»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 16 tra, 2026 9:36.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Cijenik spašavanja u Italiji
PostPostano: pon 03 lis, 2011 10:06 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Nove Takšno reševanje se izvaja za plačilo, če ne gre za nujno pomoč (poškodbe), ki jo krije zdravstvo. Cene takšnih »reševanj« bodo stroškovno različne, glede na to, kdo jih bo izvajal. To je odvisno od tega, ali bo izvajalec vojaški, beneški, italijanski ali tuji. Tako bo cena za helikoptersko reševanje 90 € na minuto za Italijane in 120 € za tujce. Najvišji plačljivi strošek se bo ustavil pri 7500 €.
Prav tako bo treba plačati intervencijo, ki jo bo izvedla ekipa, sestavljena iz najmanj treh članov 200 €, tu pa je omejitev postavljena pri 500 €.*
Ta plačila so urejena z deželnim odlokom 1411, sprejetim 2. septembra 2011 in veljajo za različne rizične sklope dejavnosti, kot so: planinarjenje, plezanje in alpinizem, alpsko in turno smučanje, jamarstvo, jadralno padalstvo in zmajarstvo (tudi motorno), skakanje s smučmi ali smučanje na vodi, smučarske akrobacije, rafting, gorsko kolesarjenje v zahtevnih okoljih, off-road vožnja v zahtevnih okoljih.
Objavljeno tule: http://www.gore-ljudje.net/novosti/70064/vidulis ico
sokol

Increase user’s karmaDecrease user’s karma Private messageTopcijene u Italiji!

Vrh

Naslov: Re: Cijenik spašavanja u Italiji
PostPostano: pon 03 lis, 2011 10:26 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Aee.. znači 8kE za vožnju do zgodnih medicinskih sestri..

To je dobro, jer če sad puno više ekipe doči kod nas di je GSS i traktor od MI8 besplatan, pa če mo imat jaču i brojniju ekipu za dokazivat da leteči turizam ipak postoji. I da se fina para može zaradit od njega ako se dozvoli dovoljno visokih i otvorenih koridora za prelete i letenje ! Tj, da kontrola leta treba zaradit svoj posao, a ne ič niz dlaku bahatim pilotima i pohlepnim/škrtim aviokompanijama..

I zato treba uplatit putno osiguranje od 200-300kn/10dana prije letenja po EU, jer pokriva sve troškove do 10kE (pročitat ugovor i nač copter prije potpisa), osim zgodnih sestri ;)

3 Palac gore: : flyingzeko1, kbelcar, vedran_zgela    
Vrh

Naslov: Re: Cijenik spašavanja u Italiji
PostPostano: ned 30 lis, 2011 23:21 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 22 vel, 2010 14:08
Dao Palac gore: : 1 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 6 / Palac dolje: : 0
Osjećam se prozvanim pošto sam nedavno koristio sve ove usluge od Bassano del grape do Trevisa :no:
Prvi post ne razumijem baš najbolje ali pretpostavljam da je ovo nešto novo jer je prije navodno trošak spašavanja pokrivala startnina od onih 5€.
Ovako ja sam početkom travnja doživio nesreću i slomio nogu u Bassanu, s obzirom na nepristupačan teren u spašavanju je sudjelovao helikopter i otpremljen sam u bolnicu u Trevisu u kojoj sam boravio 12 dana i bilo je besplatno jer se u Italiji hitni slučajevi ne naplaćuju. Cijela operacija izvlačenja uključujući transport od nekih 100km do bolnice je trajalo oko sat i pol.
Sve ovo me koštalo 0 kn ako izuzmemo činjenicu da mi je komplet oprema ostala u brdu (oko 800€).
U slučaju da vam se desi nešto slično moj savjet vam je bježite iz bolnice u Italiji kako god znate. Meni je lom bio mačiji kašalj za ono šta su oni uspjeli napraviti a plastični kirurg se skoro srušio u nesvjest kad je vidio nogu, sreća da je na hitnoj bila anestezijologinja Resa Blanka Hrvatica iz Rijeke koja mi je puno pomogla u komunikaciji. Naravno talijani ne znaju engleski a i oni koji znaju neće pričati s vama. I još moram spomenuti da je i hitna pomoć iz Hrvatske također došla po mene bez ikakve naknade. Oporavak još trajeeeeeee........Oću letjetiiiiii!!!!!!

2 Palac gore: : kbelcar, vedran_zgela    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: