»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pet 17 tra, 2026 17:30.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Igranje u oblacima
PostPostano: ned 10 stu, 2013 22:23 
Offline     DHV 2

Član od: uto 22 svi, 2012 23:26
Dao Palac gore: : 138 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 715 / Palac dolje: : 18
Pa da si ti malo vise u zraku i u zivotu umjesto u pravilima, koja kao znas, svi bismo lijepo uzivali u snimkama filmica umjesto ovog drkarenja lijevo desno.

Jos jedno pravilo, koje krsim. Ovog svakodnevno...

Jako mi je zanimljivo na primjer da je u hrvatskoj zabranjeno poljubiti se u javnom prostoru. Za takav grijeh se placa kazna po propisima. Ti sigurno tako nesto sigurno nikad ne bis napravio, jer pravilo je pravilo, i koliko god nekog volio, drzava i pravila su svejedno prioritet. A da zaista ides ili za popa ili politicara? U zadnje vrijeme ionako se nezna koja je razlika izmedju njih... A, da. Politicari se mogu zeniti. A posto se popovi ne mogu, sad pokusavaju s prijedlogom novog pravila drkariti one, koji se mogu.

Vrh

PostPostano: ned 10 stu, 2013 22:32 
Offline     DHV 2

Član od: uto 22 svi, 2012 23:26
Dao Palac gore: : 138 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 715 / Palac dolje: : 18
Ali sve u svemu u biti sve si vec rekao
Sinisa T. je napisao/la:
...jer ko je htio razumjeti je razumio.....

Vrh

PostPostano: ned 10 stu, 2013 22:57 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
kompletan citat:

Sinisa T. je napisao/la:

Airie je napisao/la:
Nemam vise nista za dodati.

a ni ja...jer ko je htio razumjeti je razumio.....

LP Sinisa

preporucljivo stivo za kracenje leta do AUS http://flysafe.raa.asn.au/navigation/airspace.html :good:

Vrh

PostPostano: ned 10 stu, 2013 23:39 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 21 pro, 2009 18:19
Dao Palac gore: : 152 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 119 / Palac dolje: : 0
Siniša,

iz perspektive relativno mladog letača ( u ovom sam sportu nepune 3, ali letim već preko 17 godina, što sa jedrilicama, što padam sa padobranom, prduckam sa klipnjacima, čak sam i radio na MIGovima u vojsci...), mogu ti reći svoje osobno mišljenje;

Prije nego sam se upustio u ovaj sport, paraglidere sam gledao kao divljake, posebno zato što dolazim iz "stare škole" i striktno definiranih pravila letenja. U jedriličarstvu nema ovakvih "izleta", leti se striktno po pravilima i zadanim parametrima i iz njih se ne izlazi. Tim više, činjenicom da dolaziš iz tako definiranih normi, u to vrijeme smo paraglidere gledali kao divljake koji si lome noge, za njih nema pravila, radi se o ljudima koji dijele istu strast kao i mi ali ih gledamo kao samoubojice. Sve do trenutka kada nisam probao...

Ispočetka me užasavala činjenica da svaki idiot ima pristup opremi i da gotovo svatko može poletjeti. Startovi, letovi i slijetanja kojima sam svjedočio su bili sve samo ne ogled onoga kako bi to trebalo izgledati, dapače: 90% pojedinačnih faza letova koje sam vidio, tim ljudima ne bih dao niti Konzumove vrećice da ih hendlaju po jačem vjetru, a kamoli krilo. No, s vremenom sam shvatio bit paraglidinga; po mom mišljenju, radi se o čistoj slobodi koja je uvjetovana tvojim vlastitim životom ako zasereš, na tebi je da odrediš koliko daleko želiš ići.

E sad, dolazimo do Sašinog videa; da nije bilo jednog Markusa Grundhammera, Tonija Bendera, Mikea Kunga , Voje, Žgele i sličnih likova, ja bih i dan danas bio zakucan u "poleti- skreni-odleti-sleti" šemu. Ovo po mojem skromnom mišljenju nije sport u kojem moraš striktno definirati pravila, dapače - ti mali izleti na rub oblaka, stezanje u spiralu, SIV-ovi i slične stvari ga čine toliko posebnim. Tim gore, pristup paraglideru zbog same cijene letačke opreme ima gotovo svaki "idiot" koji će taj sport ili unaprijediti nekim svojim videom, ili ga unazaditi tako da će se živ izlomiti te svojim primjerom drugima poslužiti kao "evo vidiš, rekao sam ti da je ovo suicidalan sport" frazama.

Airie po onome što sam do sada čuo o njemu definitivno spada u skupinu inspirativnih letača od kojih možeš samo naučiti nešto. A što se tebe tiče, vidim da si zagrizao za ovo kršenje kao pitbull kada zaključa vilicu. Da se radi o nekom početniku, razumio bih da pokušavaš dotupiti nešto, ali se radi o jednom, usudio bih se reći elitnih letača i ljudi od kojih možeš samo naučiti nešto dodatno u ovom sportu.

A ako toliko slijepo želiš slijediti pravila moram se nadovezati na gore navedeno - promijeni sport, jer u paraglidingu nikada nećeš dobiti savršeno disciplinirane pilote.

Toliko s moje strane, laku noć svima. :hi:

5 Palac gore: : isantek, solarich, tmuic, toni, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pon 11 stu, 2013 8:15 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
:morning:

Sinisa T. je napisao/la:

.... a svi koji takvo letenje te ponasanje u zraku odobravate, imate takve pilote za care i face, nemojte biti zacudjeni kad dodjete u istru najavite let pa vam operator u kontroli dovoli letit samo 300 metar nad terenom... :(

LP Sinisa

klikova 1000+ :Yahoo!: :yup:

:bye:

1 Palac gore: : jrabic    
Vrh

PostPostano: pon 11 stu, 2013 14:37 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 28 kol, 2009 10:53
Dao Palac gore: : 494 / Palac dolje: : 8
Dobio Palac gore: : 1284 / Palac dolje: : 11
Pravila, pravila da bi me udavilaIli kicmu savila i skroz osasavilaNeka glupa pravila u crno me zavilaO, ooo..O, ooo..

Halo, jel' cujesNemoj da psujesNemoj da pljujes po poduKad okolinu zagadjujes i trujesObavezno povuci vodu!

Postoje:Pravila, pravila da bi me udavilaIli kicmu savila i skroz osasavilaNeka glupa pravila u crno me zavilaO, ooo..O, ooo..

Nezaposlenima strogo zabranjen pristup na gradiliste!Kaznjivo je pusenje u kretanju! Kaznjivo je pusenje u kretanju!Ne govori u stroju, majmune!Zabranjeno za mladez ispod osamnaest godina!Ne parkiraj - istovar uglja!Popuni formulare, ako hoces pare! Popuni formulare, ako hoces pare!Zabranjen razgovor sa vozacem!Cuvaj se, pas ujeda!Provereno min njet! Provereno min njet!Mirno!

Pravila, pravila da bi me udavilaIli kicmu savila i skroz osasavilaNeka glupa pravila u crno me zavilaO, ooo..O, ooo..

Pravila postoje kad se dvoje voleMama ti je rekla: ne daj prve nociMoze do pojasa, ne diraj me doleA te druge noci mozda necu moci

Svaka namerno razbijena casa se placa!Ne sluzimo pijane goste! Ne sluzimo pijane goste!Zabranjeno hraniti zivotinje! Zabranjeno hraniti zivotinje!Kaznjivo je igranje rukom u sesnaestercu!Cast cast svakome, cast cast svakome, cast cast svakome, veresija nikome!U ovoj prostoriji se ne pusi!Provereno min njet! Provereno min njet!Mirno!

Suvise sam umoran da bih dalje pev'oJa sam homo sapiens, ja sam bice svesnoLevi zmigavac kad skreces u levoDesni zmigavac kad skreces u desno

http://www.knjigovodstveni-programi.hr
http://www.kronwin.hr
http://www.opz-stat-1.kronwin.hr/
http://www.hub.kronwin.hr/
http://www.dbasewinner.eu

1 Palac gore: : vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: pon 11 stu, 2013 14:56 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 15:04
Dao Palac gore: : 939 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 145 / Palac dolje: : 0
Saša, meni je super ova tvoja jakna ;)
koju veličinu si uzeo?

Vrh

PostPostano: pon 11 stu, 2013 18:08 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Starci:-)). LP

3 Palac gore: : McB, Morelli, solarich    
Vrh

PostPostano: pon 11 stu, 2013 18:12 
Offline     DHV 2

Član od: sri 26 kol, 2009 11:26
Dao Palac gore: : 499 / Palac dolje: : 15
Dobio Palac gore: : 189 / Palac dolje: : 1
Neletica uzela maha:-)). Svi protukli. Sta je tek sa ostalim Hrvatima koji nemaju pojma o letenju?Svi koji lete su ludi a sta je tek sa neletacima? Joooooj jooooj:Ha ha. Lp Iz Brazila

Vrh

PostPostano: pon 11 stu, 2013 20:50 
Offline     DHV 2

Član od: pon 31 kol, 2009 15:00
Dao Palac gore: : 346 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 138 / Palac dolje: : 0
"Ako prihvatiš baš sva pravila, bit ćeš kao i svi ostali i završit ćeš kao budala. Živi u alternativi, pali svijeće svojim greškama, žvači žvaku i ne budi seronja"

Bob Dylan

2 Palac gore: : Airie, marko_m    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.