»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 17 tra, 2026 22:24.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 10 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Paypal, Moneybookers i banke - par savjeta za prodavače
PostPostano: sri 12 lis, 2011 0:15 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
E da se nebiste zajebali kao ja nedavno par savjeta u vezi online prodavanja opreme tj plaćanja putem Moneybookersa ili Paypala.

Prodam nedavno dva komada opreme. Jedan za 1000 eur + 50 za poštarinu i lik mi to šibne na Moneybookers račun. Gamad na MB mi je račun postavila u kune tako da mijenjaju po lihvarskim kamatama. Naravno prebacim na tekući u Hr i nestalo 70 eur.

Drugi komad opreme dogovorim za 750 eur i prodam te mi lik plati na Paypal. Ja opet naivan pa mi Paypal tu u startu mazne 30 eur tarife. Onda nemoš ti pare dignut odmah već dok oni ne okrenu malo pa tek onda. Naravno nedaju sve odjednom pa moraš dva puta plaćat po 5 eur za skidanje para. E sad najbolji dio. Kako mi je Paypal spojen na deviznu čovjek bi pomislio da će euri samo tako doć, ali ne. Paypal ti mijenja eure u kune da bi ih "poslao" po tečaju 1eur=7.2 kn. Naravno moja banka sva zadovoljna pretače opet te fiktivne kune, koje Paypal nikad nije ni vidio kako izgledaju, nazad u eure i sve skupa popušim opet 70 eur.

Da im j...... m...... f...... n........p......ž.........

Živjelo solarno plaćanje, a ove lopove ćemo sve uskoro povješat!

1 Palac gore: : rudar    
Vrh

Naslov: Re: Paypal, Moneybookers i banke - par savjeta za prodavače
PostPostano: sri 12 lis, 2011 8:17 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
da slična iskustva imam i ja..

Ali najveća pizdarija od svega je ta što paypal isplaćuje lovu 01. u mjesecu, i ti sam ne možeš dati zahtjev za isplatu...osim ako nisi prodavač s nekim njihovim statusom, pa si možeš odmah prebaciti lovu. Tako da sam krilo prodao 5. u mjesecu, a lovu dobio tek slijedeći mjesec.

Ali sam account postavio u €, pa mi je samo zaračunao proviziju kod prebacivanja love na karticu.

U svakom slučaju bolje je koristiti devizne račune kod banaka nego paypal, ali stranci ga vole, jer im možeš izdati fakturu koja im se prizna.
Možda bi kod prodaje trebali staviti oznaku +50€ za plaćanje paypalom.

lp

Mario

Vrh

PostPostano: sri 12 lis, 2011 19:27 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
Dečki rešenje vam je jednostavno i pod nosom..u susjednoj državi (bilo koja,koja ima €-e)
Od ove godine možeš otvoriti bankovni račun u bilo kojoj zemlji EU-a kao stranac i snjime plačati koliko ti je želja,a i primati novac.Vođenje računa košta npr.u Aut 7,5 za tri mjeseca a internet banking košta 1 (dobro ste pročitali jedan euro).na mjesec..Račune možeš plačati do mile volje ...a bome im kasirati..

3 Palac gore: : kbelcar, Mario RI, Tomica Solina    
Vrh

PostPostano: sri 12 lis, 2011 21:28 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 13 ruj, 2009 20:03
Dao Palac gore: : 0 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 2 / Palac dolje: : 0
Pa mogu ti eure proslijediti na devizni račun u našoj banci npr. Zabi.
Neznam kolike su provizije, to ovisi o banci pošiljatelja. Za tri dana možeš raspolagati s njima.

Western union je OK stvar ali je skup. Meni je frajer šibnuo lovu i za 10min je bila u džepu, ali su
ga valjda jeb... oderali.

Vrh

PostPostano: sri 12 lis, 2011 22:34 
Offline     DHV 2

Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Nevjerovatno mi je da se svi cude ko pure dreku...

Ok, Sale je u pravu, otvoris racun preko grane, nadjes roba koji ce pobirat robu bez pitanja, drzat ju kod sebe dok se tebi zvjezde ne poklope itd. Nakon toga ti savrseno legalno presvercas sve preko grane do jednom dok te neka carinska p....ercina ne sklepa i kazni te minimalno 10000 kuna za fizicku osobu i sve ti uzme i zapali. Nakon toga pocinjes lupati glavom sto nisi platio 20 puta one kretenske pristojbe za neki svjetski priznati pay pall...

Drugi primjer bi bio da jednostavno sjednes u svoj auto platis hrpe cestarina i sparkiras se na najblizu lokaciju gdje mozes platiti bez provizija i ponovo prihvatis rizik sverca...

Fasciniraju me misljenja koja izgledaju ovako...

Ja sjedim doma, upalim kompjuter, nadjem nesto sto mi se svidja, ponude mi se opcije, stisnem enter, sve prodje super, frajer dobije lovu, ja dobijem robu i zamisli govna!! Uzeli su mi 100 kuna za to...!!! Pa jesu li oni normalni!!!

Ljudi razmislite malo... Ne branim ih, nego nekad se stvarno pretjeruje... Ako seres seri okruglo hebemmu. Netko se napatio da nama olaksa zivot i siguran sam da je naveo cjenik svojih ideja i usluga. To sto nikad nitko ne cita terms of jusid sam si je kriv...

Meni osobno moj sat slobodnog vremena vrijedi vise od 50E provizije sa totalnom sigurnoscu obavljenog posla...

Bez losih primisli,
Uz LP

Zoki

5 Palac gore: : Box, joe33, Red Baron, sale, Tomica Solina     1 Palac dolje: : Mario RI
Vrh

PostPostano: čet 13 lis, 2011 0:28 
Offline     DHV 2-3

Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Nemogu se složiti sa tobom Zoki jer si falio totalno o čemu sam pisao. Ako se uzima fee ok. Zna se koji je ali ne onda da me dereš i pretvaraš novce u druge valute koje u životu nisi vidio.

Vrh

PostPostano: čet 13 lis, 2011 9:52 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
nije nikakvo čuđenje, nego razmjena iskustva i informacija, da se netko drugi neugodno ne iznenadi.

LP

Mario

Vrh

PostPostano: čet 13 lis, 2011 13:53 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
hrga je napisao/la:
Nemogu se složiti sa tobom Zoki jer si falio totalno o čemu sam pisao. Ako se uzima fee ok. Zna se koji je ali ne onda da me dereš i pretvaraš novce u druge valute koje u životu nisi vidio.

Nisam siguran kako to ide kad nešto prodaješ no znam da kad kupuješ preko ebaya onda je bitno koja ti je Primary valuta na paypalu, a možeš i odabrati da li želiš da ti paypal to konvertira ili će paypal prepustiti tvojoj banci koja je izdala karticu da radi konverziju. Mislim da je uvijek bolje ovo drugo...
Ne velim da ti to već sve ne znaš, čisto da spomenem za svaki slučaj...
Ja npr. ne mogu sad nabrzinu naći gdje je ta opcija u paypalu (tko radi konverziju) - ali se sjećam da kod ebay checkout-a uvijek imaš prikazano koja ti je trenutna opcija konverzije (jednom kad promijeniš onda ostane za dalje)

Vrh

PostPostano: čet 13 lis, 2011 20:15 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 8:43
Dao Palac gore: : 400 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 222 / Palac dolje: : 1
Zoki je napisao/la:
Nevjerovatno mi je da se svi cude ko pure dreku...

Ok, Sale je u pravu, otvoris racun preko grane, nadjes roba koji ce pobirat robu bez pitanja, drzat ju kod sebe dok se tebi zvjezde ne poklope itd. Nakon toga ti savrseno legalno presvercas sve preko grane do jednom dok te neka carinska p....ercina ne sklepa i kazni te minimalno 10000 kuna za fizicku osobu i sve ti uzme i zapali. Nakon toga pocinjes lupati glavom sto nisi platio 20 puta one kretenske pristojbe za neki svjetski priznati pay pall...

Drugi primjer bi bio da jednostavno sjednes u svoj auto platis hrpe cestarina i sparkiras se na najblizu lokaciju gdje mozes platiti bez provizija i ponovo prihvatis rizik sverca...

Fasciniraju me misljenja koja izgledaju ovako...

Ja sjedim doma, upalim kompjuter, nadjem nesto sto mi se svidja, ponude mi se opcije, stisnem enter, sve prodje super, frajer dobije lovu, ja dobijem robu i zamisli govna!! Uzeli su mi 100 kuna za to...!!! Pa jesu li oni normalni!!!

Ljudi razmislite malo... Ne branim ih, nego nekad se stvarno pretjeruje... Ako seres seri okruglo hebemmu. Netko se napatio da nama olaksa zivot i siguran sam da je naveo cjenik svojih ideja i usluga. To sto nikad nitko ne cita terms of jusid sam si je kriv...

Meni osobno moj sat slobodnog vremena vrijedi vise od 50E provizije sa totalnom sigurnoscu obavljenog posla...

Bez losih primisli,
Uz LP

Zoki

Isuseeee kolko se tebi iironije nakupilo od neletice :bad:
slijedeči vikend da sam te vidio na Triblju :evil:
JASNO!!!???

2 Palac gore: : Damjancic, Zoki    
Vrh

PostPostano: pet 14 lis, 2011 14:17 
Offline     DHV 2

Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Mario RI je napisao/la:
nije nikakvo čuđenje, nego razmjena iskustva i informacija, da se netko drugi neugodno ne iznenadi.
Mario

Odes na stranicu davaca usluge koju pozelis i procitas ono sto obicno odskrolas do kraja i stisnes "I agreee"...

Takodje je Vranic u pravu, mada ni ja ne znam gdje se to "klikne". Ti odredjujes koja ti je bazicna valuta. Ali vidim da si to vec odradio.
Znam recimo da meni kada idem u Australiju, sve dnevnice se uplacuju u Eurima koje ja dizem i mjenjam u Au Dolar i unatrag naravno posto ne mogu koristiti Au$ u Hrvatskoj sve opet mjenjam u Eu ili Kn. Ponekad za dvotjedni put u bogatije zemlje samo na dnevnicama znam popusiti po 1000Kn i onda jos dodaj karticna placanja koja imaju relacije transakcija ko Sibirska Zeljeznica...

Ma koliko to cudno zvucalo, totalno je normalno ovo sto se desilo (ma koliko to tebi izgledalo neposteno) i cim vise povecavas kolicinu posrednika i usluga koje koristis sansa da popusis je veca.

Sljedeci put nesto sto vrijedi 100 prodas za 120, a nek popusi onaj koji to isto proda za 100. Pa ce onda i on sljedeci put dignut za 20... :)

LP!

1 Palac gore: : toni    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 10 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.