»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 05 lip, 2026 10:54.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 312 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ne u EU !
PostPostano: pon 02 sij, 2012 21:44 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
Jure je napisao/la:
Ali kao šta ti računaš da ćeš slovencu lakše prodat stolicu koju si napravija, tako isto se može dogodit da ti neki Rumunj iskrca dva šlepera istih takvih stolica u susjedno skladište i počne ih dilat po nižoj cijeni.

Reci mi samo što to sada sprečava toga Rumunja ili još gore Kineza da uveze te stolice?
Pa čovječe mi uvozimo i bijeli luk kojega bi samo dalmacija mogla proizvesti da nahrani pola Europe.

Jure je napisao/la:
Položaj radnika neće bit ništa bolji, i sad oni mogu ić radit vani, pogotovo neka zanimanja koja su potrebna u tim zemljama.
Samo otvaranjem granica će cijena rada u nas pasti, pa će domaći radnici morat pristat na niže paće ili će ih zamjenit Bugari, Rumunji ili neki drugi koji imaju niži standard od nas. Možda tebi kao poslodavcu to nije problem ali uzmi u obzir da nisu svi poslodavci, većina nas nema poduzetničkog duha ili hrabrosti ili čega već triba imat.

Ne barataš činjenicama pa nabacivaš bezvezne floskule. Pa što ti jeftini rumunjski radnici nisu već preplavili Njemačku, Austriju i ine zemlje,očito to nejde samo tako.

Vrh

Naslov: Re: Zeka peka....
PostPostano: pon 02 sij, 2012 21:48 
Offline     DHV 2

Član od: sri 09 ruj, 2009 19:59
Dao Palac gore: : 154 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 70 / Palac dolje: : 1
Franco je napisao/la:
Robert je napisao/la:
Neznam kako vi to vidite da neče više biti "granica" i da čete bez špeditera izvažali i uvažali. Italija je godinama več u Evropi, granica je otvorena, ali je špedicija ostala. Prošli mjesec mi je roba bila 15 dana u njihovom šrediterskom-carinskom skladištu jer nisu bili spremni neki papiri. Puno se pričalo da otvaranjem granice nestat če i špedicija i carina, da če to sve preči na Slovenskoj strani, ali ništa od toga.

Možda zato jer si robu slao iz zemlje koja nije članica EU????
BTW!
Baš zadnji put kad sam išao u Austriju vidio sam na autoputu dosta slovenskih kombija punih radnika (limari, krovopokrivaći, vodoinstelateri) kako idu u Austriju.Malo je vjerojatno da idu tamo u šoping s žljebovima na krovu, već je zacijelo sigurnije da im se znatno proširilo polje djelovanja i da sada rade i po Austriji i to vjerojatno bolje plaćene poslove.

Ne. Robu sam uvažao iz Italije i Talijanskog je porijekla. Ali to nije ni bitno. Htio sam samo skrenut pozornost da iako granice nema špedicija je ostala. Tako da sam uvjeren da ako uđemo u Eu, neče biti fizičke granice sa Slo ali imam neki osječaj da če špedicija ostat. I da čemo imat ista sranja kao i do sada.
Što se tiče posla slažem se sa tobom, jar smo jeftina radna snaga, ali neznam koliko je sretan Austrijanac to što mu Slovenci preuzimaju posao.

Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 21:59 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
Robert je napisao/la:
Ne. Robu sam uvažao iz Italije i Talijanskog je porijekla. Ali to nije ni bitno. Htio sam samo skrenut pozornost da iako granice nema špedicija je ostala. Tako da sam uvjeren da ako uđemo u Eu, neče biti fizičke granice sa Slo ali imam neki osječaj da če špedicija ostat. I da čemo imat ista sranja kao i do sada.

Uvozio ili izvozio svejedno.Slobodno kolanje roba je samo unutar članica EU.

Robert je napisao/la:
Što se tiče posla slažem se sa tobom, jar smo jeftina radna snaga, ali neznam koliko je sretan Austrijanac to što mu Slovenci preuzimaju posao.

Možda ne Austrijanac obrtnik, ali Austrijanac korisnik usluge sigurno da.Gore su usluge takve vrste precjenjene i zdrava konkurencija je samo dobrodošla kako bi se neki malo prizemljili.

Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 21:59 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Josip K-T je napisao/la:
Roman Lavriv je napisao/la:

Uostalom, ja jednostavno ne znam koji bih nacionalni interes trebao podržati. Postoji samo jedan - moj i moje obitelji.

Jesi siguran da je to u interesu tebe i tvoje obitelji?

Iskreno, 100% nisam, ali sam odlučio probati. Naravno, ak se složi i 50% drugih Hrvata ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 22:15 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Josip K-T je napisao/la:

Iskreno, 100% nisam, ali sam odlučio probati.

Sretno.

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 22:18 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Josip K-T je napisao/la:
Josip K-T je napisao/la:

Iskreno, 100% nisam, ali sam odlučio probati.

Sretno.

Sretno i tebi. Kako god ispadne, u istom smo sosu ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 22:24 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Eto vidite zbog ovakve medijske blokade kakva je sad na našim medijima prisiljeni smo debatu voditi preko raznoraznih foruma pa tako i našeg paragliderskog zar se takva javna rasprava nebi trebala voditi na TV-u. Renomirani znanstvenici koji rade u toj EU i nisu baš nešto oduševljeni naprotiv su jako protiv, pa sučeliti njih i naše političare Saborskih stranaka koji su ama baš svi (kao u zboru) za ulazak EU pa da vidimo ko ima više argumenata , još nisam vidio nijednog od političara saborskog zastupnika da je javno istupio protiv EU. Znate koliko košta sekunda reklamiranja na TV i onda mi recite tko te reklame o ljepotama ulasku u EU financira i te raklame su još u udarnom terminu, jeli ih plaćaju porezni obveznici RH ili EU. I još mi recite zašto nema niti jedne reklame na TV, radiu ili novinama koja je protiv ulaska u EU. (naravno zato ih nema jer ih nesmiju objaviti)

1 Palac gore: : Jure    
Vrh

PostPostano: pon 02 sij, 2012 23:56 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Franko očito da ne čitaš statistiku za Rumunje pa evo:
920 000 stranaca se naselilo u Španjolsku samo u 2007. godini. Kada je Španjolska prije 14 godina ušla u Europsku uniju imala je 425 000 stranaca. Danas ih ima 5 i pol milijuna, a od toga oko milijun Engleza, pola milijuna Njemaca i 830 000 Rumunja.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6098632.stm
http://www.actmedia.eu/2010/03/26/top+s ... aly+/26439
...
Rumuni inače ne idu toliko u germanske zemlje zbog jezika jer je rumunjski sličan talijanskom i španjolskom.
Zato će kod nas dolaziti Bugari.

BTW Imam prijatelje koji rade arbajt u Njemačkoj iako nitko od njih nije EU građanin. Znači da ne trebamo nutra ako se može bez.
Ulaskom u EU mi ćemo ako nam daju raditi na zapadu a rumunji kod nas. Ako nam nedaju onda ćemo mi drk... a Bugari će raditi kod nas za pola plaće. Za kapitaliste super. Prepolovit će troškove proizvodnje što Milanović i izjavljuje.

Vrh

PostPostano: uto 03 sij, 2012 1:00 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
Franco je napisao/la:

Možda ne Austrijanac obrtnik, ali Austrijanac korisnik usluge sigurno da.Gore su usluge takve vrste precjenjene i zdrava konkurencija je samo dobrodošla kako bi se neki malo prizemljili.

Korisnik jedne usluge je najvjerojatnije pružatelj neke druge usluge (osim ako nije gnjida političarska pa parazitira na grbači radnog naroda) i plaćanjem tih "precjenjenih" usluga održava zdravu ekonomiju. Električar plati vodoinstalateru, ovaj mehaničaru, on zubaru i tako u krug, svi dobro žive, mogu si priuštit novo auto svakih pet godina, idu na ljetovanje, zimovanje, neki se u slobodno vrime čak bave i paraglidingom.
I kad u takav sustav uđe poduzetni Slovenac s nižom cijenom rada sjebe im koncepciju. Umisto da je neki Austrijanac zaradija 1000€ koje bi potrošija u Austriji, Slovenac je zaradija 500€ i odnija ih u Sloveniju. Austrijanac će zbog manjka posla otpustit radnika ili će ga zaminit jeftinijim strancem koji će onda opet svoju plaću nosit van Austrije. Dakle Austrijska ekonomija puši u svakom slučaju.
Malo karikiram, ali to otprilike tako ide...

Franco je napisao/la:
Pa čovječe mi uvozimo i bijeli luk kojega bi samo dalmacija mogla proizvesti da nahrani pola Europe.

Da je samo luk u pitanju nebi bilo problema, ali uvozimo mi puno stvari koje nebi tribali. Za to je kriva vlast koja pogoduje uvozu i uvoznicima a uništava domaću proizvodnju. Za nadati je se da ćemo mi jednog dana izabrat vlast koja će bit sposobna posložit bitne stvari u državi kako triba, pa će se onda isplatit sadit luk, a ne ga uvozit iz jebene Kine.

Ako uđemo u EU, te nade više nema, jer će nam pravila onda određivat oni koje nismo izabrali i koje nemožemo smijenit.

4 Palac gore: : bmutak, hrga, profa, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: uto 03 sij, 2012 9:48 
Offline     DHV 2

Član od: sri 09 ruj, 2009 19:59
Dao Palac gore: : 154 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 70 / Palac dolje: : 1
Evo i ja se slažem sa profom. Stvarno bi volio da se to rasčisti na tv. Da se točno kaže što se dobiva a što se gubi, jer ne vjerujem da je sve tako bajno ili sve crno ulaskom u EU.

Vrh

PostPostano: uto 03 sij, 2012 10:07 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Jure je napisao/la:
Ekipa, još je nekih dvadesetak dana do referenduma o ulasku Hrvatske u EU. Još uvik ima vrimena da otvorite oči onima koje je zasljepila propaganda koja se širi zadnjih godina. Šaljite ovakve linkove na sve strane, svima koje poznajete, jer svaki glas je bitan.
I OBAVEZNO IZIĐITE NA REFERENDUM I ZAOKRUŽITE NE !!! :hi:

A zasto?? :scratch:

Vrh

PostPostano: uto 03 sij, 2012 10:59 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Tek sad sam procital skoro sve postove.

Zanimljivo mi je kak neki viču NE, a kad iz pitas zasto, velika vecina nema pojma (cast izuzecima). Pa onda gledam malo te reklamice na TV-u, i sve mi se cini da mi s tim mazu oci i da se one emitiraju samo zbog necijeg osobnog interesa ili interesa neke skupine. One teorije o zavjerama ostavljam sastrane.

I tak na kraju zakljucujem da za sebe mogu reci samo to da nisam dovoljno informiran. Ostaje mi jedino ona neka web stranica s onim nekim ugovorm, kojeg mi se neda citati niti ga razumijem. Probal sam naci u njemu odgovor na pitanje koje me zanima, al bezuspjesno. Em je to glomazno, em ne kuzim bas te pravne spike, a da sigurno mogu tvrditi kad procitam nest, da znam da je to tak (hmmmm.....mozda je i namjerno to tak napisano). A neeeedaj Bože da zoves onaj info telefon, jer da ih pitas kolko je sati, nebi znali reci....

E pa sad se odlucujem izmedu nase lopovske bande, koja nam sad jos i hoce dic PDV....i za koju znam da nece nista promijeniti u skoroj buducnosti..... ili mozda da glasam za one druge lopove koji nas ucjenjuju s ovim ili onim da im se prikljucimo....Neznam koja mi je opcija bolja. Gledam cijene po ducanima u SLO, tu su negdi ko i nase, osim HR proizvoda koji su inace jeftiniji, pa se pitam ko je tu lud. Roman i Franz su spomenuli biznise; nekak mi se cini da postoji neko razdoblje za prilagodbu, i da jos dugo dugo nakon nasek ulaska, to nebu bas tak jednostavno, jer je EU u interesu da s takvim prijelaznim razdobljima odugovlaci cim duze.

Poznato mi je par cinjenica; da je nas narod ginuo u ratu kojem je svrha bila sloboda, a sad srljamo opet nekud i opet po tudim uvjetima; da se ovi nasi lopovi sprdaju s nama i zrtvama koje sam sad spomenul i to bez srama; znam da u skoroj buducnosti uopce nece biti vecih promjena, bez obzira na opciju koju izabrali; znam da cemo uc u EU, bez obzira kaj narod izglasa; i da nije bilo tih lopova, sad smo mogli biti mala svicarska, trebalo je samo malo manje krasti i misliti malo....

3 Palac gore: : Danči, gprelac, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: uto 03 sij, 2012 12:00 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Danči je napisao/la:
Box je napisao/la:
Mislim, i vjerujem, iako vječiti informirani optimist (prev.: pesimist) da smo na dobrom putu zahvaljujući promjenama u vlasti i obračunavanjem sa lopovima.

Da li doista misliš da bi do obračuna s lopovima ikada došlo da nije bilo neke vrste ultimatuma "odozgo"?

Ne govorim o tome. Samo sebi dajem blagu nadu da količina love koja se krala, ako ostane u sustavu, može biti dovoljna da se nešto pokrene ovdje. Moj se pesimizam buni i urla iz dna duše, ali to trenutno zatomljujem jer ću uskoro ulaskom u EU vjerojatno biti u teškoj depresiji. BTW, još mi nitko nije rekao što će se za mene promijeniti nabolje (a surfam tražeći taj odgovor već danima). Koliko god mi sada bilo loše smatram da mi je super jer mogu na Glistinom startu zapalit vatru i skuhat gulaš u koji mogu ubacit kobasu koju sam ja radio i gljive koje sam ubrao iza prvog stabla te popit rakiju koju sam sam ispekao prije mjesec-dva. Svega tog rado ću se odreći kad mi netko kaže što će mi bolje dati u zamjenu.

BTW, ja sam ti militatni euroskeptik i zaista nisam prava osoba koju se treba uvjeravati u prednosti EU-a.

Vrh

PostPostano: uto 03 sij, 2012 12:25 
Offline     DHV 2-3

Franco je napisao/la:
Robert je napisao/la:
Neznam kako vi to vidite da neče više biti "granica" i da čete bez špeditera izvažali i uvažali. Italija je godinama več u Evropi, granica je otvorena, ali je špedicija ostala. Prošli mjesec mi je roba bila 15 dana u njihovom šrediterskom-carinskom skladištu jer nisu bili spremni neki papiri. Puno se pričalo da otvaranjem granice nestat če i špedicija i carina, da če to sve preči na Slovenskoj strani, ali ništa od toga.

Možda zato jer si robu slao iz zemlje koja nije članica EU????
BTW!
Baš zadnji put kad sam išao u Austriju vidio sam na autoputu dosta slovenskih kombija punih radnika (limari, krovopokrivaći, vodoinstelateri) kako idu u Austriju.Malo je vjerojatno da idu tamo u šoping s žljebovima na krovu, već je zacijelo sigurnije da im se znatno proširilo polje djelovanja i da sada rade i po Austriji i to vjerojatno bolje plaćene poslove.

Je, da! Kao što će i sutra Rumunji (ili Srbi) sa kombijima natovarenim olucima dolaziti pokrivati krovove u HR!
Ja već godinama povremeno odradim neke poslove u stranim državama. Radi se čak o čistoj informatičkoj usluzi, pa nemam ni špeditera ni carine (kao, npr. sa skywalkom). Ipak, Iako jeftiniji i brži švabo me ne želi već i dalje radi sa švabom. Otvoreno su mi rekli da je točno propisano koliko toga mogu uvoziti, a sve ostalo moraju kupiti na domaćem tržištu. BTW, Philips, za koji sam radio 8 godina, potpisao je na globalnom nivou ugovor sa marketinškom agencijom Dotični (sad ih ima u svim zemljama u okolici) koja će im raditi media buying. Ista je odmah otvorila predstavništvo u HR i masno naplaćivala Philipsu oglasni prostor. Ja sam ponudio svoje usluge i rekao im otvoreno da ću im dati 30% nižu cijenu i masno zarađivati. Tadašnji direktor je samo slegnuo ramenima i rekao: znam, ali ruke su nam vezane, tj. poanta je da budžet koji troši ta firma u HR ostavi ovdje dio za režije, a ostalo isfura van u istu zemlju (čak nije ni bitno da ode u istu firmu). Pa Siemens već godinama pere lovu na obuci svojih ljudi u Europi. itd...itd...
Čestitam firmama koje dio svoje proizvodnje izvoze (znam što to znači), ali masa firma koje rade u HR i za HR, od kojih je i jedna moja zaista ne vidi kako će nam biti bolje... i dalje čekam odgovor.

BTW, i sam sam do nedavno tvrdio kako će, ako ništa drugo, EU uvesti reda u naše poslovanje i da će barem taj dio riješiti da moj rad bude pošteno i na vrijeme plaćen. Danas ne vjerujem u to kao ni u monolajnera sa speedom.
Još jedna ilustracija. Zakon o obavezi plaćanja nakon 60 dana je već na snazi (koji kaže da je tako ako se ugovorom drugačije ne dogovori), ali šta to vrijedi kad imam ugovor sa kupcem na godinu dana i dogovorenu odgodu od 120 dana. Sada hitno moram potpisati iste takve ugovore sa svojim dobavljačima i 60 dana ćao, paa, paaa... Dakle, nabit će mi veći porez i uvesti nekakav direktni porez za financiranje EU administracije, a 120 dana ostaje i dalje... - do jaja!

Vrh

PostPostano: uto 03 sij, 2012 12:31 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Box je napisao/la:
BTW, ja sam ti militatni euroskeptik i zaista nisam prava osoba koju se treba uvjeravati u prednosti EU-a.

Ja sam više statusQ skeptik....

Ne brini, ja te ne uvjeravam u prednosti eua, niti sam sam uvjeren u njih. Ali još nisam uvjeren niti u to da su baš sve političke, gospodarstvene, društvene i ine snage ove zemlje baš u tolikoj mjeri pokvarene i glupe da nas svjesno trpaju negdje gdje će nas poždrat i uništit, i da je baš svaka proklamirana vrijednost eua laž.

Vrh

PostPostano: uto 03 sij, 2012 12:56 
Offline     DHV 2-3

Danči je napisao/la:
uništit, i da je baš svaka proklamirana vrijednost eua laž.

"Najbolja je laž ona koja ima malo istine"
”Ako kazete dovoljno veliku laz i nastavite ju ponavljati, narod ce svremenom biti uvjeren da je to ona prava istina”
Joseph Goebbels

Vrh

PostPostano: uto 03 sij, 2012 13:06 
Offline     DHV 2-3

Danči je napisao/la:
još nisam uvjeren niti u to da su baš sve političke, gospodarstvene, društvene i ine snage ove zemlje baš u tolikoj mjeri pokvarene i glupe da nas svjesno trpaju negdje gdje će nas poždrat i uništit, i da je baš svaka proklamirana vrijednost eua laž.

Slažem se, sve ima svojih prednosti i svojih mana, ali uskoro ćemo se morati odlučiti za koju smo opciju, a neodlučnost nije opcija. Trebamo li vjerovati onima koji nam govore da je to OK i pomiriti se s tim da nemamo alternativu? Propaganda ZA djeluje u svom smjeru, ali sada postoji i neka mlaka propaganda PROTIV koja djeluje u drugom smjeru. Kako je jedna privukla neke tako će druga privući neke druge. Obje su jednako vrijedne i obje bi trebale imati istu šansu - to je demokratski.
Mislim da je Horba stavio ovu stranicu http://europskaunija.yolasite.com/eu-i-hrvatska.php, pa kad sve to pročitaš, ne možeš, a da se ne zapitaš (ali baš sve!). Ne stoga što je to zanimljivo i napeto štivo u duhu krimi romana već stoga što daje barem 10x više informacija od onih koje imam na drugoj strani.

Slično bi bilo kao kad se reklamiraju krila koja idu 80 km/h i prešuti se da ne mogu ostati otvorena pri toj brzini, a da nemaš kontra stranu koja je to isprobala i dobila prostor da o tome nešto napiše. Svi jadnici koji se voze 25 km/h jako će poželjeti novu pilu, a oni koji su do sada išli 70 km/h bit će pomalo skeptični, kupiti tek par takvih krila, ali i u ogromnoj manjini. Objaviš li negdje da se ta krila ne otvaraju, svi jadnici će odustati od njih, a nekolicina pomalo skeptičnih kupit će ih i u tom slučaju.

Marketing je strašna stvar! Pomalo mi je to struka i vidim što se zbiva. Fer i pošteno je da daš ista sredstva svim opcijama i isti medijski prostor (pa za to smo se borili i kod stranačkih izbora), pa da vidimo tko će ponuditi bolje argumente.

BTW, pročitaj ovdje kako izaći iz EU (ako ti se kojim slučajem nedajbože ne svidi biti unutra): http://europskaunija.yolasite.com/komentari.php. Kako to da su zagovornici EU uspjeli to zaboraviti napomenuti (kao i tone sličnih informacija). Fakat, čemu plašiti ljude novim krilom koje ne leti dobro ako ga imaš namjeru prodati. Kad si prodao auto da si kupcu rekao BAŠ SVE? Da bi bio vjerodostojan, kao pametan trgovac, reći ćeš i poneku manu, ali takvu koju će kupac moći smatrati prihvatljivom (Goebbels?). Ili?

Vrh

PostPostano: uto 03 sij, 2012 13:29 
Offline     DHV 2-3

Možda Grčka otpadne iz EU ove godine, ali ako bude biti će to zato da ju dobro kazne za primjer drugima koji probaju odlazak. Zgazit će ih toliko u te dvije godine da nikome neće past na pamet da probaju slično.

BTW ako je tako super u EU zašto su ljudi unutar protiv i dosta zemalja želi ju napustiti?

Island nije u Uniji, želi li se ondje naći? Ne. Usprkos činjenici da je islandska vlada službeno zatražila prijam u Europsku uniju, prema lipanjskim podacima 57,3% građana Islanda glasalo bi „protiv“ na referendumu o pristupanju Uniji. A 51% građana Islanda željelo bi da njihova vlada povuče aplikaciju za članstvo u EU (Izvor:http://www.heimssyn.is/). Na Islandu, na kojem u posljednje dvije godine ama baš sva istraživanja pokazuju da su Islanđani protiv Unije, „unijska stvar“ nastavlja svoj strmoglavi pad. Prema najnovijem istraživanju provedenom u kolovozu, 64,5% Islanđana protivi se pristupanju Uniji, dok ga 35,5% podržava (Izvor: http://www.mbl.is/). Svi žele u Uniju, ha?

Ni Norveška nije u Uniji. I neće tako skoro, jer prema posljednjem istraživanju Sentia u srpnju ove godine, čak bi 64% norveških glasača glasalo protiv pridruživanja Uniji. Riječ je o laganom padu protivljenja Uniji, koje je svoj maksimum doseglo u lipnju – 66,4% (Izvor: http://www.nationen.no). Svi žele u Uniju, ha?

Prema ispitivanju javnog mnijenja u lipnju u Velikoj Britaniji (http://www.angus-reid.com) polovica građana htjela bi izaći iz Unije, a samo 1/3 glasača (točnije 32%) vjeruje kako je članstvo u EU pozitivno za Ujedinjeno Kraljevstvo. 81% građana Ujedinjenog Kraljevstva na referendumu bi odbacilo uvođenje eura u njihovu državu. Nitko u Uniji ne želi iz nje izaći, ha?

Ni u Italiji unijska stvar ne stoji dobro: čak dva od tri Talijana žele napustiti Uniju! Treba imati na umu da se članstvo Italije u Uniji među Talijanima oduvijek gotovo pa podrazumijevalo, bilo je to nešto najprirodnije na svijetu. A onda su im se, sigurno i pod utjecajem ekonomske krize, otvorile oči. Posljednje Swg-ovo istraživanje za http://www.Affariitaliani.it pokazuje da bi 63% Talijana željelo da njihova zemlja odmah napusti Uniju. Uz ekonomsku krizu, ovakvi rezultati u Italiji jamačno su i posljedica društvenih problema stvorenih najezdom sjevernoafričkih izbjeglica. Pritom, 41% Talijana za sve to okrivljuje Uniju, a 29% talijansku vladu. Nitko u Uniji ne želi iz nje izaći, ha?

Vrh

PostPostano: uto 03 sij, 2012 13:32 
Offline     DHV 2-3

hrga je napisao/la:
Možda Grčka otpadne iz EU ove godine, ali ako bude biti će to zato da ju dobro kazne za primjer drugima koji probaju odlazak. Zgazit će ih toliko u te dvije godine da nikome neće past na pamet da probaju slično.

BTW ako je tako super u EU zašto su ljudi unutar protiv i dosta zemalja želi ju napustiti?

Island nije u Uniji, želi li se ondje naći? Ne. Usprkos činjenici da je islandska vlada službeno zatražila prijam u Europsku uniju, prema lipanjskim podacima 57,3% građana Islanda glasalo bi „protiv“ na referendumu o pristupanju Uniji. A 51% građana Islanda željelo bi da njihova vlada povuče aplikaciju za članstvo u EU (Izvor:http://www.heimssyn.is/). Na Islandu, na kojem u posljednje dvije godine ama baš sva istraživanja pokazuju da su Islanđani protiv Unije, „unijska stvar“ nastavlja svoj strmoglavi pad. Prema najnovijem istraživanju provedenom u kolovozu, 64,5% Islanđana protivi se pristupanju Uniji, dok ga 35,5% podržava (Izvor: http://www.mbl.is/). Svi žele u Uniju, ha?

Ni Norveška nije u Uniji. I neće tako skoro, jer prema posljednjem istraživanju Sentia u srpnju ove godine, čak bi 64% norveških glasača glasalo protiv pridruživanja Uniji. Riječ je o laganom padu protivljenja Uniji, koje je svoj maksimum doseglo u lipnju – 66,4% (Izvor: http://www.nationen.no). Svi žele u Uniju, ha?

Prema ispitivanju javnog mnijenja u lipnju u Velikoj Britaniji (http://www.angus-reid.com) polovica građana htjela bi izaći iz Unije, a samo 1/3 glasača (točnije 32%) vjeruje kako je članstvo u EU pozitivno za Ujedinjeno Kraljevstvo. 81% građana Ujedinjenog Kraljevstva na referendumu bi odbacilo uvođenje eura u njihovu državu. Nitko u Uniji ne želi iz nje izaći, ha?

Ni u Italiji unijska stvar ne stoji dobro: čak dva od tri Talijana žele napustiti Uniju! Treba imati na umu da se članstvo Italije u Uniji među Talijanima oduvijek gotovo pa podrazumijevalo, bilo je to nešto najprirodnije na svijetu. A onda su im se, sigurno i pod utjecajem ekonomske krize, otvorile oči. Posljednje Swg-ovo istraživanje za http://www.Affariitaliani.it pokazuje da bi 63% Talijana željelo da njihova zemlja odmah napusti Uniju. Uz ekonomsku krizu, ovakvi rezultati u Italiji jamačno su i posljedica društvenih problema stvorenih najezdom sjevernoafričkih izbjeglica. Pritom, 41% Talijana za sve to okrivljuje Uniju, a 29% talijansku vladu. Nitko u Uniji ne želi iz nje izaći, ha?

Istraživanje Eurobarometra je službeno istraživanje Europske komisije koje se provodi 2 puta godišnje. Koliki postotak građana prema tom istraživanju podupire ulazak Hrvatske u Europsku uniju? Evo službenih rezultata:

Jesen 2005. 34% građana podupire ulazak u EU
Proljeće 2006. 34% građana podupire ulazak u EU
Jesen 2006. 32% građana podupire ulazak u EU
Proljeće 2007. 29% građana podupire ulazak u EU
Jesen 2007. 35% građana podupire ulazak u EU
Proljeće 2008. 30% građana podupire ulazak u EU
Jesen 2008. 23% građana podupire ulazak u EU
Proljeće 2009. 24% građana podupire ulazak u EU
Jesen 2009. 24% građana podupire ulazak u EU
Proljeće 2010. 26% građana podupire ulazak u EU

Pitanje je glasilo: "Općenito govoreći, smatrate li da bi članstvo vaše zemlje u EU bilo...? ", a ponuđeni odgovori ostvarili su u proljeće 2010. (Eurobarometar Standard EB 73) sljedeće postotke: "dobra stvar" 26%, "loša stvar" 31%, "ni dobra ni loša stvar" 38% i "ne zna" 5%. Istraživanje je provedeno metodologijom licem-u-lice, na uzorku od 1000 ljudi. Iako je postotak neopredijeljenih visok, čak 38% (uz 5% onih koji su odgovorili sa "ne zna"), ipak je značajno da je postotak onih koji smatraju da bi članstvo Hrvatske u EU bila dobra stvar (tj. onih koji u potpunosti podupiru ulazak naše zemlje u EU), vrlo malen - tek 26%.

Vrh

PostPostano: uto 03 sij, 2012 13:41 
Offline     DHV 2-3

Tko će zastupati nas?

Koga zastupaju političari u tijelima Europske unije? Najvažnije unijsko tijelo, neizabrani diktatorski komitet Europska komisija posve je nadnacionalna, a njene se članove obvezuje da u svom djelovanju ne predstavljaju zemlje kojih su državljani, da ne primaju instrukcije od svojih vlada ni od drugih institucija Unije, već da djeluju isključivo u interesu Unije. Jednako tako, ni “ zastupnici u Europskom parlamentu ne predstavljaju svoje države članice već su organizirani u europske političke skupine (stranke). ” (Ćapeta T., Rodin S.: Osnove prava Europske unije, Zagreb, 2010, str. 28).

“Hrvatska premijerka Jadranka Kosor ima našu punu potporu, ona će biti 28. liderica u Europskoj uniji. Ona će braniti interese Europske pučke stranke u Europskom vijeću”, izjavio je 16. prosinca 2010. Wilfried Martens, predsjednik Europske pučke stranke.

Molimo, pročitajte gornju izjavu još jednom. Čije će to interese u Europi braniti unionistica Kosor? Hrvatske interese? Ne. Kao ni unionist Milanović, kao ni unionistica Pusić, budu li u prilici. Postane li Hrvatska kojom nesrećom članica Europske unije, svi oni branit će isključivo interese svojih nadređenih stranih partija kojima oduševljeno pripadaju. Zato opravdano možemo pitati: tko će zastupati nas?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 312 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: