»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 05 lip, 2026 10:54.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 312 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zeka peka....
PostPostano: sri 04 sij, 2012 10:20 
Offline     DHV 1-2

Član od: sub 29 kol, 2009 11:18
Dao Palac gore: : 197 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 172 / Palac dolje: : 0
Zoki je napisao/la:
Nego priznali to mi ili ne, znate sve isto kao i ja. Mozda malo crnje ili pak malo optimisticnije...
Drugim rijecima, nemate pojma kako ce nam biti, isto kao ni ja...

Sutra EU moze krepat, a opet bas moze i stvoriti ultimativnu zajednicu (ne postoji nitko ko to moze sa sigurnoscu reci)...

Naravno da ne znamo što će biti sutra (ja ne znam ni za danas popodne), možda Rusi bace koji "Little Boy 2" na Bijelu kuću, možda ovi bace Ramba 3 na Izrael, možda Koreja pukne pod Velikim Nasljednikom, možda mi plikovi na mozgu eksplodiraju i razlijepi se cijeli planet po Mliječnom putu.

Al kad se već bavimo planiranjem budućnosti, koliko god to imaginarno zvučalo, da ne lutamo s poluinformacijama ko
slika

evo članka sa dokumentacijom vezanom uz pristupanje EU
http://www.index.hr/vijesti/clanak/informirajte-se-prije-referenduma-pregled-svih-dokumenata-o-ulasku-hrvatske-u-eu/591808.aspx

Zoki je napisao/la:
Sto se tice naseg trenutnog statusa, znam samo ovo, mi se u svijetu spominjemo pandam Kosovu, Albaniji, Srbiji, Bosni i Makedoniji. Daklem, dok se ne izvucemo iz krize sami (sto je i moja utopija) ili nas EU ne primi, svijet ce na nas gledati isto kao i na spomenute zemlje... Vjerujte mi proputovao sam pola svijeta... Cak sam na nekim mjestima i lagao da smo mi dio EU zajednice, nije ok, ali da bih pridobio trunku paznje, morao sam...

Ako te netko sudi po zemlji proizvodnje umjesto po karakteru i djelima, što bi se družio s njim? :)
Zoki je napisao/la:
Meni je samo bitno da mogu s RGJ doci do Austrije za pocetak, a onda cemo i dalje...
400E kazne prvi put i zabrane ulaska u ostecenu zemlju za drugi put mi je malo pre skupo...

Skinite mi tu obavezu i glasat cu protiv EU...

Pa evo, Schengen tj. slobodno kretanje se može potpisati neovisno o EU članstvu, ne znam što naši čekaju da se to nije pokrenulo prije ili paralelno s ovim..

Well she's walking through the clouds
With a circus mind that's running round
Butterflies and zebras
And moonbeams and fairy tales
That's all she ever thinks about
Riding with the wind...

1 Palac gore: : profa    
Vrh

PostPostano: sri 04 sij, 2012 12:45 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Irena je napisao/la:
Zoki je napisao/la:
Sto se tice naseg trenutnog statusa, znam samo ovo, mi se u svijetu spominjemo pandam Kosovu, Albaniji, Srbiji, Bosni i Makedoniji. Daklem, dok se ne izvucemo iz krize sami (sto je i moja utopija) ili nas EU ne primi, svijet ce na nas gledati isto kao i na spomenute zemlje... Vjerujte mi proputovao sam pola svijeta... Cak sam na nekim mjestima i lagao da smo mi dio EU zajednice, nije ok, ali da bih pridobio trunku paznje, morao sam...

Ako te netko sudi po zemlji proizvodnje umjesto po karakteru i djelima, što bi se družio s njim? :)

Pa nisam rekao da sam razgovarao s prijateljima...
Vecinom putujem poslovno...
Zar par M Kuna nije dovoljan razlog... ;)

Nego malo sam razgovarao s pravim znalcima (ne lobistima, nego poduzetnicima koji su shvatili da se od rada moze i zivjet), eto natjeralo me... :)

Daklem:
Definitivno je bolje za proizvodjace bilo cega...

1. Momentalno se ukidaju granice (za poslovni svjet, ne postoji nikakvo vrijeme prilagodbe)
2. Proizvod je automatski konkurentan na evropskom trzistu (malo vise lokalne papirologije, ali...)
3. Mali i srednji privrednici imaju pravo investirati tj. traziti ulagace u EU (danas je to skoro pa nemoguce)
4. Kredibilitet malih i srednjih poduzetnika se udvostrucuje sto im omogucava da traze kredite i u stranim bankama (dakle ukida se nacizam istih banaka tu kod nas, sad moraju slusati EU)...
5. Gomile EU poticaja na koja mi sada nemamo prava (sam sam dio toga tako da, vjerujte mi, na 90% natjecaja automatski ispadamo ako nismo clanica) postaje dostupno...
5. Znatno se umanjuje monopol mocnika tipa Agrokor koji pored Slavonije, Like i Dalmacije uvozi meso, luk, masline i slicno. Sad je to pod patronatom EUa. Ne kazem da je to ultimativno dobro, ali bi mogli zivnuti navedeni teritoriji (Dalmacija bi moglo biti podrucije koje proizvodi i ljeti i zimi)...

To je onako ukratko... Bilo je jos toga, ali kako je moje kratkorocno pamcenje u banani, hebiga...
Nazalost kako nasa zemlja nema osjecaja za proizvodnju, zahvaljujuci nasim vrlim neiskvarenim, čistokrvni i pravovjerni patriotama na vrhu, sve ovo gore se svodi na moguce, ali ne sigurno...
A sto se zaposljavanja Rumunja i inih tice, tu sad dolazi iskonski patriotizam tj. plati domaceg radnika pa makar i duplo vise nego aliena. To bar nitko nece moci uvjetovati...

Naravno da ce najvise popusiti oni koji su vec sada u teskoj poziciji (nazalost kao i u svakoj tranziciji), ali cinjenicno stanje je da ako ne pojacamo proizvodnju u banani smo do 21.12 sljedece godine, a onda ionako poslje nece biti nista... :D

Takodje je moje misljenje da niti u vrhu, a niti u upravama republike i drzavnih tvrtki nemamo kvalitetne ljude. Pa sta onda mozemo izgubiti. I onako idemo u smjeru Grcke i to exponencijalno...
Evo sad nam odose i autoceste u strano vlasnistvo...

Jucerasnja konverzacija s pajdasima iz retro svijeta... Svi clanovi Mense... :)
[3.1.2012. 21:30:43] Zoran Boskovic: Nego u EU ili ne?
[3.1.2012. 21:30:56] Prvi: NE
[3.1.2012. 21:31:23] Drugi: ne
[3.1.2012. 21:33:10] Zoran Boskovic: Zasto?
[3.1.2012. 21:34:50] Prvi: tuđe nećemo, svoje nedamo
[3.1.2012. 21:35:16] Drugi: ne želimo proći kao mađarska, rumunjska, slovenija ...
[3.1.2012. 21:35:46] Zoran Boskovic: A kako su oni prošli?
[3.1.2012. 21:36:21] Drugi: loše i lošije
[3.1.2012. 21:36:36] Zoran Boskovic: Kako?
[3.1.2012. 21:37:33] Drugi: sve im poskupilo, plaće se realno smanjile, sve vrijedno im imperijalisti pokupovali
[3.1.2012. 21:37:48] Zoran Boskovic: Koja je to razlika od nas?
[3.1.2012. 21:39:13] Drugi: loše nam je, a onda će nam biti još lošije
[3.1.2012. 21:40:08] Zoran Boskovic: A ovako imamo izgleda?

Tu je negdje zavrsilo...

Opet... Ne lobiram niti slijepo vjerujem, nego kao sto bi moj bivsi direktor rekao... "ja sam samo malo tu da razvodnim situaciju".

LP!

1 Palac gore: : Franco    
Vrh

PostPostano: sri 04 sij, 2012 13:49 
Offline     DHV 2

Član od: sub 10 lis, 2009 20:01
Dao Palac gore: : 3406 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 105 / Palac dolje: : 1
Zanimljivi postaje ovaj nas EU ..pardon Pg forum, mislim da jos nisam toliko informacija dobijo,
koliko na nasem forumu, i to nije lose. :good:
Ali opet jos uvijek se ne mogu odlucit(Neutralan sam) sto ce nasoj Hr zemlji i nama obicnim smrtnicima ( znaci govorim o nama obicnim radnicima, sljakerima, SSS ili visoka strucna sprema) biti bolje, prihvatit uniju ili ne!! : unknown:
Do sad u mojoj 11godisnjem radnom stazu imao sam uspone ali vise padove, kao prof.vozac
do sad su nas poslodavci iskoristavali zato sto kao drzava smo imali los zakon i ugovor o radu,
mogli su raditi od nas sto su htijeli, prekovremeno forsiranje, smanjivanje radne satnice itd ima toga za knjigu napisat, ali to govorim u ime nas obicnih radnika u srednjoj strucnoj spremi!!
Ok vjerovatno i toga ima u drugim visoko obrazovnim institucijama!!
E sad da ne duzim,, usli mi u EU ili ne mislim da cemo jednako biti u velikoj gabuli i to sigurno,
samo ce vrijeme pokazati sto ce se dogoditi u par godina sa EU unijom ili bez nje!! :amen:

evo koga jos zanima, moze pogledat par info o losoj strani EU :
http://www.abh.com.hr/index.php?option= ... le&id=1837

Vrh

PostPostano: sri 04 sij, 2012 15:30 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
gprelac je napisao/la:
Ja ću ubuduće probati pisati jednostavnije rečenice, isključiti humor i sarkazam iliti najbolje ne više pisati uopšte.

A čuj, nemamo svi menza ajkju, pa ponekad napisane stvari u žaru rasprave shvatimo doslovno. Tvoji su mi postovi inače među dražima, a i avatar bi mi falio.

1 Palac gore: : gprelac    
Vrh

PostPostano: sri 04 sij, 2012 17:21 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
gprelac je napisao/la:
Ja ću ubuduće probati pisati jednostavnije rečenice, isključiti humor i sarkazam iliti najbolje ne više pisati uopšte.

Ma dobro je, ja sam samo reagirao na prvu loptu, baš zato što mislim da mi je IQ dovoljan da shvatim otprve što je zekapeka, a što nije. Ne znam je li to baš bila šala, kad me je ženska na izborima, nakon uvida da sam na manjinskoj listi, upitala "Hoćete li glasovati za naše ili svoje?". Došlo mi je da pred njom naqrac nabijem i glasačku kutiju, i listić. Netko ima manje, netko više osjetljiv želudac.

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: sri 04 sij, 2012 18:17 
Offline     DHV 2

Član od: pet 11 ruj, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 166 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 77 / Palac dolje: : 1
Eu , da ili ne, nebitno.Obavezno odgoda na godinu dana,a u 3 poteza rješil bi probleme kod nas i Eu bi bila sporedna stvar;

Drastično povisiti kazne za bilo kakve koruptivne ili pronevjeriteljske radnje,retroaktivno ,a naravno i u budućnosti,uz mogućnost otkupa zatvora(po godini cifra s puno nula) s time da se ne može otkupiti prve dvije godine, to se leži obavezno.Kolko bi negdje platil Sanader,Zagorec , Todorić, Pavić ili Kutle godinu,a niko nebi dobil manje od 20 da se mene pita? 8)
Zaposlenicima u javnim službama i upravi smanjiti plaće za 50% (pa kriza je...!) ,a povećati im učinkovitost za 100% (bez problema ,svjedoci smo njihove angažiranosti, svakodnevno i svugdje),kome ne paše nek se pridruži ekipi na burzi.Povlaštene i prijevremene penzije ukinuti,a invalidske i braniteljske na reviziju.Braniteljima koji nisu muljali povećati za 10 %.

Ekipi na burzi do 45 godina starosti bi napravil nekoliko velikih projekata,npr. plinofikacija,izgradnja i održavanje autocesta,pruga,centrala,obnovljivih izvora energije,vjetroelektrane, i sl. mobiliziral ih,osigural im smještaj,stan i hranu,radno vrijeme i ožeži (besplatno naravno).Onaj ko si nađe posao ide doma,ko ne, ožeži dalje. Sve im bilježiti i kad se od tih projekata i vraćene love od otkupljenih godina zatvora vrate dugovi,ekipi bi sve zarađeno platili a od daljnje zarade ili prodaje ili davanja u koncesiju bi osnoval jedan jaki mirovinski fond za sve nas.
A sa bankama bi neke već usput zmislil....
Ljudi,tolku krađu i tolki nerad ni Švicarska ni Amerika ne može podnijeti.To ak se sad ne riješi gotovi smo,Eu nas bu progutala i nestali smo.
Fuck EU,pogotovo sad kad smo tak u kur.u i mi i EU! :hi:

Vrh

PostPostano: sri 04 sij, 2012 18:38 
Offline     DHV 2-3

Draženko je napisao/la:
Eu , da ili ne, nebitno.Obavezno odgoda na godinu dana,a u 3 poteza rješil bi probleme kod nas i Eu bi bila sporedna stvar;

Drastično povisiti kazne za bilo kakve koruptivne ili pronevjeriteljske radnje,retroaktivno ,a naravno i u budućnosti,uz mogućnost otkupa zatvora(po godini cifra s puno nula) s time da se ne može otkupiti prve dvije godine, to se leži obavezno.Kolko bi negdje platil Sanader,Zagorec , Todorić, Pavić ili Kutle godinu,a niko nebi dobil manje od 20 da se mene pita? 8)
Zaposlenicima u javnim službama i upravi smanjiti plaće za 50% (pa kriza je...!) ,a povećati im učinkovitost za 100% (bez problema ,svjedoci smo njihove angažiranosti, svakodnevno i svugdje),kome ne paše nek se pridruži ekipi na burzi.Povlaštene i prijevremene penzije ukinuti,a invalidske i braniteljske na reviziju.Braniteljima koji nisu muljali povećati za 10 %.

Problem je samo u tome što svijest o tim zdravorazumskim i očitim rješenjima naših problema postoji desetljećima, i desetljećima ih nitko ne provodi. Kod euroskepticizma me fascinira teza da ćemo odbijanjem ulaska u EU sad odjednom mi sami napraviti sve ono što nismo bili u stanju napraviti zadnjih 20 godina. Da se mene pita sva žgadija koju si nabrojao osim 20 godina bukse dobila bi i radnu obvezu tucanja kamena dok ne odradi sve što je a: ukrala, b: upropastila, c: ostala dužna. Pa ak uspije za života onda na slobodu, a ak ne...a bože moj....

Draženko je napisao/la:
Ekipi na burzi do 45 godina starosti bi napravil nekoliko velikih projekata,npr. plinofikacija,izgradnja i održavanje autocesta,pruga,centrala,obnovljivih izvora energije,vjetroelektrane, i sl. mobiliziral ih,osigural im smještaj,stan i hranu,radno vrijeme i ožeži (besplatno naravno).Onaj ko si nađe posao ide doma,ko ne, ožeži dalje. Sve im bilježiti i kad se od tih projekata i vraćene love od otkupljenih godina zatvora vrate dugovi,ekipi bi sve zarađeno platili a od daljnje zarade ili prodaje ili davanja u koncesiju bi osnoval jedan jaki mirovinski fond za sve nas.
A sa bankama bi neke već usput zmislil....

Da si se kandidirao s tim programom ja bi sigurno glasao za tebe. Naravno zanimao bi me i način KAKO to sve postići. ;)

Vrh

PostPostano: sri 04 sij, 2012 18:43 
Offline     DHV 2

Član od: pet 11 ruj, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 166 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 77 / Palac dolje: : 1
Jednom laganom,kontroliranom i humanom represijom... 8)

Vrh

PostPostano: sri 04 sij, 2012 18:48 
Offline     DHV 2

Član od: sub 29 kol, 2009 21:15
Dao Palac gore: : 780 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 927 / Palac dolje: : 0
Draženko je napisao/la:
Fuck EU,pogotovo sad kad smo tak u kur.u i mi i EU! :hi:

Sončeco vas ne grelo!!!!!
Tak smo blizu ostvarenja dugo sanjang sna - letenja prek granice, u zemlje u kojima je legalna prostitucija, a u ponekima i marica!!! :-D
I sad ste se našli predomišljati :evil:

Ko vas jebe, ja ne idem u EU.......... ja LETIM U EU!!! :-D

Ljubljana, Graz, Budapest (no dobro, Balaton za početak), ako bog da Beč, Bratislava...

EU here i come!! (cum) :bye:

8 Palac gore: : Draženko, Franco, ivicaf, mmihin1, Nik01, Nina, toni, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: sri 04 sij, 2012 19:05 
Offline     DHV 2

Član od: čet 03 ruj, 2009 8:45
Dao Palac gore: : 679 / Palac dolje: : 7
Dobio Palac gore: : 664 / Palac dolje: : 3
zupanich je napisao/la:
Sončeco vas ne grelo!!!!!
Tak smo blizu ostvarenja dugo sanjang sna - letenja prek granice, u zemlje u kojima je legalna prostitucija, a u ponekima i marica!!! :-D
I sad ste se našli predomišljati :evil:

Ko vas jebe, ja ne idem u EU.......... ja LETIM U EU!!! :-D

Ljubljana, Graz, Budapest (no dobro, Balaton za početak), ako bog da Beč, Bratislava...

EU here i come!! (cum) :bye:

Župsija za predsjednika! :yup: :Yahoo!:

mail: niviuk.hr@gmail.com
mob: 00385 91 612 00 69
Nikola Kuzmić

Vrh

PostPostano: sri 04 sij, 2012 19:34 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Ma dečki treba glasat za EU jer kad mi uđemo u nju sjebat ćemo im čitavu koncepciju, jer svaki savez s nama kroz povijest je propao (Hrvatsko-Ugarska nagodba, Austro-Ugarska, Juga 1., Juga 2 i sad EU) pa će tako i ovaj samo mnogo brže jer se i onako ruši, kad balkanci uđu u EU, nema joj spasa garant. :-D :-D :-D :-D :-D

Vidite kad su izbjeglice bivše Juge došle u Norvešku i Švedsku morali su mjenjat zakone stare i preko 200 godina jer mi nađemo rupu u svakom zakonu i sjebemo ga totalka. :-D :-D :-D :-D

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sri 04 sij, 2012 20:19 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
http://www.advance.hr/vijesti/moderno-r ... eneficije/
Evo Draženko san će ti se obistiniti. Djeca će ti moći raditi besplatno za multinacionalne kompanije mada ima toga već i kod nas. Stara ide svaki dan na posao, a već 5 mjeseci nije dobila plaću. A mora dolazit.

Evo prava Evropa:
http://danas.net.hr/svijet/page/2012/01/04/0125006.html
http://danas.net.hr/svijet/page/2011/12/30/0529006.html
http://www.advance.hr/vijesti/ekonomist ... i-bleferi/

Vrh

PostPostano: sri 04 sij, 2012 21:08 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
Danči je napisao/la:
Problem je samo u tome što svijest o tim zdravorazumskim i očitim rješenjima naših problema postoji desetljećima, i desetljećima ih nitko ne provodi. Kod euroskepticizma me fascinira teza da ćemo odbijanjem ulaska u EU sad odjednom mi sami napraviti sve ono što nismo bili u stanju napraviti zadnjih 20 godina. Da se mene pita sva žgadija koju si nabrojao osim 20 godina bukse dobila bi i radnu obvezu tucanja kamena dok ne odradi sve što je a: ukrala, b: upropastila, c: ostala dužna. Pa ak uspije za života onda na slobodu, a ak ne...a bože moj....

Definitivno se neće ništa popravit isti tren ako ne uđemo u EU, mi smo ipak u predubokim govnima da bi se izvukli preko noći, ali barem se nebi uvalili još dublje. S našim lopinama se još da izać na kraj jer koliko god smo sposobni kad je neki kriminal u pitanju isto toliko smo sposobni kad se tog kriminala triba riješit, samo ako ima volje i hrabrosti.
Ako nam za vrat sidnu ljudi koji su ustvari u pozadini EU projekta nećemo ih se moć riješit nikad, jer oni svoje poslove rade po zakonu. Doduše po zakonu koji su sami napisali kako im je pasalo, ali ipak po zakonu, a nama ko je kriv šta nismo pročitali sitna slova kad smo potpisivali.
Nisam zadrti nacionalist, ksenofob ili slično, čak mi se ideja o ulasku u EU prije par godina činila ok, čak i onda kad smo generale slali u Hagg samo da bi ona krava potvrdila da surađujemo. Ali onda je počelo sa ZERP-om, pa su slovenci počeli tražit komad mora, pa stalno neki pritisci i nametanje novih ograničenja koja se tiču firmi u državnom vlasništvu. Po meni to nije ona demokracija i ravnopravnost na koju se stalno ti isti europljani pozivaju. To mi više sliči na mafijašku ucjenu.
Kad se zagrebe malo pod tu sjajnu površinu kojom je to sve premazano može se vidit da je to samo jedna velika farsa, tu nema ni govora o demokratičnosti i ravnopravnosti. Iz samog ustroja EU-a se vidi da to nikad nije ni bilo zamišljeno da bude tako.

Naša političarska gamad je namirisala da tu mogu za sebe nešto ušićarit i spremni su na sve samo da do toga dođu. Ljudi koji se o većini toga nemogu složit, među kojima se čak neki međusobno ni ne trpe, svi su u glas složni oko ovoga. Čak i oni koji su donedavno bili protiv sad su promjenili mišljenje. Očito je i njima zamirisalo...
Mi definitivno nemamo šta dobit, a izgubit imamo puno toga.
Evo za primjer, zanimalo me nešto o ribarstvu, pa sam pogleda dostupne dokumente na vladinim stranicama. Tamo piše da izdavanje novih povlastica za ribolov nije dozvoljeno. Ne zvuči kao nešto prestrašno?? A ustvari to hoće reć da neko, npr. ja, kao pošten gađanin ove države ne mogu otvorit firmu/obrt i počet se bavit ribarstvom. Ustvari mogu, ali moram kupit povlasticu od nekog ribara koji će odustat od ribolova. Znači 2-3000 talijanskih ribarica može doć haračit u naše more, ali niti jedan novi hrvatski brod nemože. Pošteno???

Narodu se mažu oči s pričama o kolinju, roštilju, kobasicama, siru i vrhnju, to nije ni 0,1% onog šta potpisujemo, bitne stvari se ne spominju.
Zato pričajte o ovome, raspravljajte, čak i ako ste već definirali svoju odluku za ili protiv, jer ovaj referendum je jako bitna stvar, jednako bitna kao i onaj 1991.

4 Palac gore: : Box, hrga, hrvoje.vt, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sri 04 sij, 2012 21:17 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
Danči je napisao/la:
gprelac je napisao/la:

A čuj, nemamo svi menza ajkju, pa ponekad napisane stvari u žaru rasprave shvatimo doslovno. Tvoji su mi postovi inače među dražima, a i avatar bi mi falio.

:-D Nema moje pisanje (i na poslu u dokumentima koje pišem zakompliciram) veze s nečijim "ajkjujem" jer ja često tipkovnicom ne pratim misli. tu rečenicu koju si izvuko sam ja sam sebi napisao :) Često su mi rečenice bez kraja i u istoj imam kruške, jabuke i striptizete tako da me je kojiput teško pratiti jer komplicirano pišem (očito kaotično razmišljam ili sam skuril previše neurona alkoholom :crazy: ). Pod jednostavnije rečenice sam mislio jasnije, nedvosmislene i u tom tonu a ne da su mi rečenice rezultat "velikog ajkjua" pa da su za neke prepametne :dash: .
Ljut sam na sebe jer kad se odlučim nešto napisati onda moram još 10 replika samom sebi pisati i zgubim sate na forumu laprdajući nebili se objasnio :crazy:

drugi post sam i napisao zbog tebe i Romana jer znamo se a uspio sam vas nabrzaka ostavit u dojmu da sam fašist a kaj budu onda tek mislili o meni oni kaj me nepoznaju :-P

lp

2 Palac gore: : Danči, Franco    
Vrh

PostPostano: sri 04 sij, 2012 21:40 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
[quote="Zoki"]Huh...

Sto se tice duga, nesluzbeni podatak je da se na privatnim bankovnim racunima hrvatskih gradjana nalaze dva duga republike (oko 60.000.000.000E).
Podatak je dosao od osobe na vrlo visokom nivou...
Jako mi je zao sto mi nismo dio toga nego se prepucavamo na ove nacine...[quote="Zoki"]

Treba ići tragom tih para i vratiti u državu i ekonomiju dobar dio te love koja je nezakonito stećena i evo ti novćanog poticaja za probati nešto napraviti i popraviti. Istu stvar napraviti sa nezakonito stećenim nekretninama i firmama. Naći model da se naplati pojedincima koji su sklapali milijunske štetne ugovore u nekim poduzećima nebili propale ili iz nekih drugih "interesa" i mamo love za hrvatski preporod

Naivno je očekivati da će nam EU dati više nego što će uzeti. U životu jedino što sam nesebično i bezuvjetno dobio dali su mi samo mama i tata (a i oni su imali x uvjeta kad malo bolje razmislim :crazy:
lp

Vrh

PostPostano: čet 05 sij, 2012 0:09 
Offline     DHV 2-3

Jure je napisao/la:
Evo za primjer, zanimalo me nešto o ribarstvu, pa sam pogleda dostupne dokumente na vladinim stranicama. Tamo piše da izdavanje novih povlastica za ribolov nije dozvoljeno. Ne zvuči kao nešto prestrašno?? A ustvari to hoće reć da neko, npr. ja, kao pošten gađanin ove države ne mogu otvorit firmu/obrt i počet se bavit ribarstvom. Ustvari mogu, ali moram kupit povlasticu od nekog ribara koji će odustat od ribolova. Znači 2-3000 talijanskih ribarica može doć haračit u naše more, ali niti jedan novi hrvatski brod nemože. Pošteno???

Zvuči prestrašno, zaista. Pogledao sam malo i ja, čini se da je ograničenje izdavanja novih dozvola uvjetovano prihvaćenim kvotama izlova, tj. potpisali su da se komercijalno može izlovit tolko i tolko, a svaka nova dozvola znači veći izlov. To se pravda zaštitom ribljeg fonda. Isto se odnosi na ostale članice EU, dakle nema novih dozvola za nas, ali niti za njih. Ili se varam? Do kraja 2012. privilegije ribarica iz EU se ne odnose na teritorijalno more, tj. kočarica na 12 milja od obale ili bliže iz zemlje koja s Hrvatskom nema sklopljen poseban ugovor je i dalje u prekršaju. Isto su isposlovale još neke mediteranske zemlje (Španjolska, Francuska), i lobiraju da se odredba produži i iza 2012. Hoće li-ne zna se.

Kad se već spominje ribarstvo, mene već jako dugo zanima zašto se u vrtićima, osnovnim školama, bolnicama, i sličnim javnim ustanovama u kojima država subvencionira obrok barem tri puta tjedno umjesto parizera ne služi jadranska plava riba. Neka istraživanja upućuju na to da je mediteranska ishrana najzdravija na svijetu, a podaci pak govore da je pretilost u djece u zabrinjavajućem porastu. Ribe ima, nema se kome prodati, a strojevi za preradu se prodaju s Komiže u Niš. Pomalo paradoksalno, meni bar. I zašto u Hrvatskoj postoji samo jedan stroj za filetiranje srdele (one svježe na placu-tako bar veli vlasnik ribarnice), zašto se pokvario, i zašto ga već pola godine nitko ne popravi (a taman sam se navukao na svježu filetiranu srdelu). Mislim da za to nije kriva EU. :pardon:

Vrh

PostPostano: čet 05 sij, 2012 8:29 
Offline     DHV 2

Član od: čet 24 ruj, 2009 7:05
Dao Palac gore: : 217 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 206 / Palac dolje: : 7
Svi smo mi za psihologa a neki za psihijatra,svi mi imamo nešto dobro u svome razmišljanju a i nešto loše.Svi mi u većini nemožemo ništa napraviti a kamoli popraviti u ovoj državi i sva nam pozitivna mišljenja od kojih nema koristi padaju u vodu.Igramo igru šta bi bilo ak bi bilo.Lijepo je da se tu na ovom forumu izjadamo jedni drugima ali nemojmo solit pamet jedni drugima.Daj se neko javi ko je od ideje prošao u realizaciju.Ova država sa svojim starim ili novim rukovodstvom nije a i neće napraviti ništa za nas oni rade samo za sebe,od zakona pa do raznih priviljegija u toj državi.Neću vam ja reći dali je dobro ili loše ući u EU,jer nisam taj tip a i koji me poznajete ja već jesam u uniji kao i mnogi drugi sa dvojnim državljanstvom.
Svaki glasać ionako glasa po svome viđenju situacije na terenu.Ja u ovoj prići nevoljim pojedince koji na ovom forumu teraju vodu na svoj mlin,bilo to stranački ili poslovno,kao da su naj pametniji.A na kraju opet odlučuje večina biračkog tijela koji izađu na izbore a ne oni koji puno pričaju a na izbore ni ne idu.
Iz toga izlazi ajmo nekaj delat da nam bu bolje.
LP letačkom puku ma gdje bili!

1 Palac gore: : gprelac    
Vrh

PostPostano: čet 05 sij, 2012 8:52 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Danči je napisao/la:
I zašto u Hrvatskoj postoji samo jedan stroj za filetiranje srdele (one svježe na placu-tako bar veli vlasnik ribarnice), zašto se pokvario, i zašto ga već pola godine nitko ne popravi (a taman sam se navukao na svježu filetiranu srdelu).

Evo stroja, radi , popravljen :

slika

slika

slika

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

4 Palac gore: : Danči, Franco, profa, Red Baron    
Vrh

PostPostano: čet 05 sij, 2012 9:04 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
Danči je napisao/la:
Zvuči prestrašno, zaista. Pogledao sam malo i ja, čini se da je ograničenje izdavanja novih dozvola uvjetovano prihvaćenim kvotama izlova, tj. potpisali su da se komercijalno može izlovit tolko i tolko, a svaka nova dozvola znači veći izlov. To se pravda zaštitom ribljeg fonda. Isto se odnosi na ostale članice EU, dakle nema novih dozvola za nas, ali niti za njih. Ili se varam? Do kraja 2012. privilegije ribarica iz EU se ne odnose na teritorijalno more, tj. kočarica na 12 milja od obale ili bliže iz zemlje koja s Hrvatskom nema sklopljen poseban ugovor je i dalje u prekršaju. Isto su isposlovale još neke mediteranske zemlje (Španjolska, Francuska), i lobiraju da se odredba produži i iza 2012. Hoće li-ne zna se.

Stvar je u tome šta su zemlje EU-a, a pogotovo Talijani zadnjih 10-15 godina imali subvencije za obnovu ribarske flote, izgrađeno je stotine novih brodova. Naša vlada je pokušala nešto tako pa su sagrađena tri broda...
Godišnji ulov naših ribara je zadnjih par godina je otprilike isti, i po istraživanju znanstvenika toliki ulov je otprilike na granici održivosti ribljeg fonda. Kad na naše ribare dodaš još tri puta toliko talijana sa još boljim brodovima, u moru neće ostat ništa.
Pa onda ne da dica u vrtićima neće jesti ribu, nego će im ribe bit ko stvorenja iz bajki.
Ovo spominjanje talijana nije bez razloga, njima je stvarno došla voda do grla, jer ako riskiraju brod od milijun eura da bi izvukli 10-20 tisuća eura ribe iz našeg teritorijalnog mora onda je jasno da ribe u njihovom dilu nema.

Vrh

PostPostano: čet 05 sij, 2012 9:06 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Evo sad znamo od kud se čisti riba dal od glave ili repa, po ovim zornim sličicama izlazi da se čisti od glave, a sad molim one koji tvrde da se riba čisti od repa neka to zorno prikažu također sličicama . :-D :-D :-D :-D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 312 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: