»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 18 tra, 2026 8:18.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Soča open
PostPostano: čet 26 tra, 2012 9:32 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Samo da vas kratko obavjestim da se nas nekolicina sprema na ovo natjecanje http://www.slo-paragliding.com/en/soca-open od sutra (petak 27.5.2012.) u Tolminu. Ivana Brozić kreće danas, Vedran Misir, Mario Trgovec, Bruno Pavić, Tomislav Šimunov i ja smo od sutra na terenu. Vrijeme bi trebalo biti vrlo povoljno u slovenskim Alpama, pa se ako netko odluči doći rekreativno letiti neka zna da smo i mi tamo. Na tekmu je prijavljeno više od 100 pilota iz podosta zemalja. Konkurencija bi trebala biti vrlo jaka, a mi ćemo se boriti do zadnjeg bip-bipa na variju.

3 Palac gore: : hrvoje.vt, Mario RI, Ratko    
Vrh

Naslov: Re: Soča open
PostPostano: čet 26 tra, 2012 10:03 
Offline     DHV 2

Član od: sub 29 kol, 2009 21:15
Dao Palac gore: : 780 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 927 / Palac dolje: : 0
Prema dosadašnjim iskustvima vas koji pohodite SLO tekme sa puno ljudi, kaj mislite dal bu se dalo (dal bu dopušteno) i rekreativno odletjeti (kao sonda ili sl.), s obzirom na veliki broj ljudi?
Ak se slučajno zaletimo u subotu da ne čamimo satima na startu.

Ili da samo zaprašimo na Bjelopolje i amen?

Vrh

PostPostano: čet 26 tra, 2012 10:41 
Offline     DHV 3

Meni je uvijek bio gušt, ako se nisam tekmao, na takvim utrkama biti wind-dummy. Gonjam gdje želim, imam prijevoz i dobro se zekam. Jedini je uvjet da poletiš prije tekme ili moraš čekati kraj starta, ali onda ispadaš iz kombinacije wind-dummya. Pretpostavljam da će za vikend na potezu Kobala-Kobariški Stol biti preko 300 glidera i zmajeva u zraku tokom jednog dana. Dugo se nije letilo i bit će spektakl. Javi se Gašparu Prevcu, ako si za wind dummy opciju.

1 Palac gore: : zupanich    
Vrh

PostPostano: čet 26 tra, 2012 11:35 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
Prenasam Gasparjevo informacijo :

Ta konec tedna se nam obeta (končno) toplo in sončno vreme, vabljeni na otvoritev sezone. Prevozi na vzletišče iz kampa bodo od petka (27.4.) do srede (2.5.) organizirani za vse!

30. aprila (ponedeljek) bo tradicionalno kresovanje s skupino Zaklonišče prepeva.

Kampnina za letošno sezono bo 6 eur + 0,55 eur taksa, v noči iz 30. aprila na 1. maj pa bo kampiranje brezplačno! :yup: :yup:

Letos bo kamp odprt od 26. aprila do 31. septembra.

Ja osebno ne volim toliko guzve pa odlazim za dva dana u Buzet... malo trenirat za dp..upam da bo vreme..od nedelje pa sam v Crikvi do srede pa ako se bude letilo se vidimo na Triblju.

Lp Sinisa

Vrh

PostPostano: pet 27 tra, 2012 20:29 
Offline     DHV 3

Drugi put kucam ovaj tekst, jer je Suša nekaj sprčkao s wirelessom.

Uglavnom, odradili 1. task. 98 pilota, slabi uvjeti, baš kako volim. Not! Ugodno samo se iznenadili kad smo na startu zatekli Prelca. Tekma je 73 km, a iznad starta ne ide niti 100 m. Nije slutilo na dobro kad sam se našao pod Mrzli Vrhom jako nisko. Kao i drugi. Već sam razmišljao kako da se ranim kad scurim. Onda je nešto proradilo, pa smo izvukli visinu do 1000m. Prva točka je bila Kozlov Rob nad Tolminom. Pa trk natrag na Mrzli Vrh. Tamo nas je rastavljalo i sastavljao na proste faktore. Pogotovo enzote. Druga točka je Drežnca pod Krnom. Nekako samo se dovukli do pred Kobarid na malim visinama (najviši su bili 1200m) i onda nas je Planica počastila fakin rodeom. Ajde de, nekako i to, pa onda od Drežnice nisko van opet na Planicu u rollocoster i preko Mrzlog Vrha. Aha, kak ne, pod njim i natrag na start. Pogadjate, preko fakin MV prema Kobariškom Stol do 4. točke koja je izvan Stola. Poznati rodeo reko MV-a, pa na Planici i onda na 2 joške. Inače, tko je letio na ovom terenu, zna da Joške sa 2 soma izgledaju kao livada, ali danas su bile PLANINA. I jedini dobar stup u oba smjera. Do Stola je išlo sa soma i nekaj, kako tko, pa i dalje po Stolu. A onda nakon točke smo se prilijepili na Stol ubio nas je zapad uy prpošnu termiku. Gonjaš preko 60 na sat i fataš krilo. Za prste oblizati. 2 joške, jedina svijetla točka dana, pa na greben prema MV. Još samo fakin neka crkva prema Mostu na Soči i eto nas u cilju u kampu Grabrje. Uf, final glide sa 800 m 10 km. Enzoti su to odradili, a ostali slabije. Jedino su 777 Rookovi kikaliesove. Danas je bio zgoditak letiti na serijskom krilu. Ali ono fakat serijskom.

PS: kad smo vozeći se iz pravca Nove Gorice, nakon Anhova, ugledali ogromnu bijelu piramidu, Bruno je zavapio, koji je ovo racq. Bio je to Krn pod snijegom na proljetnom suncu. Nadrealno!

Zadnja izmjena: toni; sub 28 tra, 2012 11:18; ukupno mijenjano 1 put/a.

7 Palac gore: : Barney, Biondic, Franco, jrabic, marin, McB, Red Baron     2 Palac dolje: : McB, Šokre
Vrh

PostPostano: pet 27 tra, 2012 20:42 
Offline     DHV 1-2

Član od: uto 01 ruj, 2009 14:50
Dao Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 20 / Palac dolje: : 0
Drago mi je da si dobro odletio u stabilnim uvjetima.
Kako su naši ostali prošli?

info@paragliding-kvarner.com
dbiondi2@gmail.com

tel. 095-854 9995

Vrh

PostPostano: pet 27 tra, 2012 21:29 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 09 srp, 2010 7:24
Dao Palac gore: : 379 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 0
Isprike Toniju za palac dolje, faking ajfon i moji prstici...veliki palac gore za info s tekme, da ne moram citat sa slo foruma njihove opaske o tekmi..al anyway, po fotkama s fejsa vidim da vam je lijepoooooo :-D

Vrh

PostPostano: sub 28 tra, 2012 3:31 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 28 kol, 2009 1:58
Dao Palac gore: : 728 / Palac dolje: : 11
Dobio Palac gore: : 498 / Palac dolje: : 3
Moj palac dolje je namjerno.

Vrh

PostPostano: sub 28 tra, 2012 11:14 
Offline     DHV 3

Fala Šokre.

Evo rezultata [url http://www.slo-paragliding.com/datoteke ... task1.html ][/url].

Upravo idemo na start. Krasan je dan. Bumo vidli.

Vrh

PostPostano: sub 28 tra, 2012 19:00 
Offline     DHV 3

Danas utrka 82km za 2h, jebenica. Uzivali iznad Krna pod snijegom i pogledom na Triglav, Bohinj, Kanin na visinama izmedju 2500-2800. Zbog ovakvih dana letim. Puno je ljudi zavrsilo utrku moja procjena 50-60. Vedran i ja smo usli prilicno dobro (procjenjujem na osnovi brzog prebrojavanja Vex 25., ja oko 10.mjesta), a uz nas su stigli i Bruno i malo prije Brozićka. Za Prelca ne znam, a Mario je imao VBI i scurio. Pobjedio je Jurij Vidic, po naški Djuro! Vozio je ko metak, a za njim neki Englez, Orož, pa Mare. Djuro je vozio muški, nije da se nisam borio, ali 10 min je ipak prebrzo za mene (100% speeda sam vukao tek zadnjih 25km kad sam vidio da je vrag odnio šalu).

Za one koji vole detalje utrke (vas 3-4) ima i nastavak. Start je bio opet na Kobali, pa Kozlov Rob. Navrtili smo na Kobiljoj Glavi (odmah vrh iznad starta) na 2500m. U startni cilindar smo usli cca 5 sec po otvaranju. Prva grupa je brojila 30 krila. 2. KT je Krasji Vrh, početak Polovnika od Krna. Nismo padali ispod 2000m. Direkt prko Krna na 50-70% speeda. Na Krasjem Vrhu poznata i predivna raketa od 6-7m/s. Onda smo se vozili preko krnskog Grebena i prebacili naa unutarnji greben prema Črnim Prsti. Panorama na Bohinj i Triglav za drkicu, uz Žal što ne mogu na Triglav. To je bio taj dan. Ne vrtimo skoro ništa, već vozimo kroz močna dizanja. Okrećemo Zaboški Vrh (izmedju Kobilje Glave i Črni Prsti), pa preko starta na Kobali na Most na Soči. Tu su se Djuro, Marly, Englez i Orož odvojili. Nakon Mosta, prvi put nisko pod Mrzlim Vrhom, pa na Krn i pretposljednju točku Krasji Vrh. Opet rakete, ali više nitko ne vrti. Samo gasss! Od Krasjeg Vrha preko Idrsko ( selo pred Kobaridom) DO CILJA U KAMPU grabrje na full speedu. Ali ovi 777 rookovi nenormalno idu. Ganjao sam se sa Sušom do pred cilj. Zbilja se pitam kaj ja to leti. Doduše kad prvi slovenski ešalon leti na 1-2, a ja na high EN D; TO JE KAO U Šahu da imam topa i laufera prednosti. Uh, kakv dan.

Hvala na pažnji.

11 Palac gore: : Barney, Biondic, horbaPG, hrvoje.vt, isantek, jrabic, marin, McB, vedran_zgela, zupanich, Šokre    
Vrh

PostPostano: sub 28 tra, 2012 19:32 
Offline     DHV 2

Član od: sub 29 kol, 2009 21:15
Dao Palac gore: : 780 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 927 / Palac dolje: : 0
[quote="toni"
Za one koji vole detalje utrke (vas 3-4) ima i nastavak.[/quote]

Samo ti piskaraj, lijepo je čitati o "pravom" letenju makar smo frustrirani zbog inverzije...
Nadam se da slikate... :)
Najzanimljiviji mi je raspon klasa u prvih 15-20.

Vrh

PostPostano: sub 28 tra, 2012 22:11 
Offline     DHV 2

Član od: pon 31 kol, 2009 10:17
Dao Palac gore: : 221 / Palac dolje: : 3
Dobio Palac gore: : 342 / Palac dolje: : 0
Toni stavi let na OLC. Pozdrav i ne daj se.

Vrh

PostPostano: sub 28 tra, 2012 23:13 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 21 pro, 2009 18:19
Dao Palac gore: : 152 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 119 / Palac dolje: : 0
Toni, što Sergej veli za prognozu sutra? Mi bi se sletili do Tolmina do utorka, ali vrijeme ne izgleda preobećavajuće za sutra... :-x

Vrh

PostPostano: ned 29 tra, 2012 0:35 
Offline     DHV 3

Sutra je jos letivo ovdje, a onda nailazi neka ciklona preko Apenina i mislim da ce zagovnati stvar. Ali pive irakije ne manjka, ako ste raspolozeni.

Vrh

PostPostano: ned 29 tra, 2012 4:36 
Offline     DHV 1-2

toni je napisao/la:
Sutra je jos letivo ovdje, a onda nailazi neka ciklona preko Apenina i mislim da ce zagovnati stvar. Ali pive irakije ne manjka, ako ste raspolozeni.

Vidimo se! :beer: :crazy:

Vrh

PostPostano: ned 29 tra, 2012 10:08 
Offline     DHV 3

Danas selimo na Lijak. Tu je puno vjetra i zatvoreno.

Vrh

PostPostano: ned 29 tra, 2012 19:39 
Offline     DHV 3

Letilo se na Lijaku i bila je 3.utrka, ali se letilo i na Kobali. Dan je bio slab, prvo se zatvorilo uz puno kumulusa i sv je drzalo, a onda se otvorilo i počeli smo curiti. Navukla se visoka naoblaka, a dizanja su oslabila. Mi iz Hr smo svi pocurili, a gube su završile utrku. Njih čak 26 po vrlo slabim uvjetima. Uglavnom pile i enzoti. Osobno sam zeznuo, jer sam na 3.točku išao direkt, a ne po grebenu. Mada mnogima niti greben nije puno pomogao. Na startu na Lijaku je bila šuma krila i morali smo voziti slalom kroz njih. Domaćini vele da je ovo vjerojatno rekord Lijaka po broju krila. Procjena je 250-300 letača, nema čega i koga nije bilo. Od Talijana, Poljaka, Čeha, Madžara, Austrijanaca i Švapskih škola. Čak je bio i Joachim Imre. Pobijedio je Tomaž Erže, neokrunjeni kralj utrka na Lijaku. Moram priznati da sam danas bio dekoncentriran i zeznuo stvar.

3 Palac gore: : hrvoje.vt, McB, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sri 02 svi, 2012 7:17 
Offline     DHV 3

Završilo! 4 dana, 4 fenomenalne utrke i vrlo različiti dani. Četvrta utrka je isto tako bila s Kobale (zbilja jedno od najljepših slovenskih poletišta, a i šire). Nešto kraća utrka, 57 km. Uvjeti su bili slabiji nego prva dva dana, ali bolji nego jučer na Lijaku. Na početku je bilo slabo i trebalo je puno napora da se u sjeni ostane u zraku i dočeka otvaranje startnog cilindra. Ivana, nažalost nije dočekala. Nakon početnih muka, uspjeli smo dići 1500 m i odjurišati na Kozlov Rob, okinuti 400 m i priključiti se na Mrzli Vrh. Tu je opet malo bilo patnje, ali tko je bio strpljiv digao je iznad MV i nakačio se na greben u unutrašnjosti koji vodi pod Krn. To je ono klasično letenje u dolini Soče, kad se priljepiš na krnske stijene, nahraniš majmuna i ništa ne diraš. Dobro, ajde, koji put popraviš krilo (samo ako letiš highEND, 777 rookovi nisu imali tih problema). Tu sam uspio preteći dobar dio natjecatelja, jer sam ocijenio da je autoput otvoren za najviše brzine, bez osvrtnja u retrovizore. Većina je vrtila više od visine grebena (2200-2300+m). Izletio sam ispod Krna i po slaboj kišici okinuo Držničke Ravne pod Krnom. Povratak je bio preko Planice, tamo bomba od 4-5 m/s i nastavak dalje prema selu Volče kod Tolmina, prema N. Gorici. Točka je prilično van grebena i dosta udaljena, pa nije bilo prilike za nisko spašavanje. Ocjenio sam da sam u dobroj pozici i izravno napao, iskoristivši MV kao odskočnu dasku, preletjevši ga tangencionalno. Opet sam dobio prednost pred Slo elitom, jer su vrtili na MV sa zanosom suprotno od točke. Po putu na 100% speeda (u stvari to je više pravilo nego iznimka) stižem jednog EnZa (Vidic) i 2 Rooka. Okidamo točku na 1000m i jurimo natrag na start gdje se nalazi slijedeća točka. Dolazimo iznad, a tamo gužva rekreativaca (jedina zamjerka slo utrkama i startevima na Kobali i Lijaku) te sve veći broj natejcatelja. Teškom mukom Vidic, Durkovič, Podobnik i ja navrtimo 1500, a Vidic i 200 m više (ostala dvojica su na C4 i Rook), pa kao vodeći jurimo prema MV i Kobaridu (zadnja točka Idrsko). Vidic ide visoko, a nas 3 vrtimo pred MV. Ostavljam Duelta i Primoža te gasiram prema zadnjoj točki kroz turbulenciju i dizanaj u izražen zapad. Ko ga šiša, vidim da mi se otvorila prilika za napad na 1. mjesto. Đuro je vrtio na Planici pred zadnjom točkom i zanjelo ga je prema Krnu, a ja sam držao prevac na točku preko doline. Ipak, Đuro okida nekih 500 m točku prije mene, okreće u cilj. Okrećem i ja, a instrument pokazuje -200m. Valjda ću pogrebati padine pod MV i uspjeti dovući se do cilja. Tako je i bilo, ali vrlo na knap. Morao sam zaobilaziti neke usjeke i padine, sunčane kolektore na krovovima kuća, strugati po lišću, ali sam uspio. U end speed section sam uletio sa speedom i nastavio ga sitskati do cilja niz vjetar, jer sam se samo tako mogao domoći ciljnog cilintra. Compeo je zasvirao, okrenu sam jedan zavoj oko drveta i uglisirao na livadu. Vauuu, molio sam sve svete i nebesa da uletim i nešto me unijelo u taj fakin cilj, koliko sam riskirao. Ranio bih se ovećim kamenom da sam scurio pred ciljem. Za Vidicem sam zakasnio 2,5 min.

Slike će kad uhvatim vremena.

Rezultati:http://www.slo-paragliding.com/datoteke/socaopen/overall.html

PS: zbilja su 5 jahača 777 na Rooku ekstra klasa. Skidam kapu Primožu Podobniku (6. overall), Primožu Suši, Joštu Napretu i braći Valič! Osim što su pilotčine, Rook je fenomenalan. U sport klasi su pomeli i EN C i EN D krila (4 Rooka u prvih 10). Isto tako izdvojio bih Misty Duleta (Dušan Durkovič) koji je sve 4 utrke razvaljivao sa Skywalk Cayene 4 (5. overall i 1. sport calss).

24 Palac gore: : Arnie, Barney, Box, CW, Domagoj Rebić, Dragan Sepac, Franco, hrvoje.vt, Irena, isantek, joe33, jrabic, Jure, marin, McB, Michi, Radovan, rudar, Sinisa T., vedran_zgela, Zoki, zupanich, čule, Šokre    
Vrh

PostPostano: sri 02 svi, 2012 9:47 
Offline     DHV 1-2

Šteta što niste ostali na proglašenju - kada je njemica Isabella, prva u ženskoj konkurenciji dohopsala na pozornicu... jao. Većina ekipe je mislila da je prije koncerta angažirana i striptizeta! :shock: :-P

Sve u svemu, odličan vikend! :yup:

Vrh

PostPostano: uto 08 svi, 2012 22:47 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Evo, konačno se našlo vremena sve te soćne fotke povadit i poslat na pikasu.. pa.. guštajte..
Ovo više nema smisla.. moram nač neki poso da se odmorim, jer doma ima posla za popizdit ;)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: