»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 20 tra, 2026 15:11.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Natjecanje samo za bogate!
PostPostano: čet 03 vel, 2011 13:58 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
Pozdrav

Od samo negativne energije na Forumu nema puno pomoći.

Kontaktirao sam 3 člana IO-a koje poznajem i objasnio zbog čega treba glasovati protiv prijedloga o povišenju cijene natjecateljskih dozvola. Taj prijedlog nije gotova stvar i može se ne izglasati. Nadam se da sam pojašnjenjima i argumentacijom pribavio glasove tih ljudi protiv donošenja ovakve odluke, a iz razgovora sam primjetio da je njima dobrodošla moja argumentacija, pa da i sami trezvenije razmisle o tom prijedlogu. Stoga pozivam one koji mogu lobirati da kontaktiraju članove IO-a koje poznaju i tako skupe glasove protiv takvog prijedloga.

Na ovom Forumu ima još aktivnih forumaša koji se također jako uzrujavaju vezano za ovu temu, a u svom klubu imaju člana Izvršnog odbora, dakle čovjeka čiji glas može utjecati na ovaj prijedlog o povećanju cijene. Nadam se da će njihov klupski kolega, član IO-a, također glasati protiv donošenja ovakve odluke. Stoga, ako to još niste raspravili unutar kluba, nemojte da vas ja moram na to tjerati. Glas po glas i stvoriti će se kritična masa da prijedlog o povećanju cijene ne prođe.

Ratko

4 Palac gore: : Sinisa T., toni, Zoki, zoli    
Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 14:40 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
Damjancic je napisao/la:
Forca je napisao/la:
Nesmin ništa pisat pisat na temu Puljana jer sam bio prozvan od njihovog pročelnika :ave: al mislim da stanica St nemože dežurati u Buzetu.

Vlado je normalan čovik, a još pritom i pročelnik nek se sa njim dogovore.
Sad po ovom ispada da je uz prijevoz naskuplje osiguranje natjecanja od strane volonterske udruge.
Ma ovo je sve u K.

Pazi da te ne bi opet nasli ;) A sta molim vas lijepo, zasto netko od vas ne ide onda za 75 kn/sat radit taj posao? Pa za te novce ni prosjecan hausmajstor ne ustaje iz kreveta.
Nemojmo brkat pojmove, spasavanje je jedna stvar, dezurstva na priredbama nesto sasvim drugo. Kad idemo u Austriju na skijanje, nitko se ne buni zasto helikoptersko spasavanje kosta par tisuca eura nego svi idu uplacivat police osiguranja.
Kad sam bio na PWC-u u Buzetu, nazocio sam DNEVNO isplatama soferima kola HMP i to su bili iznosi do 800kn. Za sjedit za volanom, u 7 dana jedamput do Rijeke.
Zasto bi itko tko se ne bavi letenjem besplatno sjedio na startu? Sta bi sve vi bili spremni raditi za 75kn/sat?
Da bi troskove trebao pokriti nacionalni savez, e o tome se vec moze razgovarati. Kao recimo na prijespomenutom PWC-u gdje nitko nije pravio problem oko takvih troskova...

p,
D.

Slažem se sa tobom. Da je to riješeno na način da ti uplatiš osiguranje pa da se od tog plati dežurstvo ili da platiš tu markicu 150 kn pa da savez to riješi sa GSS-om onda je to OK. Ali ako troškovi dežurstva padaju na organizatora, a i sam znaš da neke stanice dežuraju besplatno, a neke to naplačuju ( to je stvar pročelnika) onda nemaš šta nego se bunit na cijenu kao organizator. A opet to je onda problem na nivou GSS-a gdje bi se trebalo definirati koliko to košta i zašto.
Da se mene pita dežurstvo spašavatelja bilo bi 200 kn /h + oprema + prijevoz ( al se mene ne pita) :-)

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 15:57 
Offline     DHV 2

Član od: pet 11 ruj, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 166 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 77 / Palac dolje: : 1
Predlažem da sad na proljeće organiziramo miran prosvjed.Dignemo se fino na Ivki i pravac Pleso.Čak to možemo i najaviti ;) .Ak se buju bunili drugi put ga zbombardiramo s molotovljevim. Svi neke prosvjeduju,zake nebi i mi 8) !

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 17:14 
Offline     DHV 1-2

Član od: sub 17 lis, 2009 22:34
Dao Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 46 / Palac dolje: : 0
Odobravamo Vam popust od 30%
1480,00kn – 30% = 888,00 kn po danu

kad smo kod računanja 1480,00 kn - 30% = 1036 kn :D

oni su nam dali popust od 40%

tak da smo super prošli

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 17:57 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
poprilično ih ..ebe matematika :-D

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 19:16 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Ratko je napisao/la:
Pozdrav

Kontaktirao sam 3 člana IO-a koje poznajem i objasnio zbog čega treba glasovati protiv prijedloga o povišenju cijene natjecateljskih dozvola. Taj prijedlog nije gotova stvar i može se ne izglasati. Nadam se da sam pojašnjenjima i argumentacijom pribavio glasove tih ljudi protiv donošenja ovakve odluke, a iz razgovora sam primjetio da je njima dobrodošla moja argumentacija, pa da i sami trezvenije razmisle o tom prijedlogu. Stoga pozivam one koji mogu lobirati da kontaktiraju članove IO-a koje poznaju i tako skupe glasove protiv takvog prijedloga.

Na ovom Forumu ima još aktivnih forumaša koji se također jako uzrujavaju vezano za ovu temu, a u svom klubu imaju člana Izvršnog odbora, dakle čovjeka čiji glas može utjecati na ovaj prijedlog o povećanju cijene. Nadam se da će njihov klupski kolega, član IO-a, također glasati protiv donošenja ovakve odluke. Stoga, ako to još niste raspravili unutar kluba, nemojte da vas ja moram na to tjerati. Glas po glas i stvoriti će se kritična masa da prijedlog o povećanju cijene ne prođe.

Ratko

Rale... E, uz sve duzno postovanje...
Stvarno si nevjerovatno pozitivan... :respekt:

Mislim stvarno, ako netko je clan IO-a i glasa za povecanje cijene pa makar i za 1% bez argumenata taj je stvarno CAR svemirske gluposti...
A i sve vise sumljam da glas nekoga iz IO-a moze doprinjeti finalnoj odluci...?!
Jooojj lipi, kad slina pocme curit na lovu, pa ak k tome jos opravdas svoju poziciju u ultimativno l.........m lobiju... mmmmmm... da bar imam IQ 30 i manje pa da se pridruzim politicarima...

http://www.youtube.com/watch?v=h8T1qz3o ... 5B98CD5EE6

Ja cu samo jedno rec...
Uvijek cu raditi ono sto mi je pri volji... Nemogu mi uzet toliko koliko mogu ja zaraditi... Ali ovakve stvari vredjaju inteligenciju zdravonastrojenih ljudi.

Ako cijena goriva raste jel Arapi imaju viziju koju ne dopustaju Amerima da korumpiraju (ili obratno) to mi ima smisla u masonoglobalnom izopacenom svijetu, ali da sacica luzera exploatira.... Ma glupo je trosit zivce...

LP!

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 19:36 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Ratko je napisao/la:
Pozdrav

Dobio si palac samo zbog toga jer širiš pozitivne ione u atmosferu, ali nemoj biti francuska sobarica ;)

Vrh

PostPostano: čet 03 vel, 2011 19:59 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Zoki je napisao/la:
... da bar imam IQ 30 i manje pa da se pridruzim politicarima...
http://www.youtube.com/watch?v=h8T1qz3o ... 5B98CD5EE6

Luka Bebić - Origami

Vrh

PostPostano: pet 04 vel, 2011 9:09 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Ratko je napisao/la:
Pozdrav

Ma daaa! A od čega ima pomoći? Da mom kumu Zokiju stalno govorim kako je zgodan? Predlažem da se ovom forumu promijeni dizajn. Neka bude malo više cvjetića i roza boje. I neka svira neka fina glazbica sa zvončićima.

Majkumu, da nismo ovo zatalasali samo bi se čudili kad dodjemo po dozvolu. Jeo ga patak, danima prije se znalo da se to sprema, pa oni koji su trebali nisu reagirali.

Aaaaaa.... bit će tu još puno negativne energije, a bogami baš sam nešto odlučio da mi je svega dosta.

Vrh

PostPostano: pet 04 vel, 2011 10:31 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Box je napisao/la:
Ratko je napisao/la:
Pozdrav

... Predlažem da se ovom forumu promijeni dizajn. Neka bude malo više cvjetića i roza boje. I neka svira neka fina glazbica sa zvončićima.

Jel'!? Pa da se meni opet zašteka kompjuter zbog bufferinga. Yebo te, pa i ovako jedva učitava sve ove slikice i smajliće. Iz tih i sličnih razloga nemogu već neko vrijeme posjećivati..khm...jel.. neke siteove sa zanimljivim filmićima...
Nemamo svi quad-coreove...
Uz ovakve harače na letenje, kako da si ih i priuštimo...

Vrh

PostPostano: pon 14 vel, 2011 17:48 
Offline     DHV 2-3

Slaba mi vatra bila, pa mi se slegla mljevena paprika u kotliću, pa ko reko' da promiješam malo i dodam koje drvo da baci ključ.

Evo, polovica je veljače, a HZS još nije donio odluku o visini naknada za FAI markice. Da ne ispadne kako smo svi čekali zadnji čas i kako ova lijena paragliderska bagra samo zajebava, a ništa ne radi, molio bih one koji znaju nešto više o tome da nas blagoslove informacijama. Poštivat ćemo proceduru i hijerarhiju, pa stoga ovim putem molim Ratka da pokuša ispred PJ zajednice dobiti nekakav suvisli odgovor. Navodno će se dozvole produljivati, a plaćati kasnije po nekoj većoj, ali ne prevelikoj cijeni. E, sad, kad dobiješ takvu informaciju iz HZS-a onda neznaš što da misliš.
Sve skupa navodno je zaštekalo djelomice zbog toga što su bili u blokadi, a djelomice zbog toga što se radi na novoj sistematizaciji i kategorizaciji i sibilarizaciji i palatalizaciji sustava natjecanja i odnosa prema natjecateljskim dozvolama. Tvrde da naša grana još i nema takvih problema koliko je to prisutno u ostalim granama. Ljudi uzimaju FAI markice radi turizma i osim slabog odaziva na natjecanja HZS nema povratnu informaciju ni sa stranih natjecanja. Nedostaju kup i liga natjecanja i jako ih smeta što se reprezentacije izlučuju iz jednog domaćeg natjecanja (ponovo napominju da to nije slučaj s nama). Prema infu koji sam dobio, dozvole će se produljiti, ali će plaćanje biti kasnije i skuplje za 100-200-300 kn. E, sad kako to misle izvesti i da li će dijeliti markice kako bi kasnije to pokušali naplatiti - neznam. Vjerujem da tako nešto glupo neće napraviti, a sada je pravo vrijeme da se Ratko malo propita o tom modelu.

1 Palac gore: : jerry    
Vrh

PostPostano: pon 14 vel, 2011 21:48 
Offline     DHV 2

Član od: sri 14 lis, 2009 18:20
Dao Palac gore: : 191 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 2
A sto reci iz percepcije buduceg natjecatelja ,kojim sam namjeravao postati....
Zalosno je da na sluzbenim stranicama Agencije stoji datum polaganja sportske2010 godina a jos gore je ova situaciha oko markica.
Nisam previse pametan ali svako poskupljenje na mene djeluje odbojno i stavlja mi dodatni uteg na ionako gumenu( rastezljivu) placu a zena ne radi ,a djeca jedu li ga jedu;)..
Znam da za svaki sport treba novaca , npr golf kupi palice kupi loptice , kupi....,
Ali zar nema ljudskosti i hrabrosti reci koliko to sve kosta pa tko voli nek izvoli, toliko nam duguju!!!
Mislim pozitivno i nadam se lijepim vijestima te da ce se ovaj predivni sport siriti i u natjecateljskom smislu , te da cemo postati najjaca nacija ( u letackom smislu) na kugli zemaljskoj!!!!
Zivili!!

:amen:

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pon 14 vel, 2011 22:47 
Offline     DHV 1-2

Član od: sub 26 pro, 2009 16:40
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 48 / Palac dolje: : 0
SrečkoJ je napisao/la:
Knez je napisao/la:

Istina je da Slovenci plačaju malo skuplju markicu ali oni imaju preko svoje "letalske zveze" plačeno osiguranje prema trećoj osobi na natjecanjima. Naš Klub to plača 85,00 kn po članu.

LP

I to nije točno. Letalska zveza Slovenije nema ništa sa osiguranjem prema trećoj osobi na natjecanjima.
Osiguranje prema trećoj osobi (do 2000 EUR) je uključeno u članstvo Zveze za prosto letenje Slovenije (20 EUR), gdje je uključeno još:
upotreba frekvencije 147.800
godišnja vinjeta za sva uzletišta u SLO
revija Ikar (izlazi pet puta godišnje)
hrana na danu ZPLS (gulaž, pasulj,....)
jedno piće na zaključnoj priredbi ZPLS
u 2010 - majica ZPLS
........

nisam takmičar ali
svi su od nas pametniji a mi bi ih htjeli preteći pa ispadnemo glupi
i šta još reći ...

Vrh

PostPostano: pon 14 vel, 2011 22:53 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 01 ruj, 2009 9:34
Dao Palac gore: : 660 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 401 / Palac dolje: : 3
uj jerry,

a na stranicama koje agencije si ti to točno gledao?

Vrh

PostPostano: uto 15 vel, 2011 8:34 
Offline     DHV 2

Član od: pet 04 ruj, 2009 8:23
Dao Palac gore: : 57 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 2
jerry je napisao/la:
A sto reci iz percepcije buduceg natjecatelja ,kojim sam namjeravao postati....
Zalosno je da na sluzbenim stranicama Agencije stoji datum polaganja sportske2010 godina a jos gore je ova situaciha oko markica.
Nisam previse pametan ali svako poskupljenje na mene djeluje odbojno i stavlja mi dodatni uteg na ionako gumenu( rastezljivu) placu a zena ne radi ,a djeca jedu li ga jedu;)..
Znam da za svaki sport treba novaca , npr golf kupi palice kupi loptice , kupi....,
Ali zar nema ljudskosti i hrabrosti reci koliko to sve kosta pa tko voli nek izvoli, toliko nam duguju!!!
Mislim pozitivno i nadam se lijepim vijestima te da ce se ovaj predivni sport siriti i u natjecateljskom smislu , te da cemo postati najjaca nacija ( u letackom smislu) na kugli zemaljskoj!!!!
Zivili!!

:amen:

Agencija ti nema veze sa sportiskim dozvolama. HZS ti izdaje sportske dozvole i FAI markice.
Pozdrav
Petar

Basic flying rule:
Try to stay in the middle of the air. Do not go near the edges of it. The edges can be recognised by the appearance of ground, buildings, sea, trees and interstellar space. It is much more difficult to fly there.

slika

Vrh

PostPostano: uto 15 vel, 2011 9:01 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Laminar je napisao/la:
uj jerry,

a na stranicama koje agencije si ti to točno gledao?

Ajde, ajde, umjesto da stalno kvotaš (da nekažem "kvocaš") učini nešto tamo u toj svojoj firmi. Znam da znaš. Evo, mene uvijek obrlatiš slatkim riječima i treptanjem okicama... ;)

Vrh

PostPostano: uto 15 vel, 2011 9:14 
Offline     DHV 2

Član od: sri 14 lis, 2009 18:20
Dao Palac gore: : 191 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 2
Uj evo ti stranice pod "novo"
www.caf.hr/novo.php
Zelim samo komad neba za sebe!!!!
;)))))
Kad se male ruke sloze sve se moze sve se moze.....!!!

Zivili!!!

Vrh

PostPostano: pet 18 vel, 2011 8:44 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Ratko održana je sjednica IO HZS, dali možemo saznati točne informacije koliko što košta npr. kolika je članarina HZS-u i koliko su te FAI markice i koje sve varijante postoje za regularno natjecanje u RH (načuo sam da postoji i varijanta samo potpis i pečat bez FAI markice nešto kao predsportska, a možeš se samo tekmati na natjecanjima u RH tj. na državnim prvenstvima i ligama)

Vrh

PostPostano: pet 18 vel, 2011 9:39 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
Pozdrav

Bio sam bolestan i bez Interneta, pa nisam bio ni na Forumu do sada.

U srijedu je bio IO. Zvao sam ujutro Danka još jednom i zamolio ga da se na IO-u bori za naše interese. On je također bio protiv poskupljenja dozvola.

Na žalost IO je donio odluke kojima sam razočaran. U savezu sam jučer dobio odgovor da će danas biti klubovima poslan službeni dopis (na mail) na ovu temu. Uglavnom:
- produženje natjecateljske dozvole je 100 kn
- fai markica 100 kn
- izdavanje dozvole (prvi put 250 kn)

Još jednom ponavljam da nitko iz Saveza nije tražio Komisiju za mišljenje na ovu temu. Komisija je zato proaktivno slala svoje stručno mišljenje u Savez koje je bilo protiv drastičnih poskupljenja. Na žalost, naše mišljenje nije bilo uvaženo. Zbog toga mogu reći da sam jako razočaran ovom odlukom.

U ovom trenutku ne znam što dalje i za početak bi želio dobiti službena pojašnjenja za ovu odluku od strane Saveza.
Ostavka Komisije visi u zraku.

Lp,
Ratko

Vrh

PostPostano: pet 18 vel, 2011 10:08 
Offline     DHV 2-3

Uvjeren sam da je vaše stručno mišljenje napisano kako treba. Ipak, dobivši informacije direktno od HZSa o razlozima ovog poskupljenja zanima me da li ste se referirali na to. Naime, oni tvrde kako se izvjestan broj ljudi natječe samo radi turizma te nadalje tvrde da je nedovoljan broj domaćih natjecanja na kojima se izlučuju reprezentativci. Isto tako ih smeta što nemaju povratne informacije o uspjehu natjecatelja na stranim natjecanjima. Sve tri stvari sam u razgovoru lako oborio na što je HZS rekao da kod nas problema nema koliko je to ustvari prisutno u drugim granama.
Njihovi argumenti, dakle poskupljenje kojom bi riješili te tri stvari, krajnje je glupa i nezrela odluka ljudi koji pojma nemaju o svom poslu. Ovakve izjave i poteze ne bi si dozvolio ni HDZ.
Umjesto da krenu postavljanjem pravog pitanja: zašto nema više organiziranih natjecanja?, oni rješavaju pitanje neozbiljnog pristupa pilota tim natjecanjima. Sve odgovore na pravo pitanje, da su ga znali postaviti, mogli su pronaći na ovom forumu.
Bolja i jača podrška organizatoru natjecanja, ne samo direktnim financiranjem, već lobiranjem kod sponzora i olakšavanjem premošćivanja raznih birokratskih prepreka te zauzimanje kod ostalih sportskih stranih i domaćih institucija (IO, FAI...), kao i podrška u natjecanju HR reprezentativaca na natjecanjima svjetskog i europskog ranga bio bi pravi posao krovne sportske organizacije. TO bi im trebalo stajati u statutu, to bi im trebala biti misao s kojom idu na posao za koji im ja dajem plaću.
Umjesto toga oni ne razumiju da:
- turizam je zbog jedinog natjecanja i to u doba godišnjih odmora
- nedovoljan broj natjecanja je zbog njihove slabe podrške i promocije sporta
- rezultate natjecanja vani moguće je pratiti preko interneta
Naravno, povećanjem cijene dozvola napravit će sljedeće:
- neće biti mladih natjecatelja koji se dolazeći turistički kale i navlače na tekme
- to jedno natjecanje koje imamo više neće postojati jer je i ovako neisplativo, a očekuje se manji odaziv natjecatelja, pa je promocija još gora
- na internetu neće imati što pratiti jer tamo neće biti nikoga

... i tako u krug!

Sve čega se hrvatski foteljaš može sjetiti jest napraviti spin u kome umjesto da rješava problem i potiče stvari, on posljedično gasi jednu stvar drugom, pa sve ono zbog čega se uopće angažirao da izmisli nekakvu akciju, majstor ustvari tom akcijom ubije! :respekt: Ja to ne bih mogao ni namjerno.

Zadnja izmjena: Box; pet 18 vel, 2011 17:09; ukupno mijenjano 2 put/a.

8 Palac gore: : Danči, gburazer, jerry, kameni, McB, profa, Red Baron, toni    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: