»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: sri 15 tra, 2026 19:19.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 55 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Isključen sam sa tečaja
PostPostano: čet 29 stu, 2012 18:52 
Offline     DHV 2

Član od: pet 11 vel, 2011 15:39
Dao Palac gore: : 143 / Palac dolje: : 10
Dobio Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 31
Molim mišljenje drugih nastavnika ne članova PARAFREEK..

Kao što sam najavio , desilo se , ma da i dalje ne smatram da sam napravio nešto loše , jer sam otišo na trening u drugu školu , čini mi se da tu netko lomi koplja preko mojih leđa i to mi se ne sviđa , kasnije sam se pridružio tečaju i nitko mi nije rekao da se nesmije biti s drugom školom , Ivica mi je natuknou da nebi smio letio sam što nisam niti mislio.....

Od PARAFREEK nisam dobio ni sat teorijske nastave , neke osnove mi je Ivica krenuo objašnjavati na livadi na Kupljenovom , nakon što sam mu rekao da sam ja RC modelar , odmahnu o je rukom kao ja sve znam . Sva teorija je tu stala..

Treninzi su održani (nisam 100 % siguran ali možda 1 više manje ):3 na Hruševcu +2 na Kupljenovom (od toga sam jedan platio na ruke Sonji (je li to po pravilima i zakonu sva plačanja su izvrešna na ruke nema računa ).Jedan na Radoboju .Sve skupa 6 (slobodno me ispravi ti si vodio evidenciju ) ..
Prošli vikend smo krenuli prema Liću , sreća smo ostali samo na Japu i ako je prognoza bila loša nismo išli letiti negdi na sigurno , upozorio sam vas da je dole loše vrijeme , magla i da sam proveo jako puno vremena po Velebitu i Gorskom kotaru i da se to neće razići....Naravno Sonjina bahatost i bezobrazluk to nisu uzeli u obzir!!

Što se tiče pretplačenosti, Ivica , mislim da sam pretplatio još toga po ugovu ti si mi dužan Tandem let još u prvom dijelu točeja, što je s tim?

Kad striktno tražite od men poštivanja ugovora , kojeg neznam jesam li uopće potpisao , bilo bi uredu da se i vi držite svojih obveza i obečanoga...

Dokument koji sam dobio od IVICE:
-----------------------------------------------------------------------------------------
Obučni centar za pilote parajedrilica
ZK PARAFREEK
Starogradska 15, SAMOBOR

Z A P I S N I K
s 5. nastavničkog vijeća, održanog 28. studenog 2012.

Dnevni red:
1. Nepoštivanje Ugovora o osposobljavanju za pilota parajedrilice

Ad. 1.
U vezi sa čl. 8 Ugovora između ZK PARAFREEK i polaznika obuke za pilota parajedrilice te događajem od 25. studenog 2012. (opisan u nastavku), svi nastavnici i pripravnici za nastavnike koji djeluju u ovom Obučnom centru, nakon provedene diskusije većine nastavnika, pozivaju se na izglasavanje sljedeće odluke:

Za polaznika Josipa Cindrića, iz Zadra, Bibinje 23209, MBG 0803973383944, koji je obuci za pilota parajedrilice o uvom Obučnom centru pristupio 14. listopada 2012. obuka u tom Obučnom centru prestaje s današnjim danom.

OBRAZLOŽENJE:
U čl. 8. spomenutog Ugovora kojega su obostrano potpisivali polaznici obuke s jedne i voditelj Obučnog centra s druge strane stoji:
Praktičan dio obuke obavezno se provodi pod nadzorom nastavnika parajedrenja ili pripravnika za nastavnika parajedrenja. Ukoliko polaznik provodi treninge samostalno, tj. bez znanja i nadzora nastavnika, za njega se obuka u Obučnom centru ZK Parafreek neodgodivo prekida i polaznik se ispisuje iz registra polaznika bez mogućnosti stjecanja potvrde za polaganje ispita.

Dana 25. studenog 2012. g. Josip Cindrić se bez znanja i odobrenja voditelja ovog Obučnog centra, štoviše bez informiranja o svojoj namjeri ikoga od nastavnika koji u ovom Obučnom centru djeluju, samovoljno uputio na letjelište za parajedrilice Greda kod Sinja, unatoč tome što za letenje na takvom terenu još nema dovoljno iskustva. Štoviše, sa sobom je ponio neodgovarajuću opremu za takvo letenje (krilo koje mu je radi lakšeg savladavanja praktičnog dijela obuke prethodno ustupljeno isključivo za vježbe dizanja kupole na zemlji, dakle s upozorenjem da ga ne koristi za letenje, pogotovo što se letenje bez nadzora nastavnika po Programu Obučnog centra i po Pravilniku o uvjetima i načinu uporabe ovjesne jedrilice i parajedrilice ne dopušta). Na području letjelišta Greda kontaktirao je operatora letjelišta i nastavnika parajedrenja, g. Jerka Odžaka, koji ga je za daljnje informacije o korištenju tog letjelišta, a zbog svoje odsutnosti, uputio na članove svojega kluba. Dakle, g. Cindrić čak nije bio niti u pratnji drugih nastavnika (nastavnika lokalnog kluba Pegaz). Usprkos tome, i ne baš dobrim vremenskim uvjetima za polijetanje (prema izjavi g. Jerka Odžaka), je toga dana obavio čak 2 leta s uzletišta Greda.

ZAKLJUČAK:
G. Josip Cindrić se u Obučnom centru ZK PARAFREEK osposobljavao na 1. stupnju obuke i stekao uvjete za prijelaz na 2. stupanj, što mu se ovime i potvrđuje. Nastavak obuke dalje može nastaviti u drugom obučnom centru, prema vlastitom izboru i uz dogovor s rukovodstvom odabranog Centra. Za osposobljenost na 1. stupnju obuke Obučni centar ZK PARAFREEK o tome može dostaviti potrebnu potvrdu.

Za ovaj zapisnik, odnosno ZA odluku o prestanku obuke Josipa Cindrića u Obučnom centru ZK PARAFREEK nastavnici su se izjasnili jednoglasno.

U raspravi sudjelovali:
Nenad Cukrov
Goran Gredičak
Ivica Huljek
Ivica Knežević
Daniel Krušelj
Radoslav Ostermann
Sonja Papeš
Tomislav Šimunov

Odsutan: Damjan Marin

U Zagrebu, 28. studenog 2012.

Ivica Knežević

Zadnja izmjena: josipc; čet 29 stu, 2012 19:38; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

Naslov: Re: Isključen sam sa tečaja
PostPostano: čet 29 stu, 2012 19:37 
Offline     DHV 2

Možda i nije bitno ali NA SVAKI DAN TEČAJA SAM DOLAZIO IZ ZADRA!

Evo prvi put sam pročitao ugovor koji sam navodno potpisao neznam ni kad ni gdje , pocrvenio sam dvije što je u biti jedna , ali piše obvezna stavka u tečaju i jednu koju sam ja napravi da nisam ni znao da nesmijem , pogotovo nisam imao namjeru letiti na Gredi bez nadzora , s tim da sam se javio Jerku i točno mu opiso koliko sam letio i gdje, on je trebao biti nazočan , ali desilo se da nije. Ni ja nisam bio sretan što nije tamo :shock: , ali da se i nešto desilo ,odgovornost mislim da nebi bila na vama već na Jerku!!!!!!

[url]
http://donat.unizd.hr/~jcindric/para/Ugovor%20tecaj.pdf[/url]

Mogao si me nazvati telefonom i to mi reči , a ne preko e-maila.

2 Palac dolje: : jrabic, Mirko
Vrh

PostPostano: čet 29 stu, 2012 19:45 
Offline     DHV 2

Član od: sri 02 vel, 2011 12:40
Dao Palac gore: : 343 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 647 / Palac dolje: : 1
Joso sorry, al' kaj je je.
Nisi obavjestio svog instruktora da imaš želju otići nekam na letenje, tamo nisi bio pod kontrolom lokalnih instruktora i koliko sam shvatio letio si u ne baš dobrim uvjetima na krilu za GH.
Naravno da te Ivica izbacio.
Nakon sati i sati provedenih sa svojim instruktorom isti mi je dozvolio da odem nekam bez njega, s time da je on osobno dogovorio da instruktori na dotičnom terenu preuzmu brigu o meni. Ljepo dođeš "dobar dan ja sam taj i taj i poslal me moj instruktor" ili ako nema nikoga sorry buraz ne letiš!
Dakle dozvola tvog instruktora, potom dozvola instruktora kod koga ideš, adekvatna oprema i to je to.
Ja i danas ako imam želju nekam ići prvo se savjetujem sa instruktorom, pa dogovorimo "primopredaju", pa tek onda idem.
A kada si se dotaknuo instruktora-nastavnika i pripravnika, samo rijeći pohvale. Bio sam "na čuvanju kod Sonje, Badela, Ivice... sve sami profesionalci i k'tome dobri ljudi.

Joso, ona priča sa šefom i stanicom, e to je tvoja priča, a nisi ni kartu kupil.
Budi iskren sam sebi i priznaj da si pogriješio.
Ak si nekaj potpisal iza toga stojiš i snosiš posljedice ukoliko ne postupaš prema potpisanom.
A to kaj dolaziš iz Zadra samo radi tečaja, e to ti baš ne vjerujem. Ima tu nečega još kaj nisi rekao, ali se želiš prikazati kao patnik. Sorry ako griješim, ali izgleda jako plitko.

Send good vibrations

Vrh

PostPostano: čet 29 stu, 2012 20:40 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 16:44
Dao Palac gore: : 79 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 816 / Palac dolje: : 1
E, moj josipe, ipak puno toga ne razumiješ, ali to je manji problem jer sad mene malo vrijeđaju neke stvari koje si naveo, a nisu istina pa moram odmah reagirati. Malo je zamorno sve ovo za čitati jer je Josip, očigledno jako ljut našom odlukom, puno toga naveo, a sve osim priloženog Zapisnika jr nrko njrgovo sagledavanje stvari, daleko od stvarnosti i istine. Tko ipak želi nešto komentirati, molim da pogleda i moje odgovore na njegove konfuzne i čudne izjave:

josipc je napisao/la:
nitko mi nije reka o da se nesmije btiti s drugom školom , Ivica mi je natuknou da nebi smio letio sam što baš i nisam niti mislio.....

Ako svi na tečaju znaju to pravilo koje je navedeno u obrazloženju, kako to da ti ne znaš. Još sam kažeš da sam ti "natuknuo", a ja tvrdim da sam ti decidirano rekao keo i svakome drugome. Jedino što mogu uvažiti je da si puno toga prošao konzultativno, a ne temeljito kao ostali pa si možda to zanemario, a što je vrlo bitno. Činjenica je da si potpisao govor u kojem to jasno piše i na koji se pozivamo. I nije toliko bitno što si napravio izlet u "drugu školu", nego što si letio bez našeg znanja, dogovora i nadzora osobe s odgovarajućim ovlaštenjem, a sve na krilu koje nije za to. Plus toga, radilo se o letenju sa Grede,a ti nisi napravio još let s velike visine, kojega mi najprije prakticiramo na Japetiću, Liču ili Ravnoj gori sjever.

josipc je napisao/la:
Od PARAFREEK nisam dobio ni sat teorijske nastave , neke osnove mi je Ivica krenuo objašnjavati na livadi na Kupljenovom , nakon što sam mu rekao da sam ja RC modelar , odmahnu o je rukom kao ja sve znam . Sva teorija je tu stala..

Ovo je uvredljiva laž. Mislim da čak netko ima i fotografije tog prvog tvojeg sata na Kjupljenovom gdje sam donio ploču i mali model paraglidera i gdje smo konzultativno odradili ne jedan, nego čak 3 sata: Aerodinamiku, Konstrukciju i materijale i tehniku letenja. Doduše ubrzano i skraćeno jer si dolazio iz Zadra pa da ti se maksimalno olakša i još pošto si modelar, skratio sam koliko sam mogao. Ostatak materijala si dobio uz dogovor da proučiš i da se javiš za sve što ti ne bude jasno.

josipc je napisao/la:
Treninzi su održani (nisam 100 % siguran ali možda 1 više manje ):3 na Hruševcu +2 na Kupljenovom (od toga sam jedan platio na ruke Sonji (jeli to po pravilima i zakonu sva plačanja su izvrešna na ruke nema računa ).Jedan na Radoboju .Sve skupa 6 (slobodno me ispravi ti si vodio evidenciju ) ..

Po mojoj evidenciji, koja je uredna, bio si na 9 treninga (Hruševec, Kupljenovo, Radoboj), plus Japetić kada se nije letjelo, a trebao je biti 1. visinski. Iskreno, svaka čast na dolascima iz Zadra. Malo tko bi toliko potezao i tu ti skidam kapu. Što se tiče plaćanja, uredno si plaćao, a svakoga uvijek pitam treba li mu uplatnica, na što se većina izjašnjava da ne treba pa ja na kraju isplate posljednjega ispisujem zbirnu uplatnicu jer nam je tako jednostavnije radi blagajne, ali svaka uplata piše se u tablicu koju također uredno vodim. To mogu posvjedočiti svi ostali. Ako želiš pojedinačne uplatnice za rate koje si platio, dobit ćeš ih. Svakome je ponuđeno na odabir ako želi plaćati preko ž. rn., što neki i čine pa ne vidim gdje je tu problem.

josipc je napisao/la:
Prošli vikend smo krenuli prema Liću , sreća smo ostali samo na Japu i ako je prognoza bila loša nismo išli letiti negdi na sigurno , upozorio sam vas da je dole loše vrijeme , magla i da sam proveo jako puno vremena po Velebitu i Gorskom kotaru i da se to neće razići....Naravno Sonjina bahatost i bezobrazluk to nisu uzeli u obzir!! ..

Ne razumijem u čemu je ovdje problem i što ti je Sonja skrivila. To jutro smo vijećali i birali između Liča, Japetića i Radoboja, s time da ništa od toga nije bilo 100% izgledno. Na prijedlog da idemo na Radoboj, većina vas se izjasnila da bi radije da idemo na Lič ili Japetić, makar riskirali odlazak bez letenja.

josipc je napisao/la:
Što se tiče pretplaačenosti, Ivica , mislim da sam pretplatio još toga po ugovu ti si mi dužan Tandem let još u prvom dijelu točeja, što je s tim?

Što se tiče tandema, nisi bio na treningu kada smo s većinom to odradili, ali do sada si mogao bilo kada izraziti želju i za tim i odradili bismo. Pošto nismo, reci samo kada ti bude odgovaralo i odradit ćemo. Ako nećeš, i za taj dio možeš dobiti povrat uplate.

josipc je napisao/la:
Kad striktno tražite od men poštivanja ugovora , kojeg neznam jesam li uopće potpisao , bilo bi uredu da se i vi držite svojih obveza o obečanoga...

Ne znam kojih obaveza se mi to nismo držali? Tvoje ime i potpis su na ugovoru. Datum 14. 10. 2012.

Molim te da onda obratiš pažnju na čl. 8. Imaš ga i na CD-u s ostalim nastavnim materijalima.

Pozdrav,

Ivica Knežević, nastavnik parajedrenja, voditelj Obučnog centra ZK Parafreek

Zadnja izmjena: I.K.; čet 29 stu, 2012 20:49; ukupno mijenjano 1 put/a.

7 Palac gore: : gburazer, k.p., MadMax, Mirko, Morelli, Red Baron, toni    
Vrh

PostPostano: čet 29 stu, 2012 20:45 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 16:44
Dao Palac gore: : 79 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 816 / Palac dolje: : 1
Dodajem još i kopiju maila kojega sam uputio Josipu po donošenju naše odluke. Tek toliko da vidite da ne mrzimo čovjeka, nego se ne slažemo s njegovim postupkom, nakon čega je moralo slijediti to što je slijedilo.

Citat:
Josipe,

Upućujem ti obavijest o prestanku obuke u našem Obučnom centru. Nakon naših
razgovora, sagledavanja stvari, razmišljanja i konzultiranja s nastavnicima
i instrukorima uključenim u naš rad, moralo je doći do ovakvog zaključka
kojega svi mi smatramo jedino ispravnim. Možeš se uvjeriti da je nas 8
jednoglasno usvojilo priloženi zapisnik, odnosno odluku o prestanku suradnje
s tobom. Uvjeren sam da i Damjan Marin, koji je bio odsutan u donošenju ove
odluke, također dijeli s nama isto mišljenje, ali zbog njegove odsutnosti
ne mogu to u potpunosti tvrditi. U svakom slučaju, velika većina jednoglasno
i brzo se kategorički izjasnila za ovo što i sam možeš pročitati jer želim
da sve bude transparentno.
Autor Ugovora kojega smo obostrano potpisali, kao i teksta zapisnika s
nastavničkog vijeća i odluke koja je u njemu, sam upravo ja i zbog toga prvi
potpisujem sve što je ovdje priloženo. Od ostalih sam htio vidjeti ima li
netko neki razlog protiv kojeg bih također uvažio, kao što sam uvažio i
odvagao tvoje usmene izjave. Nakon što sam dobro razmislio, kontaktirao sam
sve navedene koji su samo potvrdili da svi osim tebe jednako razmišljamo.
Zato, na kraju, želio bih da ovo ne shvatiš da bilo tko ima išta osobno
protiv tebe, nego da se radi o principijelnosti i dosljednosti što svi mi
shvaćamo jako ozbiljno i da bismo jednako postupili da se radi o bilo kome
drugome. Zbog toga nije moglo biti odstupanja od ove odluke.
Naravno, povrat preplaćene uplate u iznosu od 500 kn dobit ćeš prvom
prilikom nazad, a također te molim da posuđeno krilo (na koje sam i
zaboravio da je kod tebe) također prvom prilikom vratiš.

Unatoč svemu ovome, prijateljski te pozdravljam,

Ivica

2 Palac gore: : k.p., Knez    
Vrh

PostPostano: čet 29 stu, 2012 20:54 
Offline     DHV 2

I.K. je napisao/la:
Ovo je uvredljiva laž.

Eto sa 40 godina postadoh lažljivac !!! :crazy: :Yahoo!:

Kao profesor znam puno više od tebe o državanju teorijske nastave, pa ovo tvoje obajašnjenje hm?

Ti bi nakon svega da letimo u tandemu :respekt: .

Vrh

PostPostano: čet 29 stu, 2012 21:14 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Josipe, pitam u najboljoj namjeri (mos mislit)...

jel imas ti kakvo pitanje, ili se samo hvalis?

p,
D.

P.S. Radi jasnoce, u ovosezonskoj skoli do sad uopce nisam sudjelovao (osim s jednim teoretskim predavanjem, kojih eto cujem nije bilo), tako da covjeka ne znam, niti medju nama dvojicom ima ikakvih ranijih odnosa. To napominjem cisto jer se i mene negdje u prepisci spominje.

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

Vrh

PostPostano: pet 30 stu, 2012 0:28 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 16 stu, 2012 0:23
Dao Palac gore: : 104 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 63 / Palac dolje: : 0
Profesionalizam, adekvatnost, znanje i trud nastavnika obučnog centra je neupitan. To mogu potvrdit iz prve ruke.

Zaista je nerazumno nakon desetak letova na školskim terenima krenut samostalno letjet s "opakih" brda, bez dopuštenja a kamoli znanja nastavnika koji su odgovorni.
Također bi trebao shvatit da paragliding nije sport u kojem se dokazivanjem neustrašivosti, prije ludosti, dolazi do respekta ostalih pilota (možda prolazi u lokalnoj neletačkoj birtiji). Nego pametno uloženim trudom i voljom.

lp

Vrh

PostPostano: pet 30 stu, 2012 9:38 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
josipc je napisao/la:
I.K. je napisao/la:
Ovo je uvredljiva laž.

Eto sa 40 godina postadoh lažljivac !!! :crazy: :Yahoo!:

Kao profesor znam puno više od tebe o državanju teorijske nastave, pa ovo tvoje obajašnjenje hm?

Ti bi nakon svega da letimo u tandemu :respekt: .

Koliko ja znam i I.K. je bio također profesor u srednjoj školi i kao učitelj letenja u OCZPP "Jastreb" u potpunosti podržavam odluku nastavnog vijeća OCZPP "ParaFreek" da te se isključi ako si samovoljno i bez znanja učitelja letenja ili operatera letjelišta i također učitelja letenja (Jerka) otišao na brdo tipa "Greda" prvenstveno zato jer da ti se nešto desilo oni bi odgovarali za tvoje nepromišljene postupke tj. letenje na zahtjevnom terenu, ako sam dobro razumio bio si samo jednom na Radoboju koji je poluvisinski teren i par puta na Kupljenovom i Hruševcu, mogu ti reči makar te ne poznajem osobno da nisi spreman za teren tipa Greda i da sam na mjestu Jerka i da je bio na terenu, ja te nebih pustio da od tamo poletiš bez nadzora bar 2 instruktora i radio veze, a o opremi i da ne govorim (vjrojatno nisi imao rezervni padobran).

Zadnja izmjena: profa; pet 30 stu, 2012 10:07; ukupno mijenjano 2 put/a.

1 Palac gore: : joe33    
Vrh

PostPostano: pet 30 stu, 2012 9:57 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
josipc je napisao/la:
ali da se i nešto desilo ,odgovornost mislim da nebi bila na vama već na Jerku!!!!!!

Josipe, mogu razumjeti da se tebi to tako čini (da je odgovornost samo na tebi ili na Jerku), ali to jednostavno nije tako. Odgovornost je na instruktorima tj. na obučnom centru što si ti upravo sam pokazao: veliš da nisi znao da to ne smiješ, da ti nitko nije rekao. Time upravo odgovornost prebacuješ na njih!

Što je tu je. Pogriješio si, (ni prvi ni zadnji) prihvati to i idi dalje.

Vrh

PostPostano: pet 30 stu, 2012 10:19 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 21 pro, 2009 18:19
Dao Palac gore: : 152 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 119 / Palac dolje: : 0
Znači - išao si na visinski teren letjeti bez nadzora i bez najave, na svoju vlastitu ruku, i to na krilu koje je još dobro samo za groundhandling?

Oprosti, ali jesi li u jednom trenutku razmislio o posljedicama koje su se mogle dogoditi na tom letu? Što da ti se zaklopilo krilo i da si pao na zemlju, živ se ispolomio ili poginuo? Komisija bi izišla na teren, naknadno bi bilo ustanovljeno da si tečajac Parafreeka i da imaš njihovo krilo koje je kako je već gore napomenuto - neadekvatno za letenje? Što misliš tko bi nadrljao?

Vjerujem da si povrijeđen, ali odluka je donešena jednoglasno od strane osam nastavnika a ne samo od Ivice, ne govori li ti to dovoljno?

Svojim postupkom ne da si ugrozio samo sebe, nego i djelovanje i daljnji rad obučnog centra, instruktora si stavio pred potencijalnu kaznenu odgovornost jer on odgovara za tebe i tvoje postupke dok si u fazi tečajca. Mislim da je donešena odluka ispravna, jer da se ovo nije desilo ti bi i dalje vjerojatno letio na svoju ruku do jednog trenutka kada bi se dogodila pizdarija, a dogodila bi se sigurno, prije ili kasnije. Ovako se neće potezati odgovornost treće osobe ako ti se što dogodi u budućnosti a po nepromišljenosti koja te dovela u ovakav slijed okolnosti mi se sve čini da ćeš nastaviti letjeti bez nadzora, i jasno mi je da Ivica ne želi, kao i svi drugi nastavnici, jedan dan biti pozvan u agenciju da bi mu se tamo reklo da mu je tečajac poginuo, a on ni ne zna da je išao letjeti, i to još sa krilom od škole.

Ja sam također u fazi obuke išao na teren sa drugim školama, kako je tko mogao i bio prisutan na poletištima, ali sam se UVIJEK javio instruktoru na mobitel i detaljno mu opisao uvjete na poletištu, nakon čega mi je on davao dozvolu za polijetanje. Ako je rekao da se u tim uvjetima ne leti, nisam polijetao i amen jer znam da mi je zabrana starta taj dan dana sa dobrim razlogom, ne zbog nečije obijesti. Isto su činili i drugi piloti u mojoj skupini. Sama činjenica da si išao sam i mogao se strgati a nitko ne zna gdje si i što ti se dogodilo, govori sama za sebe.

Nemoj misliti da te sad svi šikaniramo, ali dobro pročitaj post pa još jednom dobro razmisli o tome kakve su činjenice mogle proizaći iz tvog postupka, mislim da ćeš shvatiti zašto si isključen iz daljnjih aktivnosti obučnog centra, a to nema nikakve veze sa uključivanjem drugog nastavnika i drugog kluba.

LP,

Ivan :hi:

8 Palac gore: : Damjancic, gburazer, joe33, MadMax, Morelli, profa, toni, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pet 30 stu, 2012 17:10 
Offline     DHV 2

Član od: pon 28 ruj, 2009 22:22
Dao Palac gore: : 185 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 40 / Palac dolje: : 0
"Koliko ja znam i I.K. je bio također profesor u srednjoj školi "

da to je točno ivek je bio profesor elektrotehnike u obrtničkoj školi u samoboru

Vrh

PostPostano: sub 01 pro, 2012 9:39 
Offline     DHV 2

Član od: ned 28 stu, 2010 8:56
Dao Palac gore: : 651 / Palac dolje: : 17
Dobio Palac gore: : 75 / Palac dolje: : 12
ne može biti nitko odgovoran ( mislim prije svega na krivičnu odgovornost ) za ovaj tvoj postupak niti jere niti tvoj instruktor čak i da je tragično završio ovaj neubičajen pothvat, ima jedna kvaka 22 " svatko leti ili radi slične poduhvate prvenstveno na svoju ličnu odgovornost, ne može nitko odgovarati za osobu koja u sebi nosi dozu samoubilačkog poriva a pravila pisana i nepisana su jasna za takve slučajeve - traži drugu školu ( čudno je da neko iz zadra ide u zagreb na obuku a ima bliže centre za školovanje) no važnije od svega je da se sve završilo na ovome pokušaj se držati nekih normi kojih smo se večina držala završi školovanje i uživaj u letovima zajedno sa nama koji smo u tom sportu! toliko pozdrav...

Vrh

PostPostano: čet 06 pro, 2012 10:31 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Josipe, žao mi je što se to dogodilo. Ali iz svega mi se čini da si pogriješio. Heatseeker je lijepo detektirao pogreške, pa ne bih ponavljao. Poznajem tvoje učitelje koje si naveo, i koji su potpisani ispod odluke o isključenju, dugi niz godina i smatram da su odgovorni ljudi. Očito si izgarao u želji da letiš, pa su ti u ovom slučaju krila spržena i tresnuo si o zemlju, kao mladi Ikar u legendi. Javnim iznošenjem prema tvojem sudu nanešene ti nepravde nisi postigao ništa, a optužio si moje kolege za nesavjesnu obuku. Mislim da si im nanio štetu i da im duguješ ispriku. Razmisli o svojim postupcima.

PS: ima jedna stara narodna: "Kad ti troje ljudi kaže da si pijan, ti se valjaj mada to i nisi." Ovo se svakako može protumačiti, ali u tvojem slučaju mi se čini da bi se trebao valjati.

Vrh

PostPostano: čet 06 pro, 2012 16:18 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Pozdrav,
pošto pitaš mišljenje drugi nastavnika budem napisao nešto.

Prvo me začudio tvoj post jer Ivicu znam kao pilota i nastavnika koji živi za pravila tako da mi je bilo teško povjerovati da bi Ivica radio nešto radi osobne satisfakcije. Ako te je Ivica isključio sa tečaja onda si stvarno zabrazdio.
Nije bilo fer da tako napišeš nešto, a da nisi napisao sve. Dijelove zbog čega si izbačen nisi napomenuo što je stvarno.....

Citat:
Profesionalizam, adekvatnost, znanje i trud nastavnika obučnog centra je neupitan. To mogu potvrdit iz prve ruke.
Definitivno!

Pisati da nisi dobio teorijsku nastavu samo da nekog popljuješ nije baš ok i više govori o tebi nego o Ivici. Kao što rekoh Ivica je čovjek od regle pa sigurno nije tako kako si napisao što je i sam Ivica demantirao. Ostalo neću ni komentirat da ne trošim vrijeme.

Letio si na krilu koliko vidim za GH na Gredi. Pa i ja bih te izbacio.

Mislim da se tako ne bi trebale ponašati osobe od 40 godina i to profesor u školi. Kao što rekoh, to više govori o tebi nego o nekom drugom.

Vrh

PostPostano: uto 11 pro, 2012 10:26 
Offline     DHV 2

Malo sam osjetljiv na riječ laž ili detalje oko izricanja pa da nastavimo :

I.K. je napisao/la:

josipc je napisao/la:

Ovo je uvredljiva laž. Mislim da čak netko ima i fotografije tog prvog tvojeg sata na Kjupljenovom gdje sam donio ploču i mali model paraglidera i gdje smo konzultativno odradili ne jedan, nego čak 3 sata: Aerodinamiku, Konstrukciju i materijale i tehniku letenja. Doduše ubrzano i skraćeno jer si dolazio iz Zadra pa da ti se maksimalno olakša i još pošto si modelar, skratio sam koliko sam mogao. Ostatak materijala si dobio uz dogovor da proučiš i da se javiš za sve što ti ne bude jasno.

josipc je napisao/la:
Što se tiče pretplaačenosti, Ivica , mislim da sam pretplatio još toga po ugovu ti si mi dužan Tandem let još u prvom dijelu točeja, što je s tim?

josipc je napisao/la:
Kad striktno tražite od men poštivanja ugovora , kojeg neznam jesam li uopće potpisao , bilo bi uredu da se i vi držite svojih obveza o obečanoga...

Ivica Knežević, nastavnik parajedrenja, voditelj Obučnog centra ZK Parafreek

Broj klikova posta prikazuje koliko je tema bitna za paragliding ili se očekuje da će mo se počupati pa je interesantan , nažalost ništa ja si to nesmijem dopustiti , a Ivica je samo trgovac pa mu to nije u interesu , žalim ništa od očekivanja.

Evo par e-mail koje smo izmjenili , naravno teorija ? , a ipak su trebali biti napisani tu kad smo već počeli javno :

e-mail (trgovac i gotovo) od 4.12 --
Josipe,

evo nakon što si se i sam mogao uvjeriti kako razmišlja naša paragliding populacija, a što si i sam na forumu tražio, nadam se da si prihvatio slijed događanja i da si shvatio da smo sa strane OC Parafreek postupili onako kako smo trebali i morali. Još jednom ti kažem da nitko nema ništa protiv tebe osobno i na tebi je da sebi protumačiš stvari kako god želiš i da dalje potupaš kako god hoćeš. Javi mi što se tiče vraćanja preplate. Mogu ti prebaciti na tekući račun ili kako tebi odgovara. Također, posuđeno krilo i ti nama trebaš vratiti. Razmisli, ako ti odgovara, posuđenio krilo i tvoja preplata može biti kompenzacija. Ako ti je u interesu da ga zadržiš, možemo stvar prebiti.

Pozdrav,

Ivica nisam se baš uvjerio , s tvojim imenom u Paraglidingu očekivao sam puno više postova da si upravu , a da si samo trgovac , možda prije nisi bio , hm recesija , potvrđuje to da si mi htio prodati krilo nakon svega i to krilio DHV-2 ,što ja do tad nisam znao ?A predbacio si mi da je jedan od razloga da se ne ću suzdržati i da ću letiti , možda si i bio u pravu , a možda i nisi ni sam neznam!Ali s ovim dokazuješ da te i nije briga prodaješ tehnički neispravno DHV 2 krilo , nekom neozbiljnom kao ja. A samim tim što si pristao vratiti novac , priznaješ da nije sve odrađeno kako treba , meni je bitan taj detalj , a ne cifra koju si ti odredio baš me briga , ali 100 kn za tandem let hahah :ROFL:

Ivica

Ja ne želim to krilo i slijedi odgovor :

Nema problema, naravno, krilu je istekao tehnički pregled i više nema tehničku ispravnost, to je hvalabogu jasno. Dobio si ga za groundhandling i to je također jasno pa pretpostavljao sam ako ti za tu svrhu treba, onda da prebijamo, a nikako ne za letenje. Vidim da si sklon puno toga krivo shvaćati. Što se tiče 3h na Kupljenovom, odradili smo to u manje od školskog sata, ali sadržaj koji se tiče 3 teme, tj. 3 sata koje su drugi slušali. Kada već vučeš za jezik, pitam te kako možeš tvrditi da nije održan dovoljan broj sati? Šta očekuješ, da samo za tebe posebno održimo sva predavanja? Sva predavanja su održana za cijelu grupu, a tebi se išlo na ruku da ti se maksimalno olakša. Na kraju svega to zloupotrebljavaš. E tu si se ti meni zamjerio. Vidim da nisi dobar čovjek. :yup:

Odgovor o 3 h teorije na livadi , svelo se na manje od 45 min , naravno i to je puno da ne pišem evo mog odgovora , gdje se vidi da se ipak samo hvalim sa učinjenim :crazy:, i da prebacujem krivnju na Ivicu , ipak sam ja samo mali tečajac koji ne smije misliti već samo slušati , a ovaj detalj nisam čuo ?ili sam se pravio da ga nisam čuo ? ---->

Što se tiće teorije neću dalje o tome , ali tražim samo opravdanje u tome
da jednostavno nisam znao za tako čvrsto navedenu tvrdnju o prekršaju , za
koju sam i sam donekle kriv jer nisam pročitao ugovor!!Pa nebi se sam
prijavio da sam znao da je to prekršaj i stavio slike na face !!!

Za kraj : Da nebi netko mislio da ja imam nešto protiv Parafreek-a , naravno da nemam bio sam zadovoljan dinamikom tečaja , nepotrbnim gubljenjem vremena sa teorijom (ups, možda nebi trebao :hi: ), s radom instruktora i onim što sam u vrlo kratkom roku naučio , prema tome [color=#FF0000]HVALA ! (da ne navodim svakog ponaosob , ali kod svakog je bitan poneki detalj i dobro funkcioniraju kao tim :respekt: , radi se samo o jednoj odluci o kojoj imamo drastično različiteta stavove (Šef je odogovoran za donošenje odluke .).[/color]

Da odgovorim Savršenom , kako se to treba ponašati osoba s 40 godina i još k tome profesor , kad već znaš kako ne treba bilo bi mi drago da me posavjetuješ!!!!

Opisivanje Grede kao opasnog letilišta , vjerojatno uzdižete sebe , letilište kao i svako drugo , malo drugačiji start , ili startaš ili ne, nema trčanja od vrha do sletišta pa još jednom u krug!!!Ako se stvarno kod ove činjenice trebam valjati , onda je definitivno došlo do propusta u tečaju ako nakon svega ja nemogu shvatiti opasnosti .Čovjek me dočekao na startu , pokazao prstom di je sletište (uz cestu da ne hodam ). I to je cila priča.Dva put ponovio , testirao moj sad već bivše instruktore , preživio , oni su prošli na testu i to je sve . Još se više hvalim nakon što je Ivica podjelio samnom informaciju da se radi u krilu DHV 2 , što mislim da i nema neka veze , uvjeti osim leđnog vjetra su bili OK!Rezerva , da imao sam je.Kupio novu (po Hrginom savjetu Team 5 ), samo nezna što bi mi koristila na visini kojoj sam bio.

Da nebi bilo da se to u opće nije desilo evo track :
slika
Profa , spremačice i razno razni inžinjeri rade po školama pa nisu profesori , rade to samo zbog novaca bez obzira na kvalitetu odrađenog!!!

Vrh

PostPostano: uto 11 pro, 2012 10:38 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
:fool: :bad:

2 Palac gore: : vjeko, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: uto 11 pro, 2012 10:54 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 7:35
Dao Palac gore: : 553 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 460 / Palac dolje: : 1
josipc je napisao/la:
Opisivanje Grede kao opasnog letilišta , vjerojatno uzdižete sebe , letilište kao i svako drugo , malo drugačiji start , ili startaš ili ne, nema trčanja od vrha do sletišta pa još jednom u krug!!!Ako se stvarno kod ove činjenice trebam valjati , onda je definitivno došlo do propusta u tečaju ako nakon svega ja nemogu shvatiti opasnosti .Čovjek me dočekao na startu , pokazao prstom di je sletište (uz cestu da ne hodam ). I to je cila priča.Dva put ponovio , testirao moj sad već bivše instruktore , preživio , oni su prošli na testu i to je sve . Još se više hvalim nakon što je Ivica podjelio samnom informaciju da se radi u krilu DHV 2 , što mislim da i nema neka veze , uvjeti osim leđnog vjetra su bili OK!!

Bedast sam što se javljam znam, nisam se htio prije pačat gdje mi nije mjesto, ali nakon ovakve demonstracije logičkog razmišljanja s tvoje strane smatram da je doista bolje da se okaniš letenja, a ne bi bilo loše i podučavanja bilo koje vrste.

"Uvjeti osim leđnog vjetra su bili OK" - na Gredi?!! Razmisli iz kojeg smjera puše ako su leđa na JZ startu, koji bi to vjetar mogao biti u Dalmatinskoj zagori, koja su obilježja tog vjetra s naglaskom na turbulencije i ostale uvjete u zraku, te kako takvi uvjeti utječu na upravljivost i stabilnost parajedrilice.

Valjati se trebaš od činjenice kolko sreće imaš....

5 Palac gore: : Damjancic, joe33, vedran_zgela, vjeko, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: uto 11 pro, 2012 10:55 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Ajme koja drama!
Josipe, 10 ljudi ti je na lijep način pokušalo objasniti da si jednostavno zeznuo stvar. Nitko nije stao na tvoju stranu. Nitko ti jednu zbilja ružnu riječ nije uputio (tek nešto kritike na način kojim tjeraš mak na konac).
Čemu sve ovo?
Molim te da to dalje rješavaš privatno...

2 Palac gore: : wild, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: uto 11 pro, 2012 11:25 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Citat:
Opisivanje Grede kao opasnog letilišta , vjerojatno uzdižete sebe , letilište kao i svako drugo , malo drugačiji start , ili startaš ili ne, nema trčanja od vrha do sletišta pa još jednom u krug!!!Ako se stvarno kod ove činjenice trebam valjati , onda je definitivno došlo do propusta u tečaju ako nakon svega ja nemogu shvatiti opasnosti .Čovjek me dočekao na startu , pokazao prstom di je sletište (uz cestu da ne hodam ). I to je cila priča.Dva put ponovio , testirao moj sad već bivše instruktore , preživio , oni su prošli na testu i to je sve . Još se više hvalim nakon što je Ivica podjelio samnom informaciju da se radi u krilu DHV 2 , što mislim da i nema neka veze , uvjeti osim leđnog vjetra su bili OK!Rezerva , da imao sam je.Kupio novu (po Hrginom savjetu Team 5 ), samo nezna što bi mi koristila na visini kojoj sam bio.

Da nebi bilo da se to u opće nije desilo evo track :
slika
Profa , spremačice i razno razni inžinjeri rade po školama pa nisu profesori , rade to samo zbog novaca bez obzira na kvalitetu odrađenog!!!

Očito nisi shvatio poruku zašto si isključen s tečaja.
Srećom ništa ti se nije desilo, a da je ,prvi koji bi bili pozvani na mali obavjesni razgovor u policiju i sa Dinkom Vodanovićem bio bi Operater letjelišta Greda (Jerko Ođak) i Voditelj OCZAPP Parafreek Ivica Knežević ćiji si bio tečajac, jel ti misliš da ti mali obavjesni razgovori ne utiču na daljnji rad OCZAPP tj. nadzor nad radom obučnog centra i nad radom operatera letjelišta. Očigledno ne misliš. Što misliš što prvo provjeravaju i pitaju na takvim obavjesnim razgovorima.
1. Da li si letio na adekvatnoj opremi (po znanju i tehničkoj ispravnosti) naravno pljene ju do rješenja slučaja.
2. Da li je učitelj bio prisutan i da li si imao radio vezu
3. Da li si imao rezervu jer se radi o visinskom letu.

Naravno u ovom slučaju ti bi snosio punu odgovornost ali ni oni nebi bili pošteđeni nekih pojačanih nadzora nad radom Centra i Letjelišta a možda bi i došlo do nekih sankcija ili zabrana.
Nikome od odgovornih(OCZPP i letjelišta) nije u interesu da im se nameču pojačan nadzor ili sankcije radi nekiH koji se ne pridržavaju postavljenih pravila centra ili naputka letjelišta.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 55 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: