»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 06 lip, 2026 18:04.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nestašni Vojo... :)
PostPostano: pon 12 ožu, 2012 19:51 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 1383 / Palac dolje: : 14
Dobio Palac gore: : 282 / Palac dolje: : 3
Vojo Car nebi bio Vojo Car da danas ne hoda gradom :ave: :ave: ,dogovorili piće u obližnje kafiću ...Chack Norris mala maca za našeg Cara :respekt:

2 Palac gore: : toni, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pon 12 ožu, 2012 22:22 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Evo i Miujo ce nesto napisati o rezervi i bacanju rezervi! Kao prvo rezerva je prikopcana na sjedalo neuvrnuta nego naopako! To je napravljeno iz razloga jer je jedan pilot vrlo velikog iskustva tvrdio da bi takvo ukapcanje rezerve prouzrocilo povredu pilota! krilo koje vidite sam mogao odbaciti bez iole filozofiranja nekih pilota o brzoodbacujucim karabinima koje ja prodajem i za koje sam ja OFICIJELNI distributer! Ali taj dan me bas nije nista islo! Na startu sa krilom u ruci padnem na snjegu poskiznem se i nategnem je... koljeno! Odlucim napokon u prvom sledecem letu isprobati svjeze preslozenu rezervu i to na maloj visini oko 90m iznad tla! Nakon stola pa negative par vingaca bacim rezervu znajuci da se MORA otvoriti (ali sam u sjedalu imao jos jednu za svaki slucaj) i ona se otvori doduse polako ali se otvori! Pocinje me vuci logicno unazad a ja trazim pogledom gdi je odletio kontenjer sa rucicom jer sam ih prosle godine popusio 3 komada. Ne obracam uopce paznju na krilo koje radi efekat jedra i koci me sa rezervom koja me vuce dosta brzo unatrag! Kod prizemljenja okrecem se prema natrag i slijecem normalno! Eto mojem nevjernom Tomi koji tvrdi da je to opasno ja sam dokazao da nije i spreman sam ponovo to isto napraviti! Trazim jeb... kontenjer sa jos jednim pilotom i do dolaska pilotkinje koja je to snimila nebih ga niti nasao jer je necuveno dosta daleko pao od otvorenja krila a to je ponovo hebenih 20 eura baceno u vjetar!
Pad kojim sam se povrijedio se dogadja ovako! Na vikendici sam kako me je malo zezalo koljeno krenuo da se sjurim nesto dolje izgubio ravnotezu i opalio kicmom o štengu! Sve je izgledalo ok dok nisam prespavao i kadasm se probudio onda je tek bolilo! Nisam nista slomio nego sam natukao slomljeni prsljen od prije 10 godina u prometnoj nesreci i natuko jedno rebro sto sam prije nekoliko mejseci kada sam sletio sa puta sa mojim Kangoom! Izasao sam iz bolnice i vjerojatno se vidimo negdi ovaj vikend najvjerojatnije na paramajmunovu! Inace prije strkeljavanja niz stepenice pred dvoje svjedoka doveo sam se u odlicnu formu pa ovih par dana u bolnici nije gotovo nista utjecalo na opce stanje organizma! Hvala svima na brizi cak i onima je bilo drago da sam se strkeljao.

Vrh

PostPostano: pon 12 ožu, 2012 22:45 
Offline     DHV 2-3

Michi je napisao/la:
Pitanje jednog tečajca: Kako to da sa upravljivom rezervom leti natraške? Da li je to posrijedi krivo slaganje, problem što nije skupio glajd, ili je to naš Car Vojo izmislio nešto novo?

Evo zasto Vojo leti unatrag zato sto je namjerno ukopcan naopako na rezerevu da dokaze jednom renomiranom pilotu da se i teko moze letiti i sletiti a opklada je 100 eura i da mora biti snimljeno! Nista nije ovdi prepusteno slucaju a mislim da i nije nista izmisljeno novo jer se ovo moze dogoditi da pilot slucajno okrene upravljuvu rezervu naopako!

Vrh

PostPostano: pon 12 ožu, 2012 22:51 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
haha, napisa Vojo, obrisa prašinu, hraćne ostatak prožvakane cigare, lupne prstom po obodu šešira, okrene se lagano, i preko lijevog ramena u širokom luku pogleda kavanu što ga je očima punim strahopoštovanja gledala, te razbi muk što je stezao okolni zrak : "Sok za sve, fantu ... "

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

2 Palac gore: : ivicaf, Vojo    
Vrh

PostPostano: pon 12 ožu, 2012 23:13 
Offline     DHV 2-3

[quote="toni"]Upravljiva rezerva nema smisla dokle god se ne odbaci glavni padobran ili bar ne ugasi. Međutim za punu upravljivost takve rezerve treba odbaciti krilo.

Ovo sto je napisao Tončica ima smisla samo kod naopako ukopcane rezerve koja se ponasa kao i naopako ukopcano krilo! Kako sam letio nekoliko puta naopako ukopcan u krilo jednom cak i dulje od sat vremena svatko tko je to ikada napravio zna koji se problemi kod takvoga leta javljaju! Kod normalno ukopcane rezerve ovoga tipa krilo bukvalno ne igra nikakvu ulogu jer su sile koje se dogadjaju na to krilo vrlo male i pilot ga moze odbaciti u bilo kojem momentu i sa obicnih karabina bez puno uporabljene sile! Zasto je dobro odbaciti krilo? Zato jer mozete sletiti u vlastito krilo i poderati ga svojom letackom obucom! Zasto je dobro odbaciti krilo? Zato jer vas ono ne koci i daje maksimalni dolet vasoj rezervi ako ste iznad kakave sume i to vam je vise nego neophodno potrebno! Zasto nije dobro odbaciti krilo? Zato sto ga vjetar moze odnesti negdi na drvo pa cete se namuciti kao majmun vi i vase kolege koje vam zele pomoci da krilo skinu sa drveta! Zasto nije dobro odbaciti krilo? Zato sto pri sletenju jako povlacenje komandi rezerve vas dovede u najnjeznije moguće prizemljenje sa tlom kada to napravite tik iznad tla maksimalne visine do 1m!
Razlike izmedju upravljive i neupravljive rezereve i razlike izmedju modela rezervi i tezine za pilote!
Moja preporuke je uvijek koristiti rezervu nekoliko kg iznad svoje tezine te koristiti ako zelite nesto rizicnije letenje uvjek rezerve koje se otvarju na vise otvora! Moja preporuka je da od neupravljivih rezervi koristite rezereve kao sto su Cross koje se ne mogu upetljati u krilo i koje se otvaraju cak i ako supak koji vam je nestrucno slagao nije bas sve izveo savrseno! Svakako nepopravljiva greska kod slaganja je takozvani "prebacaj" bilo koje spage preko kupole!
Jos bi bilo dobro za ljude koji se tesko snalaze na tlu (kao ja) neka rezerva koja ce se otvoriti i na visinama od metra do 3 metra visine! Kada bude napravljena ja cu si je prvi kupiti i nosti po gradu hahahahaha! Pogledajte ovaj link koji je Angel napravio na Tanto stolcu!
http://www.youtube.com/watch?v=QCGjXwHg ... r_embedded

Vrh

PostPostano: uto 13 ožu, 2012 7:20 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Vojo je napisao/la:
Pogledajte ovaj link koji je Angel napravio na Tanto stolcu!

Pa to je raketna rezerva. Mislio sam da se prestalo s tim.

Vrh

PostPostano: pon 19 ožu, 2012 0:59 
Offline     DHV 2-3

toni je napisao/la:
Vojo je napisao/la:
Pogledajte ovaj link koji je Angel napravio na Tanto stolcu!

Pa to je raketna rezerva. Mislio sam da se prestalo s tim.

Opet Toncica ima posve pravo! Odavno je se prestalo koristiti "raketne" rezerve i to iz tri osnovna razloga! Jedan i najmanje bitan je bio da ste te rakete morali redovno odnesti kod strucnjaka na provjeru ispravnosti. Drugi dosta vazniji je da ste mogli nekom greskom na tlu kod povlacenja rezerve ozlijediti raketom sebe ili kolegu letaca u blizini koji niti je luk jeo niti luk mirisao i treca najvaznija je bila ta da se moglo dogoditi da vam raketa u nuzdi kada je aktivirate "provuce" rezervu kroz krilo te time ne dodje u potpunu iskoristivost svoje povrsine sto uobicajeno rezultira povredom pilota kod pada!
Ovdi je Angel napravio nesto sto se kao raketa koristi u zatvorenim sjedalima ima nesto manje snage kod izbacaja (ali ipak i dalje ostaje onaj drugi razlog) dok su prvi i treci zanemarivi! Rok punjenja proizvodjac daje na 5 godina cak joj niti voda ne smeta, te minimalnu mogucnost provlacenja rezerve kroz krilo jer rezervu izvlaci na stranu u dijelicu sekunde! A sam ja i dalje pobornik teorije: Ja cu stici rezervu izbaciti rukom van ma sto se dogadjalo u zraku te u tom pogledu dajem za pravo Toncici da "raketne" rezerve treba izbjegavati koliko je to od pilota do pilota moguce!

Vrh

PostPostano: pon 19 ožu, 2012 21:16 
Offline     DHV 2

Član od: sub 12 ruj, 2009 22:27
Dao Palac gore: : 179 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 0
A kad oćeš izvadit rezervu iz sica triba zvat pirotehničare

3 Palac gore: : Draženko, Flyingbear, Red Baron    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2