»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 17 tra, 2026 20:24.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Čudne strukture u Gobi pustinji
PostPostano: uto 15 stu, 2011 19:21 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
toni je napisao/la:
CloudWalker je napisao/la:
hrga je napisao/la:
Hvala na strpljivom objašnjavanju.

Eh sad baš strpljivom... - preljubazan si.. :-)
Mislim da te ipak najviše uvjerila Dančijeva savršeno pronađena fotka.

I taman kad ste se trebali pokefati do kraja, vi se pomirite?! Hrga, mislio sam da si žilaviji!

Off topic: sjedim jednom tako na nekoj polubarki - polujedrilici, negdje u Biševskom kanalu i uživam u mirnoći okruženja, zanesen pljuskanjem valova i šumom vjetra, sretan zbog vlastitog postojanja, kad li me prene oštar muški glas viškog dijalekta: "Covik nikad ni bil na Mjesecu!". Do tad sam vjerovao u to. Učio sam u školi, svi oko mene su to govorili, a sad ovaj kopernikanski obrat! Nisam sumnjao niti u postojanje i ulogu te djela Isusa Krista, jer su me tako naučili na vjeronauku, a niti u organizaciji SKOJ-a nisu dvojili da je postojao (o ulozi su imali oprečno mišljenje) čiji sam bio član ne svojom voljom, kao uostalom i učenik katekizma. Međutim, isplivavanjem novih dokaza na interpletu i wikipediji te NG/History/Civilization kanalima te stručnim časopisima poput Kule stražara, počinje me ponovno sustizati onaj odlučan muški glas iz Biševskog kanala. Od tad me muči crv sumnje, da li su ljudi zbilja bili na Mjesecu? Ili nisu. Ili mi se odlučan muški glas učinio, a vjerujem da nije. Ili sam bio pod nekim utjecajem nekakvih supstanci što su prenesene vaporom s Hvara ili Brača (nisam više siguran). Ili ih uopće nisam konzumirao prije te prodorne rečenice što me je zaintrigirala (ili se kaže zasumnjala?)?

Svatko se treba držat neke čvrsto neke "istine" dok mu se ne dokaže suprotno. Najviše sam skeptičan za odlazak na Mjesec iz političkih razloga. Rusi prvi napravili satelit, prvi poslali, životinju, prvi poslali čovjeka. Naravno da je Amerima jedino ostalo poslat čovjeka na Mjesec sa tehnološkim napretkom iza Rusa u to vrijeme. Također je pitanje dali je i Gagarin prvi bio u svemiru. Naime može se naći da su bili neki neslavni pokušaji prije njega, ali on je prvi koji se vratio živ.

E sad nešto drugo zanimljivo.
Nije mjesec već na Zemlji. Kina, pustinja Gobi (http://en.wikipedia.org/wiki/Gobi_Desert)

"Kineske Nasca linije". Ovaj Google Earth me oduševljava. Evo karta

Vrh

Naslov: Re: Istraživanje Mjeseca
PostPostano: uto 15 stu, 2011 19:34 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Baš sam to gledao danas! Posebno me brine ona mreža širokih bijelih linija - vidim da se u komentarima po webu uglavnom pitaju što je to nacrtano i čemu služi, ali mene nekako puno više brine kako su nastale. Čine mi se prepravilne tj. preravne, presavršeno iste širine, a obzirom na neravnost terena ne pada mi na pamet ništa drugo nego da su napravljene tj. nacrtane visoko odozgora... :shock:

Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 20:01 
Offline     DHV 2-3

CloudWalker je napisao/la:
Baš sam to gledao danas! Posebno me brine ona mreža širokih bijelih linija - vidim da se u komentarima po webu uglavnom pitaju što je to nacrtano i čemu služi, ali mene nekako puno više brine kako su nastale. Čine mi se prepravilne tj. preravne, presavršeno iste širine, a obzirom na neravnost terena ne pada mi na pamet ništa drugo nego da su napravljene tj. nacrtane visoko odozgora... :shock:

Daj neki link sa neta. Ja sam na to slučajno naletio bez opisa.
Ovako bih rekao da ako su to Kinezi radili onda stvarno nemaju šta pametnije radit i trošit lovu, ali vjerojatnije je riješ o ostacima neke pradavne civilizacije.
Mene interesira viša kakvu poruku to ima. Izgleda kao neka kodirana poruka. Neki napredni QR kod.

Najvjerojatnije je to ovako bilo. kinezi su to pronašli. Onda su postavili baze i sve očistili pregledali u potrazi za tehnologijom, a onda kad su pronašli ili nisu sve napustili. Zanimljivi su mi oni MIGovi u onom krugu.

Provučeno kroz PS
slika

Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 20:27 
Offline     DHV 2

Član od: pon 12 lis, 2009 15:04
Dao Palac gore: : 90 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 75 / Palac dolje: : 0
na prvu gedajući GE i meni palo na pamet da je pradavna civilizacija, ali pretrazujuci nadjem da je to sve svježe napravljeno ima raznih špekulacija i teorija, jedna čak govori da je ova mreža identična ulicama Washingtona i da treniraju za napad ko će ima ga znat

evo 3 linka a ima ih još:

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... acked.html

http://weeklyworldnews.com/headlines/40 ... bi-desert/

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... esert.html

Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 21:08 
Offline     DHV 2

Član od: sri 07 lis, 2009 12:36
Dao Palac gore: : 150 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 239 / Palac dolje: : 1
nekak mi je teorija da se radi o vojnom poligonu za testiranje i kalibraciju satelita, krstarećih raketa, bombi ili nečeg sličnog najlogičnija opcija

a slično nešto ima i u blizini
http://g.co/maps/jxc9u
a u GE povijesnom pogledu se za to lijepo vidi kak je nastajalo, čak i tragovi guma od vozila koja su to radila

Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 21:12 
Offline     DHV 2-3

Ma svi komentari su neozbiljni na tim webovima.
Kao npr da je ona plava "pista" zapravo jezera sa vodom. Jedini problem što u Gobiju ne kiši, a i voda ne može imat kratere.
Ako je onaj krug sa migovima meta za testiranje oružja, gdje su krateri?
Kinezi su ludi ali baš da u Gobiju idu replicirat ulice US gradova LOL. Uostalom to im uopće ne slići na ulice. Ima nekih pokušaja da se prikaže kao DC, ali sve to izgleda smiješno.

npr:
http://gizmodo.com/5859081/why-is-china ... the-desert
zadnje tri fotke su definitivno man made. Ono su jezerca sa nekog otvorenog rudnika i sl.

Ovo je isto man made. Izgleda kao neko mjesto gdje se priprema izgradnja nečega npr solarnih polja.

http://maps.google.de/maps?q=44+42%40.8 ... exiko&z=13

Ali zato ono drugo je interesantno. Isto mi ide na živce kad netko nešto objavi za što se nema odgovora ona je to teorija zavjere. Već je postao klišej.

Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 21:23 
Offline     DHV 2-3

tmuic je napisao/la:
nekak mi je teorija da se radi o vojnom poligonu za testiranje i kalibraciju satelita, krstarećih raketa, bombi ili nečeg sličnog najlogičnija opcija

a u GE povijesnom pogledu se za to lijepo vidi kak je nastajalo, čak i tragovi guma od vozila koja su to radila

Dobra fora sa povijesti. A možda su čistili a ne crtali?
Ti Kinezi su ludi.

Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 21:32 
Offline     DHV 2

Član od: pon 12 lis, 2009 15:04
Dao Palac gore: : 90 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 75 / Palac dolje: : 0
čisto sumnjam da im je do rata a pogotovo sa amerikom, jedino mogu praviti plan odbrane od amerike :D

ona spirala su sve kamioni i avioni.

dalje se spominju neki kontejneri i stare krntije od auta.

trebalo bi zvat kakvog kineza pa pitat :D

a ako neko zovne nek pita jeli ikad vidio ili zna čičkavog kineza :D

Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 21:35 
Offline     DHV 2

Član od: sri 07 lis, 2009 12:36
Dao Palac gore: : 150 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 239 / Palac dolje: : 1
hrga je napisao/la:
Kao npr da je ona plava "pista" zapravo jezera sa vodom. Jedini problem što u Gobiju ne kiši, a i voda ne može imat kratere.
Kinezi su ludi ali baš da u Gobiju idu replicirat ulice US gradova LOL. Uostalom to im uopće ne slići na ulice. Ima nekih pokušaja da se prikaže kao DC, ali sve to izgleda smiješno.

Ako ideš testirati samo navođenje i detekciju oblika i slično u bombama ne moraš nužno imat bojevo punjenje, pa neće biti ni velkog kratera osim od samog udarca komada metala u zemlju ili objekt.

Možeš testirati i samo nalaženje i detekciju cilja sa podvjesnom kamerom na avionu/bespilotnoj letjelici/borbenom paraglajderu
(a možda i neka čudna paraglajder pika liga, ak sletis u kabinu miga to je bolje neg na palačinku :)

Daj inženjerima iz kineske varijante Skunk worksa/DARPAe dovoljno para i ovo šta vidiš je rezultat.

Vrh

PostPostano: uto 15 stu, 2011 22:35 
Offline     DHV 2-3

tmuic je napisao/la:
hrga je napisao/la:

Ako ideš testirati samo navođenje i detekciju oblika i slično u bombama ne moraš nužno imat bojevo punjenje, pa neće biti ni velkog kratera osim od samog udarca komada metala u zemlju ili objekt.

Možeš testirati i samo nalaženje i detekciju cilja sa podvjesnom kamerom na avionu/bespilotnoj letjelici/borbenom paraglajderu
(a možda i neka čudna paraglajder pika liga, ak sletis u kabinu miga to je bolje neg na palačinku :)

Daj inženjerima iz kineske varijante Skunk worksa/DARPAe dovoljno para i ovo šta vidiš je rezultat.

ne vidim smisao onda raditi takav krug. Više bi mi imalo smisla ako testiraju nešto "iz sredine". Npelektromagnetska bomba pa testiraju strujne krugove u avionima, kamionima, kontejnerima neki kompovi i sl.. pa šta crkne i preživi.
Možda pika za Migove :-D

Vrh

PostPostano: sri 16 stu, 2011 10:33 
Offline     DHV 2

Član od: sub 10 lis, 2009 20:01
Dao Palac gore: : 3406 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 105 / Palac dolje: : 1
Igleda da i kinezi imaju svoju Area 51 8) , sve to izgleda na neki mega vojni pligon, daleko udaljen od civilizacije, vide se sama testiranja i testiranja =@ , ali one ucrtane mreze : unknown:

Vrh

PostPostano: sri 16 stu, 2011 15:34 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Evo update:
http://gizmodo.com/5859781/somebody-ord ... structures

Vrh

PostPostano: čet 17 stu, 2011 15:06 
Offline     DHV 2

Član od: sub 10 lis, 2009 20:01
Dao Palac gore: : 3406 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 105 / Palac dolje: : 1
hrga je napisao/la:
tmuic je napisao/la:

Dobra fora sa povijesti. A možda su čistili a ne crtali?
Ti Kinezi su ludi.

http://dalje.com/hr-zivot/ovako-izgleda ... nja/395646

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.