»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 18 tra, 2026 6:24.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 16 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: DP i nagrade
PostPostano: pet 19 kol, 2011 20:22 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
vidio sam na nekoj temi na ovom forumu dio raščlambe na što se troše novci od kotizacije (prijevoz, majice, sendviče, večere i nešto za plehove).

Zanima me zašto nema novčanih nagrada za 3 najbolja hrvata?

Zanima me koji % od kotizacije je predviđen za nagrađivanje pobjednika u hrvata? Mislim na Hrvatske pobjednike DP (open class jer ta klasa ide u repku i na takmičenja jačeg ranga).
Trebalo bi Pravilnikom o Pg natjecanjima odrediti koliki postotak od kotizacija za DP treba potrošiti na novčani nagradni fond. Ratko i komisija razmislite o tome i ugradite to u spomenuti Pravilnik.

Uvijek sam malo planuo na objavu DP-a gdje me bocnula činjenica da je najdebljim slovima istaknut organizator DP-a odnosno HZS zbog činjenice da je na nekoj svojoj sjednici IO donio odluku da se slaže da DP bude u terminu xy, na terenu xy i u suorganizaciji KSL ili PJK „Pero Djetlić“. Ne bi li bilo logično da organizator uz spomenutu odluku da 1000 kn ili eur za nagradni fond pa ionako će ti novci ići u ruke reprezentativaca koji nas zastupaju u tom sportu po svijetu. Ako kupuje pleh neka se barem potrude da to bude vizualnog identiteta shodno sportu kojim se bavimo a ne ikona spartanca sa natpisom „viktorija“.

Pazi jednostavnu matematiku – trojica su na postolju pa uzmi njihove kotizacije i uzmi još tri i imaš 720 € i npr podijeliš 120 – 250 – 350 i skoro ok. Uzmi još koju i još bolje.

Pod dojmom proteklog DP-a mota mi se misao o nepravednosti u sistemu nagrađivanja npr. državnog prvaka i njegovih pratioca koji su ujedno i naši reprezentativci. Naime ja sam proteklo DP dosta vremena proveo sa Markom Hrgetićem, a prijašnja sa Damirom Biondić. Damiru sam u nekoliko razgovora prigovorio da je prekinuo takmičarsku karijeru u trenutku kada je postao konkurentan najboljima (u konkretnom momentu je ravnopravno parirao Juriju Vidic koji je nastavkom takmičarskog letenja došao na 1. mjestu FAI rank liste). On mi je samo kratko rekao da on od svoje takmičarske pg karijere ima samo financijskih i drugih problema. Sada vidim kolika je to istina. Marko (Karlo i ostali reprezentativci u preletima) da bi potvrdili svoje mjesto u repki moraju učestvovati na našem DP-u i prihvatiti trošak novca i vremena na isto dok bi im npr ta sredstva super došla za odlazak npr. Marku na superfinale pwc-a (i bez našeg dp imaju kvalifikacije za pwc).

Svi volimo kad odu na pwc i tamo trku dobro odlete, hvalimo ih po forumu, tapšamo po ramenu i zovemo na pivo da ispričaju kakvu pikanteriju s pwc-a ili daju besplatan tip ali vrlo malo razmišljamo koliko ih njihova pg „karijera“ košta (nofci + vreme=nofci2) i dali im u tome možemo pomoći. Najmanje što se može je da ih nagradimo novcima kada nas oderu na našem DP-u.
Usput hvala svim sponzorima pa ipak ti ljudi na kraju odu s postolja snekim vrećicama (hebi ga dobro dojde i butelja vina ;)

lp

20 Palac gore: : bmutak, bosco, Flying_man, flyingzeko1, Forca, gburazer, hrvoje.vt, ksmokvina, MadMax, Mario RI, Martina, profa, Red Baron, Roman Lavriv, Tojo, toni, vedran_zgela, VedranMRi, zlatko2508, Zoki    
Vrh

Naslov: Re: DP i nagrade
PostPostano: pon 22 kol, 2011 11:22 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Malo sam se kolebao, ali, što bi Šefika rekao, moja skribomanska i tašta duša nije izdržala ovaj izazov. Ne žalim zbog novčanih nagrada, mada je to postao običaj i na "seoskim utrkama", nisam sigurno išao u Makedoniju po novac. Bez obzira na osvojeno drugo mjesto, ne žalim za lovom, to mi nije motiv. Međutim, ako sam već nešto osvoijo volio bih da je to obilježeno nekim peharom nego jeftinom medaljom. Pehar se vidi iz daleka u vitrini, a medalji moraš prići pa ju još okrenuti da se hvalisam pred susjedima i rodbinom (osim toga imam tih trobojnica raznih vrsta koje vise iz jednog od pehara, pa se tako medalja definitivni degradira kao i uspjeh koji ona predstavlja). Stvarno pehari ne koštaju puno. Ne ulazim u konstrukciju troškova, jer sam pristao platiti kotizaciju i nemam pravo na preispitivanje organizacijskih troškova te se ograđujem od tog dijela. Međutim, nekako je ćelavo podići medalju umjesto pehara. Pogotovo kad smo do sad uglavnom imali pehare za overall. Molim organizatora da ovo ne shvati kao još jednu kritiku, već korstruktivnu opasku za nekog budućeg organizatora i za neke buduće pobjednike te njihovu rodbinu i susjedstvo.

Hvala na pažnji!

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pon 22 kol, 2011 19:33 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
toni je napisao/la:
Stvarno pehari ne koštaju puno. Ne ulazim u konstrukciju troškova, jer sam pristao platiti kotizaciju i nemam pravo na preispitivanje organizacijskih troškova te se ograđujem od tog dijela. Međutim, nekako je ćelavo podići medalju umjesto pehara. Pogotovo kad smo do sad uglavnom imali pehare za overall. Molim organizatora da ovo ne shvati kao još jednu kritiku, već korstruktivnu opasku za nekog budućeg organizatora i za neke buduće pobjednike te njihovu rodbinu i susjedstvo.

Hvala na pažnji!

Pozdravljen Toni,
organizator od HZS dobiva pokale ali medalje... to je jedino sto organizator dobiva od HZS-a... o kakvom kesu nema ni govora...pac kriza .... moguce enog dana odluce uz pokale i medalje dati neku lovu za novcane nagrade.... :) a do tada :(

LP Sinisa

Vrh

PostPostano: pon 22 kol, 2011 19:38 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Sinisa T. je napisao/la:
toni je napisao/la:
Stvarno pehari ne koštaju puno. Ne ulazim u konstrukciju troškova, jer sam pristao platiti kotizaciju i nemam pravo na preispitivanje organizacijskih troškova te se ograđujem od tog dijela. Međutim, nekako je ćelavo podići medalju umjesto pehara. Pogotovo kad smo do sad uglavnom imali pehare za overall. Molim organizatora da ovo ne shvati kao još jednu kritiku, već korstruktivnu opasku za nekog budućeg organizatora i za neke buduće pobjednike te njihovu rodbinu i susjedstvo.

Hvala na pažnji!

Pozdravljen Toni,
organizator od HZS dobiva pokale ali medalje... to je jedino sto organizator dobiva od HZS-a... o kakvom kesu nema ni govora...pac kriza .... moguce enog dana odluce uz pokale i medalje dati neku lovu za novcane nagrade.... :) a do tada :(

LP Sinisa

Ma ti si moj idol. Neuništiv si !!!!!!!

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: pon 22 kol, 2011 19:57 
Offline     DHV 2-3

>Ma ti si moj idol. Neuništiv si !!!!!!!

i ti moj...upam da se jednom prilikom negdje dobijemo pa o svemu porazgovaramo.... :)

Vrh

PostPostano: pon 22 kol, 2011 23:08 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Sinisa T. je napisao/la:
>Ma ti si moj idol. Neuništiv si !!!!!!!

i ti moj...upam da se jednom prilikom negdje dobijemo pa o svemu porazgovaramo.... :)

valjda ne u bazenčiću ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: uto 23 kol, 2011 9:43 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
Sinisa T. je napisao/la:
toni je napisao/la:

Hvala na pažnji!

Pozdravljen Toni,

LP Sinisa

A zašto organizator neda neku lovu...pa on(i) jedino imaju neku komercijalnu vrijednost iz cijele priče?? Kakve veze mora imati HZS sa novčanim nagradama?

Vrh

PostPostano: uto 23 kol, 2011 10:12 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Mario RI je napisao/la:
Kakve veze mora imati HZS sa novčanim nagradama?

:D

Ama bash nikakve...
Ma kakve oni uopce imaju veze s letenjem i organizacijama...?!?!
Pa moze si organizator sam sasiti zastavu HZS-a i platiti HZS-u autorska prava za vjesanje iste na javnim skupovima...

LP!

Vrh

PostPostano: uto 23 kol, 2011 10:16 
Offline     DHV 3

Mario RI je napisao/la:
Sinisa T. je napisao/la:

Pozdravljen Toni,

LP Sinisa

A zašto organizator neda neku lovu...pa on(i) jedino imaju neku komercijalnu vrijednost iz cijele priče?? Kakve veze mora imati HZS sa novčanim nagradama?

Ljetni maestral je uskovitlao prašinu i ti si Mario baš naišao tud, pa sad žmirkaš očiju punih prijeska :-D
Elem, sad bar znam adresu gdje se trebam žaliti.
Ratkooo!!! Zašto nismo dobili plehnate kantice već te medalje?! Aj nemoj odmah da je kriza i da se nema, kad dobro znamo da nije kriza i da se ima. Šutiš tu k'o zaliven, a mi napadamo jadnog Sinišu T. Umjesto jedne klase više, koju ne poznajemo, mogao je biti bar pleh za Hrgu!

Pohvala za najdužu i najglasniju instrumentalnu Hrvatsku himnu koju sam ikad čuo na jednom sportskom događaju. Samo ne znam kome da je uputim, HZS-u ili Organizatoru.

PS: ide ko na Jap?

Vrh

PostPostano: uto 23 kol, 2011 10:42 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Aee ! Kanta je ipak kanta, imas sta primit, s necim mahat, iz necega popit pivu :beer: Imam ti doma Toni svakakve pehare, i metarne i polmetarne, samo nemam nijedan za 2. mjesto. Il je 1. ili 3. :lol: I nisu neke cijene, mislim da je ovaj od metra negdi oko 130kn.. Jedini nedostatak da su tak visoki da mi nejdu u policu iza ormara :-D

Vrh

PostPostano: uto 23 kol, 2011 10:51 
Offline     DHV 2

Član od: pon 31 kol, 2009 10:17
Dao Palac gore: : 221 / Palac dolje: : 3
Dobio Palac gore: : 342 / Palac dolje: : 0
"Malo sam se kolebao, ali, što bi Šefika rekao, moja skribomanska i tašta duša nije izdržala ovaj izazov."

Već me nekoliko dana kopka ovaj post od Prelca i sad me Toni potaknuo da nešto napišem.

Pošto znam koliko je Hrga potrošio vremena, novca, živaca i rezervi da bi postigao rezultate i također znam da svatko tko pretendira na postolje također ulaže masu vremena truda i novca koje uzima sebi i familiji stvarno je sramota da za Hrvatsko državno prvenstvo nije osigurano barem 100 EURA za pobjedničku ekipu da zavrte turu i za to ne postoji isprika. Predlažem da za sljedeće DP mi na forumu skupimo koju kintu pa da to odradimo samoinicijativnio.

Pozdrav Svima Vedran

Vrh

PostPostano: uto 23 kol, 2011 11:26 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Neznam kolko su bili troškovi i nebi htio ulazit organizatoru ispod fertuna, al sigurno su manji nego u Istri.
Za HRDP poredak bi trebalo bit 300-200-100E za prva 3 da je neznam kakva kriza..

Vrh

PostPostano: uto 23 kol, 2011 11:39 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
Zoki je napisao/la:
Mario RI je napisao/la:
Kakve veze mora imati HZS sa novčanim nagradama?

:D

Ama bash nikakve...
Ma kakve oni uopce imaju veze s letenjem i organizacijama...?!?!
Pa moze si organizator sam sasiti zastavu HZS-a i platiti HZS-u autorska prava za vjesanje iste na javnim skupovima...

LP!

mislim na novčane nagrade, ne na zastave i slične gluposti...naglasak na mora imati

Pitam zato što ne znam.

Lp

Mario

Vrh

PostPostano: uto 23 kol, 2011 13:03 
Offline     DHV 2-3

toni je napisao/la:
Pohvala za najdužu i najglasniju instrumentalnu Hrvatsku himnu koju sam ikad čuo na jednom sportskom događaju. Samo ne znam kome da je uputim, HZS-u ili Organizatoru.

Organizatoru... trajanje 2 minute 7 sekundi... nisam ju kratio u strahu da mi ko ne prigovori da sam mu rezo drzavnu himnu....

Vedran je napisao/la:
Neznam kolko su bili troškovi i nebi htio ulazit organizatoru ispod fertuna, al sigurno su manji nego u Istri.
Za HRDP poredak bi trebalo bit 300-200-100E za prva 3 da je neznam kakva kriza..

organizator je podjelio novcane nagrade u visini 500, 300, 200 evrov za pobjednike na tekmi Krusevo Open... otvorenog skupnog DP CRO i SLO.... za pokale dodao se 250 evro... 10 x 25 evro.....

a kaj se tice stroskov tekme mogu reci da su veci nego u Istri.. juce sam radio na financnom porocilu.... bitno je da nismo isli u minus.... a meni je za cirka sest mjeseci rada na pripremi te organizaciji DP, stroske telefoniranja, rada u Krusevu ... pripala novcana nagrada u visini 172,44 evrov...naime toliko je ostalo u blagajni... :( ... te nesto majc 3xl velikosti pa sada sami ocjenite koliko mi se to isplacalo... a svi koji mislite da bi to naredili bolje, javite se za organizatora sljedeceg DP, budite spremni na kritike jer uvjek ce se naci neko ko misli da ima pravo da kritizira, pljuje ...

pa lep pozdrav, a to je ujedno i moj zadnji post vezan za DP

Sinisa

Vrh

PostPostano: čet 25 kol, 2011 15:24 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
Pozdrav

Cuvam djecu od 0-24 (mnogo zeznut posao), pa ne stizem bas komentirati postove koje na brzaka procitam...

toni je napisao/la:
Zašto nismo dobili plehnate kantice već te medalje?!

U jednom trenutku (prije par godina) u HZS-u su rekli nema vise pehara, nego medalje. Obrazlozenje koje sam dobio je da se medalje, a ne pehari dijele i Olimpijskim pobjednicima, Svjetskim prvacima, Državnim prvacima... Ima logike pa se nisam mogao, a ni znao previse buniti. Bar se za klupski poredak i dalje dobiva pehar, jer je i za to bila namjenjena medalja, ali bar za to moje obrazlozenje je bilo prihvaceno od HZS-a.

Gdje ima sponzora tipa tenis, tamo se dijele pehari, pokali i slično.
Za DP 2009 (Zagreb i Zapresic) imali smo priliku napraviti super pokale za pobjednike (od apsolventa na Akademiji za kipara Matije iz Parafreeka). Pokazao mi je radove, fenomenalno. Na zalost Matija je napravio prototipove kad je sve vec bilo gotovo, par dana pred DP. Ali bez njegovog honorara, samo materjali i osnovno vrijeme za napraviti to je bilo par tisuca kuna troska. Moja ideja je bila da to budu stalni pokali i da se koriste svake godine isti. Na zalost bilo je preskupo i za najskuplju organizaciju DP-a do sada, kao i za HZS. Nadam se da ce ipak jednog dana pobjednici dobivati takve lijepe pokale (uspomene), jer i ja sam imam doma zavidnu hrpu medalja (cak i onih s padobrancima na prednjoj strani), koje me nimalo ne vesele bas kako je i Toni naveo.

toni je napisao/la:

Siniša je nabavio himnu, a tehnicki delegat je inzistirao da se ona pusti nakon dodjele medalja, obzirom da himna nije bila svirana na otvaranju natjecanja kako je zamisljeno protokolom. Po mojem misljenju ovako je ispalo svecanije, jer mislim da je pobjednicima bilo zadovoljstvo odslusati himnu u njihovu cast za nagradu/pobjedu, kao na velikim natjecanjima koje gledamo na TV-u.

...
Evo kratko jos jednom da prokomentiram neke stvari vezano za DP.

Natjecanje je bilo izuzetno uspjesno i to je za mene najvaznije. Imali smo 4 odlicna taska. Letili smo s vrhunskim stranim pilotima i moglo se puno toga nauciti. Nasi natjecatelji dobili su priliku za napredovanje. Natjecanje je bilo sa sigurnosne strane jako dobro (uz jednu malu iznimku, ali OK). Direktoru jos jednom sve pohvale, teren je bio odlican, itd. itd.
Organizator se istinski trudio i prije i za vrijeme natjecanja, tako da taj trud treba cijeniti. Tko radi, taj i griješi. Žalosno mi je vidjeti prepucavanja u vezi sendvica (ja sam ih jeo svaki put nakon tekme, hladne i usaftane i bili su mi skroz OK, i nije mi bilo na kraj pameti da ih kritiziram, kao ni odojak koji se u onoj hotelskoj organizaciji ne može posluziti topao. Ali vidio sam trud i zelju da bude sve najbolje i to cijenim.). I mogu razumjeti da je bilo problema s organizacijom prijevoza i da je netko cekao dugo jednom ili dvaput (nije valjda bilo tako sva 4 dana?). I ja sam dobio XXL majicu umjesto L koju sam upisao prilikom prijave. Razumijem da netko ispali zbog svega toga, ali ja ne. Svaki trud za organizaciju cijenim, jer znam sta znaci organizacija i koordinacija hrpe detalja... Da moze bolje, moze. Ali nema bas borbe za organizaciju DP-a kad se radi natjecaj, jer je to heben posao i zahebancija s kojom se nece uhvatiti ukostac svatko.
Novcane nagrade ne mogu komentirati. To je dobra volja organizatora. Ako ostane novaca, zasto ne. Vjerujem da Ticima nije ostalo gotovo nista, bas kako Sinisa kaze.

Moja pak jedina velika zamjerka organizatoru je pogresna podjela medalja na zavrsnoj svecanosti i zbrka s finalnim rezultatima uoci i nakon podjele medalja, tako da organizator trenutno (tako mi je obecano) radi na ispravci i da se medalje uruce pravim dobitnicima.

Za kraj, ono sto mene najvise smeta/boli je nesto sto moze ici na dusu i organizatoru, i Komisiji, i HZS-u i svima ukljucenima na ovaj ili onaj nacin, a to je gotovo nikakva promocija rezultata, pobjednika, informacija o odrzanom natjecanju i slicno. Cak ni na ovom forumu informacije su bile dozirane minimalisticki. Nigdje nisam procitao tko je top 3 u HR, ako nisam sam otisao na rezultate. Decki i cure koji su se borili za ta mjesta zasluzuju da se negdje napise njihovo ime, ako nista bar zbog familije i prijatelja koji o nama misle da smo neki polu-ludjaci. Stvarno me zalost da se o nasem sportu i natjecanjima u javnosti ne zna nista, ne cuje nista i slicno. Trebala bi se uvesti dogovorna/usuglasena obaveza da se po tom pitanju napravi vise. U tom smislu Komisija za parajedrenje treba covjeka koji bi se bavio medijima. On/ona uopce ne treba biti vrsan letac, bitno je samo da ima volju i znanje prenijeti informacije do medija. U tom smislu, molim sve koji imaju volje za takvu vaznu zadacu, da mi se jave, bilo kojim kanalom. Hvala.

6 Palac gore: : gburazer, JERKO, Knez, McB, toni, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: čet 25 kol, 2011 16:38 
Offline     DHV 3

Ratko je napisao/la:
Za kraj, ono sto mene najvise smeta/boli je nesto sto moze ici na dusu i organizatoru, i Komisiji, i HZS-u i svima ukljucenima na ovaj ili onaj nacin, a to je gotovo nikakva promocija rezultata, pobjednika, informacija o odrzanom natjecanju i slicno. Cak ni na ovom forumu informacije su bile dozirane minimalisticki. Nigdje nisam procitao tko je top 3 u HR, ako nisam sam otisao na rezultate.

http://www.flyozone.com/paragliders/en/news/headlines/19071

Hvala Ratko na odgovorima ispred Komisije HZS-a.

1 Palac gore: : JERKO    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 16 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: