»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sub 18 tra, 2026 1:09.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 75 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Državno prvenstvo u preletima - Istra 2012
PostPostano: pon 02 srp, 2012 10:03 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Jučer, 1. natjecateljskog dana, utrka je otkazana zbog loše prognoze, odnosno jačeg vjetra. Trebali smo ići na Šušnjevicu, ali safety komisija i organizator su zaključili da bi moglo biti opasno letiti po jačem zapadu na tom terenu. Naravno, Raspadalica i Buzet su otklonjeni kao teren za utrku zbog krivog smjera vjeta.
Danas bi trebao biti prvi natjecateljski dan. Krila je u kamion natovario Škegro, a Davor Novak, kao direktor natjecanja, održao je prvi briefing u 9h u Roču, slijedeći je u 11h na Raspadalici.

PS: s obzirom na vatreno otvaranje DP-a u subotu navečer u Nugli, gdje smo se izmješali kolege Slovenci, mi i domaći, a bend za svadbe i sprovode odradio do 4h, nikome nije bilo previše žao što smo nedjelju proveli u hladovini, kupanju na moru ili rekreativnom letenju u popodnevnim satima na Motovunu i Kašteliru. Rekuperacija je bila prijeko potrebna.
Stay tuned!

4 Palac gore: : dr zdravko, Jasna, marin, Radovan    
Vrh

Naslov: Re: Državno prvenstvo u preletima - Istra 2012
PostPostano: pon 02 srp, 2012 20:36 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 18:06
Dao Palac gore: : 126 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 442 / Palac dolje: : 0
toni je napisao/la:
Jučer, 1. natjecateljskog dana, utrka je otkazana zbog loše prognoze,
Stay tuned!

Toni, puno ti hvala na ovom riportu (kao i prijasnjim; sa razlicitih trka) i nadam se da ce vas sluziti vrijeme. Uzasno mi je zao sto me ovo ljeto posao sprijecio da dodjem na Drzavno :(
Lijepo letenje svima zelim, pozdrav,
Jasna

2 Palac gore: : gburazer, luka    
Vrh

PostPostano: pon 02 srp, 2012 22:52 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Jasna je napisao/la:
toni je napisao/la:
Jučer, 1. natjecateljskog dana, utrka je otkazana zbog loše prognoze,
Stay tuned!

Toni, puno ti hvala na ovom riportu (kao i prijasnjim; sa razlicitih trka) i nadam se da ce vas sluziti vrijeme. Uzasno mi je zao sto me ovo ljeto posao sprijecio da dodjem na Drzavno :(
Lijepo letenje svima zelim, pozdrav,
Jasna

Drugi dan skenslan zbog jakog vjetra na startu.

Vrh

PostPostano: sri 04 srp, 2012 21:40 
Offline     DHV 3

Jučer je održana prva utrka ovogodišnjeg Državnog prvenstva nas i Slovenaca. Disciplina je bila: Črnica - Sv. Toma - Cerovlje - Tinjan (radijus 8 km, tako da je rub praktički bio nad Pazinom, što je dovodilo do simpatičnih situacija slijetanja u grad i oko grada) - i cilj je bio u Ćepićkom polju. Na početku je bilo odlično, jaka dizanja, puno kumulusne naoblake, a onda pred otvaranje startnog markera nad Črnicom smo svi počeli curiti. S ugodnih 1700 m (naravno da je išlo i više), ubrzo smo bili na 1200-1300 m. To nam je vjerojatno pomoglo da ne probijemo visinu, jer se nad Črnicom crnilo i sisalo ko blesavo. Niš' opasno, osim da ne probijemo prokletih 1800 m. Nakon Črnice većina je išla po grebenu prema Ročkom Polju i crkvi Sv. Tome što je bila 2. točka. Ja sam izabrao "vanjsku" rutu preko Buzeta, jer je tu bilo više sunca, dok je Raspadalicu i greben zatvorilo. Opet je krenula curiona. Ja sam dotaknuo dno na 450 m nad kamenolom u Buzetu. Tu sam strpljivo vrtio zajedno s Badelom, a i Box je bio tu negdje. Digli smo do 1400 m, a onda na putu prema Ročkom Polju i 1600 m. Preko Ročkog Polja je išlo glatko, jer smo Box i ja uboli dobar stup i izvana napali Sv. Tomu, dok je velika većina napadala s grebena i mučila se s visinom. Prema Cerovlju je bila pjesma. Pod bazama. Samo je trebalo paziti da se ne probije visina. Speed i uši su inače zadnja 2 dana najspominjanije riječi. Pred Cerovljem nas je zaustavio jači jugo i kako smo se približavali i gubili visinu vjetar je jačao. Nisam tu bio najkoncentirraniji i jurio sam vodeće, pa sam ubrzo i kapnuo na samoj 3. točki, tvorinici u Cerovlju. Pokušao sam vrtiti neku predivlju termiku razbijenu vjetrom, ali osim nekoliko stallova i negativa nisam uspio ništa postići. Eto me dolje uz još par pilota. Ubrzo kapaju i Box i Danči pokraj mene. Onda dolazi cijela jedna skupina i strpljivo vrte nad Cerovljem, pa nastavljaju prema Pazinu te još preko brežuljaka do Ćepićkog polja. Najveća masa pilota je upravo tu pokapala između Cerovlja i Pazina jer je vjetar bio priličan, a termika i ne tako dobra. Ipak, desetorica najstrpljiviji su se dovukla do cilja, a među njima i naš Hrgator kao 3. S obzirom da pobjednik Tomaž Eržen ima nevaljali track, pobjednik je Klemen Peljhan, a Marko 2.

Rezultazi 1, dana: http://www.buzet.tici.hr/strani/task/task_result_2012-07-03.html

Zadnja izmjena: toni; čet 05 srp, 2012 1:28; ukupno mijenjano 1 put/a.

6 Palac gore: : CW, marin, Radovan, Ratko, Red Baron, zupanich    
Vrh

PostPostano: sri 04 srp, 2012 23:31 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
mislim da je najpametnije slijedeće dp organizirati na japu - max. visina 1100, dp u povlačenju i stiskanju svega i svačega ... gledam rezultate i one silne penalty-e, pa se s nostalgijom prisjetim prošlog dp-a u Makedoniji ... Ta stalna borba sa speedom i ušima, spiralama, stallovima .... sve je dobro dok je dobro ... a svatko, tko je ozbiljno letio, zna što znači istrčavati iz +6/7 , ničim izazvan ... držite se, a ja, eto, možda navratim u petak ... jebalo ih 1800, da ih jebalo (namjerno ne napisah "hebalo" ) :bad:

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

1 Palac gore: : toni    
Vrh

PostPostano: čet 05 srp, 2012 0:31 
Offline     DHV 3

Fotke prvog (neletnog) dana, uglavnom samo galerija likova.
https://picasaweb.google.com/112612256338201887973/IstraDrzavnoPrvenstvo20121Dan

Fotke drugog dana (1. task): https://picasaweb.google.com/112612256338201887973/IstraDrzavnoPrvenstvo2Dan

Zadnja izmjena: toni; čet 05 srp, 2012 9:19; ukupno mijenjano 2 put/a.

2 Palac gore: : marin, Roman Lavriv    
Vrh

PostPostano: čet 05 srp, 2012 1:24 
Offline     DHV 3

Danas je bila junačka disciplina -70 km trokuta - čista turistička ruta središnjom Istrom. Predlagatelj je bio Juri Vidic, koji je i prvi došao do cilja, ali zbog kazne za prekoračenje visine (a i nešto je sprčkao na tracku) neće biti i stvarni pobjednik. Slično kao i Eržen jučer. Svejednom, svaka mu dala za task.

Rano smo shvatili da će dan biti bomba! Predivno plavo nebo posuto prelijepim, oštro odrezanim kumulusnim oblacima, baš onako kako volimo. Vidjelo se da će ići visoko (a i prognostički modeli to govore) i svi žalimo zbog ograničenja visine. Na briefingu je iznijeta konačna verzija kaznenih bodova. Tolerira se 30 m prekoračenje visine (ukupno 1830 m), a nakon toga svaki metar jedan bod do 200 m prekoračenja (2000m), nakon toga oduzimanje svih bodova. S time da se svako prekoračenje kumlativno zbraja.

Jaka termalna strujanja donijela su nam problema po otvaranju starta. Prvo je odstartalo 3 pilota, a onda tišina, bez vjetra. Pa leđa uzrokovana stupom i nakon toga špica kakvu poznajemo na Rapadalici, termički vjetar koji otežava polijetanje. Bilo je svakakvih starteva, ali je sve prošlo u redu, osim Prelca koji se ušumio nedugo nakon polijetanja. I to je prošlo bez ozlijeda. Nekolicini se dogodilo da su bili na knap s vremenom za polijetanje (prozor je bio otvoren od 12-13h, ali uz ekstenziju od 17 minuta zbog nepovoljnih uvjeta, međutim, to nije bilo jasno objavljeno, pa su se neki našli u panici).

Nakon polijetanja većine, jedna grupa je bila visoko, a mi neki smo se mučili uz greben zakačiti prvi stup. Onda je proradilo i većina je uspjela dohvatiti stabilna dizanja te se namjestiti na startni marker koji se otvarao u 13, a bio je 400 m oko starog grada Buzeta. Problem je bilo održavati visinu na 1700 m, uz mogućnost bijega iz dizanja. Kompletna buzetska kotlina je radila. Po otvaranju markera stampedo je krenuo prema Humu. Baze su bile sve gušće i tamnije. Do Huma smo curili, a onda spašavanje po gudurama. Poučen jučerašnjim curenjem nad Buzetom i pobiranju nad kamenolom, otišao sam tamo, a ne po kanjonu Mirne kao drugi i pronašao dobro dizanje te se nabrao visoko, a priključilo mi se 10-ak krila. Nad Humom potraga pod ogromnim bazama i onda ponovno brorba s visinom. Ne premalom, već prevelikom. Pokušao sam sa 1700 m pobjeći iz dizanja i letio sam u suprotnom smjeru od Cerovlja, 3. točke. Nisam uspio i probio sam 39 m.

Dalje prema Cerovlju je bilo odlično, full speed, nahrani majmune i ništa ne diraj. Karlo i ja smo prvi pristigli i imali čistu situaciju za dalje. Okrenuli smo Cerovlje i vozili se pod bazama na speedu. Prema Tinjanu, polako su nas dostigli Đuro, Mare, Hrga i još neki piloti. Letili smo uz Pazin sa sjeveroistočne strane prema Dragi. Tamo smo upali u odlična dizanja, pa opet speed, uši, spirala i tako dalje. Iza nas se nebo polako prekrivalo, a ispred i prema jugozapadu otvoreno nebo s dobrim kumulusima. Nakon Tinjana (radijus je danas bio 2 puta, manji iznosio je 4 km) dizali smo kad je trebalo i koliko je trebalo, a visinu smo lako kontrolirali. Leteći prema Motovunu počinjem uživati u krajoliku. Ti divni, mnogobrojni brežuljci i sela, vinogradi i masilinici, voćnjaci. Razmišljam i o tome da je cijela disciplina postavljena uokolo jezera Butonige, stalno nam je u fokusu. Prema zapadu gledam Višnjan i dalje obalu Poreča. Prava turistička ruta za razgledanje i panorame. Hrga je potegao naprijed izdvojivši se iz skupine. Preko nas je proletilo nekoliko krila koja su morala biti više od 2000 m. Tu je i Air Saša na 2500 m, koji leti iznad nas i gušta u bazama. Jedan 777 Rook je odmaglio naprijed i visoko je nad Motovunom. I on mi se čini da je u prekoračenju.

Nakon okretanja Motovuna pali smo na 1000m, spašavamo se na brdima iznad Zamaska. Hrga je još niže, ali se diže. Čmrljimo tu neko vrijeme u slabom dizanju. Zapad je raspuhao baze i tu je nebo potpuno plavo. Ne mogu odoliti i fotkam ko blesav. Sad treba donijeti odluku ili krenuti nisko prema Buzetu, posljednoj točki pred cilj uz Kolinase pod Ročom ili potražiti bolje dizanje. Za to se treba vratiti. Nas trojica, Podobnik, Orož i ja, pretražujemo teren dok se vodeća skupina odvaja od nas i piči za Buzet. Pola sata gubimo i vraćamo se unatrag 5 km. Na koncu podvlačimo se pod bazu u vjetar i dižemo dok dosta krila stiže iz pravca Pazina na velikoj visini. Ne dižem više od 1600m i gazim speed prema Buzetu. Odlučio sam ići preko Butonige na Vrh, jer sam tamo ugledao fine oblake. Podobnik me slijedi, a Orož se odlučuje za zapadniju rutu. Prve baze nad Butonigom malo vrtimo, koji krug i 100 m plus visine, pa dalje. Hvatam krasnu bazu i podivljalo dizanje (konvergentno) nad Vrhom i opet dižem do 1600m kad mi instrument govori da ću imati plus i u cilju, a za Buzet sam dobar 800m. Više ne vrtim ništa, već prolazim pod speedom kroz dizanja i gura me vjetar. Gledam priličan broj krila koja lete iznad i u kanjonu Mirne, to si nisam želio priuštiti. Orož je nisko nad terenom, ali je pronašao dizanje. Preko Buzeta do Kolinasa sam imao konstantna dizanja, a nad Čiritežom me vuklo 6 m/s dok sam jurio u cilj. Dolazim u cilj, a dolje 10-ak krila. Ko mi je kriv što nisam imao muda riskirati. Vodeća skupina se isčupala nisko u zeznutim dizanjima po strmim padinama i dubokim dolinama pod Vrhom. Svi osim Klemena koji je bacio rezervu nakon jačeg kolapsa (kaj buš, rigid foil na prednjem i stražnjem rubu krila su se preklopili). Nije mu niš' bilo, mada je pao na kuću, a rezerva je stradala.

U cilju zatičem od naših Karla i Hrgu, a utrku su od nas završili još Biondić, Vedran, Habek i Petrin. U konačnici, pobjedio je Hrga, a drugi je bio Karlo (Vidic je zeznuo track, a bilo je i penala). Bravo dečki. Karlo je danas letio sjajno. Rasprava se vodi o probijanju visine i pitanje je samo koliko je tko puta probio koliko metara. Bez obzira, ovo je bio vjerojatno jedan od boljih dana u Istri, a disciplina je napravljena kao da se pitalo turističkog vodiča. Zbilja predivne panorame.

Rezultati 2. dana: http://www.buzet.tici.hr/strani/task/task_result_2012-07-04.html

Zadnja izmjena: toni; čet 05 srp, 2012 10:36; ukupno mijenjano 1 put/a.

4 Palac gore: : CW, marin, Radovan, Ratko    
Vrh

PostPostano: čet 05 srp, 2012 9:07 
Offline     DHV 3

Fotke 3. dana (task 2): https://picasaweb.google.com/112612256338201887973/IstraDrzavnoPrvenstvo3Dan#

3 Palac gore: : marin, profa, Radovan    
Vrh

PostPostano: čet 05 srp, 2012 10:18 
Offline     DHV 2

Član od: sri 02 vel, 2011 12:40
Dao Palac gore: : 343 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 647 / Palac dolje: : 1
Bravo Toni, kao da sam bio tamo, uz tvoje reporte mi je malo lakše provoditi dane u spaljenom Zagrebu.
:good:

Vrh

PostPostano: čet 05 srp, 2012 13:59 
Offline     DHV 3

Danas smo završili s natjecanjem. Ništa od taska. Jak vertikalni razvoj oblaka, grmljavina i pokoja kap kiše nas je rastjeralo sa starta. Idemo na kupanje.

Vrh

PostPostano: čet 05 srp, 2012 14:01 
Offline     DHV 1-2

Član od: sub 17 lis, 2009 22:34
Dao Palac gore: : 43 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 46 / Palac dolje: : 0
Prema trodnevnoj prognozi sa DHMZ-a meni se čini da ste završili sa državnim :D

1 Palac gore: : Franco    
Vrh

PostPostano: čet 05 srp, 2012 19:35 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Zvoc je napisao/la:

i meni isto čini i prema aladinu.

Vrh

PostPostano: čet 05 srp, 2012 19:53 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
profa je napisao/la:
Zvoc je napisao/la:

i meni isto čini i prema aladinu.

Al ima barem netko tko će u svemu ovome profitirati - klub nastao ove godine. E pa svaka vam dala, šampioni. :respekt:

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: pet 06 srp, 2012 7:57 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 28 ruj, 2009 20:56
Dao Palac gore: : 12 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 61 / Palac dolje: : 0
I ja vidim da će biti teško održati bar još jednu trku, no tko zna, u svakom slučaju drago mi je vidjeti da je Fenis na prvom mjestu jer sam ih za ovo državno i vidio kao prvake, ne zato što sam i član istoimenog kluba, nego što su Vedran i Toni odlični piloti, ne zaboravimo tu i Šokreta i Boxa i da je s njima mogao trčat i Bošković, di bi tim bodovima bio kraj, di :Yahoo!: ...

u iščekivanju T3

lp svima
edo

2 Palac gore: : Domagoj Rebić, jerry    
Vrh

PostPostano: pet 06 srp, 2012 10:18 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 15:04
Dao Palac gore: : 939 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 145 / Palac dolje: : 0
Roman Lavriv je napisao/la:
Al ima barem netko tko će u svemu ovome profitirati - klub nastao ove godine. E pa svaka vam dala, šampioni. :respekt:

Mozda ipak i ne jer rezultati nisu konacni. Izgleda da su stari lisci ipak ispred..
:respekt: i jednima i drugima

ps. upravo cekamo na brif da vidimo sto ce biti dalje, ne izgleda obecavajuce..

Vrh

PostPostano: pet 06 srp, 2012 15:03 
Offline     DHV 2

Član od: pon 31 kol, 2009 10:17
Dao Palac gore: : 221 / Palac dolje: : 3
Dobio Palac gore: : 342 / Palac dolje: : 0
Danas task otkazan, zbog CB-a

1 Palac gore: : Radovan    
Vrh

PostPostano: pet 06 srp, 2012 18:53 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
Toni hvala za izvještaje !!!

Imam 2 pitanja:

Zanima me da li Rook-ovi (EN B) s dobrim pilotima ispod, stvarno mogu tako dobro konkurirati za top pozicije?
Suša je evo na 2. mjestu, Aljaž na 11., pa Podobnik 14., Urban 16. itd.

Kakave je to penale dobio Hrga?
- 50 bodova Fair Play???

Hvala,
R.

Vrh

PostPostano: pet 06 srp, 2012 19:05 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Ratko je napisao/la:

Imam 2 pitanja:

Zanima me da li Rook-ovi (EN B) s dobrim pilotima ispod, stvarno mogu tako dobro konkurirati za top pozicije?

- 50 bodova Fair Play???

Hvala,
R.

-50 bodova u kolini penalty znači +50 bodova na score.
Nakon što je mislim Novak bacio rezervu i pao Hrga je kružio oko njega i javio na stanicu poziciju.
Slučajno znam pa eto...

Vrh

PostPostano: pet 06 srp, 2012 19:31 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Nije Novak već Peljhan.

Vrh

PostPostano: pet 06 srp, 2012 19:55 
Offline     DHV 3

Ratko je napisao/la:

Nema na čemu, to sam i obećao.

Ratko je napisao/la:
Imam 2 pitanja:

Da, već sam pisao o Triple seven i Rookovima, a izgleda da još postoje oni koji misle da su to neka nabrijana krila s odličnim pilotima. NE, to su odlična EN B krila koja lete vrhunski, a naravno lete ih odlični piloti.

Ratko je napisao/la:
- 50 bodova Fair Play???

Već ti je Vranić odgovorio, a rezervu je bacio Klemen Peljhan. Detalji su u mom izvještaju.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 75 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: