako... :dash:

Valjda je prvo trebalo navuć ljude da vade natjecateljske dozvole, da tržište polako raste, i sad je vrijeme za žetvu. ;-)
Ko s narkomanima, prvo džabe, a onda daj pare. :evil:

Vedran je napisao/la:
Jeap.. bi danas u HZSu.. čuo od tete.. skoro me fršlognulo.. reko, de mi javite, da znam kolko će ljudi odustat..

Kako se inače natječem najviše jednom godišnje, dobro ću si razmisliti vrijedi li mi dat 400 kn za to pravo...Inače, mislim da nas puno ima sličnu učestalost nastupa.

Koliko produljenje dođe npr. u Sloveniji?

Vrh

PostPostano: pon 31 sij, 2011 16:02 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Joj Zume fakat ne znam sto bih rekao...

Bolje da nisi ovo napisao jer lagano opet pocinjem bacat na agresivu...

Nebih htio pocet iznosit epitete za te vrhovne organizacije kako me nebi tuzili, jer bi im i to mogao postati nacin za zaradu, banda neradnicka... (ovo je bio tek jedan blagi)...

E, a ko to uopce odlucuje o cijeni jedne takve potrebe...?
I dali se, nedaj boze, pitam to kao glupi porezni obveznik koji ostavlja preko 20000Kn minimalno obaveznih poreznih obaveza u banditsku kasu mjesecno, moze li se doci do ikakvih troskovnika... ?
Bas me interesira, sto bi Seselj rekao, "koliko govana mogu izasrat za to"...

Ziher sam da je poskupila voda za slinjenje markice, tinta za napisat godinu i toner za printer. A i terabajte na hardu je sve teze urezivat...

Uopce nije sad bitno imam li ili nemam, ili ako hocu nek platim, ili ako mi se ne svidja nek se ne tekmam... Nego kako im nije neugodno nesto dignuti za preko 1000 posto... Mi smo izgleda stvarno veslo sisali...

LP!

P.S.
A jesi me raspizdio u sekundi... To ni Lufthansa nije uspjela...
Sorry svim dobrim ljudima koji ovo moraju citat...

Zadnja izmjena: Zoki; pon 31 sij, 2011 16:40; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pon 31 sij, 2011 16:18 
Offline     DHV 2-3

Citat:
ako se inače natječem najviše jednom godišnje, dobro ću si razmisliti vrijedi li mi dat 400 kn za to pravo...Inače, mislim da nas puno ima sličnu učestalost nastupa.

A gle, HZS je u blokadi i neznam da li može uopće u stečaj. Serem, naravno, nemam potpunu informaciju.

Na skupšitini sam dobio papir (financijsko izvješće) na kojemu uredno piše da neki nisu platili 3 godine članarinu, bave se zrakoplovnim sportom isključivo komercijalno, a uz sve to još dobiju i 10.000,00 KN sponzorstva i imaju pravo glasa. Nevjerojatno! Tajnik kaže da ih pritišću iz OI-a, pa da moraju takve držat tamo (bulshit). Naravno, naši klubovi, koji redovito plaćaju u isto vrijeme ostaju pridruženi članovi godinama. Da ne spominjem kako veći dio budžeta ide na hladni pogon (plaće, prostor, telefoni i sl.). E sad, kad fali para, dat će najbrojniji natjecatelji, a to sigurno nisu balonaši. Ako će ih to spasiti dat ću 800, ali znam da neće i samo će bit nepotrebnog animoziteta (i ovako ga je dosta).

Vjerujem, pače siguran sam, da će mnogi natjecatelji (koji lete to naše Državno više rekreativno nego radi bodova) odustati od toga. Jedina FAI2 tekma u Hrvata ostaje FOH, a za nju će biti, osim kotizacije, potrebno izdvojiti i tih 400,00 KN za taj jedan vikend natjecanja u HR. Ovo definitivno ne ide na ruku razvoja ovog sporta i dogodit će se upravo ono o čemu pričam već godinama: stroža pravila + skupa oprema + skuplji liječnički + skuplje dozvole + skuplje FAI markice + dulja i skuplja obuka = 20 paraglidera koji imaju para za sve to (baš kao i ostali piloti).

Po meni je tih 400,00 KN početak kraja natjecanja u HR!

Namjerno talasam prije donošenja Odluke (u nadi da mogu nešto promijeniti) i ispričat ću se javno bude li cijena ostala nepromijenjena i bude li ispalo kako su sve ovo samo glasine.

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pon 31 sij, 2011 17:19 
Offline     DHV 2-3

Zoki je napisao/la:

I ja isto sori svim dobrim ljudima...
Ipak,
Kao Team Leader PG kluba Feniks, neću slati zahtjev za produljenje sportskih dozvola dok me netko ne obavijesti o novim uvjetima. Ocijeni li klub te uvjete kao neprihvatljive razmislit ćemo o daljnim koracima i o nastavku natjecanja.
Nadalje,
predložit ću Izvršnom odboru prestanak plaćanja članarine HZS-u, dakle, prestanak članstva koje ionako nemamo iako to plaćamo za razliku od nekih. E pa kad već nemam pravo glasa onda neće ni oni imati mojih soma kuna.
Dignu li cijene FAI markica za 2000% onda ja zahtjevam od njih sponzorstvo za svaku tekmu u iznosu od najmanje 5.000,00 KN + 50% nagradnog fonda (inače, što će mi njihov predstavnik na otvaranju i zatvaranju?!). Kao organizatori FOH-a (jedine FAI2 tekme u HR u 2011.) najvjerojatnije ćemo uvidjeti besmislenost te organizacije (jer možda nećemo ni biti članovi HZS-a u tom trenutku).

Da malo primirimo strasti! Treba razgovarati mirno i pribrano. Malo sam puko jer želim djelovati preventivno i možda sve ovo utječe na (tj. spriječi) donošenje takve odluke.
Istovremeno, JAKO sam razočaran u ljude (i prijatelje paraglidere) koji su znali nešto o tome, a nisu našli za shodno o tome nas obavijestiti.

Nadam se da će sve ovo izaći na dobro, a ako ne ide drugačije...

3 Palac gore: : badel, Danči, Red Baron    
Vrh

PostPostano: pon 31 sij, 2011 18:28 
Offline     DHV 2-3

Evo saznah upravo kako su naši dragu susjedi, slovenski europljani, također podigli cijenu, ali sa 25 na 50 €.
Mi ne bismo trebali čekati 3-4 godine članstva u EU; najbolje je da dignemo cijene 3-4 godine prije nego što uopće nađemo put kojim ćemo doći na put za EU.
Svi su kukali kako su im se podigle cijene za duplo kad su ušli unutra. Mi ćemo proći puno bolje - nama će biti sve puno jeftinije..., a i Njemačka će taman u to vrijeme izaći van i počet štampat lijepe nove marke tako da ćemo U EU ostat samo mi sa bugarima i rumunjima.

1 Palac gore: : Red Baron    
Vrh

PostPostano: pon 31 sij, 2011 19:41 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 22:42
Dao Palac gore: : 247 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 211 / Palac dolje: : 0
Kolibri smo se kandidirali za organizaciju DP u preciznom. Baš smo ovih dana htjeli prijaviti (kad IO HZS-a potvrdi našu suorganizaciju) tekmu kao FAI-2 tako da domaći piloti dobe bodove za svjetsku rank listu te da se odazove čim više stranih pilota.

Sad po ovome se ne isplati imati fai-2 državno kad nitko nebude kupoval (skupu) fai markicu. Po pravilniku za domača natjecanja (liga i državno) ti ne treba fai markica. Dovoljna je samo ovjera HZS-a.

Baš me zanima kolko bu koštalo da tajnik (g. Vajda) potpiše i Blaženka udari pečat na sportsku???
Jer ak to ne bude besplatno za razmislit je dali platiti godišnju članarinu i biti član HZS-a (navodno više neće biti 1.000,00 kn nego više!!!!).

Istina je da Slovenci plačaju malo skuplju markicu ali oni imaju preko svoje "letalske zveze" plačeno osiguranje prema trećoj osobi na natjecanjima. Naš Klub to plača 85,00 kn po članu.

Lani je na Državnom u piki bilo 50 natjecatelja (rekord do sada) te smo uspjeli sa kotizacijama i sponzorstvima zatvoriti financije sa pozitivnom nulom. Ove godine nam je bolje onda odustati od organizacije ako neće biti natjecatelja.

Mislim da ovdje na forumu nećemo riješiti ništa stoga:

KAO ČLAN POTKOMISIJE ZA PRECIZNO POZIVAM PREDSJEDNIKA PARAJEDRILIČARSKE KOMISIJE DA ISPITA ŠTO JE OD TOGA ISTINA TE NAS IZVJESTI DA ZNAMO REAGIRATI.

LP

Vrh

PostPostano: pon 31 sij, 2011 20:06 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Zoki je napisao/la:
... Nego kako im nije neugodno nesto dignuti za preko 1000 posto... Mi smo izgleda stvarno veslo sisali...

Da se nisi zayebo, imenjače. Po mojoj nekoj zakržljaloj računici to je 2000%

Zoki je napisao/la:
P.S.

Ime, ovo nije ni pola posto od onoga što sam im ja "nabrajao" u glavi...

Vrh

PostPostano: pon 31 sij, 2011 20:15 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 17:40
Dao Palac gore: : 513 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 641 / Palac dolje: : 2
Poz.
pošto za domaće tekme ne treba onda treba iskoristiti mogučnost FAI statuta koji kaže:

An FAI licence of a standard type issued to individuals by an FAI
member or if appropriate by the FAI Secretariat permitting them to
compete in national or international sporting events or to undertake
record attempts.
tj.
FAI licencu standardnog tipa izdaje pojedincima FAI član(HZS) ili ako je potrebno FAI Tajništvo dopušta da se natječu u nacionalnim ili međunarodnim sportskim događajima ili da poduzme pokušaja rušenja rekorda.
daklem prilikom odlaska na stranu tekmu zatražit od tajništa FAI-a da ti odobre sudjelovanje.?(ne znam da li sam u pravu no čini mi se da bi se dalo izvest). nekad je Fai koliko se sjecam i ljudima bez fai dozvole davao brojeve za prijavu na stranu tekmu.
link na statut http://www.fai.org/system/files/fai_statutes_2011.pdf

badel

Vrh

PostPostano: pon 31 sij, 2011 20:22 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
badel je napisao/la:
Poz.
pošto za domaće tekme ne treba onda treba iskoristiti mogučnost FAI statuta koji kaže:

An FAI licence of a standard type issued to individuals by an FAI
member or if appropriate by the FAI Secretariat permitting them to
compete in national or international sporting events or to undertake
record attempts.

FAI naplacuje clanarinu od HZS-a. Mislis da mu je u interesu da izdaje desetke dozvola zaobilazeći NAC? Ako je, ja sam prvi u redu...

p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: pon 31 sij, 2011 20:33 
Offline     DHV 2-3

badel je napisao/la:
daklem prilikom odlaska na stranu tekmu zatražit od tajništa FAI-a da ti odobre sudjelovanje.?

Nema problema! Oni tebi ponudu, a ti njima potvrdu o plaćanju.

Citat:
nekad je Fai koliko se sjecam i ljudima bez fai dozvole davao brojeve za prijavu na stranu tekmu.

Bojim se da nije davao nego smo mi, seljoberi, uzimali. Nismo imali dozvole (FAI markice) jer smo morali imati godinu dana nekakvu pretsportsku dozvolu. Odnosno, imali smo normalnu natjecateljsku dozvolu, ali nam nisu htjeli izdati FAI markicu. Zašto? Samo nebo zna. Kad platiš još jedan seminar i još jedan ispit, e onda može markica. U tim smo okolnostima, a željni staža na stranim tekmama jednostavno džentlmenski izmišljali nekakve FAI brojeve i što je najbolje, ako smo fulali postojećeg člana, osvanuli smo na svjetskoj FAI ljestvici. (mislim na one koji su to radili, fuj). naravno, ukebali su nas (one koji su to radili), pa su organizatori dobili naređenje da te markice kontroliraju.

BTW, ta članarina nacionalnog saveza pri FAIju nije mala. Ipak, moja plaća je!

Vrh

PostPostano: pon 31 sij, 2011 20:35 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
eh, moj timlideru Box, sad si me dotukao... da bih se bavio ribolovom , "za održavanje ribljeg fonda u Jadranu", dajem godišnje 550kn ... za PG dajem članarinu svom Feniksu 200kn (to nije upitno), e sad, za onu jebenu markicu, brate , ne dam 400kn, naqrac ih nabijem. Sutra dobiješ moju dozvolu i zahtjev za produljenjem, ali ako informacija koju spominješ bude potvrđena, komotno nazovi da to arhiviramo ... u Makedoniju mogu i turistički ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

2 Palac gore: : gburazer, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pon 31 sij, 2011 21:29 
Offline     DHV 2

Član od: sub 12 ruj, 2009 22:27
Dao Palac gore: : 179 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
BOJKOT

Vrh

PostPostano: pon 31 sij, 2011 21:59 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Ja predlažem da se to digne na 10000 kn! Možda budem u prvih 10 u Hr, i 500 u svijetu. Naravno, ak Vesna pristane 8)

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: pon 31 sij, 2011 22:29 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 05 tra, 2010 12:03
Dao Palac gore: : 67 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 40 / Palac dolje: : 0
Box je napisao/la:
Evo saznah upravo kako su naši dragu susjedi, slovenski europljani, također podigli cijenu, ali sa 25 na 50 €.

Nije točno. Cijena je več par godina ista. Za uplate do 31.1. je 25 EUR, a kasnije 50 EUR.

Što se tiče pretsportskih i sportskih dozvola - toga kod nas nema!

LP

Vrh

PostPostano: pon 31 sij, 2011 22:38 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 05 tra, 2010 12:03
Dao Palac gore: : 67 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 40 / Palac dolje: : 0
Knez je napisao/la:

Istina je da Slovenci plačaju malo skuplju markicu ali oni imaju preko svoje "letalske zveze" plačeno osiguranje prema trećoj osobi na natjecanjima. Naš Klub to plača 85,00 kn po članu.

LP

I to nije točno. Letalska zveza Slovenije nema ništa sa osiguranjem prema trećoj osobi na natjecanjima.
Osiguranje prema trećoj osobi (do 2000 EUR) je uključeno u članstvo Zveze za prosto letenje Slovenije (20 EUR), gdje je uključeno još:
upotreba frekvencije 147.800
godišnja vinjeta za sva uzletišta u SLO
revija Ikar (izlazi pet puta godišnje)
hrana na danu ZPLS (gulaž, pasulj,....)
jedno piće na zaključnoj priredbi ZPLS
u 2010 - majica ZPLS
........

Vrh

PostPostano: pon 31 sij, 2011 23:18 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
SrečkoJ je napisao/la:
Osiguranje prema trećoj osobi (do 2000 EUR) je uključeno u članstvo Zveze za prosto letenje Slovenije (20 EUR), gdje je uključeno još:
u 2010 - majica ZPLS
........

Vi za svoju članarinu nešto i dobijete? Nešto što vama pojednostavljuje bavljenje parajedrenjem i tako potiče razvitak sporta?

Nečuveno...

:dash:

Vrh

PostPostano: uto 01 vel, 2011 0:16 
Offline     DHV 2-3

Član od: ned 27 lip, 2010 9:27
Dao Palac gore: : 234 / Palac dolje: : 23
Dobio Palac gore: : 322 / Palac dolje: : 78
Danči je napisao/la:
SrečkoJ je napisao/la:
u 2010 - majica ZPLS
........

Vi za svoju članarinu nešto i dobijete? Nešto što vama pojednostavljuje bavljenje parajedrenjem i tako potiče razvitak sporta?

Nečuveno...

Moj Box ako bude to tako ni janjeta ni nagrade,,,,

:dash:

Vrh

PostPostano: uto 01 vel, 2011 8:27 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
...valjda trebaju od nekud i naplatiti "troskove" nastale prilikom izrade prijedloga prijedloga novog pravilnika..... za kojeg mi se cini da je u zemlju propal... ni traga ni glasa...

I sad se na kraju svi mi moramo zapitati; ZASTO uopce placamo bilo sta toj bandi....od klubske clanarine, pa na dalje.... nemamo pravo glasa, zadnja smo rupa na svirali, ne dobivamao BAS NISTA od njih (osim naravno prijedloga prijedloga pravilnika i dodatnih troskova)....

Izgleda da se sve u HR vodi filozofijom; Najprije udri po narodu, pa ako se ne bune, onda ih nastavi udarati...

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: