»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 06 lip, 2026 18:07.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Tribalj, čet 12.01.2012
PostPostano: pet 13 sij, 2012 10:18 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Fakat ne znam što nam bi (ne svima), nas tridesetak , po divnom sunčanom danu, na Triblju. Istina, malo je motalo s juga, al ništa do sada neviđeno. Pa krenimo redom :

- prva iskusnjara, ponavlja start
- druga iskusnjara, slijeće od starta desno pod dalekovodima
- tečajka sa spetljanom komandom završava na drvetu polulijevo od starta
- jedna iskusnjara i jedna tečajka polijeću skupa (???) i sudaraju se odmah nakon starta
- još jedna iskusnjara starta na pasmater i grebe kamenje poludesno od starta
- pa još jedna iskusnjara toplanda kod auta i nakon pada s cca 10m lomi ruku

Moje objašnjenje je prevelika opuštenost, Makar ne bi bilo loše čuti i druga mišljenja. Ako tko ima kakve snimke, nek baci ovdje, pa da malo prodiskutiramo.

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

Naslov: Re: Tribalj, čet 12.01.2012
PostPostano: pet 13 sij, 2012 11:21 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
To se zove južina. Sam start je laganom rotoru kada imamo jugo kao jučer. Inače kad je termike onda ona taj rotor ponošti kako vuče prema gore. Jučer su pravi stupovi bili bili ispred pa tog poništavanja nije bilo.
Slijetanje isto. Po Jugu rotor, a to se zna tj bar se mislio da se zna jer je bilo već tamo polomljenih iz istih razloga. Lokalci tamo nikad ne slijeću, a znaju zašto.

Moguće i radi juga da su ljudi bili malo izvan elementa jer ih je trefila meteoropatija. Nisu bili uračunljivi pa bi im u vrijeme Dubrovačke republike bilo pola oprošteno ;-).

Opet ponavljam da:
TOP LANDING KOD AUTA JE ZABRANJEN. Pješačite. Dobro je za noge i ruke.

Vrh

PostPostano: pet 13 sij, 2012 12:18 
Offline     DHV 2

Član od: čet 26 stu, 2009 21:09
Dao Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 30
Dobio Palac gore: : 288 / Palac dolje: : 13
Roman Lavriv je napisao/la:
Fakat ne znam što nam bi (ne svima), nas tridesetak , po divnom sunčanom danu, na Triblju. Istina, malo je motalo s juga, al ništa do sada neviđeno. Pa krenimo redom :

- prva iskusnjara, ponavlja start
- druga iskusnjara, slijeće od starta desno pod dalekovodima
- jedna iskusnjara i jedna tečajka polijeću skupa (???) i sudaraju se odmah nakon starta
- još jedna iskusnjara starta na pasmater i grebe kamenje poludesno od starta
- pa još jedna iskusnjara toplanda kod auta i nakon pada s cca 10m lomi ruku

Moje objašnjenje je prevelika opuštenost, Makar ne bi bilo loše čuti i druga mišljenja. Ako tko ima kakve snimke, nek baci ovdje, pa da malo prodiskutiramo.

Pa čekaj.. jel' danas petak 13, ili je bio jučer? :shock:

Pronicav način da se ljude drži u stanju pasivnosti i poslušnosti je strogo ograničavanje spektra prihvatljivih mišljenja, ali istovremeno dopuštanje žustre rasprave unutar tog ograničenog spektra. (Noam Chomsky)

Vrh

PostPostano: pet 13 sij, 2012 13:22 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 18:06
Dao Palac gore: : 126 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 442 / Palac dolje: : 0
hrga je napisao/la:
Opet ponavljam da:

Kuzim da je start zapravo okrenut na jugo-zapad, pa je cista juzina bok...al, enivej, ne kuzim problem s top landingom; gore je sve ravno i ne bi trebao smetati niti jedan smjer vjetra, osim mozda samog termickog stupa koji ide drito preko starta...a i poznate ih vec sve i di koji prolazi...
Hrga, gdje onda preporucujes top landing?

Btw. Roman, fala na postu, na informaciji...zao mi je zbog nesreca :/

Vrh

PostPostano: pet 13 sij, 2012 14:55 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
Roman je zapisao:
Fakat ne znam što nam bi (ne svima), nas tridesetak , po divnom sunčanom danu, na Triblju. Istina, malo je motalo s juga :( :( , al ništa do sada neviđeno. Pa krenimo redom :

- prva iskusnjara, ponavlja start - ponavljati nije greh.. :-D

- druga iskusnjara, slijeće od starta desno pod dalekovodima - :( dovoljan znak da se pred startom desava nesto cudno... probija rotor koji dolazi iz ljevog useka kojeg se nevidi sa starta i pri jacem jugu dela rodeoooo

- tečajka sa spetljanom komandom završava na drvetu polulijevo od starta - 1. gdje je tu instruktor, 2. kontrola kupole pilota pri dvigu, 3. prekid starta...i toga nebi biloooo :(

- jedna iskusnjara i jedna tečajka polijeću skupa (???) i sudaraju se odmah nakon starta - fakat ludo... zar se neda dogovorit ko ce prvi potegnut... prednost bi dao tecajcu jer ko iskuseniji pilot mu mogu savjetovat pri startu... pilotski bonton

- još jedna iskusnjara starta na pasmater i grebe kamenje poludesno od starta - neces milom oces silom...pa da vidimo ko je jaci.. :dash:

- pa još jedna iskusnjara toplanda kod auta i nakon pada s cca 10m lomi ruku - :-o dobro je i prosaooo... steta je zbog kojeg litra goriva riskirat glavu... a koliko znam uradni pristanak je u dolini.. pa svako pristajanje van sluzbenog pristanka je rizik... pogotovo ako tog radis u rotoru...

ja to se desava kad se hoce pod svaku cjenu guzicu spravit u luft.... ne me krivo shvatit no na tom startu sam odradio sigurno preko sto poljetanja.. prvi letovi datiraju jos leta 1991 ... kada vecina vas jos nije ni cula za taj sport a kamo li letila.... ko domacin...zivio sam od rodjenja do svoje 17 godine u Crikvi... ko djeca sam po tom grebenu nabirali sipak i brinje... te kad sam trazio primjeren teren za start ocjenio da je taj prikladan.. pred mano su tamo strtali vecinom tujci...
po prijavljenim letovima na olc_ju je razvidno da nije bio bas neki termicni dan... dizanja do max 3m/s i ne bas neke visine... no jugo tu zna biti veoma problematicno... i steta je da sa takvim neodgovornim ponasanjem ugrozavate egzistenciju tek registriranog starta.... jer toliko sranja u jednom danu je fakat previse.... zato pamet u glavu i na pristanak u dolinu...
LP Sinisa

Vrh

PostPostano: pet 13 sij, 2012 16:53 
Offline     DHV 2

Član od: pon 28 ruj, 2009 22:22
Dao Palac gore: : 185 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 40 / Palac dolje: : 0
kaj se može znat koje su to gorespomenute iskusnjare?
ili je to u dosje-u TOP SECRET?

Vrh

PostPostano: pet 13 sij, 2012 17:28 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Jasna je napisao/la:
hrga je napisao/la:
Opet ponavljam da:

Kuzim da je start zapravo okrenut na jugo-zapad, pa je cista juzina bok...al, enivej, ne kuzim problem s top landingom; gore je sve ravno i ne bi trebao smetati niti jedan smjer vjetra, osim mozda samog termickog stupa koji ide drito preko starta...a i poznate ih vec sve i di koji prolazi...
/

Krivo.
Uopće nije ravno već je u zavjetrini.
Kada puše jugo onda imamo zavjetrinu od vjetra koji dolazi iz dva smjera. Jedan je preko vrha grebena koji se proteže lijevo od starta. Drugu zavjetrinu radi vjetar koji putuje usjekom (kuda ide cesta). Zbog venturi efekta kod juga puše kroz usjek i stvara još jedan rotor na parkingu tako da imamo dva rotora na istom mjestu i vjerujte da u ovom slučaju minus i minus nedaju plus.

Top landing se radi ovdje:
slika

slika

Prva iskusnjara Damir Biondić :-). Za druge neznam jer sam poletio. Biondiću pa šta si to radio?

4 Palac gore: : Jasna, Ratko, Red Baron, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: pet 13 sij, 2012 18:44 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 12 vel, 2010 14:49
Dao Palac gore: : 97 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 61 / Palac dolje: : 0
Pratio sam Ivanin start koji je bio besprijekorno izveden. Leđno diže krilo,okreče se,kupola formirana,pravilno usmijerena,nitko od nas koji smo gledali ne vidi nikakav petljanac,poliječe i tada krilo počinje skretati ulijevo,ona to kompenzira kočeći desnu stranu s preko 50%,no krilo i dalje leti lijevo,tako da se ušumljuje sedamdesetak m. lijevo od starta dolje,bez posljedica. Sreča što nije otišla dalje jer bi završila u onom usijeku ili dalekovodu lijevo.Ivana tvrdi da nije imala zapetljanu lijevu komandu,uostalom na uredno formiranoj kupoli vidjelo se da je kočena samo desna strana.Žgela i ja smo joj pomogli skinuti krilo što je potrajalo dobrih jedan sat.U međuvremenu su svi odletjeli.Nakon pregleda krila,koje nije pretrpjelo nikakva oštečenja Ivana je odletjela.U martini zna se :beer: :beer:

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sub 14 sij, 2012 11:12 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Branko Hrupelj je napisao/la:
Pratio sam Ivanin start koji je bio besprijekorno izveden. Leđno diže krilo,okreče se,kupola formirana,pravilno usmijerena,nitko od nas koji smo gledali ne vidi nikakav petljanac,poliječe i tada krilo počinje skretati ulijevo,ona to kompenzira kočeći desnu stranu s preko 50%,no krilo i dalje leti lijevo,tako da se ušumljuje sedamdesetak m. lijevo od starta dolje,bez posljedica. Sreča što nije otišla dalje jer bi završila u onom usijeku ili dalekovodu lijevo.Ivana tvrdi da nije imala zapetljanu lijevu komandu,uostalom na uredno formiranoj kupoli vidjelo se da je kočena samo desna strana.

Predmetni događaj nisam vidio, jer sam petljao po speedu učenika i bio leđima okrenut. Međutim, sumnjam na slijedeći uzrok. Ivana je slabo opterećena na tom krilu (sličnu situaciju s opterećenjem je imala i moja učenica Lara) i "zajahala" je termički balon, koji ju je podigao preko južnog boka starta, a krilo se usmjerilo u smjer vjetra, odnosno jugo. Ivana je vukla desnu komandu (uz pretpostavku da nije bilo zapetljanca na lijevoj strani), ali slabo opterećenje i neprebacivanje težine (u stresnoj situaciji teško da se sjetila baciti na desnu stranu, a i vjerovala je da će biti dovoljno povlačenje desne komande) dovode je do leta u neželjenom pravcu. Nakon izlaska iznad terena i otvorenosti čistom smjeru vjetra nije probijala i "sjela" je na granje. Naravno, ovo je teorija koju sam konstruirao na osnovu opažanja tog dana.

A tog dana je bilo svega i svačega. Dugo nisam vidio nekontroliranije starteve i to kaj Roman veli "iskusnjara". Naravno, neposredni uzrok je bočni vjetar i termički ciklusi (zbilja, teško je bilo odabrati pravi trenutak - onaj kad termika ispravi smjer vjetra ili kad je samo vjetar s boka). Ipak, preopuštenost i kod nekih manjak vještine GH, je doveo do incidentnih situacija. Trema zbog velikog broja letača je posebno utjecala. Osim toga, neki lete prezahtjevna krila za svoj stupanj znanja i vještine GH (o iskustvu u zraku ne bih dvojio), a neki su došli iskušavati nova krila. Podosta pilota je imalo dugu pauzu neletice. Eto, malo-pomalo skupilo se raznih čimbenika (nekad sam se mrštio na tuđmanice, a sad me nekako nostalgično vraćaju u neku blisku prošlost, što ne znači automatski bolju, već mlađu) i srećom da se nikome nije ništa gorega dogodilo. Osim Janjeta. (Nemojte odmah početi dramatizirati zbog spominjanja njegovog imena, jer je u bolnici prošlo sve redovito - pad s lojtri, tako da nije potegnut institut na relaciji HMP - MUP - Istražno povjerenstvo, a ako ova informacija i dođe u Agenciju, znam vrlo dobro tko čita forum i tko tu informaciju može prenijeti, da ne kažem CINKATI. Agencija za civilnoi zrakoplovstvo nije babaroga, ona samo evidentira, ali po službenoj dužnosti zrakoplovni incident mora prijaviti spomenutom Povjerenstvu. Uostalom, prešućivanjem ovakvih incidenata štedimo novac državnoj upravi, a vlasniku opreme omogućavamo da nastavi letiti čim zavida rane, a ne da se nateže s Institucijama oko povrata opreme.) O ovom slučaju nema se što više dodati, osim onoga - sam pao i sam se ubio. I nadam se nešto iz toga naučio.

Vrh

PostPostano: sub 14 sij, 2012 12:59 
Offline     DHV 2

Član od: čet 29 lis, 2009 18:57
Dao Palac gore: : 83 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 193 / Palac dolje: : 0
Bok ljudi. Evo da se javim, ko i uvjek bez srama i sa željom da objasnim svoju situaciju, a i da drugi nešto nauče iz mojih grešaka. Svi koji me znaju od prvog dana, znaju da sam tip letača koji voli ispitivat svoje mogučnosti pa zato ponekad odem i do kranjih granica, a to je područje rizika. Nastojim nikog ne ugrozit, a ako to več činim ugrožavam sebe. Ebi ga, možda sam glup, ali takav sam kakav sam. Na R. Gori sam zavrtio spiralu na maloj visini pa kad sam malo zakomplicirao nije bilo vremena za popravak, pa sam povukao rezervu. Na Triblju sam radio ving-overe pa sam na kraju namjerno potegao muški i otišao u namjerni postrance luping.Poslje sam razmišljao,beno jedna trebao si to napravit na večoj visini.Često znam letjet na stjenama,znam da nije dobro, ali tu drži,itd,..itd...Ma da ne duljim.Svi mi riskiramo ponekad više ili manje, ovisno o tome kakvi smo. Sad zadnji put ,uvjeti na Triblju za mene, bili su super. Nit zahtjevni, nit stresni. Naletio se, baš opušteno uživao, i htio se gore spustit, jer me prijatelj zamolio da ak mogu spustim auto. nek se ne osječa krivim jer sam se ionak mislio gore spustit, što sam i prije često radio.Istina, uvjek sam sljetao gore više. Ovdje gdje sam bugnuo je nezgodno kaj je dosta usko između dva dalekovoda,pa treba u ving-overima spuštat visinu kaj sam i ja radio, i to dosta oštro jer je dosta zanosilo radi jaka juga prema desnom dalekovodu. U jednom od zavoja mi puknulo stranu i bacilo me prema brjegu. Instiktivno sam potegao komande jer nisam ni stigao pogledat u kakvu je stanju krilo i pumpajuči ga počeo leđno padat na zemlju. bugnuo sam u sekundi na ptotektor i on mi spasio kičmu. Ruku sam nagonski postavio, i na nju sam prvo pao,ali je opterečenje bilo prejako pa nije izdržala.Sad sam gledao slike ruke sa susjedom, koji radi na rebru, na kirurgiji, i veli da su ljepo namjestili u Draškovčevoj, i da operacija neče bit vjerojatno potrebna.Sutra ču sa njim još do Rebra, da i oni pogledaju. Sve u svemu dobro.Ništa me drugo ne boli.Moglo je biti gore. Moj savjetje da stvarno ne slječete gore kod auta jer je dosta riskantno. Ne isplati se. Ja sam naučio da sam mogao jače naj... i da ču malo morat stegnut uzde i prestat se zajebavat ovoliko, da stvarno ozbiljno ne nastradam,barem tamo gdje ne moram.Ako sve prođe dobro vidimo se brzo ponovo skupa. Spuštal bum aute za prvu ruku dok ruka ne zaraste :-D . LJEP POZDRAV LETAČKA DRUŽINO!

38 Palac gore: : Barney, bmutak, Branko, Branko Hrupelj, D.K., Danči, darinka, Dragan Sepac, Flying_man, Flyingbear, Franco, gburazer, goli, hrga, Ivica B., ivicaf, kbelcar, Knez, ksmokvina, MadMax, marin, Mario, Michi, Nik01, Red Baron, Roman Lavriv, sale.c, Sinisa, Tojo, toni, vedran_zgela, vjeko, wild, zec, Ziga, zlatko2508, Zoki, zoli    
Vrh

PostPostano: pon 16 sij, 2012 13:19 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
https://picasaweb.google.com/112612256338201887973/Tribalj12012012

4 Palac gore: : Franco, Nik01, Ratko, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pon 16 sij, 2012 14:42 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
toni je napisao/la:

Ha, ha!
Ova mi je najbolja. Iz njega kao da govori pogled zločestog djeteta:
"Zarasti će mi ovo, pa ćete vidjeti kakve ću pizdarije tek onda raditi"
Drži se Ivo legendo, s nestrpljenjem čekamo tvoje nove "nestašluke"! :good: :hi:

slika

4 Palac gore: : beny, Danči, toni, vedran_zgela     1 Palac dolje: : Mario RI
Vrh

PostPostano: pon 16 sij, 2012 15:02 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
Franco je napisao/la:
toni je napisao/la:

Ha, ha!
Ova mi je najbolja. Iz njega kao da govori pogled zločestog djeteta:
"Zarasti će mi ovo, pa ćete vidjeti kakve ću pizdarije tek onda raditi"
Drži se Ivo legendo, s nestrpljenjem čekamo tvoje nove "nestašluke"! :good: :hi:

slika

Baš simpatično!

I što kad jednog dana neko "zločesto dijete" ozbiljno ne najebe...pa ne prođe "pao s lojtri", "pao na planinarenju", "pao dok je montiro satelitsku"....?? itd.

Kakav je onda postupak? Baš bi lijep naslov u dnevnim novinama bio " Na novoregistriranom letjelištu Tribalj...."

Desilo se što se desilo, ali mišljenja sam da ne treba to poticati i sa odobravanjem gledati na ovakve stvari. Čovjek je rekao da jeaučio lekciju, ali ovo jedva čekamo tvoje nestašluke, je baš bzvz!

Vrh

PostPostano: pon 16 sij, 2012 15:11 
Offline     DHV 2-3

Mario RI je napisao/la:
Baš simpatično!

I što kad jednog dana neko "zločesto dijete" ozbiljno ne najebe...pa ne prođe "pao s lojtri", "pao na planinarenju", "pao dok je montiro satelitsku"....?? itd.

Kakav je onda postupak? Baš bi lijep naslov u dnevnim novinama bio " Na novoregistriranom letjelištu Tribalj...."

Desilo se što se desilo, ali mišljenja sam da ne treba to poticati i sa odobravanjem gledati na ovakve stvari. Čovjek je rekao da jeaučio lekciju, ali ovo jedva čekamo tvoje nestašluke, je baš bzvz!

Gledaj, kao prvo ja i Ivo smo jako dobri prijatelji i naravno da mi je žao što se to dogodilo, ali ti ga očito dovoljno dobro ne poznaješ da bi znao kroz šta je on sve do sada prošao.
Slomljena ruka u svim tim njegovim, nazovi nestašlucima nije vrijedna pomena.
Međutim, kako se ja očito više ne znam dovoljno dobro izražavati na hrvatskom i svi me odmah dočekaju "na nož" odlučio sam da više dok ne prođe ova neletica, ništa ne komentiram, jer svi ste očito pod presingom, ofrlje pročitate post, shvatite kako shvatite, pa udri paljbu. :hi:

1 Palac gore: : Roman Lavriv     1 Palac dolje: : Roman Lavriv
Vrh

PostPostano: uto 17 sij, 2012 8:43 
Offline     DHV 2

Član od: čet 25 ožu, 2010 21:18
Dao Palac gore: : 140 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 129 / Palac dolje: : 1
ne znam ni čovjeka ni kroz što je prošao...znam samo da je mogao naje.... (na triblju). I da, moji razlozi što ovo pišem su poprilično sebične prirode.

valjda sam krivo shvatio " s nestrpljenjem čekamo tvoje nove "nestašluke" "...ispričavam se ak jesam.

lp

Mario

1 Palac gore: : CW    
Vrh

PostPostano: uto 17 sij, 2012 12:11 
Offline     DHV 2-3

Mario RI je napisao/la:
ne znam ni čovjeka ni kroz što je prošao...znam samo da je mogao naje.... (na triblju). I da, moji razlozi što ovo pišem su poprilično sebične prirode.

valjda sam krivo shvatio " s nestrpljenjem čekamo tvoje nove "nestašluke" "...ispričavam se ak jesam.
Mario

Nemaš problem!
LP i tebi! :hi:

Vrh

PostPostano: uto 17 sij, 2012 14:55 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 01 ruj, 2009 9:34
Dao Palac gore: : 660 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 401 / Palac dolje: : 3
uj!

još jednom, nezgode i nesreće se prijavljuju Agenciji za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova, a ne Agenciji za civilno zrakoplovstvo:

http://www.azi.hr/

i moram naglasiti da je to zakonska obaveza:

http://www.azi.hr/eventregistration.aspx

u dodatku:

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluz ... _3362.html

Vrh

PostPostano: uto 17 sij, 2012 16:22 
Offline     DHV 2

Član od: pon 31 kol, 2009 10:17
Dao Palac gore: : 221 / Palac dolje: : 3
Dobio Palac gore: : 342 / Palac dolje: : 0
Mislim da bi trebale neke izmjene u ovome, nema smisla prijavljivati Agenciji za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova uganuće ili lakšu ozljedu tj više incident nego nesreću. OK ako imamo havariju ali da mi netko uzima opremu i navodno testira i pregledava krilo zato što sam uganuo zglob i to traje 3 mjeseca stvarno nema smisla. Bilo bi već vrijeme da nas počnu više tretirati kao sport nego kao MIG 21

8 Palac gore: : bmutak, Flying_man, gprelac, hrga, Mirko, vedran_zgela, wild, ŽeljkoG    
Vrh

PostPostano: čet 19 sij, 2012 18:26 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 23 kol, 2011 17:26
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 10
Može jedno pitanje onako; Što bi bilo da je pao recimo na nekoga od letača ili vozača ili posjetitelja na parkingu, ili na dijete? Da nisam taj dan radio možda bi i sam skoknuo do Triblja sa malenim (malo na sviježi zrak i da vidi paraglidere).
Da li bi i onda tako blagonaklono gledali na "nestašluke" dotičnog - Franko? Da li bi i nakon nečega takvog jedva čekali slijedeći njegov nestašluk?

5 Palac dolje: : beny, matijahadjar, Michi, Tojo, zlatko2508
Vrh

PostPostano: čet 19 sij, 2012 19:05 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Dobro je ljudi. MIIIRRRRR!!!

Ivo je divan čovjek, odličan prijatelj i vrhunski letač. I sigurno znam da nije "nestašan". Nemojte sad oko ove njegove nezgode raditi konflikt i kefati se međusobno. Jako sam siguran da ni jedan tečajac neče probati ovo što je Ivo učinio, a isto tako znam da bilo tko od nas, pa i oni najbolji, može uskoro imati neželjeni događaj. S nikakvom namjerom, na pamet mi čisto slučajno pada naš Edo, koji se polomio na školskom terenu pred grupom svojih tečajaca u totalno benignim uvjetima... koji zapravo i nisu bili tako beningni, ali čovjek nekad jednostavno izgubi iz vida neki mali i "nevažan" detalj. Upravo je to ono štoi se desilo Ivi, i ja sam sklon verovati da je ovo jedan od onih izuzetaka koji potvrđuju pravilo. Ivina nezgoda je zbroj više čimbenika koji su se poklopili na određen način... a ne zato što je on "nestašan". Da samo jedan od čimbenika nije bio prisutan, Ivo bi danas imao obje rukice zdrave da s njima dela ono kaj i inače s njima dela.

Ivek, vrati nam se brzo, janje naše bijelo...

5 Palac gore: : Branko Hrupelj, Damjancic, Tihomir Arić, toni, vedran_zgela    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: