»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 16:48.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Nešto smrdi u državi Danskoj
PostPostano: pon 17 ruj, 2012 21:54 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:30
Dao Palac gore: : 882 / Palac dolje: : 12
Dobio Palac gore: : 1687 / Palac dolje: : 10
Zamolio bih glavne aktere ove pričice (Joža i Aljoša), da mi malo pojasne slijedeći slijed događaja.

2 i 3.09. 2012 poredak na XC-izgleda ovako:

slika

Dan kasnije, dakle 04.09.2012 nešto se briše-piše i šara i poredak iznenada izgleda ovako:

Obratite pažnju na datume gdje za razliku od Korpara nema letova novijeg datuma, samo su se iznenada pojavili neki malo jaći letovi iz 2,3 i 4 mjeseca koje je Joža zaboravil prijaviti i baš se sad sjetil na njih.
Mada je svakako čudno da je zaboravil prijaviti let od 84 km, a nije onaj od 48,7km.

slika

Nakon toga se letovi od 10.4.2012. i 14.03.2012. od Jože, prvo ne mogu otvoriti, da bi poslije bili dodijeljeni nekom xxx984 ili nešto takvo, a zatim obrisani kompletno i ponovo nakon nekog vremena dodijeljeni Joži sa sačuvanim svim komentarima.
Sve ovo se bez admin pristupa bazi ne može napraviti ili?
Datum i sat se vidi kad je napravljen printscreen.
Eto, možda je sve čisto, ali sam ja malo priglup pa ne razumijem, stoga naljepše molim prozvane drugove da me prosvijetle. : unknown:
Inaće, Korpar je poslao mail Aljoši da mu on osobno pojasni šta se tu događalo, ali iako je prošlo od toga već 13 dana odgovora nema.
Koji put šutnja govori više nego riječi! : unknown:

Vrh

Naslov: Re: Nešto smrdi u državi Danskoj
PostPostano: pon 17 ruj, 2012 23:48 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Pa kaj, covjek valjda smije prijavit let kad oce?! Znam neke Slovence koji cekaju do zadnjeg dana sezone da puknu najbolje letove gore (valjda da konkurencija ne bude motivirana tokom godine : unknown: ).
Jedino bi smrdilo ako mislis da Joza te letove nije stvarno odletio...
p,
D.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: uto 18 ruj, 2012 0:38 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Nemam pojma o tome. Prijavljujem maksimalno par dana nakon letenja. Nisam kriv:-)). Lp

Vrh

PostPostano: uto 18 ruj, 2012 6:57 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Ne vidim zašto ne bih mogao let objaviti kasnije. I sam to često činim jer ih objavim nekoliko odjednom kad čistim GPS. Doduše, postoji vremensko ograničenje nakon kojeg se let više ne prihvaća na nekim drugim listama poput Leonarda. Do druge duše, nemam već neko vrijeme što čistiti.
Kužim što Franco želi reći i super je što se bori za svoje ljude, ali, ipak, Korpar je taj koji je eventualno oštećen, pa ako njemu ne smeta...
Isto tako, zadnje na što bih pomislio jest da neko na OLCu frizira podatke. Jednostavno ne vidim motiv.

Vrh

PostPostano: uto 18 ruj, 2012 9:34 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Meni isto izgleda nepojmljivo da bi netko namještao OLC rezultate. Jednostavno previše nisko za nikakvu dobit...
Puno je vjerojatnije da je Aljoša radio nešto globalno na sistemu: prebacivanje baze, backup/restore, i sl. Korpar je gledao samo Jožu, a vjerojatno su se kod svih pojavljivale takve gluposti.
U svakom slučaju, svi ti Jožini letovi imaju komentare od poznatih ljudi koji će se vjerojatno i sjetiti da su ih dali...

Vrh

PostPostano: uto 18 ruj, 2012 10:08 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Ma zaboli te Franco, pa to je u Danskoj ... ko da nemaš dovoljno problema u našem malom raju, već virkaš prek sedam mora i sedam gora - u Dansku. Ajd sad malo zaboravi pg i Dansku, pa u šumicu ... ja već imam oformljeni ubitačan team rasnih letača za pomor po bosiljevskim pustopoljinama ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

2 Palac gore: : dr zdravko, kbelcar    
Vrh

PostPostano: uto 18 ruj, 2012 19:27 
Offline     DHV 2

Član od: uto 30 stu, 2010 12:41
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 7
Dobio Palac gore: : 378 / Palac dolje: : 0
Nije pošteno frizirat podatke ali da se nema motiva za to, nisam baš siguran.
Na ovogodišnjem DP-u u Buzetu je bilo najmanje dva slučaja (za koje ja znam) da su natjecatelji frizirali podatke na GPS-u,´softwarski i fizički´.
To nije pravedno i trebalo bi takve sankcionirati na način da se nemogu natjecati barem dvije sezone na bilo kojem FAI natjecanju.
Bilo bi dobro da PG Komisija uzme u obzir takve slučajeve i da se u vezi toga stavi nešto i u pravilnik. Što nije u pravilniku nije ni zabranjeno.

Friziranje podataka na GPS-u je kao i kad atletičar uzme diping. Ako se to radi na ovakvom neformalnom natjecanju ništa nas ne spriječava da se to radi i na službenim natjecanjima.

Vrh

PostPostano: uto 18 ruj, 2012 20:30 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Mario T. je napisao/la:
Na ovogodišnjem DP-u u Buzetu je bilo najmanje dva slučaja (za koje ja znam) da su natjecatelji frizirali podatke na GPS-u,´softwarski i fizički´.

Ajd nisam baš neki stručnjak za to pa bih volio da napišeš kako.
Aj neki su bolje potkovani ovom materijom pa nek napišu što i kako, nije mi to baš jasno.

Znam da neki GPSovi daju bolje vrijeme, mislim da Garmin ali firziranje mi nije jasno.

Što se tiče pravila da tu se može oduzet FAI na dvije godine.

Vrh

PostPostano: uto 18 ruj, 2012 21:30 
Offline     DHV 2-3

Box je napisao/la:
Ne vidim zašto ne bih mogao let objaviti kasnije. I sam to često činim jer ih objavim nekoliko odjednom kad čistim GPS. Doduše, postoji vremensko ograničenje nakon kojeg se let više ne prihvaća na nekim drugim listama poput Leonarda. Do druge duše, nemam već neko vrijeme što čistiti.
Kužim što Franco želi reći i super je što se bori za svoje ljude, ali, ipak, Korpar je taj koji je eventualno oštećen, pa ako njemu ne smeta...
Isto tako, zadnje na što bih pomislio jest da neko na OLCu frizira podatke. Jednostavno ne vidim motiv.

Trebalo bi biti vremensko ograničenje iz jednostavnog razloga da se se na minimum svede mogućnost manipulacije.
Primjerice ima pilota poput Marija H. ili Andreja L. koji su odlićni piloti i povremeno odlete lijepu kilometražu, ali letove ne stavljaju na Xc i zašto sad oni primjerice ne bi nekome mogli posuditi GPS s nekim dobrim letom iz 2 mjeseca kojeg se više nitko ne sjeća.
To je jedna od mogućnosti, a ima ih bezbroj, od raznih programa za krpanje tracka koji se mogu naći na netu, a da pitom G record bude opet OK.
Dajte ljudi ne budite naivni, to je kao da me uvjeravate da se na autu ne može skinuti kilometraža jer je u digitalnom obliku.
Ja nikoga ne optužujem, ali da se nešto čudno događalo,kao što vidite i sami, događalo se.
Možda osim admina još netko ima pristup Xc-u, možda Aljoša može objasniti što se tu dogodilo?
Što se Korpara tiće, napisao sam da je poslao mail Aljoši, dakle smeta mu. :(

Vrh

PostPostano: uto 18 ruj, 2012 21:37 
Offline     DHV 2-3

Roman Lavriv je napisao/la:
Ma zaboli te Franco, pa to je u Danskoj ... ko da nemaš dovoljno problema u našem malom raju, već virkaš prek sedam mora i sedam gora - u Dansku. Ajd sad malo zaboravi pg i Dansku, pa u šumicu ... ja već imam oformljeni ubitačan team rasnih letača za pomor po bosiljevskim pustopoljinama ...

He,he! Kasniš, moj tim ti je već sve počistil u subotu :)

slika

slika

slika

:hi:

8 Palac gore: : bmutak, hrvoje.vt, profa, Ratko, Robi Lepi, Tihomir Arić, zec, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: uto 18 ruj, 2012 21:53 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Ove gljive treba pretvorit u tartufe pa ce bit para:-)). Valjda postoji formula i za to.Ja koji sam po novom specijalist za varanje ču Vam naribat vrganje a Vi čete sigurno uz moje uvjeravanje povjerovat da su to tartufi. U biti Jereta ste skinuli pa je to sada top tema:-)).Tako se ništa pametnog ne dešava pa se nadam zanimljivom večernjem čitanju. Svi samo nešto prodavaju a kupil nebi ništa. Počinju dani tartufa u Buzetu i Livadama. Idem na specijalizaciju:-)) Lp

1 Palac gore: : McB    
Vrh

PostPostano: uto 18 ruj, 2012 22:54 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Ne kasnim, a i ekipa je bila skroz PG, vrhunska ... nismo sve počistili. al to je tek tako, zbog fair playa ...

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

1 Palac gore: : Franco    
Vrh

PostPostano: sri 19 ruj, 2012 10:47 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Samo pazite Franco i Romane. I taj sport može biti opasan. Tu kad te "zgomba" ni jedna rezerva ne pomaže.
Znam, znam... vi ste stručnjaci... i meni rastu zazubice kad ovo vidim... ali...

Vrh

PostPostano: sri 19 ruj, 2012 11:45 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
hrga je napisao/la:
Mario T. je napisao/la:

Ajd nisam baš neki stručnjak za to pa bih volio da napišeš kako.
Aj neki su bolje potkovani ovom materijom pa nek napišu što i kako, nije mi to baš jasno.

Znam da neki GPSovi daju bolje vrijeme, mislim da Garmin ali firziranje mi nije jasno.

Što se tiče pravila da tu se može oduzet FAI na dvije godine.

Hrga cist jednostavno, ce nezelis biti kaznjen zbog krsenja visine promjenis interval zapisa na kriticnom mjestu... eni instrumenti to dozvoljavaju ... ocitas let, te trazis da ti prej ocitani isti let zbrisu te priznaju taj... nazalost nije proslo.. :(
kako to izgleda lako vidis na sliki.. crni let je orginal... crveni pa malo obdelan... radi se o dva razlicita instrumenta istoga pilota.. kruzenje pred ulaskom u cilindar je skidanje probijene max visine

u cro pravilniku postoji kazna za takve pokusaje...

LP Sinisa

slika

Vrh

PostPostano: sri 19 ruj, 2012 16:42 
Offline     DHV 2

Član od: uto 30 stu, 2010 12:41
Dao Palac gore: : 108 / Palac dolje: : 7
Dobio Palac gore: : 378 / Palac dolje: : 0
Sinisa T. je napisao/la:
Hrga cist jednostavno, ce nezelis biti kaznjen zbog krsenja visine promjenis interval zapisa na kriticnom mjestu... eni instrumenti to dozvoljavaju ... ocitas let, te trazis da ti prej ocitani isti let zbrisu te priznaju taj... nazalost nije proslo.. :(
kako to izgleda lako vidis na sliki.. crni let je orginal... crveni pa malo obdelan... radi se o dva razlicita instrumenta istoga pilota.. kruzenje pred ulaskom u cilindar je skidanje probijene max visine

u cro pravilniku postoji kazna za takve pokusaje...

LP Sinisa

slika

To je jedan način (softwarski) a drugi način je da uzmeš GPS i trčiš s njim.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: