»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 05 lip, 2026 10:54.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 312 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zeka peka....
PostPostano: čet 05 sij, 2012 9:24 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
nije baš reprezentativan primjer, srdela se uglavnom ni ne čisti ...
većim ribama se lustre čiste od repa prema glavi a i trbuh im je lakše rasparat ako kreneš od analnog otvora...

Ko zna kako će se morat riba čistit ako uđemo u EU???

Hmmm, ustvari rekli smo da nećemo imat šta čistit jer ribe neće ni bit.... ;)

Vrh

PostPostano: čet 05 sij, 2012 11:40 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Jure je napisao/la:
većim ribama se lustre čiste od repa prema glavi a i trbuh im je lakše rasparat ako kreneš od analnog otvora...

Slažem se s tobom, al da mi Danči ne bi dalje patio za filet-om, dao sam mu nabrzaka ideju kako da se spasi ....

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: čet 05 sij, 2012 12:43 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
Roman Lavriv je napisao/la:
Jure je napisao/la:

Slažem se s tobom, al da mi Danči ne bi dalje patio za filet-om, dao sam mu nabrzaka ideju kako da se spasi ....

Ideja je :good:, ali nije baš nabrzaka. Obično je jedem komplet (osim iznutrica), ali nekada paše i filet. A kada se ja uhvatim srdele treba mi bar 3/4 kile :nyam:, plus za ostatak familije, a dok to sam isfiletiram prođe me volja - probao sam). Bilo je na jarunskom placu kupiti svježe isfiletirane 5 kn skuplje od obične očišćene i to mi je bilo mrak. Ponuda je trajala mjesec dana - a onda se dobavljaču tamo negdje polomio stroj. Misao vodilja nije bila toliko moja žudnja za filetom, već općenito nedostatna ponuda/potražnja na domaćem tržištu, obzirom na tradiciju i resurse. :)

Vrh

PostPostano: čet 05 sij, 2012 13:53 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
http://4dportal.com/hr/dnevne-vijesti/p ... vira-vlada

Vrh

PostPostano: čet 05 sij, 2012 14:38 
Offline     DHV 2-3

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... itv6ucjr8#!

Vrh

PostPostano: čet 05 sij, 2012 15:25 
Offline     DHV 2

Član od: uto 27 lis, 2009 18:09
Dao Palac gore: : 59 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 84 / Palac dolje: : 5
EEEEEEEEEEEE ljudi moji... :evil:
kak ste svi kulturni :-x
ako su vam rasprave o maržama i porezima i ne plaćanju nečega jedini argument..onda u p.m....
HVALA svima koji imaju faja da se usude napisati nešto što nije roze boje!!
Otvorite svoj um prema istini a ona je da je 10%bogatih protiv 90 % nas normalnih.
90% svjetskih resursa za 10% bogatih i onda maši ljudima pred buljom sa svim zlatima neoliberalnog
kapiltalizma, kroz propagandu stvaraj stres zbog neimanja istog!!!
EU se stvara po uzoru na rimsko i njemačko CARSTVO. A upravo se ovo carstvo sada ruši!
Da bi carstvo funkcioniralo treba uzimat iz okoliša sve veću količinu neobnovljivih resursa da bi opstalo( konstantan rast
kapitalizma tj. 10:90- ili sve se ruši).
Zašto se informatika razvija hiper brzinom a nemože se nać zamjena za drvo koje nam daje papir? Zašto se urla da se nema više nafte a ta ista se čim odmotate svoju čokoladicu baca i zakopava pod zemlju??!!!
Amerika će propast pa sve seli u Kinu..ti procesi su započeli prije parsto godina!!
Jebe mi se dali vjerujete u istine( zavjere po vašem) da iza sve politike i vojske stoje tajne sile:
Masoni, Iluminati( o njima priča Icke), Bilderberg, Zionisti.
Zato ovo u ruke http://topdocumentaryfilms.com/ i ožeži
po najcrnjim temam o novcu, pozadini svetske politike.
Ko neće fino lizu u ruke i
sjedni pred tv i čestitaj si kako si super.
Pitam vas što znate o:
GMO hrani, NWO-U, pozadini novca( kojeg banke štampaju a nemaju zlato s kojim će to pokrit pa vam daju dug u obliku kredita), reptilima( da da)...
Ili ste dobri stari materijalisti koji vjeruju
da je Darwin u pravu-teorija svih protiv svih-opstaju najjači-neoliberalni kapitalizam kao inačica i socijaldarwinizam kao isto to( provodi se SAD-u a ona za oružje izdvaja parsto milijardi $ godišnje).
Dajte bar vi mlađi imajte faja i volje ako ovi pametni stariji neće htjet vidjet cijelu sliku!!

http://topdocumentaryfilms.com/living-e ... voj-zizek/

Zadnja izmjena: horbaPG; čet 05 sij, 2012 15:59; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: čet 05 sij, 2012 15:57 
Offline     DHV 2-3

hrga je napisao/la:
http://4dportal.com/hr/dnevne-vijesti/politika/2308-deset-najvecih-lazi-o-eu-koje-promovira-vlada

Ok, prva tvrdnja na linku je:

"1. Laž je da je Europska unija demokratska zajednica zemalja. Ona nije parlamentarna demokracija, ondje vlada izraziti demokratski deficit. Europski parlament ne donosi zakone. Sve akte predlaže isključivo neizabrano izvršno tijelo: Europska komisija! Europljani biraju samo zastupnike u Europarlamentu, ali oni ne smiju predlagati zakone, samo o njima raspravljaju i daju svoje mišljenje! Sva je vlast u rukama neizabranih moćnika, europskih komesara. Gdje je tu vladavina prava i pravna država koju tako lako prevaljuju preko usana? Ne zaboravimo: uvijek kada izvršnu vlast prestane kontrolirati volja naroda – demokracija se pretvara u diktaturu! Europska unija istinski je karneval demokracije."

Wikipedija (bilo mi je najbrže za nać, ako podaci nisu točni ispričavam se) o EU komisiji piše ovo:

"Europska komisija sastoji se od povjerenika koji dolaze iz država članica te oni svi zajedno djeluju kao jedinstveno tijelo. Broj povjerenika se tijekom vremena povećavao (do 1973. bilo ih je 9; do 1981. bilo ih je 13; do 1986. 14; do 1995. 17; do 2004. 20; do kraja 2006. bilo ih je 25) do današnjeg broja od 27 članova. Vlade država članica izabiru povjerenike prema vlastitim kriterijima. Mandat povjerenika traje pet godina, i poklapa se s mandatom Europskog parlamenta. Nakon izbora i konstituiranja novog Europskog parlamenta, imenuju se i novi članovi Europske komisije kako bi Parlament imao utjecaj na izbor i rad Komisije.

Predsjednika Komisije bira Europsko vijeće nakon što se vlade država članica usuglase o kandidatu, a izbor mora biti potvrđen u Europskom parlamentu. Vijeće EU kvalificirano većinom, a u dogovoru s predsjednikom Komisije, usvaja listu povjerenika. Cijelu Komisiju potvrđuje Europski parlament, a na kraju Vijeće EU imenuje novu Komisiju.

Europski parlament može u svakom trenutnu raspustiti Komisiju, na način da joj izglasaju nepovjerenje, ali ne može smijenjivati pojedine povjerenike."

U gornjem i donjem citatu boldao sam dijelove teksta koji su proturječni, bar meni. Po zvaničnoj definiciji tj. opisu Europska komisije NIJE neizabrano izvršno tijelo. Istina je da se članovi ne biraju izravno, ali ih biraju vlade država koje su na vlast valjda došle demokratskim postupkom, tj. birao ih je narod.

Priznajem da nisam dobro upoznat sa sustavom, i da postoji velika vjerojatnost da je proces donošenja odluka prilagođen velikim interesnim grupama. Ono što meni u startu diskreditira propagandu s priloženog linka jest to da već u prvoj tvrdnji pronalazim neistine i poluistine. A takva propaganda bi bila konzistentna s doktrinom često citiranog majstora. ;-)

Vrh

PostPostano: čet 05 sij, 2012 16:09 
Offline     DHV 2-3

Na stranicama Hrvatskog sabora piše drugačije:
http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=1411

Način izbora
Europsko vijeće kvalificiranom većinom imenuje predsjednika Komisije, a to imenovanje potvrđuje Europski parlament. Izabrani predsjednik zatim, u suglasnosti s Vijećem EU, predlaže ostale članove Komisije, a cijelu Komisiju imenuje Vijeće nakon što je potvrdi Europski parlament.

(predlaže ih se prema onome što se dogovore na sastanku Bilderberg)

Ma gotovo sam siguran tko ide u komisiju i Hr. Tko je najveći pobornik EU?

Vrh

PostPostano: čet 05 sij, 2012 16:54 
Offline     DHV 2-3

hrga je napisao/la:
Na stranicama Hrvatskog sabora piše drugačije:
http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=1411

Način izbora
Europsko vijeće kvalificiranom većinom imenuje predsjednika Komisije, a to imenovanje potvrđuje Europski parlament. Izabrani predsjednik zatim, u suglasnosti s Vijećem EU, predlaže ostale članove Komisije, a cijelu Komisiju imenuje Vijeće nakon što je potvrdi Europski parlament.

Štima, ali i ta informacija je nepotpuna. Na službenom linku http://ec.europa.eu/about/index_en.htm piše da izabrani predsjednik doista predlaže članove komisije, ali to su kandidati koje su nominirale vlade zemalja članica. A kako tog predsjednika predlaže Europsko vijeće koje čine presjednici vlada zemalja članica, a mora ga potvrditi EU parlament, tvrdnja da je Europsko vijeće nekakvo neizabrano tijelo van ikakve kontrole nikako ne stoji.

Vrh

PostPostano: čet 05 sij, 2012 23:10 
Offline     DHV 2

Član od: pet 11 ruj, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 166 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 77 / Palac dolje: : 1
Ljudi,ajd ne serkajte.Treba potamanit lopove i ne treba nam Eu.

Pa dal kraj sveg ovog mora,planina i ravnica mi ne možemo doći k sebi i sami sebi krojiti sudbinu,sorry ...sad kad smo konačno sami sebi gazde idem do kraja i glasam protiv,kaj bu,bu!

Franko i nekolicina se buju snašli ovak i onak,a jenput ili dvaput godišnje kad odletim prek grane sa Župsijem lako bum platil kaznu i pol vure seksa!
Ak niš drugo, mislim da nam treba odgoda...

1 Palac gore: : gprelac    
Vrh

PostPostano: čet 05 sij, 2012 23:48 
Offline     DHV 2-3

Lakše je radit red sa mještanima u svom selu nego zvati drugo selo da vodi tvoje selo. Mislim da ćemo ipak prije sami riješiti stvari u državi nego očekivati da će to netko drugi riješiti za nas. U EU je očito da imaj dovoljno svojih problema koje niti ne žele riješiti a kamoli još neka Hrvatska. Ako si sami nepomognemo neće nitko a za to je potrebna sloga.
Većina kaže ma boli me k za onog ili za ovog, bitno da mene nitko ne dira, ali dirat će te kad tad a kad dođe red na tebe više neće biti nikog oko tebe da ti pomogne.

Kod nas nije problem što nismo u EU ili su političari takvi kakvi jesu. Problem je u neslozi Hrvata da se bore za svoja građanska prava. Ako mi ne možemo izboriti prava na pošteno baratanje državom kako ćemo to tražiti od drugih. Naučili su nas biti poslušni pa se rijetko kod nas dešavaju neki kreativni prosvjedi. Oni koji se i dese su zbog nesloge toliko razjedninjeni da to izgleda prilično jadno.
Jedan sindikat nevoli drugi, radnici ne vole umirovljenike, studenti nevole nikog itd.. umjesto da kad je akcija idu svi u akciju jer ne rade to za drugog već za sebe ili za djecu, ili sebi za posao ili sebi za mirovinu. Svi smo u tom zatvorenom krugu poduzetnici i uprava.

Osobno sam mislio da će izbori donijeti promjene, ali ostalo je sve potpuno isto iako je bilo pametnih ljudi i ideja.
Loše nam se piše u EU ili van ako si sami ne pomognemo.
Hrvatska je bogata zemlja i ima pametnih ljudi samo to treba poštimat na svoje mjesto. Maknuti pohlepne zidare i sve koji služe takvim organizacijama.

6 Palac gore: : bmutak, gprelac, horbaPG, Radovan, vedran_zgela, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pet 06 sij, 2012 7:40 
Offline     DHV 2

Član od: čet 24 ruj, 2009 7:05
Dao Palac gore: : 217 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 206 / Palac dolje: : 7
Nemoj dirat Zidare,da njih nema pojedinci bi još živjeli na Husnjaku,ha haa.Lijepo je čuti da ima dosta pametnih ljudi ali ne mogu svi pametni na Markov trg.Što se niko od komentatora ove teme nije upitao a kako pokrenuti večinu hrvata da počnu nešto raditi,svi bi oni na socijalku samo da ne rade,90% zemljišta je neobrađeno,životinjski svijet uzgaja se isključivo zbog poticaja a ne što vole radit,ovi uz more bi svoj brod koji nebi platili i ko bi njim još lovio ribu a oni bi samo drago prodavali,pa gdje na svijetu se bolje živi i ništa ne radi nego u hrvatskoj,samo što to neće dugo,a vas večina pametuje oko političara.
Mi svi dobro znamo da bi Hrvatska mogla bit VELIKA a ne mala Švicarska,ali nam naši političari(večini lopovi)i njihovi zakoni to nedaju.Zašto u hrvata niko ne odgovara za svoj nerad ili pronevjeru a prima državnu platu,i kad ga otpuste još dobije visoku otpremninu,ima još milijun takovih zašto,zato trebamo promjene da nam možda bude bolje.
Vinimo se u nebo pod oblake bit će nam lakše.
LP svima ma gdi bili pa nejte kaj zameriti....... :beer:

3 Palac gore: : Danči, gprelac, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pet 06 sij, 2012 18:29 
Offline     DHV 2-3

U susjedstvu

http://www.advance.hr/vijesti/nezaposle ... -recesiji/

http://www.advance.hr/vijesti/madarska- ... reduvjeta/ netko mu je dagno zapraprio, mora da se usro joooj...

http://www.advance.hr/vijesti/euro-i-da ... o-na-1-28/

Vrh

PostPostano: pet 06 sij, 2012 20:53 
Offline     DHV 2-3

Inače danas je bilo neko predavanje riječkog astrologa Damir Jovetića. Slučajno sam načuo što je bilo na predavanju pa tako kaže (ma to bi mu ja isto sve rekao i bez zvijezda :-D ):

Hrvatska ulazi u EU sa vrlo sitnom razlikom u glasovima
Ameri se povlače sa Bliskog Istoka jer nemaju para
Evropa opstaje do daljnjeg i Njemačka sve preuzima
Gubitak sloboda i suvereniteta u EU
Grčka ostaje u EU i slijedeće godine blagi oporavak
U Hrvatskoj banana do daljnjeg te se predviđaju veća iseljavanja
Na prolječe te opet u jesen kriza dolara
Južna Amerika napreduje

Živi bili pa vidjeli

Vrh

PostPostano: pet 06 sij, 2012 21:25 
Offline     DHV 2

Pitaj ti njega za letne dane...? :)

1 Palac gore: : Roman Lavriv    
Vrh

PostPostano: sub 07 sij, 2012 2:06 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Odoh ja za Brazil:-)). LP

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sub 07 sij, 2012 20:39 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Evo da i ja komentiram, a kako sam pjesnička duša...

Neznam jel' netko ovo već linkao, ali ponavljanje je majka mudrosti...

2 Palac gore: : hrga, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sub 07 sij, 2012 22:41 
Offline     DHV 2

Pazi ovo...

1 Palac gore: : hrga    
Vrh

PostPostano: ned 08 sij, 2012 17:21 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
još jedan biser...

Citat:
OŠTRI EU PROPISI 'Posijecite stabla, na pašnjacima smije biti samo trava!

http://www.slobodnadalmacija.hr/Biznis/tabid/69/articleType/ArticleView/articleId/160533/Default.aspx

1 Palac gore: : horbaPG    
Vrh

PostPostano: ned 08 sij, 2012 20:01 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
Samo da vrijeme dozvoli, i već znam kako će mi taj vikend izgledat ;)

21.01. Tribalj, pa na feštu
22.01. NE, pa na Tribalj

:beer:

1 Palac gore: : Box    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 312 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: