»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 18 tra, 2026 4:40.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: PARAJEPETIĆ 2011 Timelapse:
PostPostano: sri 13 srp, 2011 15:20 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Nitko neće pa moram ja...

PARAJEPETIĆ 2011 Timelapse:

4 Palac gore: : isantek, Knez, vedran_zgela, zlatko2508    
Vrh

Naslov: Re: 14. PARAJAPETIĆ
PostPostano: sri 13 srp, 2011 17:34 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Sve pohvale organizaciji 14. po redu PARAJapetića, letačkog susreta koji je prerastao u najmasovniji skup ovakve vrste kod nas. Da malo podsjetim mlađe, prvi PARAJap je održan u proljeće 1997. i bio je prvo okupljanje paraglidera u Hrvatskoj. Samo klub s jakom tradicijom i kvalitetnim članstvom može održavati tradiciju ovoliki broj godina te organizirati ovakav skup na visokom nivou. Čestitam PARAfreeK-u na tome i ponosim se time da sam utkao i sam jedan dio kroz sudjelovanje u organizaciji, radu i natjecanju minulih godina. Posebno čestitam Ivici Kneževiću koji je svih ovih godina stajao na čelu organizacije PARAJapa te na silnom i širokogrudnom domaćinstvu na njegovom imanju.

Neobično mi je drago da sam bio ponovno na PARAJapu nakon nekoliko godina izbivanja kao sudionik i natjecatelj. Po mojoj procjeni ove subote na Japu je bilo oko 150 polijetanja s oko 100-anjk sudionika u svim natjecateljskim disciplinama. Povoljne vremenske prilike uvjek pomažu da se okupi velik broj letača i publike, ali na 14. PARAJapu je bilo i nešto više za što je zaslužan PARAfreeK.

Da potkrijepim svoje riječi i da završim u manje ozbiljnom tonu, podsjećam na Ivičinu gorljivost za ovaj sport kroz jedan mali video uradak iz nekih davnih dana prošlog stoljeća: http://www.youtube.com/watch?v=RXGXBxDDT9M

2 Palac gore: : gburazer, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sri 13 srp, 2011 18:16 
Offline     DHV 2

Član od: ned 30 kol, 2009 23:28
Dao Palac gore: : 331 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 176 / Palac dolje: : 0
Kod mene javlja:
Citat:
This video contains content from WMG, who has blocked it in your country on copyright grounds.
Sorry about that.

Vrh

PostPostano: sri 13 srp, 2011 19:28 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Flying_man je napisao/la:
Kod mene javlja:
Citat:
This video contains content from WMG, who has blocked it in your country on copyright grounds.
Sorry about that.

Smradovi prokleti dabljuemdzi, gore je mjuza od Bill Cobama i šupci to cenzuriraju. Gdje da to stavim bez brige od cenzorskih i grabezljivih smradova?

Vrh

PostPostano: sri 13 srp, 2011 23:20 
Offline     DHV 2

Član od: ned 30 kol, 2009 23:28
Dao Palac gore: : 331 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 176 / Palac dolje: : 0
Probaj "VIMEO", mislim da tamo ne zezaju sa autorskim pravima.

Vrh

PostPostano: čet 14 srp, 2011 0:01 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 16:44
Dao Palac gore: : 79 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 816 / Palac dolje: : 1
Kod mene sve štima, ali vjerojatno, kao što ste zaključili, radi se o cenzuri zbog glazbe Weather Reporta i Billy Cobhama. Snimak je dio filma Hrvatska paraexpedicija kojega sam producirao još 2002. godine. Čini mi se da mnogi "novi piloti" ne znaju za taj dokumentarni uradak o 39 tada poznatih letjelišta u RH pa ako je tako, voljan sam umnožiti i podijeliti u potrebnom broju kopija na nekom sljedećem događanju, npr. memorijalu na Kalniku krajem kolovoza. Dajte mi samo približnu procjenu koliko kopija bi trebalo. Nadam se da autorska prava za glazbu neće biti problem.

I.

Vrh

PostPostano: čet 14 srp, 2011 0:04 
Offline     DHV 2

I da,
Toni hvala na lijepim riječima. Ti naši počeci meni ostaju u najljepšem sjećanju što se tiče letačke karijere. Imalo je to neku svoju draž i vrijednost koju je danas teško opisati i doživjeti.

Vrh

PostPostano: čet 14 srp, 2011 10:14 
Offline     DHV 2

Član od: pon 28 ruj, 2009 21:17
Dao Palac gore: : 537 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 165 / Palac dolje: : 0
I.K. je napisao/la:
Kod mene sve štima, ali vjerojatno, kao što ste zaključili, radi se o cenzuri zbog glazbe Weather Reporta i Billy Cobhama. Snimak je dio filma Hrvatska paraexpedicija kojega sam producirao još 2002. godine. Čini mi se da mnogi "novi piloti" ne znaju za taj dokumentarni uradak o 39 tada poznatih letjelišta u RH pa ako je tako, voljan sam umnožiti i podijeliti u potrebnom broju kopija na nekom sljedećem događanju, npr. memorijalu na Kalniku krajem kolovoza. Dajte mi samo približnu procjenu koliko kopija bi trebalo. Nadam se da autorska prava za glazbu neće biti problem.

I.

Zaista, paraekspedicija je bila moj prvi cd o letenju, i danas ga imam među zbirkom filmova o parajedrenju koje ravnopravno prosljeđujem dalje (tečajcima) bez znanja autora... :beer:
Ivice, veliki je to bio podhvat, napraviti video skup svih tadašnjih startova u RH, čak i imali smo prilike viditi već odavno izbačeno iz uporabe, statičnu vuču u Brodu (i odvratnu glazbenu podlogu za taj klip), no, to je ono što pamtim !!!
RESPECT :ave:
Predlažem da ovaj put napravimo jedan remake paraekspedicije, i da uključimo sve operatere startova, klubove i članove,da svatko od nas snimi u zadanom formatu i vremenskom trajanju jedan klip u kojem predstavljamo svoja letilišta i sve vezano za to! Potom pošaljemo Tebi Ivo i ti to montiraš u jedan novi film. Evo, dajem se svim svojim znanjem i članstvom da se uključim u realizaciju takovog projekta !!! Osijek će predstaviti svoje "špaga letenje", i svoje terene, najbolje klipove provučeno turstičkom tematikom kako i letenje kao načinom života... :)
Sve to kasnije može konkurirati na razne natječaje ( http://www.mint.hr/default.aspx?id=370 pod 1.,8.,9.,10.,...)
i event ako bi dobili neku kinticu mogli bi napraviti jedan centralni happening tokom godine, jedno okupljanje paraekspedicije !!!
Mogućnosti su razne, volje imam i želio bih predstaviti Osijek (ETO) svim onima koji dolaze poslije nas....
Bez obzira na sve, još jednom pohvala za "PARAEKSPEDICIJU" !!!
:hi:

2 Palac gore: : Dinac, joe33    
Vrh

PostPostano: čet 14 srp, 2011 18:42 
Offline     DHV 2

Ja sam za,
samo je pitanje jesu li ostali spremni na suradnju. Naime, kao i onda, prije 10 godina, kada je Paraekspedicija nastajala, osnovni koncept je bio da se kataloški prikažu tereni za moguće PG/HG letenje u RH. To znači da bih i sada slijedio isti princip, odnosno da se neizostavno u tom novom materijalu nađu svi tereni koji se danas koriste. Ne bi imalo smisla da obradimo Osijek, a izostavimo Kanal, ili Grobnik ili Zmajevac. Ajde, ti popiši terene/klubove/operatere gdje se polijeće pomoću vuče, zadaj im zadatak da svatko od njih snimi 15-30 min kvalitetnog materijala iz čega ćemo izvući 2-3 min. o svakome. Nekoga ćemo također zadužiti da isto iskoordinira za polijetanje sa brda i složit ćemo update Paraexpedicije.

I.

Vrh

PostPostano: čet 14 srp, 2011 19:02 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
hvale vrijedna inicijativa :respekt: evo moj prijedlog ivici da napravi ogledni video što sve reči o startu a ostali da se drže toga i eto materijala za update.

Vrh

PostPostano: čet 14 srp, 2011 21:45 
Offline     DHV 2

Član od: pon 28 ruj, 2009 21:17
Dao Palac gore: : 537 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 165 / Palac dolje: : 0
I.K. je napisao/la:
Ja sam za,
samo je pitanje jesu li ostali spremni na suradnju. Naime, kao i onda, prije 10 godina, kada je Paraekspedicija nastajala, osnovni koncept je bio da se kataloški prikažu tereni za moguće PG/HG letenje u RH. To znači da bih i sada slijedio isti princip, odnosno da se neizostavno u tom novom materijalu nađu svi tereni koji se danas koriste. Ne bi imalo smisla da obradimo Osijek, a izostavimo Kanal, ili Grobnik ili Zmajevac. Ajde, ti popiši terene/klubove/operatere gdje se polijeće pomoću vuče, zadaj im zadatak da svatko od njih snimi 15-30 min kvalitetnog materijala iz čega ćemo izvući 2-3 min. o svakome. Nekoga ćemo također zadužiti da isto iskoordinira za polijetanje sa brda i složit ćemo update Paraexpedicije.

I.

Kod nas se veli, "U svatove se zove a ne za ruku vodi"...( hehe, sad sam se sjetio i natpisa na kapiji "Dobrodošli dragi gosti" a sa unutarnje strane natpis "Jebem vas od radosti"...). Što htjedoh reći... Evo, pozvat ću i ovim putem sve Slavonce, vitlare i bundevare da mi se jave po pitanju projekta "Paraekspedicija 2" (radni naslov), i to na mail paragliding.osijek@gmail.com ili na osobni broj mobitela 098-188-9282 pa da prvo napravimo popis. Potom, treba vidjeti u kojem formatu želiš da ti se dostave zapisi ( HD, Xvid,avi), potom da li želiš sirovi materijal ili obrađen, potom, kad ti je "dead line". Predlažem da do nove godine sakupimo sve materijale a da početkom 2012 izdamo kompilaciju, a to je 10.-to godišnjica od izdavanja prvog :-) ! Ti sad podigni Zagreb, Istrijane, Dalmoše pa neka se netko zaduži za svaki kraj i sakupi jata.
Predlažem da dalje idemo na privat mail.
Apeliram na sve da podrže ovu ideju, da se potrude sastaviti 30.minutni spot o klubu, letilištima na kojim lete, i neka bude što reprezentativniji materijal, ono, za holivud, full HD, da se prezentiramo do jaja...
Joooj...sad mi na pamet padaju glumice... ;)
To je to !
Sugestije ?!?

LP

Morelli

3 Palac gore: : Dinac, Red Baron, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: uto 19 srp, 2011 19:48 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 09 vel, 2010 14:19
Dao Palac gore: : 130 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 42 / Palac dolje: : 0
Evo i nešto mojih slika.

https://picasaweb.google.com/ibencic11/Parajap2011

2 Palac gore: : Red Baron, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pet 22 srp, 2011 23:49 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 22 srp, 2011 23:31
Dao Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 3 / Palac dolje: : 0
Robert je napisao/la:
Bila je i jedna kamara koja je snimala sletanje na piku. Gledali smo snimku na proglašenju. Pa ako može, dajte stavite onaj komadić videa koji smo ponavljali par puta. :Yahoo!: Onaj di je sletanje sa skokom u tuđe krilo

Nije tuđe nego moje i neka to baš neko objavi da vidimo ko je taj precizni letač.

Vrh

PostPostano: sub 23 srp, 2011 9:05 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 21 pro, 2009 18:19
Dao Palac gore: : 152 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 119 / Palac dolje: : 0
Coke je napisao/la:
Robert je napisao/la:
Bila je i jedna kamara koja je snimala sletanje na piku. Gledali smo snimku na proglašenju. Pa ako može, dajte stavite onaj komadić videa koji smo ponavljali par puta. :Yahoo!: Onaj di je sletanje sa skokom u tuđe krilo

Nije tuđe nego moje i neka to baš neko objavi da vidimo ko je taj precizni letač.

Čoke, mislim da se ovdje priča o Hupserovom uklizavanju trbuhom u Dadino krilo, ne o onome što se tebi dogodilo! ;)
PS: Pozdrav ekipi s Gomile! :greeting:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: