»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 18 tra, 2026 8:16.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Putno osiguranje za Makedoniju
PostPostano: pet 15 srp, 2011 12:18 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
Pozdrav

Da podijelim info koji sam dobio nakon malo istrazivanja...
Dakle u slucaju ne daj boze neke nezgode za vrijeme tekme u Makedoniji i vecih bolnickih troskova ili troskova bolnickog prijevoza u HR, potrebno je imati neko osiguranje za sebe...
Meni se cini da je najpovoljnije osiguranje preko HZZO-a koje kosta 17,87 kn na dan. Kod njega nema nikakvog limita na troskove lijecenja (uglavnom osiguravateljske kuce ovisno o visini premije stavljaju limit na neki iznos, npr. 5.000 eura za bolnicke troskove, a iznad toga placas sam, ako hoces vise, onda je i premija osiguranja veca, dok ovdje nema limita). Isto tako nema nikakve klauzule ako se dogodi nezgoda je li covjek hodao po cesti i lupio ga auto ili se natjecao na paragliding natjecanju...

Osiguranje se u Zagrebu moze napraviti u Branimirovoj 37, 1. kat, soba 4.
Telefoni 01-4697-804, 805 i 847.

Sve informacije sam dobio telefonskim putem (i iskreno se nadam da je sve kako sam prenio), a sam planiram otici tamo i uzeti si osiguranje neposredno prije puta u Makedoniju, jer ranije ne stizem.

Ako netko ima jos neku korisnu informaciju za podijeliti na temu putnog osiguranja, bilo bi dobro da se javi...

Pozdrav,
Ratko

Vrh

Naslov: Re: Putno osiguranje za Makedoniju
PostPostano: pet 15 srp, 2011 16:13 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
Euroherc Osiguranje
Pokriće od 18.000,00 Eura za dvoje sa prtljagom iznosi 641,51 a sve to samo svota od 8.000,00 eura je 545,47.
Vrijednost prtljage 2500 E.

Vrh

PostPostano: pon 18 srp, 2011 8:11 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Lani sam proucavao takvu vrstu osiguranja, prije nego sam isao u Makedoniju. I na kraju odustao od toga, jer sam procitao kompletno sve ugovore i priloge, dodatke, liste, popise, koji idu uz te ugovore, od bar 3 razlicita osigurnja. Radi se o tome da vecina osiguranja ima liste usluga i lijekova koje pokrivaju a koje ne (a to nigdje ne pise u ugovoru, nego se samo spominje kao neki prilog :) ). Na kraju je ispalo da mi se ne isplati uzimat oziguranje, jer cu ionako vecinu tog morati platiti sam.... Pa zato svima preorucam oprez i citajte ona najsitnija slova i nadam se da se nesto promjenilo na bolje u odnosu na proslu god.

Vrh

PostPostano: pon 18 srp, 2011 9:04 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Prije nekoliko godina ubo sam neku minimalnu policu životnog osiguranja kod Kvarnera sa dodatkom za bavljenje paraglidingom. Prema njima u pokriću sam non-stop, rješavaju se bolnički troškovi i klasično postoji premija za invaliditet ili nedajboževećegzla.
Tako ne moram uzimati putno osiguranje, a i nadam se da me za 10-tak godina čeka nešto eura kod njih.

Vrh

PostPostano: pon 18 srp, 2011 9:18 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Kod mene isto tako kao i kod Box-a samo kod Croatia osiguranja. 71 eur mjesečno u kunama + 12 kn mjesečno za bavljenje PG-om. Sve pokriveno na isti način kao kod Boxita, a na kraju ugovorenog perioda dobivam cca 20.000 EUR plus ostvarena dobit (kolika god bila). Od 01.07.2010, dakle od prošle godine ne podliježe zakonu o poreznim olakšicama (made by Đej Kej) :fool:

Vrh

PostPostano: pon 18 srp, 2011 10:43 
Offline     DHV 2

Član od: sub 10 lis, 2009 20:01
Dao Palac gore: : 3406 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 105 / Palac dolje: : 1
tako nes slicno kod Allianza, ugovorio prije 5g i premiju za paragliding, sve zajedno na 30 godinica, poslije toga dobiva se ne ok svota...
Uglavnom mjesecno izdvajam 41 eura!!

Sto uz to dobivam:
dnevna naknada za boravak u bolnici jebenih 5eura
100% trajni invaliditet 20000 eurica
trajni invaliditet 10000 eurica
a slucaj smrti (za moje) 4000eurica :amen:
eto sitnica :beer:

Vrh

PostPostano: pon 18 srp, 2011 11:36 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Eto jednog primjera, posto ste spomenuli putno osiguranje s dodatkom za PG kod croatie i allianza; oba sam lani proucavao i ne pokrivaju apsolutno nikakav drugi prijevoz do bolnice osim kola hitne pomoci, znaci eventualni helikopter si placas sam, isto tak sam kod oba naletio na listu ljekova koje pokrivaju a koje ne pokrivaju.

Vrh

PostPostano: pon 18 srp, 2011 12:59 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
Tomica Solina je napisao/la:
Eto jednog primjera, posto ste spomenuli putno osiguranje s dodatkom za PG kod croatie i allianza; oba sam lani proucavao i ne pokrivaju apsolutno nikakav drugi prijevoz do bolnice osim kola hitne pomoci, znaci eventualni helikopter si placas sam, isto tak sam kod oba naletio na listu ljekova koje pokrivaju a koje ne pokrivaju.

eh, Tomek, pa ti biće čitaš i one license agreement-e kod instaliranja programa...
šala mala... :lol:

siguran sam da 99% nas potpiše kad mu tutnu pod nos neki papir, bez da prekontrolira šta potpisuje, jer ipak to je banka/osiguranje/neki k... koji "nas ne bi prevarija", a kamo li da čitaju ono šta piše sitnim slovima u nekom "pravilniku o poslovanju i dodatnim aktima" kojima se ti dotični ograđuju od ispunjavanja ugovorenog...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: