»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 17 tra, 2026 14:07.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 55 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Isključen sam sa tečaja
PostPostano: uto 11 pro, 2012 11:31 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Mi koji se ovim malo duže bavimo jednog smo svjesni. Paragliding je sport koji vrlo brzo "izfiltrira" one koji u njemu nebi trebali biti.
Oni koji imaju sreće, njih udalje njihovi instruktori odmah na početku. Oni koji imaju malo manje sreće, a misle da sve znaju, prođu kroz period osvještavanja, više ili manje bolan, pa nakon par havarija i, ne nužno, polomljenih kostiju, sami zaključe da to nije za njih... pa odustanu dok su još živi, ali s više ili manje psihofizičkih trauma (nedavno smo imali jednog takvog - da mu ne spominjem ime ovdje). Nažalost bilo je i onih koji jednostavno nisu imali sreće, ali to je druga kategorija i nema ništa sa ovom tematikom.
Da skratim - mislim da je naš prijatelj Josip IPAK među ovima koji imaju sreće. Dobro, za posljedicu je dobio malo povrijeđenog ponosa, i bilo bi dobro da tako i ostane. To je najblaža povreda koju je mogao zadobiti ovakovim svojim stavom. No poruka je jasna - nastavi li ovako i na ovaj način - sreća će mu okrenuti leđa kada se najmanje bude nadao.

P.S.: A to što objavljuje privatnu prepisku između sebe i Ivice, samo govori o stupnju njegove svjesnosti i poštivanju institucije privatnosti. :bad:

2 Palac gore: : joe33, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: uto 11 pro, 2012 11:51 
Offline     DHV 2

Član od: pet 11 vel, 2011 15:39
Dao Palac gore: : 143 / Palac dolje: : 10
Dobio Palac gore: : 122 / Palac dolje: : 31
Red Baron je napisao/la:
P.S.: A to što objavljuje privatnu prepisku između sebe i Ivice, samo govori o stupnju njegove svjesnosti i poštivanju institucije privatnosti. :bad:

Ovo si u pravu ali možda cilj opravdava sredstvo . :oops:

Priča o DHV 2 krilu je sprdnja , već prije letio s njim na Hruševcu i Kupljenovu , a da nisam znao da je to DHV 2 , ništa ne piše na etiketi ,a sva skretanja idu super samo s naginjanjem , to krilo više nije kod mene tako da sasvim svejedno ....

Zadnja izmjena: josipc; uto 11 pro, 2012 14:27; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: uto 11 pro, 2012 12:31 
Offline     DHV 2

Član od: sub 26 ruj, 2009 12:07
Dao Palac gore: : 76 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 103 / Palac dolje: : 0
Ja te nem puno špotal jer znam koja te je strast vodila.i sam sam manje više učio letjeti na krivi način tj. sam.jbg u ono vrijeme nije baš bilo instruktora na svakom ćošku ko danas.nije ni bilo adekvatne opreme.al bila je želja .jeeebena želja za naućit letit.tek danas vidim koliko sam sreće imal kaj sam živ i manje više zdrav( :fool: ),al mogu ti reći da moj najbolji prijatelj nije bio te sreće.Ukratko, gledao sam njegov posljednji let na recimo to školskom terenu po prejakom vjetru,na neadekvatnom krilu.let koji ga je pretvorio u invalida.let koji je promijenio moj način poimanja ovog sporta tresnuo i mene grubo na zemlju i natjerao me da da drukčije razmišljam.Do tad je bilo svega.Mi smo počeli skupa letiti,i nakon prvih koraka,prvih školskih starteva ohrabreni lakoćom usvojenog znanja počeli smo "zaozbiljno"letjeti.Više nam ni jedan vjetar nije bio prejak,kaaakav cb,kakvi udari,kakva ledja....kriteriji su nam strelovito rasli,letili smo uspješno već godinu dana,sve smo znali i mogli, bili pilotčine,dan prije nesreće letjeli na strahinćici po takvom vjetru da smo morali namatati klupko od komande dok taj mali udar ne popusti.i onda baaam.prvo jednostrano na jednom kraju,zatim njihanje i onda 2/3 na drugom kraju te u klatnu direktno u zemlju.Nemrem ti opisati kak sam se osječal.poskidal sam sve naljepnice s auta,maknul vjetrulju s anterne,glajder nesložen zgural u podrum,mislil da više nikad nem letel.za 10 dana sam bio opet na bregu.al maali,ponižen sa strahopoštovanjem ,svjestan činjenice da mi je letenje ušlo u krvotok i da nema natrag.za godinu dana sam postao pilot.doduše na teži naćin, u sloveniji.al završio sam tečaj ,imao papir,imao znanje i odluku da ću letjeti al učiniti sve da ne završim ko moj Kruno.
Nemoj ni ti Josipe.ZATO TI OVO I PIŠEM.

6 Palac gore: : kmikac, Knez, M.R., Nik01, wild, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: uto 11 pro, 2012 12:54 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:49
Dao Palac gore: : 1383 / Palac dolje: : 14
Dobio Palac gore: : 282 / Palac dolje: : 3
josipc je napisao/la:
Red Baron je napisao/la:

Ovo si u pravu ali možda cilj opravdava sredstvo . :oops:

Cilj je trebao bit da ti naučiš letit sigurno i uživaš !Ivica dokazao da to zna (puno pilota iz njegove škole sigurno leti i uživa )Nisi svatijo bit, ko koga uči da ostane živ dok leti ! :no:

Vrh

PostPostano: uto 11 pro, 2012 13:48 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 21 pro, 2009 18:19
Dao Palac gore: : 152 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 119 / Palac dolje: : 0
Nakon predzadnjeg posta više ne mislim nego sam siguran da ćeš negdje 'rdnuti o pod.

Čovječe, pa zar tebi nije jasno (očito nije) što si ti napravio?
po tvom postu se sad otkriva još i više - nije da je u pitanju bio samo nenadzirani let na neadekvatnom krilu (ti još i s PONOSOM ističeš da se radi o DHV2 krilu koje je adekvatno samo i isključivo za groundhandling, što ti je napomenuto više puta), nego i sam još ističeš da si išao na taj let bez dovoljno adekvatnog teorijskog znanja po tvojim riječima. Uza sve to, još si polijetao SA LEĐNIM VJETROM!

Stari moj, ti nisi blesav, ti si jednostavno suicidalan. Čak bih rekao suicidalniji od svih sudionika ovog sporta skupa koje sam do sad imao prilike upoznati!

Također, vidim da si opet fokus prebacio na Ivicu koji je vodio pismenu komunikaciju s tobom. Nije Ivica odlučio o tvom izbacivanju, nego cijelo nastavničko vijeće - Ivica ti je samo javio za odluku i na fer način pokušao objasniti i dogovoriti se s tobom kako ćete dalje. Drago mi je da si prepisku stavio ovako javno, jer ne vidim nikakvu nekorektnost u njegovim mailovima, u što bih možda i sumnjao po tvojim navodima iz prvih par postova. Čovjek ti je probao refundirati preplaćeni dio tečaja - tebi ne paše. Probao je napraviti kompenzaciju krilom (opet napominjem, za slučaj da nisi pročitao - ZA GROUNDHANDLING; NIJE ADEKVATNO ZA LETENJE!) - tebi ne paše...

Svaki tvoj daljnji post ovdje otkriva sve više o tebi i o načinu na koji razmišljaš, a koji je daleko od profesorskog što smo vidjeli da voliš isticati - kada smo već kod toga da stalno ističeš da si i sam profesor, ne mogu a da ne primjetim ogromnu količinu pravopisnih i gramatičkih pogrešaka u tvojim postovima, sorry. Na kraju mogu samo zaključiti da bi te samo totalni psihopat nastavio obučavati za letenje, jer kao što rekoh, sa ovakvim stavom nećeš daleko, možda do prvog zaklapanja ili frontalca koji će te sastaviti sa zemljom jer će ti se kompletan pilotski ego pretočiti u mahnito lamatanje komandama dok budeš probao stabilizirati krpu iznad sebe sa propadanjem od 15m/sec, a pod će te dočekati za manje od 10 sekundi gdje ti u panici vjerojatno neće pasti na pamet rezerva dok već ne bude debelo prekasno.

Nitko od ljudi ovdje nije iznio napadački stav, ali sam uvjeren da si prvi post pisao ne tražeći mišljenje nego odobravanje populacije na forumu. Kada to nisi dobio, umjesto da pročitaš 20ak postova u kojima smo ti napisali svoje mišljenje (još jednom podsjećam - 8 nastavnika i kompletna paragliding populacija na forumu, a ujednačeno bi to moglo biti objedinjeno sa 3 riječi; "gadno si zasrao" ), ti se dalje ideš kočoperiti i dokazivati svoje pred ljudima koji su već godinama u ovom sportu i koji su doživjeli milijarde neugodnih situacija u zraku, za što još nisi ni približno spreman.

Samo za info, nedavno je na forumu bio jedan nadobudni tečajac zrelije dobi, dosta sličan tebi i tvom načinu razmišljanja. Isto, hoće ekstreme, hoće ovo, hoće ono, kupuje novo, napredno DHV1-2 krilo - dok ga ubrzo nije poklopilo na Triblju, završilo je bacanjem rezerve, srećom samo uganutim gležnjom i instant prodajom krila gdje se također potegnula rasprava koja je otišla u neželjenom smjeru. Previše puta smo vidjeli big ego scenarije sa premalo iskustva u ovom sportu da ne znamo dva moguća ishoda (jedan je smrt ili invaliditet, a drugi je pravovremeno odustajanje od letenja), a samo o tebi ovisi na koji način će završiti cijela priča. Ohladi glavu, dobro razmisli još jednom i pročitaj kompletnu prepisku na temi kao i Ivičine mailove, i dogovori se sa čovjekom oko izravnavanja računa.

A savjet za budućnost - ako ne misliš mijenjati način razmišljanja i prebaciti u nižu, razmisli o nekom manje riskantnom sportu jer ovako nećeš ni daleko ni visoko.

LP,

Ivan. :)

3 Palac gore: : Box, Mirko, Red Baron    
Vrh

PostPostano: uto 11 pro, 2012 15:38 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:41
Dao Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 845 / Palac dolje: : 3
Heatseeker je napisao/la:
Uza sve to, još si polijetao SA LEĐNIM VJETROM!

E cek sad, stani malo! Na prvu loptu sve kaj svi vi s ove strane razuma pricate zvuci OK al ako malo razmislimo...
covjek je u stanju bez teoretske pripreme poletit s NEISPRAVNIM krilom jos k tome DHV 2 (doduse dobro skrece, ajd, sad, ne moze bit sve savrseno...), na Gredi, s LEDJNIM vjetrom (i to burom, ne bilo kojim vjetrom). I to DVAPUT! Pa ti si frende prirodni talent za ovaj sport, mislim, to stvarno nije lako napravit! Nisam vidio ni one na X-Alps da znaju tako...
Jos je k tome i profesor, sve si razmisljam da ga pitam da me malo nauci takvom letenju. Sigurno i racun izdaje (da racun, vec ima doma fiskalnu blagajnu).
Mozda ce bit skupo, al zamisli isplativosti za par godina - ne kupujem nova krila, ne trosim vrijeme, internet i sive stanice na gledanje prognoze, gdje god dodjem - mogu letit. Dvaput! Ihaaj!

p,
D.

Boze, radec s ljudima, svako toliko pomislim da eto, sad sam vidio sve...

occasio praeceps,
experimentum periculosum,
iudicium difficile.

Hipokrat, Aforizmi

9 Palac gore: : Airie, goli, hrga, joe33, josipc, MadMax, Nik01, Red Baron, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: sri 12 pro, 2012 9:52 
Offline     DHV 2-3

Član od: ned 27 lip, 2010 9:27
Dao Palac gore: : 234 / Palac dolje: : 23
Dobio Palac gore: : 322 / Palac dolje: : 78
josipc je napisao/la:
Malo sam osjetljiv na riječ laž ili detalje oko izricanja pa da nastavimo :

I.K. je napisao/la:

josipc je napisao/la:
Od PARAFREEK nisam dobio ni sat teorijske nastave , neke osnove mi je Ivica krenuo objašnjavati na livadi na Kupljenovom , nakon što sam mu rekao da sam ja RC modelar , odmahnu o je rukom kao ja sve znam . Sva teorija je tu stala..

Ovo je uvredljiva laž. Mislim da čak netko ima i fotografije tog prvog tvojeg sata na Kjupljenovom gdje sam donio ploču i mali model paraglidera i gdje smo konzultativno odradili ne jedan, nego čak 3 sata: Aerodinamiku, Konstrukciju i materijale i tehniku letenja. Doduše ubrzano i skraćeno jer si dolazio iz Zadra pa da ti se maksimalno olakša i još pošto si modelar, skratio sam koliko sam mogao. Ostatak materijala si dobio uz dogovor da proučiš i da se javiš za sve što ti ne bude jasno.

josipc je napisao/la:
Što se tiče pretplaačenosti, Ivica , mislim da sam pretplatio još toga po ugovu ti si mi dužan Tandem let još u prvom dijelu točeja, što je s tim?

josipc je napisao/la:
Kad striktno tražite od men poštivanja ugovora , kojeg neznam jesam li uopće potpisao , bilo bi uredu da se i vi držite svojih obveza o obečanoga...

Ivica Knežević, nastavnik parajedrenja, voditelj Obučnog centra ZK Parafreek

Broj klikova posta prikazuje koliko je tema bitna za paragliding ili se očekuje da će mo se počupati pa je interesantan , nažalost ništa ja si to nesmijem dopustiti , a Ivica je samo trgovac pa mu to nije u interesu , žalim ništa od očekivanja.

Evo par e-mail koje smo izmjenili , naravno teorija ? , a ipak su trebali biti napisani tu kad smo već počeli javno :

e-mail (trgovac i gotovo) od 4.12 --
Josipe,

evo nakon što si se i sam mogao uvjeriti kako razmišlja naša paragliding populacija, a što si i sam na forumu tražio, nadam se da si prihvatio slijed događanja i da si shvatio da smo sa strane OC Parafreek postupili onako kako smo trebali i morali. Još jednom ti kažem da nitko nema ništa protiv tebe osobno i na tebi je da sebi protumačiš stvari kako god želiš i da dalje potupaš kako god hoćeš. Javi mi što se tiče vraćanja preplate. Mogu ti prebaciti na tekući račun ili kako tebi odgovara. Također, posuđeno krilo i ti nama trebaš vratiti. Razmisli, ako ti odgovara, posuđenio krilo i tvoja preplata može biti kompenzacija. Ako ti je u interesu da ga zadržiš, možemo stvar prebiti.

Pozdrav,

Ivica nisam se baš uvjerio , s tvojim imenom u Paraglidingu očekivao sam puno više postova da si upravu , a da si samo trgovac , možda prije nisi bio , hm recesija , potvrđuje to da si mi htio prodati krilo nakon svega i to krilio DHV-2 ,što ja do tad nisam znao ?A predbacio si mi da je jedan od razloga da se ne ću suzdržati i da ću letiti , možda si i bio u pravu , a možda i nisi ni sam neznam!Ali s ovim dokazuješ da te i nije briga prodaješ tehnički neispravno DHV 2 krilo , nekom neozbiljnom kao ja. A samim tim što si pristao vratiti novac , priznaješ da nije sve odrađeno kako treba , meni je bitan taj detalj , a ne cifra koju si ti odredio baš me briga , ali 100 kn za tandem let hahah :ROFL:

Ivica

Ja ne želim to krilo i slijedi odgovor :

Nema problema, naravno, krilu je istekao tehnički pregled i više nema tehničku ispravnost, to je hvalabogu jasno. Dobio si ga za groundhandling i to je također jasno pa pretpostavljao sam ako ti za tu svrhu treba, onda da prebijamo, a nikako ne za letenje. Vidim da si sklon puno toga krivo shvaćati. Što se tiče 3h na Kupljenovom, odradili smo to u manje od školskog sata, ali sadržaj koji se tiče 3 teme, tj. 3 sata koje su drugi slušali. Kada već vučeš za jezik, pitam te kako možeš tvrditi da nije održan dovoljan broj sati? Šta očekuješ, da samo za tebe posebno održimo sva predavanja? Sva predavanja su održana za cijelu grupu, a tebi se išlo na ruku da ti se maksimalno olakša. Na kraju svega to zloupotrebljavaš. E tu si se ti meni zamjerio. Vidim da nisi dobar čovjek. :yup:

Odgovor o 3 h teorije na livadi , svelo se na manje od 45 min , naravno i to je puno da ne pišem evo mog odgovora , gdje se vidi da se ipak samo hvalim sa učinjenim :crazy:, i da prebacujem krivnju na Ivicu , ipak sam ja samo mali tečajac koji ne smije misliti već samo slušati , a ovaj detalj nisam čuo ?ili sam se pravio da ga nisam čuo ? ---->

Što se tiće teorije neću dalje o tome , ali tražim samo opravdanje u tome
da jednostavno nisam znao za tako čvrsto navedenu tvrdnju o prekršaju , za
koju sam i sam donekle kriv jer nisam pročitao ugovor!!Pa nebi se sam
prijavio da sam znao da je to prekršaj i stavio slike na face !!!

Za kraj : Da nebi netko mislio da ja imam nešto protiv Parafreek-a , naravno da nemam bio sam zadovoljan dinamikom tečaja , nepotrbnim gubljenjem vremena sa teorijom (ups, možda nebi trebao :hi: ), s radom instruktora i onim što sam u vrlo kratkom roku naučio , prema tome [color=#FF0000]HVALA ! (da ne navodim svakog ponaosob , ali kod svakog je bitan poneki detalj i dobro funkcioniraju kao tim :respekt: , radi se samo o jednoj odluci o kojoj imamo drastično različiteta stavove (Šef je odogovoran za donošenje odluke .).[/color]

Da odgovorim Savršenom , kako se to treba ponašati osoba s 40 godina i još k tome profesor , kad već znaš kako ne treba bilo bi mi drago da me posavjetuješ!!!!

Opisivanje Grede kao opasnog letilišta , vjerojatno uzdižete sebe , letilište kao i svako drugo , malo drugačiji start , ili startaš ili ne, nema trčanja od vrha do sletišta pa još jednom u krug!!!Ako se stvarno kod ove činjenice trebam valjati , onda je definitivno došlo do propusta u tečaju ako nakon svega ja nemogu shvatiti opasnosti .Čovjek me dočekao na startu , pokazao prstom di je sletište (uz cestu da ne hodam ). I to je cila priča.Dva put ponovio , testirao moj sad već bivše instruktore , preživio , oni su prošli na testu i to je sve . Još se više hvalim nakon što je Ivica podjelio samnom informaciju da se radi u krilu DHV 2 , što mislim da i nema neka veze , uvjeti osim leđnog vjetra su bili OK!Rezerva , da imao sam je.Kupio novu (po Hrginom savjetu Team 5 ), samo nezna što bi mi koristila na visini kojoj sam bio.

Da nebi bilo da se to u opće nije desilo evo track :
slika
Profa , spremačice i razno razni inžinjeri rade po školama pa nisu profesori , rade to samo zbog novaca bez obzira na kvalitetu odrađenog!!!

Dobro ja se ne želim mješati u rad ostalih obučnih centara,svaki centar ima neka svoja pravila,mislim da se diže bezpotrebna prašina jer zaista dan kad je Josip letio bio je južni vjetar 2m/sec a ne vjetar u leđa jer je na startu bilo još pilota koji su taj dan poletili i ostali u zraku samo nekoliko minuta.Greda ako nije termički aktivna je zaista start na kojem se napravi let po pravilniku na srednjim visinama,čak ni to jer si konstantno 20 tak-m iznad tla.Jedino što je bitno a to je da učenik ne bih smio letiti na startu koji završava liticom i ja tad svoje polaznike upućujem na donji start uz uvjet da postoji minimum vjetra i tad zaista nema bojazni da se nešto desi.Opet ponavljam da ipak svaki polaznik tečaja u nekom obučnom centru se mora pridržavati pravila koje je isti donio.U razgovoru s Josipom sam samo zaključio da zaista ima silnu želju letjeti i ja ću mu to omogućiti i naravno uz to da će se morati pridržavati pravila škole Pegaz.I mi smo nekad bili početnici sa silnom željom i voljom za let i činili razne greške,ali mislim, i uvijek svojim početnicima ponavljam da se probaju naučit na tuđim greškama kad im je to već omogućeno.Nama nastavnicima u Hrvatskoj je u interesu da i razvoj i sistem rada obučnih centara bude što kvalitetniji i sigurniji prema ljudima koji žele letjeti,greške se dešavaju ali tu su da se i isprave.Dakle škola Pegaz će prihvatiti Josipa,napraviti provjeru i teoretskog i praktičnog dijela koji je obavio i nastaviti rad s njim u želji da bude pilot koji će se ponašati sukladno pravilima škole.
Njegova prošlost u parafreeku me ne zanima niti najmanje,a mislim da kolega Ivica nije imao lošu namjeru,a niti Josip koji je napravio grešku(vjerujem zaista nenamjerno) nepoštivajuć ugovor,sve jedno nadam se da će te se svi vidjeti na nekom letjelištu i popiti pivo,ali neka ovo bude i poruka budućim tečajcima koji planiraju letjeti.

l.p Jere
www.pegaz-paragliding.com

9 Palac gore: : dr zdravko, Flying_man, Flyingbear, gburazer, joe33, Michi, profa, wild, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: čet 13 pro, 2012 11:45 
Offline     DHV 2

Član od: sri 03 stu, 2010 18:59
Dao Palac gore: : 47 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 192 / Palac dolje: : 0
kaj ove one, gdo bi mene stiral ztečaja da ga ja vidim, obesim ga za jajca vmomentu.....tužim ga, na suda ga dam, dam konja advokatu pa i grunta pol....ak treba.....sve vas bum tužil !!! kaj bu meni neke branil, ja letim gde očem, za svoje penaze.....nek mi dojde kontrolor, tak ga bum vdrapil zbalticu po hrtišću i natiral ga zmotorku - je Štilovku sam si novu kupil !!! Kakvi instruktori, kaj te mene treba, same peneza pobiraju, a ja stuje nisam platil već tri meseca, doužen sam v štacunu 500 kn kaj se kupil cukur za branje ovu jesen, Varburga nisam registriral, nemam penez, ali konjak vu birtije platim, mam svedoka dva!!! I zdej bu mene neki tiral z tečaja, ove one ne :hi:

10 Palac gore: : bosco, Dragan Sepac, grgos, hrvoje.vt, Red Baron, Robi Lepi, sale, Sinisa, vedran_zgela, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: čet 13 pro, 2012 18:47 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
rekoh ja, Chuck Špeho, jedan i jedini

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

Vrh

PostPostano: čet 13 pro, 2012 18:54 
Offline     DHV 2

Član od: sri 02 vel, 2011 12:40
Dao Palac gore: : 343 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 647 / Palac dolje: : 1
Pitao sam ja jednom svog instruktora Edu šta radi Chuck Norris na tečaju PG-a htjedoći mu prodati foru, a on ko iz topa
"Sluša i radi što mu se kaže". :scratch:

10 Palac gore: : hrga, Irena, isantek, joe33, kmikac, Red Baron, rene3, solarich, toni, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: uto 18 pro, 2012 7:32 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Michi je napisao/la:
Pitao sam ja jednom svog instruktora Edu šta radi Chuck Norris na tečaju PG-a htjedoći mu prodati foru, a on ko iz topa
"Sluša i radi što mu se kaže". :scratch:

Jakooooooooooo!

Vrh

PostPostano: ned 23 pro, 2012 9:41 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Slučano naletim na ovaj post od JosipaC od 27. studenog u temi Tražim krilo 1-2:
josipc je napisao/la:
Od računice da mi je bolje kupiti 1-2 krilo i to Blue koje se pojavilo u oglasima , uzeti ću čistu 1 sad koliko je dobro krilo iz 2007 pokazati će probni leti Ivicin ček ,,,jer za mene je ovo samo zajefrkancija , a testise male ili velike i onako nemam :crazy:

A novo krilo ću uzeti dogodine ako me do tad ne izbace s tečaja , na dobrom sam putu!!! : unknown:

Dakle, proročanski je najavio ili je ipak bio svjestan hoda po rubu.

Vrh

PostPostano: ned 23 pro, 2012 12:30 
Offline     DHV 2

Član od: sri 03 stu, 2010 18:59
Dao Palac gore: : 47 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 192 / Palac dolje: : 0
Toni Uskok, u policijskom žargonu ovo su relevantne činjenice i indicije potkrijepljene nalazima koji mogu poslužiti kao dokazni materijal u postupku, a izvidima je uporabljeno načelo temeljitosti i upornosti retroaktivne metode prikupljanja podataka, prema kojima se mogu zaključiti važni elementi istinitosti, naravno ukoliko ini nisu podmetnuti od strane kontraobavještajnih službi s ciljem nanošenja netrpeljivosti i duševnih boli, ali pošto je današnja taktika, tehnika i metodika rada vođenja elektronske pošte gotovo savršena, sa sigurnošću se mogu utvrditi djela, dakle u zagorskom prijevodu teksta zaključak bi bio da svaka rit dojde na šekret 8)

1 Palac gore: : toni    
Vrh

PostPostano: pon 24 pro, 2012 11:35 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
toni je napisao/la:
Slučano naletim na ovaj post od JosipaC od 27. studenog u temi Tražim krilo 1-2:
josipc je napisao/la:
Od računice da mi je bolje kupiti 1-2 krilo i to Blue koje se pojavilo u oglasima , uzeti ću čistu 1 sad koliko je dobro krilo iz 2007 pokazati će probni leti Ivicin ček ,,,jer za mene je ovo samo zajefrkancija , a testise male ili velike i onako nemam :crazy:

A novo krilo ću uzeti dogodine ako me do tad ne izbace s tečaja , na dobrom sam putu!!! : unknown:

Nemrem bolivit...
A mislio sam da sam se stvarno svakakvih ljudi u životu nasretao i da me ništa nemože iznenaditi...
Da sam ja instruktor ovakav mi nebi ni prismrdio među tečajce. Nek "hoda po rubu" nekom drugom... pa makar poslije postao Rodrigez, Mike Kung i Marko Hrgetić sve u jednom.
Ajme...
I taj podučava našu djecu - Profesor? Pedagog???...
MAJKO MILA!!!

Vrh

PostPostano: pon 24 pro, 2012 13:49 
Offline     DHV 2

Koji likovi , hm ? izvrtanje činjenica hm ,šteta što nije dan za pisanje teških odogovra , ali odogovor ide nakon blagdana ,Buljane pogledaj malo datume kad se što desilo !!!!!

Možda ti se omaklo ali možeš pojasniti , "KOJEM JATU ??? JA TO PRIPADAM"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :scratch: :shock:

Koliko će klikova :ROFL: :evil: !!!!!!!

Red Baron je napisao/la:
toni je napisao/la:
josipc je napisao/la:

Nemrem bolivit...
A mislio sam da sam se stvarno svakakvih ljudi u životu nasretao i da me ništa nemože iznenaditi...
Da sam ja instruktor ovakav mi nebi ni prismrdio među tečajce. Nek "hoda po rubu" nekom drugom... pa makar poslije postao Rodrigez, Mike Kung i Marko Hrgetić sve u jednom.
Ajme...
I taj podučava našu djecu - Profesor? Pedagog???...
MAJKO MILA!!!

Vrh

PostPostano: pon 24 pro, 2012 17:37 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:03
Dao Palac gore: : 766 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 963 / Palac dolje: : 13
Čovjek je prešao u drugi obučni centar i glavno je da je pod instruktorskim nadzorom, što je i u ovom slučaju najbitinije, da ne leti sam pošto več ima volju za letenjem, pametno je odlučio da se ipak pređe u drugi obučni centar i u čemu je sad problem da čovjeka i dalje razvlačite po forumu. Samo da on sigurno i dobro leti i biće sve ok .

Pozdrav Profa

6 Palac gore: : CW, Damjancic, dr zdravko, Roman Lavriv, The Ozone Scraper, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: sri 26 pro, 2012 11:09 
Offline     DHV 3

josipc je napisao/la:
...Buljane pogledaj malo datume kad se što desilo !!!!!

toni je napisao/la:
josipc je napisao/la:

Meni datumi štimaju, najavio si 27. studenog da postoji šansa da budeš isključen, a 29.11. objavljuješ da se to i obistinilo. Međutim, ne vidim ništa loše u tome, kao što je Profa već napisao, da si promjenio klub i učitelja, jer si u prethodnom bio sputavan. Ono što je loše je da napadaš neprimjerenom žestinom svoje bivše učitelje, moje kolege, koji rade svoj posao savjesno, ali ne mogu udovoljiti svakom učeniku i svačijoj ambiciji. Njihovo je pravo da nekoga isključe, ako krši postavljena pravila. Imali smo nedavno sličan slučaj u Primorsko-goranskoj županiji, koji nije rezultirao happy endom. Stoga ti želim da letiš lijepo, sigurno i zadovoljno u novoj sredini.

1 Palac gore: : Red Baron    
Vrh

PostPostano: sri 02 sij, 2013 11:39 
Offline     DHV 2

Štimaju ti datumi ? Moj sporni posjet školi Pegaz desio se dan ranije , kolega s tečaj u Zg je vidio što sam objavio na Facebooku ne misleći da sam napravio nešto loše. On to prijavljuje Ivici ili kome već, nakon toga slijedi moj razgovor s Ivicom , naravno znam što slijedi , zna i Ivica , ali ne može to izgovoriti ni nakon drugog poziva već mi u srijedu šalje e-mail koji sam gore objavio!
Koje hodanje po rubu ??? koja opasnost ili slično ???? , nazvao sam Jerka , detaljno mu opisao tko sam i koliko sam letio , izrazio želju da bi napravio let na Gredi i da li je to moguće , taj dan se to i ostvarilo s njegovim školarcima sam odleti 2 leta i to je sve!!!
Spominješ ambicije i sputavanje , ne nisam bio sputavan niti sam bio nešto ambiciozan , čak nisam uspio ni popratit sve treninge u ZG jer mi je bilo teško uskladiti vrijeme , kao što znaš putovao sam na svaki trening iz Zadra , sa radom škole u ZG sam bio zadovoljan , te se nisam kako si ti napisao nemilosrdno obrušio na instruktore , već ako se striktno držimo pravila i zahtjeva se to od mene (slijedeći put ću pročitati ugovor!), mislim da bi bilo dobro da se svi pridržavamo istih!!! Naravno po svom tumačenju nisam napravi težak prekršaj , po ugovoru ispada da jesam hm???
Uspoređivati me s Radovanom je izvrtanje priče , čovjek je stradao na TEČAJU pod budnim okom instruktora, malo se ozlijedio i shvatio da mora presložiti prioritete i to je sve!!!
Sigurnost????????Toni da li si ti prava osoba da mi pričaš o sigurnosti , tečaju? Ne ću prepričavati priče rekla kazala o tebi (Ono što učim svoje studente je da ne izgovaraju , a kamoli napišu ono iza čega ne stoje dokazi!!!) , što ti se desilo sa tečajkom ? Na stranici na koju imaš poveznicu na svom profilu , postoji oglas , članak što već?, na kojem nudiš potvrde nužne za izlazak na ispit za 500 kn.
Ne nemam ništa protiv vas koji želite i pokušavate zaraditi na Paraglidingu u HR , samo to radite na jadan način i naravno uz blaćenje jedni drugih i njihovih proizvoda. Kako sam krenuo na tečaj odmah sam krenuo kupiti opremu , te sa svima zastupnicima komunicirao . Kako se uzimaju novci za tečaj u ZG me ni malo ne interesira , jer da nije bilo Ivice nikad ne bih poletio jednostavno poklopilo se i za to mu hvala , što se dalje desilo , e kako se kod nas kaže TO JE DRUGI PAR POSTOLOV!
Subotu 29.12 sam Otišao u Sloveniju , javio sam se Jerku, najavio sam da ako mi se ukaže prilika da ću letjeti , na što mi on odgovara isto što mi je Ivica rekao da je on odgovoran kad je nazočan mojim letovima , a ne može odgovarati za moje postupke kad nismo skupa te da nema problema!!! (ne Ivica nije rekao nema problema !) Imao sam dogovoreno odlazak na Lijak , ali zbog vremena čovjek s kojim idem letjeti odabire Gozd (da naravno i on zna koliko imam letova gdje i kako i odgovara mi da nema problema , da je to školski teren ) , odradim dva leta na Gozdu , nitko me ne pita ništa , školarci koji lete mi nude prijevoz , da ostanem s njima pošto Fant koji me doveo mora ići , uglavnom ekipa super . Pozdravljam se sa svima i odlazim prema Kranju popijemo piće pozdravljamo se i radi crv koji neda mira Krvavec , iz razgovora s Ivanom znam da škola ima treninge na Ambrozu pa idem makar vidjeti.
Na sletištu sretnem ekipu koja se upravo spustila , ogrebem se za prijevoz do starta , dečki moraju otići dajem im za pivu , nakon malo nedoumice ipak uzimaju , a ja trk na start.
Uljudno pozdravim i promatram kako se školarci muče sa startom , instruktor smiren pomaže i objašnjava , uvjeti kakve ja obožavam leđa i bok ne može bolje. Dok školarci pokušavaju i na kraju uspiju odletjeti ,ja sam objasnio instruktoru tko sam koliko sam letio gdje sam u školi i.t.d.
Kaže on nema problema , te mi objasni na što moram paziti ,provjeri mi sve kopče, kasno je već ima dosta leđa te da moram s puno visine doći na greben, da pazim na rotore . Rastegnem svoje novo krilo na blato , hm, ali nema veze i „AJMO ....“
Preživim svoj let , sretan i zadovoljan i pravac kući!!!(skoro 1000 km za sve skupa 20-tak min leta čini se razumno!!!)
I sad ono najgore , sreću zamjenjuje ljutnja , ljutnja na Ivicu , ima tu i mjesta za budale koje me označava samoubojicom , plesačem na rubu , za to što odem na školski teren ogrebem se u nekoj od škola i s njima odradim koji let ????????????????? Zovem Jerka , podijelim s njim svoje doživljaje , na što on kaže bravo , te da ne razmišljam i ne ljutim se na nikog ta priča je gotova , Jere je dobričina , ja nisam, dobro si me okarakterizirao s onim jogunast (zločest) , kad počnem nemam kraja!!!!!!
U svemu ovome ne želim istaknuti to što me Jerko pušta da letim sam , to jest nema sankcija jer za to niti on ne može odgovarati , već pristup SLO škola , ni za njih nije problem da napravim koji let s njima!!! Instruktori se ponašaju kao da sam njihov školarac!!!

Let bez nadzora , postoji tu blizu mene strat , zbog kojeg sam i počeo razmišljati o letenju , ali ne pomišljam na njega otići sam , ne ne bojim se , uspješno kontroliram svoje strhave , već ne želim si uzrokovati nepotrebne problem, igram samo na sigurno , bar po svom viđenju događaja !!!To sam već napomenu Jerku , a njega je teško nagovoriti samo da se malo rekupera i potrefi se vrime ...

Gore sam spomenuo budale koje me opisuju na osebujan način , Crveni e da si instruktor , ili što već možda bi bio manje isfrustriran i jadan da možeš napisati onakav post gore , ako nekog vrijeđaš , onda se bar raspitaj (pro guglaj o njemu ) i ne koristi fraze „ (napisao sam BUDALO ali nije prikladno pa sam maknuo ) Ja ne odgajam djecu , pogotovo ne vašu „ hahahah!!!!, ma da znam iza ekrana je jednostavno pisati takve postove!!!!

Eto Toni odgovor , jako sam se trudio da bude što blaži , ne želim se spuštati na razinu ljudi koji žive u jatima ,plemenima , hvale se da rade s ljudima , a prikazuju osebujan karakter , da volio bi vidjeti te ljude i pitati ih što misle o tim istim karakterima , ma da nije problem pisati iza ekrana , a kasnije podviti rep kad se sretnemo !!!!!!!!!!!!!!

Pozdrav svima i sve najbolje u Novoj ,,, :hi:

Ps. Administrator po broju klikova zaslužujem koji $? :crazy:

Vrh

PostPostano: sri 02 sij, 2013 12:29 
Offline     DHV 3

josipc je napisao/la:
Sigurnost????????Toni da li si ti prava osoba da mi pričaš o sigurnosti , tečaju? Ne ću prepričavati priče rekla kazala o tebi (Ono što učim svoje studente je da ne izgovaraju , a kamoli napišu ono iza čega ne stoje dokazi!!!) , što ti se desilo sa tečajkom ? Na stranici na koju imaš poveznicu na svom profilu , postoji oglas , članak što već?, na kojem nudiš potvrde nužne za izlazak na ispit za 500 kn.

Da te parafraziram Josipe, da li si ti osoba koja može suditi što je u paraglidingu sigurno ili ne? Osobno smatram da nisi, jer nemaš dovoljno znanja i iskustva. Da li ti možeš suditi o meni i mojem radu? Opet smatram da ne možeš. Priče rekla kazala su upravo to - rekla kazala i priče. Postoje stvarne činjenice. Razne priče slušam o sebi već više od 15 godina, čak sam doživio da u mojoj prisutnosti čovjek govori neki trač o meni, a da nije znao da sam to ja. U mojem dosadašnjem iskustvu obučavanja drugih prošlo je cca. 300 osoba (pola od toga sam odradio s Ivicom kojeg si ovdje razapeo) i naravno da u tom radu ima i pogrešaka, ali jedan dio ljudi koji prate ovaj forum sam obučavao, te su oni uspješni letači. Spominjanje pojedinih slučajeva, s obzirom da ne znaš što se događalo, i da postoji cijela knjiga dokumenata u vezi s pogibijom "moje tečajke" Mojce Starc 04.05.2008. koju je izradilo Povjerenstvo za istraživanje zrakoplovnih nesreća i da je istraga trajala 2 godine te da sam bio prvo priveden (uostalom kao i Jerko Odžak, tvoj novi mentor, te neki drugi), pa oslobođen, kao i drugi, je za mene pakosan čin u smislu diskreditacije moje osobe.

Radovanov primjer je vrlo primjenjiv u "tvom slučaju", jer je Radovan bio izrazito nezadovoljan svojim starim instruktorom, napao ga je za lošu instruktažu na ovom forumu, te promjenio instruktora. Ostalo što se događalo je manje bitno, ali posljedice su potvrdile da njegov stari instruktor nije bio baš tako loš. Ako me do sad nisi shvatio, branim, kako u slučaju Radovana, tako i u "tvom slučaju", kolege koje poznajem duže od njihovih učenika, a ne zbog toga što su moje kolege bez mane, već zbog načina na koji ste ti i Radovan nasrnuli na njih. Znamo mi što je velika želja u kojoj se izgara, ali vi (učenici) niste u toj želji svjesni opasnosti. Jednostavno strast zasjenjuje strah.

Nadalje spominješ nekakve potvrde i tarife. Opet izvađeno iz konteksta i s nimalo lijepim namjerama. U pravu si, u Obučnom centru za pilote parajedrilica "Ekoing-Kalnik" nudimo uslugu pripreme obuke za polaganje ispita. Ne izdajemo potvrde tek tako. Dakle, naplaćujemo uslugu koju pružamo i na kraju izajemo potvrdu za to. Uz to smo jedni od rijetkih obučnih centara/škola koja posluje po tržišnim principima, odnosno tvrtka smo koja je obaveznik PDV-a i poreza na dobit. Probaj doznati da li postoji druga takva ustavnova u RH, osim 2-3 pilotske škole za motorne avione.

Vrlo si svadljiv, a očito i povrijeđenog ega te ne možeš "progutati" da si jednostavno pogriješio, već ulaziš u ratove i sa svojim instruktorima i s nama kojima nam se ne čini da si u pravu.

PS: čuo sam iz nekih krugova po principu "rekla kazala" da si vrlo "nemoguć tip". Što god to značilo, ali ja to ne uzimam zdravo za gotovo jer te ne poznajem dovoljno da bih o tebi to rekao javno.

Vrh

PostPostano: sri 02 sij, 2013 12:42 
Offline     DHV 2

Član od: uto 01 ruj, 2009 17:57
Dao Palac gore: : 86 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 545 / Palac dolje: : 5
Citat:
"Sigurnost????????Toni da li si ti prava osoba da mi pričaš o sigurnosti , tečaju? Ne ću prepričavati priče rekla kazala o tebi "Ono što učim svoje studente je da ne izgovaraju , a kamoli napišu ono iza čega ne stoje dokazi!!!) , što ti se desilo sa tečajkom ? Na stranici na koju imaš poveznicu na svom profilu , postoji oglas , članak što već?, na kojem nudiš potvrde nužne za izlazak na ispit za 500 kn."

Prika, malo si pretjerao.
Ubaci u ler, ohladi se pa se ponovno javi na forum.
Jučer si došao u paragliding, a spominješ Tonia, Sonju, Kneževića itd. koji su temelj ovog sporta kod nas u jednom kontekstu kakvim ih mi ne poznajemo.
Osobno sam 10 godina u letenju i mogu reći samo najbolje stvari o navedenim osobama, privatno i poslovno.
Stoga prihvati prijateljski savjet i ohladi malo od pisanja.

Jutro je uvijek pametnije.

Želim ti što više dobrih i sigurnih letova u tvom školovanju.
Lp. Bruno

1 Palac gore: : Mirko    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 55 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: