»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 21 tra, 2026 17:00.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 50 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zimska liga 2011./2012.
PostPostano: pon 20 vel, 2012 20:38 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 14:58
Dao Palac gore: : 1098 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 159 / Palac dolje: : 0

3 Palac gore: : isantek, marin, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: uto 21 vel, 2012 15:32 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Evo i slikica: https://picasaweb.google.com/112612256338201887973/LijakTask3ZimskaLiga18022012

7 Palac gore: : brozic, marin, Mirko, mmihin1, Tojo, vedran_zgela, zupanich    
Vrh

PostPostano: čet 23 vel, 2012 20:39 
Offline     DHV 3

Kako se sad čini, u subotu (25.2.) je na Buzetu tekma zimske lige.

Vrh

PostPostano: uto 06 ožu, 2012 17:39 
Offline     DHV 3

S manjim zakašnjenjem evo i kratkog infoa, inače vrlo aktivnoj posljednjoj nedjelji u veljači tekuće godine, o utrci (task 4) ovosezonske zimske lige, koja se održala 25.02.2012. na Buzetu (Raspadalica). Nastupilo je točno 32 pilota, od toga nas točno 3 iz Hrvatske. Mene nema u konkurenciji, jer sam se tekmao na open class krilu (preostao mi jedino apšis), a Box nije predao track. S obzirom na obzire, jedini pilot, odnosno pilotkinja na zajedničkoj ligi je bila Ivana Brozić. Nekak' mi se čini premalo. Svim PJK Zagrebašima i ostalim koji su bili na radnoj akciji Glistić-rampa opravdavam izostanak. Ali da nitko iz Istre ili Rijeke nije bio, to ne mogu razumjeti. Valjda bu bolje na HR XC ligi.

Kaj se tiće sam tekme, krenulo je dobro i borbeno. Prva točka zavoj i startni cilindar oko nje. 40-ak krila u zraku, natjecatelji plus dosta rekreativaca i pokoji zmajar, onak' k'o masline na pizzi. Svi vrtkaju negdje nad željezničkom i dobar je prizor, k'o na "pravoj" tekmi. Onda se otvara start i svi gasiramo prema zavoju. Bilo je lako, jer je cijeli greben držao. Okrećemo zavoj, a da nitko nije niti malo promjenio smjer u oba pravca. Opet gasiramo prema Roču (2. točka) i dalje drži. Vidim sjenu nad Raspadalicom i dalje prema Nugli i odlučujem pustiti speed, pa malo nafatati visine, nikad ne znaš, a i nismo išli visoko. Međutim sjena se sve više širila i zatvorila već i željezničku i dobar dio grebena. Okrećem se nad Raspadalicom i dovikujem s Jožetom da bumo scurili, a on se smije k'o lud. Kako mu je drago kad nije u zraku. Vičem mu da se grozim kroz koju šumu krila moram proći u povratku na greben. Samo je par najhrabrijih krenulo dalje prema Roču. Mi ostali smo ostali od Raspadalice do Željezničke fatati i najmanje prdce dizanja. Sve je u sjeni. Polako, ali sigurno curimo, dok neki već kapaju. Zmajari predvode kapače. Ugledao sam osunčan zavoj i prvi put (ne sjećam se neke slične utrke) bježim od slijedeće točke što dalje. Nekako smo se dokopali zavoja, ali sjena je sad i tu. Ipak, zavoj radi bolje, pa se održavamo. I dalje piloti kapaju. Grebem od zavoja do Črnice koja je bila 3. točka. Na kraju nas je ostalo 6 u zraku. Ali i mi smo kapnuli. Jednostavno je oblačna sjena išla uzdužno grebena, i kako god se oblaci pomicali pokrivali su sunce. Nije bilo neko vau letenja, ali zgodno iskustvo.

Fotke: https://picasaweb.google.com/112612256338201887973/RaspadalicaZimskaLiga2522012
Rezultati: http://www.slo-paragliding.com/datoteke/pwc12/task4.html

3 Palac gore: : hrvoje.vt, McB, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: uto 06 ožu, 2012 18:55 
Offline     DHV 1-2

Član od: ned 02 sij, 2011 20:55
Dao Palac gore: : 8 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 39 / Palac dolje: : 0
Za info: Finale zimke lige (fai2), Lijak 10.3.-13.3.

"IMPORTANT NOTE: Competition is full, registration is closed. We can accept some more pilots only if we get some cancelations. / Tekmovanje je polno, nove prijave niso več mogoče, razen v primeru če bo še kakšna odjava."
(sa http://www.facebook.com/ParaglidingWinterCup)

Svi koji su sudjelovali na barem jednoj tekmi ove sezone nalaze se među prijavljenima. Ako netko ipak ne misli ići može poslati mail Gašperu da oslobodi mjesto nekom drugom.

ili možda idemo svi? :-))

ivana

1 Palac gore: : toni    
Vrh

PostPostano: uto 06 ožu, 2012 22:08 
Offline     DHV 2

Član od: pon 12 lis, 2009 15:04
Dao Palac gore: : 90 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 75 / Palac dolje: : 0
vidimo se tamo!

Vrh

PostPostano: sri 07 ožu, 2012 7:33 
Offline     DHV 2

Član od: čet 24 ruj, 2009 7:05
Dao Palac gore: : 217 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 206 / Palac dolje: : 7
S manjim zakašnjenjem evo i kratkog infoa, inače vrlo aktivnoj posljednjoj nedjelji u veljači tekuće godine, o utrci (task 4) ovosezonske zimske lige, koja se održala 25.02.2012. na Buzetu (Raspadalica). Nastupilo je točno 32 pilota, od toga nas točno 3 iz Hrvatske. :respekt:

Samo hoču skrenuti pozornost da se vidi zainteresiranost pilota oko zimske lige u preletima i oko datuma za državno u preciznom slijetanju koje kao nije dobro datirano. :Yahoo!:
Mislim da ova tri pilota i onako ne lete precizno,kao ni mnogi drugi ni jedno ni drugo.
Ovaj vikend je za sportaše:točkaši na državno,preletaši na zimsku ligu a sportsko neopredjeljeni kuda koji mili moji. :hi:
Vidime sa doa sa sraočome(vidimo se kad se sretnemo) :ave:

Vrh

PostPostano: sri 07 ožu, 2012 9:16 
Offline     DHV 3

Ziga je napisao/la:
S manjim zakašnjenjem evo i kratkog infoa, inače vrlo aktivnoj posljednjoj nedjelji u veljači tekuće godine, o utrci (task 4) ovosezonske zimske lige, koja se održala 25.02.2012. na Buzetu (Raspadalica). Nastupilo je točno 32 pilota, od toga nas točno 3 iz Hrvatske. :respekt:

Samo hoču skrenuti pozornost da se vidi zainteresiranost pilota oko zimske lige u preletima i oko datuma za državno u preciznom slijetanju koje kao nije dobro datirano. :Yahoo!:
Mislim da ova tri pilota i onako ne lete precizno,kao ni mnogi drugi ni jedno ni drugo.

Ne bih se ložio s tobom. Slab posjet spomenutoj zimskoj ligi pilota iz SZ Hrvatske u Buzetu je kumavala radna akcija na Sljemenu, gdje je sudjelovalo podosta aktivnih i prijavljenih pilota za zimsku ligu. Iz Zagorja se nitko nije niti prijavio do sad, pa je bilo i očekivati da ne sudjeluje. Međutim, čudi me izostanak "domaćih" pilota iz Istre i Kvarnera.

I dalje tvrdim da je loše što se poklapaju termini našeg Državnog u preciznom i jake XC utrke FAI 2 na Lijaku, jer su prijave zatvorene zbog max kvote od 120 pilota. Znam bar 3 pilota iz Hrvatske koji bi nastupili na obje (moja malenkost i još dvoje iz PJK Zagreba). Problem je kad nemaš izbora, a to je loše.

Vrh

PostPostano: sri 07 ožu, 2012 10:59 
Offline     DHV 3

Sve su dvojbe riješene.

1. WEATHER FORECAST
Unfortunately todays weather forecast is not so good anymore as two days ago... Over the weekend (Saturday, Sunday) we are expecting to have high preassure system over Central Europe and now it seems some low preasure system will develop in the Mediterranean Sea as well. This system combination brings us strong Bora wind in Primorska region The area around take off Lijak is well-protected against north wind, but now it seems there will be to much wind even for Lijak for Saturday and Sunday. Otherwise the sky will be clear.

So currently we have really small possibilites for the tasks on Saturday and Sunday. Maybe some for Sunday late in the afternoon. For Monday and Tuesday the bora wind will decrease and it will be flyable most probably.

2. CHANGES DUE TO THE WEATHER SITUATION
We will keep an eye on the weather situaition and we will inform you about the competition on facebook page and by mail.

If the weather forecast will remain like this or will improve, we will most probably open the hq office 1 day later and have a task maybe Sunday, for sure on Monday and Tuesday. If the weather situation will gives us stronger wind even for the Monday and Tuesday and small possibilites for the tasks, we may postpone the competition for 14 days (reserve plan only!).

For the weekend we can organise some non-competition flying in other take-offs, which are better than Lijak according to this weather situation: Aviano (Italy), North Slovenia... Let me know by mail if you are interested.

Vrh

PostPostano: čet 08 ožu, 2012 13:54 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
tekma na lijaku prestavljena... :(

Re: PARAGLIDING WINTER CUP - ZIMSKA LIGA 2011/12!

Postby prevc » Thu Mar 08, 2012 12:10
Glede na napoved, ki se iz dneva v dan samo še poslabšuje, smo se odločili da tekmovanje prestavimo za 14 dni, na 24-27. marec. Isti vikend bo na Lijaku vzporedno potekalo tudi državno prvenstvo v točnosti pristajanja. Vse drugo ostaja nespremenjeno, tekma še vedno ostaja uradna FAI-2!

Lp
Gašper

p.s. vreme bas to leto nede organizatorima na ruku... biti ce pa guzve ta vikend na lijaku... prestavljena pika, zimska...par testivalov...zurkaaaaa...
nadam se da Badel ako bude prestavljal tekmu u Bistri izabrati koji drugi dan...t.j. vikend :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 50 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: