»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 18 tra, 2026 3:53.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 21 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Gdje i kako krenuti sa paramotornim letenjem u RH (Zagreb)?
PostPostano: pon 27 vel, 2012 16:07 
Offline     DHV 1-2

Član od: sri 06 tra, 2011 18:09
Dao Palac gore: : 168 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 73 / Palac dolje: : 0
Pozdrav,

početkom prošle (02/2011) godine sam krenuo na tečaj paraglidinga u Parafreeku.

Od tada gledam i ove Vaše video uratke kako letite sa paramotorima pa me zanime me da li se igdje u RH može "isprobati" paramotorno letenje prije kupnje opreme?
Ima li tko kakav savjet kako i gdje krenuti sa paramotornim letenjem u Zagrebu ili bližoj okolici?
Koja razina letačkog znanja se traži za paramotorno letenje?

Koliko sam upućen škola u RH još ne postoji jer (još) nije regulirano zakonom?

Hvala, pozz

1 Palac gore: : kbelcar    
Vrh

Naslov: Re: Gdje i kako krenuti sa paramotornim letenjem u RH (Zagreb)?
PostPostano: pon 27 vel, 2012 23:19 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Najbolje ti nekog uhvatiti i to je to.
Pošto je birokracija kod nas u k. onda ti je najbolje držati se onog "što nije zabranjeno je dopušteno" :amen:

1 Palac gore: : wild    
Vrh

PostPostano: uto 28 vel, 2012 9:40 
Offline     DHV 1-2

Hrga, hvala na odgovoru!

Znači ako sam dobro shvatio, sve se svodi na to da mogu

ili nekoga "povući za rukav" i zamoliti da isprobam paramotorno letenje
ili sam kupiti opremu i "vježbati"
ili otići u Sloveniju na tečaj

Da li svi letači paramotora u RH imaju pilotsku dozovolu za parajedrilice?

Vrh

PostPostano: uto 28 vel, 2012 11:35 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 01 ruj, 2009 9:34
Dao Palac gore: : 660 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 401 / Palac dolje: : 3
e stvarno hvala hrga...

a poslije ćemo svi češati po glavi i komentirati kakvih sve luđaka ima...

wild, ovo je post koji je bio na jednoj drugoj temi:

Citat:
Uj!

Iskoristio bih priliku dao grube smjernice sa strane dosadnih propisa svima kojima je interesantan ovaj sport.

Parajedilice s pomoćnim motorom uređene su Pravilnikom o načinu i uporabi ovjesnih jedrilica (http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluz ... _1269.html), a letenje Pravilnikom o letenju zrakoplova (http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluz ... _2802.html)

Za sada je polijetanje moguće samo sa registriranih površina, ali do polovice ove godine predviđaju se izmjene i dopune Pravilnika o letenju zrakoplova te će se omogućiti polijetanje i slijetanje sa neregistriranih površina. Moram naglasiti da se pri tom ne iskljućuje primjena svih ostalih zakona i zakonskih propisa, kao npr. Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.

Letenje motoriziranom parajedrilicom sa podvozjem (trike) trenutno još nije definirano, ali potrudit ćemo se urediti ga kao i letenje parajedrilicama s pomoćnim motorom.

Iskreno se nadam da ćemo uskoro imati i odobrenu organizaciju za osposobljavanje paramotornih pilota u Hrvatskoj te da ćemo tako izbjeći dobar dio komplikacija i neugodnosti koji zbog toga proizlaze, a pilote osposobiti u zadovoljavajućem standardu.

Vrh

PostPostano: uto 28 vel, 2012 13:02 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 29 kol, 2011 15:28
Dao Palac gore: : 3 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1 / Palac dolje: : 0
I ja sam krenuo na tecaj u parafreeku, napravio 10 visinskih letova i tu stao, kupio paramotor i sad letim... Znaci nije neka frka i nije to nist extra.. Osim poletjeti kad nema vjetra :-)) a sad ako nisi siguran da mozes sam zapoceti sa ppg-om, trazi nekog da ti objasni, pokaze... Probaj. Svatko ti bu sigurno izaso u susret.

Vrh

PostPostano: uto 28 vel, 2012 15:51 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 pro, 2009 17:21
Dao Palac gore: : 32 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 64 / Palac dolje: : 5
Wild dovrši obuku u Parafreeku, skupi malo iskustva u slobodnom letenju i ako je moguće položi dozvolu, pričaj sa ljudima koji lete pg i ppg da skupiš malo više informacija o samom letenju motorno dok istovremeno letiš slobodno. skupi što je više moguće iskustva u poletanju i sletanju, leti što je više moguće na vitlo (ako imaš mogućnost) i onda ti prelazak na motor neće bit nikakav problem.
Nemoj odmah kupovat motor da se ne zezneš pa uzmeš nešto što te nebude služilo pa će ti ppg karijera završit prije nego je pravo počela i to iz više razloga 1. manjak iskustva samog letenja , 2. mogućnost grdih ozljeda 3. kupiš krivi stroj koji te onda košta hrpu živaca i volje za ppg letenjem.
Zato moj savjet je leti slobodno, uči i informiraj se i onda kad budeš ready uzmi motor i krilo prikladno svojim željama ,mogućnostima i iskustvu i uživaj i u motornom letenju.
LP!

7 Palac gore: : BanY, Dinac, flyingzeko1, Josip K-T, vedran_zgela, wild, zec    
Vrh

PostPostano: uto 28 vel, 2012 17:55 
Offline     DHV 2-3

Laminar je napisao/la:
e stvarno hvala hrga...

Citat:
Uj!

Znao sam da ćeš se javit zato sam to i napisao, :evil: ali činjenica je ako želiš nešto stvarno napraviti kod nas onda prvo sve moraš napraviti sam (ilegano ili ne, ali ako nije definirano nije ni ilegalno) i tek kad se nešto dešava onda možda možeš očekivati nešto od birokracije (najčešće kaznu).

E sad druga stvar tj pitanje tebi, a službeni dopis će u Agenciju. Zašto je Agencija odbila izradu karte svih letjelišta za PG u korist turističke promocije? Rekao bih ok da je u pitanju cijena tj pare ali pošto sam se ponudio to napraviti đabe nije mi jasno. Dobio sam i dopis u kojem se navodi da me se podržava a onda dobijem odgovor od HTZa da Agencija to ne želi podržati.
Tko je tu lud? :crazy:

Pozdrav gospodine Hrgetić,

Samo da vam javim da usprkos mojim željama i nastojanjima da se ostvari suradnja u smislu upotpunjavanja sadržaja na web stranicama http://www.croatia.hr trenutno to nismo u mogućnosti napraviti.
Dobio sam odgovor Agencije za civilno zrakoplovstvo u kojem stoji kako nisu u mogućnosti ostvariti suradnju u tom smjeru. Dokle god ne postoji krovna udruga ili savez na državnoj razini putem koje bi mogli ostvariti suradnju, na web stranice ne možemo uključiti podatke koje marljivo i pedantno skupljate.
Želim Vam puno uspjeha u daljnjem radu

Vrh

PostPostano: uto 28 vel, 2012 21:23 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
hrga je napisao/la:
Laminar je napisao/la:
e stvarno hvala hrga...

Citat:
Uj!

Znao sam da ćeš se javit zato sam to i napisao, :evil: ali činjenica je ako želiš nešto stvarno napraviti kod nas onda prvo sve moraš napraviti sam (ilegano ili ne, ali ako nije definirano nije ni ilegalno) i tek kad se nešto dešava onda možda možeš očekivati nešto od birokracije (najčešće kaznu).

E sad druga stvar tj pitanje tebi, a službeni dopis će u Agenciju. Zašto je Agencija odbila izradu karte svih letjelišta za PG u korist turističke promocije? Rekao bih ok da je u pitanju cijena tj pare ali pošto sam se ponudio to napraviti đabe nije mi jasno. Dobio sam i dopis u kojem se navodi da me se podržava a onda dobijem odgovor od HTZa da Agencija to ne želi podržati.

Samo da vam javim da usprkos mojim željama i nastojanjima da se ostvari suradnja u smislu upotpunjavanja sadržaja na web stranicama http://www.croatia.hr trenutno to nismo u mogućnosti napraviti.
Dobio sam odgovor Agencije za civilno zrakoplovstvo u kojem stoji kako nisu u mogućnosti ostvariti suradnju u tom smjeru. Dokle god ne postoji krovna udruga ili savez na državnoj razini putem koje bi mogli ostvariti suradnju, na web stranice ne možemo uključiti podatke koje marljivo i pedantno skupljate.

Kakav odvratan odgovor, manje bi bolilo da su napisali "Ma skini nam se s kurca nemamo se volje zajebavat s takvim glupostima". Tipična Hrvatska priča, hrpa inertnih šupaka na državnoj sisi koji se boje da bi morali nešto počet raditi, pa odmah u startu pošalju odbijenicu.

1 Palac gore: : flyingzeko1    
Vrh

PostPostano: sri 29 vel, 2012 0:00 
Offline     DHV 2

Član od: ned 30 kol, 2009 23:28
Dao Palac gore: : 331 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 176 / Palac dolje: : 0
hrga je napisao/la:
Laminar je napisao/la:
e stvarno hvala hrga...

Citat:
Uj!

Ukratko prevedeno: Sto bi ti to nama Hrga uradio za dzabe i kvalitetno kad moze neko da to odradi traljavo za mnogo vece pare!!! (ovako sam ja procitao izmedju redova)

1 Palac gore: : Tomica Solina    
Vrh

PostPostano: sri 29 vel, 2012 11:10 
Offline     DHV 2-3

Marko,

nije poanta da provociraš mene na način da nekome drugome daješ informacije koje ga mogu dovesti do, nazovimo to, lošeg ishoda. To je naprosto neodgovorno, a osobno te nikada nisam tako doživljavao.

Citat:
(ilegano ili ne, ali ako nije definirano nije ni ilegalno)

...jednostavno nije točno.

Citat:

Ako hoćeš meni postaviti pitanje, imaš moj broj telefona i mail. Ako misliš da bi rasprava na forumu mogla biti konstruktivna, otvori novu temu. Ovako slaganje problema na problem neće nas dovesti nigdje, a posebno ako im damo "konspirativni" štih.

Gorana više nema i sada sam samo ja iz Agencije aktivan na forumu, što je naravno čisto dobra volja. Naša ideja je bila, i još uvijek je, da zajedno pokušamo promjeniti stvari, uključujući barem dio birokratskog aparata i uvijek smo bilil i bit ćemo otvoreni za konstruktivne prijedloge ili kritike, a da bi izbjegli
Citat:
ali činjenica je ako želiš nešto stvarno napraviti kod nas onda prvo sve moraš napraviti sam
predlažem suradnju. Svi smo vrlo skloni promatrati probleme samo kroz svoju prizmu i zato je bolje da nas je više na hrpi je tek kad cjelokupno sagledamo probleme iste možemo i zadovoljavajuće riješiti.

Još bih samo dodao, iako mi je jasno da svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ubuduće neću trošiti vrijeme na komentare tipa
Citat:
Tipična Hrvatska priča, hrpa inertnih šupaka na državnoj sisi koji se boje da bi morali nešto počet raditi, pa odmah u startu pošalju odbijenicu
jer u mojim očima vidim tipičnog hrvatskog šupka koji je otvorio pivo, prdnuo, napisao komentar i zaključioda je promjenio svijet.

Još jednom za one koji ne znaju, kontakt:

Dario Tomašić
Inspektor - TECH

Agencija za civilno zrakoplovstvo
Ul. grada Vukovara 284, 10000 Zagreb

tel.: +385 1 2369 364
fax.: +385 1 2369 301
e-mail: dario.tomasic @ccaa.hr
web: http://www.ccaa.hr

2 Palac dolje: : Jure, kptureto
Vrh

PostPostano: sri 29 vel, 2012 13:27 
Offline     DHV 1-2

Samo bih se htio zahvaliti svima koji su mi dali bilo-kakav odgovor vezano za moje pitanje, a i onima koju su mi se javili putem privatnih poruka.

Nešto sam saznao, stvari otprilike stoje kako sam i mislio.
Kada budem imao još pitanja vezanih uz ovu temu, javim se.

Pozdrav
See you in the air ;)

Vrh

PostPostano: sri 29 vel, 2012 22:14 
Offline     DHV 2

Član od: ned 13 ruj, 2009 10:46
Dao Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 454 / Palac dolje: : 8
Laminar je napisao/la:
Marko,

nije poanta....
[/qote]

Laminar,

možda si ipak moga u kratko, jedna, dvi rečenice objasnit zašto je Markova inicijativa odbijena, siguran sam da bi nas većina to rado pročitala. Možda sam naivan ili glup, ali ne vidim iz kojeg razloga bi nešto ovako moglo bit odbijeno. Svi su ovi podatci već ionako javno dostupni, s ovim bi samo bili objedinjeni na jednom mjestu, pregledno i praktično za nas domaće pilote, a još više za strance kojima bi olakšali eventualni boravak i letenje na našim terenima.

Još me jedan detalj zasmeta, kažeš:
Citat:
i sada sam samo ja iz Agencije aktivan na forumu, što je naravno čisto dobra volja.

ok, možda ti u opisu radnog mista ne piše da tribaš visit na PG forumu i čitat pizdarije koje pišemo, ali moraš imat na umu da nije "narod" tu radi birokracije, nego birokracija radi naroda. Ti i tvojih 300 000 kolega u državnom aparatu niste tu da bi nam zagorčavali život na sve moguće načine, nego ste tu da nam olakšate i omogućite da svoje poslove, ideje, inicijative ostvarimo u skladu s zakonima i propisima. Zato ti ne bi triba gledat na svoje sudjelovanje na ovom forumu kao izraz dobre volje, nego kao nešto što će ti pomoć da posao za koji te plaćamo odradiš šta bolje.

wild, isprika za OT :bye:

3 Palac gore: : Damjancic, Josip K-T, kptureto    
Vrh

PostPostano: čet 01 ožu, 2012 0:44 
Offline     DHV 2-3

Laminar je napisao/la:
Marko,

nije poanta da provociraš mene na način da nekome drugome daješ informacije koje ga mogu dovesti do, nazovimo to, lošeg ishoda. To je naprosto neodgovorno, a osobno te nikada nisam tako doživljavao.
Ako hoćeš meni postaviti pitanje, imaš moj broj telefona i mail. Ako misliš da bi rasprava na forumu mogla biti konstruktivna, otvori novu temu. Ovako slaganje problema na problem neće nas dovesti nigdje, a posebno ako im damo "konspirativni" štih.

A tko će ga naučiti letiti sa motorom? Mora čekat da se izglasa zakon. Nek čeka onda 5 godina.

Ma ne želim uopće na te "priče i Hrvatske" gubiti vrijeme. Gotovo. Agencije i birokracije su rekle svoje. Fućka mi se za razvoj paraglidinga, hrvatskog gospodarstva, turizma i bilo čega. Kada se netko sjeti opet nešto tako napraviti poslati ću ponudu na 50k kn. Od sada me za te stvari interesira samo vlastita korist.

Ako nešto nije definirano nije ilegalno. Tako je to po zakonu. Evo ti apsurda birokracije tu: http://www.advance.hr/vijesti/radnici-u ... -bonovima/

Jure je dobro napisao. Birokracija bi trebala služiti narodu i pomagati, a ne samo kočiti.
Ne moram ti pisati što se dešava. Jedino svjetlo koje sam vidio je registracija Triblja i to nakon 5 godina. Nedaj bože da pokušam npr otvoriti firmu za voziti trajkom turiste na nekom otoku. To je kao put na mjesec. Nema fak... je... šanse da napraviš nešto takvo u roku od 5 godina a do tada crkni jer nemoš raditi neki biznis.

Ajd, ionako će vas Agenciju privatizirat neka banka kad tad.

Sve me to rasp... pogotovo što je i HZS počeo naplaćivat 350 kn ako mijenjaš klub + FAI.
Svi samo sišu, a ništa nedaju osim kazni i zabrana rada.

Da dodam.
Danas vozim auto od žene ulicama Mexico Citya. Gužva za poludit, vozi se u 6 traka u jednom smjeru bez crta, žmigavaca, gledanja u retrovizor. Kroz semafore se ide na crveno, ma uopće pravila skoro da ne postoje. Da nadodam u Mexicu ne postoji vozačka škola ili polaganje za vozačku. Svatko sa 16 god ju dobije za 20 kuna.
Čovjek bi pomislio wow to mora da se krše na svakom čošku bez pravila. E pa nećete vjerovat, ali za sve mjesece tu sam vidio samo jednu prometnu. Kod nas ih vidiš svaki dan.
Znači da pravila ipak nisu ta koja čine život sigunijim, ali ga definitivno kompliciraju.

Tu u Mexicu tih birokrativnih zavrzlama nema (ima nešto, ali sve je usmjereno da se olakša ljudima koji otvaraju neke nove poslove i sl). Svi lete, uče se kod nekog instruktora za kojeg su provjerili da je dobar i sve klapa. Neki imaju neke kvazi dozvole. Nema nikakvih kazni ili tipova koji idu po startu i pišu kazne. A sve fercera kao i kod nas jedino se mi pravimo pametni pa si kompliciramo život pa radi krive rečenice nemoš letiti nešto. Treba ići malo po svijetu i vidit da stvari mogu funkcionirat i na drugi način.
Ljudi će se isto kršiti sa krilima jednako sa i bez dozvola.

STVARI TREBA OLAKŠAVAT A NE OGRANIČAVAT.

P.S. ova priča sa "odbijenicom" je isto nešto čime sam se počeo zabavljat i zivkat pred godinu i pol ako ne i više.

Pozdrav iz Mexica

2 Palac gore: : BanY, dr zdravko    
Vrh

PostPostano: čet 01 ožu, 2012 9:27 
Offline     DHV 2-3

Citat:
A tko će ga naučiti letiti sa motorom? Mora čekat da se izglasa zakon. Nek čeka onda 5 godina.

Još jednom apeliram, pripazite da ako se prilikom iznošenja svojeg mišljenja referirate na propise, iste i pročitate (nadasve ako posjedujete ovlaštenje učitelja letenja).

I vać sam spomenuo, uskoro bi trebali imati i odobrene organizacije za osposobljavanje pilota parajedrilice sa pomoćnim motorom.

MINISTARSTVO MORA, PROMETA I INFRASTRUKTURE

1269

Na temelju članka 142. točke 1. i 5. Zakona o zračnom prometu (»Narodne novine«, broj 69/09), ministar mora, prometa i infrastrukture donosi

PRAVILNIK

O UVJETIMA I NAČINU UPORABE OVJESNE JEDRILICE I PARAJEDRILICE

I. OPĆE ODREDBE

Područje primjene

Članak 1.

(1) Ovim Pravilnikom propisuje se:

1. izrada, uporaba i održavanje ovjesnih jedrilica i parajedrilica;

2. mjesta uzlijetanja i slijetanja ovjesnih jedrilica i parajedrilica;

3. pravila letenja i ograničenja u letenju ovjesnih jedrilica i parajedrilica;

4. osposobljavanje, ispiti, dozvole i ovlaštenja pilota ovjesne jedrilice i parajedrilice.

....

Pojmovi

Članak 2.

Pojmovi koji se koriste u ovom Pravilniku imaju sljedeće značenje:

21. Ovjesna jedrilica odnosno parajedrilica s pomoćnim motorom: ovjesna jedrilica odnosno parajedrilica opremljena motorom kojom se uzlijeće uz pomoć nogu pilota.

....

Ostvarivanje povlastice

Članak 27.

(1) Povlastica imatelja dozvole pilota ovjesne jedrilice odnosno parajedrilice je samostalno upravljanje ovjesnom jedrilicom odnosno parajedrilicom.

(2) Ostvarivanje povlastice dodijeljene dozvolom pilota ovjesne jedrilice odnosno parajedrilice može biti uvjetovano valjanošću upisanih ograničenja i ovlaštenja, te valjanošću svjedodžbe o zdravstvenoj sposobnosti.

(3) Povlastica imatelja dozvole pilota ovjesne jedrilice odnosno parajedrilice bit će ograničena na letenje bez naknade u nekomercijalnim operacijama sve dok ne budu ispunjeni sljedeći uvjeti:

– punoljetnost,

– letačko iskustvo od najmanje 100 sati letenja i 100 uzlijetanja i slijetanja,

– provjera letačke sposobnosti od strane ovlaštenog ispitivača.

(4) Bez obzira na uvjete iz stavka 3. ovog članka, povlastica imatelja dozvole pilota ovjesne jedrilice odnosno parajedrilice s ovlaštenjem nastavnika letenja je da smije primati naknadu za:

– osposobljavanja kandidata za stjecanje dozvole pilota ovjesne jedrilice odnosno parajedrilice ili odgovarajućeg ovlaštenja,

– provjeravanje letačke sposobnosti imatelja dozvole pilota ovjesne jedrilice odnosno parajedrilice ili odgovarajućeg ovlaštenja.

(5) Povlastica imatelja dozvole pilota ovjesne jedrilice odnosno parajedrilice ograničena je na letenje ovjesnom jedrilicom odnosno parajedrilicom u VMC uvjetima danju.

....

Proširenje povlastice na drugi način uzlijetanja

Članak 31.

(1) Povlastica dodijeljena dozvolom pilota ovjesne jedrilice odnosno parajedrilice bit će ograničena obzirom na način uzlijetanja korišten pri praktičnom (letačkom) dijelu ispita. Ovo ograničenje bit će otklonjeno kada pilot ovjesne jedrilice odnosno parajedrilice u organizaciji odobrenoj za osposobljavanje pilota ovjesne jedrilice odnosno parajedrilice završi dodatno osposobljavanje sukladno okvirnim programima iz Dodatka 2. ovoga Pravilnika.

(2) Po uspješno završenom osposobljavanju za proširenje povlastice, organizacija odobrena za osposobljavanje pilota ovjesne jedrilice odnosno parajedrilice izdat će potvrdu u svrhu upisivanja proširene povlastice u dozvolu.

....

DODATAK 3

PROGRAMI PROVOĐENJA ISPITA ZA STJECANJE DOZVOLE I OVLAŠTENJA PILOTA OVJESNE JEDRILICE ODNOSNO PARAJEDRILICE

B. ISPITI ZA PILOTE PARAJEDRILICA

1. Ispit za stjecanje dozvole pilota parajedrilice

Sekcija 2C: Uzlijetanje pomoćnim motorom

a) Postupci uzlijetanja na aerodromu,

b) Zatrčavanje, uzlijetanje i penjanje,

c) Praćenje leta i vještina letenja tijekom faze uzlijetanja,

d) Simulacija otkaza motora nakon uzlijetanja,

e) Gašenje motora.

Vrh

PostPostano: čet 22 ožu, 2012 20:57 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 06 stu, 2011 9:43
Dao Palac gore: : 67 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 35 / Palac dolje: : 3
Sitni je napisao/la:
Wild dovrši obuku u Parafreeku, skupi malo iskustva u slobodnom letenju i ako je moguće položi dozvolu, pričaj sa ljudima koji lete pg i ppg da skupiš malo više informacija o samom letenju motorno dok istovremeno letiš slobodno. skupi što je više moguće iskustva u poletanju i sletanju, leti što je više moguće na vitlo (ako imaš mogućnost) i onda ti prelazak na motor neće bit nikakav problem.
Nemoj odmah kupovat motor da se ne zezneš pa uzmeš nešto što te nebude služilo pa će ti ppg karijera završit prije nego je pravo počela i to iz više razloga 1. manjak iskustva samog letenja , 2. mogućnost grdih ozljeda 3. kupiš krivi stroj koji te onda košta hrpu živaca i volje za ppg letenjem.
Zato moj savjet je leti slobodno, uči i informiraj se i onda kad budeš ready uzmi motor i krilo prikladno svojim željama ,mogućnostima i iskustvu i uživaj i u motornom letenju.
LP!

Majstore Sitni,
a kad te netko uživo upita vezano uz PPG onda se držiš nosom do baze kumulusa i kao kralj svijeta!
Takvih veličina sam se nagledao dosta u mojih 19 godina zrakoplovstva i to nikom nije donijelo nikakav boljitak!

3 Palac dolje: : matijahadjar, Rodrigez, zec
Vrh

PostPostano: čet 22 ožu, 2012 23:10 
Offline     DHV 2

Očito da u tih 19 godina nisi ništa naučio 8)

2 Palac gore: : matijahadjar, zec     3 Palac dolje: : bojan77, dr zdravko, kptureto
Vrh

PostPostano: pet 23 ožu, 2012 8:14 
Offline     DHV 1-2

Sitni je napisao/la:
Očito da u tih 19 godina nisi ništa naučio 8)

Možda, no samo sam dobio dojam da bi ipak trebalo biti više "prijateljstva" prema novim ljudima.
nadam se da razumiješ.

Vrh

PostPostano: pet 23 ožu, 2012 9:34 
Offline     DHV 2

Prijateljstva se ne stječu komentarima ''onda se držiš nosom do baze kumulusa i kao kralj svijeta!'' :-o
A što se tiče mog citiranog posta korisnik Wild je u dobrim rukama. Kod Ivice će naučit sve što treba o slobodnom letenju.
To što cijela ta procedura u Hrvatskoj traje godinama to je drugi par opanaka :bad:
Uostalom ne znam u čemu je problem ja sam uvijek pomagao novom pilotima koliko sam god mogao.

Vrh

PostPostano: pet 23 ožu, 2012 9:49 
Offline     DHV 1-2

Sitni je napisao/la:
Prijateljstva se ne stječu komentarima ''onda se držiš nosom do baze kumulusa i kao kralj svijeta!'' :-o
A što se tiče mog citiranog posta korisnik Wild je u dobrim rukama. Kod Ivice će naučit sve što treba o slobodnom letenju.
To što cijela ta procedura u Hrvatskoj traje godinama to je drugi par opanaka :bad:
Uostalom ne znam u čemu je problem ja sam uvijek pomagao novom pilotima koliko sam god mogao.

Ma, slažem se u potpunosti sa time kaj pričaš.
Samo, bilo mi je žao kad si bio u Zaboku (na onom fly-inu) ja sam želio malo porazgovarati s tobom općenito o PPGu, bio je i neki tvoj kolega...ali ste me odjebali...a ja sam stvarno zaljubljenik u letenje i PPG i...bilo mi je žao...jer na takav način su se odnosili većina pilota dok sam ja počinjao sa letenjem..i smatram da to nije dobro.
Možda sam se malo pregrubo izrazio ranije, oprosti.

Vrh

PostPostano: pet 23 ožu, 2012 10:01 
Offline     DHV 2

Dođi sutra u Požegu pa ćemo to nadoknadit.
U zaboku je bila ludnica, a nisam ni ja baš svakodnevno dobro raspoložen :-D
Kak me zeza želudac ima dana da sam lošije volje nego moja draga pod PMSom :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 21 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: